beni kınayanlar...alın size iyi niyet

ben senin konularını hep takip ediyorumve birçok konuda haklı olduğunu düşünüyorum
ancak saplantı haline getirdiğin bazı durumlar olduğunuda düşünüyorum açıkçası
eşinin ailesine takık durumdasın
yanlış anlama haksızsın demiyorum ancakbazı şeyleri görmezden gelmen şart
tabii bunu söylerken bebişinin hasta olma durumunu kastetmiyorum
ancak fazka kafana takmamanı öneriyorum bazen en doğrusu onları önemsememk olabilir
en önemlisi eşinle arandaki iletişim sorununu halletmek olmalı bence iş orda bitiyor çünkü

ben de çok üzülüyorum senin durumuna tüm kalbimle söylüyorum bunu.

konularını hep okurdum pek bi şey yazmadım şimdiye kadar ama geceleri uyumadan önce aklıma geldiğin bile oldu kaç sefer. ben de öğretmenim, meslektaşımın, gencecik bir bayanın bu hale gelmesi bende ne yapabilirim hissi uyandırdı o yüzden yazdım bugünkü mesajları.

kayınvalide, elti, eş üçgeninden çıkıp kendinle ilgilen önce. sen bi kendine gel, biraz toparlan, mantıklı hareket etmeye başlayınca diğer konuları zaten halledersin iş ki kendini toparla. dilerim her şey gönlünce olur. çocuğunu düşüyorsun madem bu kadar onun için önce kendini toparlamalısın yoksa o etraftakilerden daha fazla zararın dokunur evladına.

ilaçlı günlere dönmekten deli gibi korktuğum için inkar ediyorum ama bal gibi depresyondayım...çok afedersiniz kaşımı bıyığımı almaya üşeniyorum...pijamalarla geziyorum... adam da karşısında sürekli vıdı vıdı dert yanan her şeyden şikayet eden pijamalı pala remziyi dikkate almıyor işte...

ilaçlı günlere dönmekten deli gibi korktuğum için inkar ediyorum ama bal gibi depresyondayım...çok afedersiniz kaşımı bıyığımı almaya üşeniyorum...pijamalarla geziyorum... adam da karşısında sürekli vıdı vıdı dert yanan her şeyden şikayet eden pijamalı pala remziyi dikkate almıyor işte...

ilaçlı günlere dönmeye korkuyosun canım ama bence ilaç kullanmaya devam et depresyon kolay bişey değil mutlaka tedavi olman lazım ilerlemeden bende psikolojik destek görüyodum yarım bırakmıştım ilaçlar yan etki yapınca sonra çok ilerledi intihara bile teşebbüs ettim kaç kere daha sonra tekrar tedaviye başladım şimdi ilaçlarım bitti yarın tekrar gidicem psikiyatriye ilaç kullandığın zaman daha rahat oluyosun hiç bişeyi kafana takmıyosun daha rahat daha mutlu oluyosun inşallah herşey en kısa düzelir senin için Allah yardımcın olsun :29:

Zor günlerden geçiyorsun Allah yardımcın olsun. Kimsenin kırılmasına darılmasına bakma,bebeğini korumak senin birinci görevin..Hem göndermesinler çocuklarını, sana mı güvendiler doğururken!
Ama acil toparlan evde kimse olmasa da düzgün giyin kendin için...aynaya baktığında kendini güzel gör,saçını başını düzelt ne bileyim..İlaçlar yerine şöyle melisa,rezene veya sarı kantaron çaylarını tavsiye edebilirim,rahatlatıyor.Kesmezse ilaç düşün.

Umarım eşin seni anlarda bu sorunları aşarsınız.. :ssz:

aslında durumunu çözdüm gibi....sizin mallar ortak ya.diğer eltiler çalışınca sanada çouklarımı gönderiyorlar canım? yani bi nevi iş paylaşımı

Senin bebeğin erken mi doğmuştu bir sorunumu vardı hatırlamıyorum ama doktorun aman dikkat edin demesine rağmen eşinin ailesi dikkat etmiyordu ve sen üzülüyordun hatırladığım kadarıyla. Ben sana hak veriyorum çünkü bir annenin çocuğu için ne kadar hassas olabileceğini en azından kendi anneme bakarak görüyorum. Am eşinin ailesinde hep aman ne olacak, aman çocuk işte, aman çocuk ne anlar mantığı var

biliyor musun, artık hiç uğraşasım kalmadı... artık onlardan ayrı, içinde kaynana elti muhabbetinin olmadığı bir hayat istiyorum...

atansak da şu mallar bir ayrılsa.. hayır aynı köyde başka bir eltim de var, ne karışırlar ona ne gidip gelirler...kaynanam uzaktan görür çocuklarını umru da olmaz yani hastaymış sağlıklıymış.. bu 3 kardeşin malları ortak diye bu kadar içli dışlıyız..
kocama göre ben nankörüm. onların yaz kış soba yanar ortada, ekmeği falan orada yaparlar. köyde ekmek alınacak bakkal falan yok.. dedim ben kendim yaparım, kaynanam fırında yapacağım elektrik gidecek diye kızdı..eşime çarşıdan al buzluktan çıkarırım lazım oldukça dedim, evde çuvallarla un dururken ekmeğe para mı verilir dedi.. ama işte yeri gelince "adamlar ekmeğini bile yapıp getiriyor.daha ne istiyorsun" oluyor..

biz 4 kişiydik fakültede.. 3ü atandı ve onlar da köyde olmalarına rağmen kendi hayatları var...face de resimlerine bakıyorum hala bakımlılar, arkadaş çevreleri var... ben en büyük hatayı atanmadan evlenerek yaptım..ne eşimin bana saygısı kaldı ne benim kendime...

Ben maalesef eleştirdiğiniz insanlarla sizin aranızda fark göremiyorum.

Siz bir öğretmensiniz.

Burada sürekli kayınvalide-elti vs.konusu açtığınızı görünce üzülüyorum.

Aynı meslekten,aynı bölümdeniz,seneye mezun olacak olsam da...

Bu hayatı siz seçmişsiniz.

Sürekli şikayet modunda olmayı ben bir eğitimciye yakıştıramadım.:19:

haklısın..şu halime bak... ben 2009 mezunuyum. maalesef atanamadım. ücretli çalıştığım 1 sene dışında hep evdeydim..işte konularım da darala darala kaynana-koca-elti üçgenine sığdı...

çabalıyorum, kıyıya yaklaştım, umarım batmadan sahile varabilirim.

inan kendimi tanıyamıyorum..ben bu insanları yeni tanımadım ki... inan doğuma kadar hiç bir derdim yoktu. ama maalesef lohusa sendromu mu dersin, travmatik doğum hikayemin etkisi mi..toparlanamdım.

durduğu yerde vıdı vıdı şikayet eden ama çözüm için bir adım atmayan bomboş bir insan oldum...

mutlaka ilk yılda atanmaya bak, atanamazsan da meslekten sakın uzaklaşma bir şekilde özelde, ücretli çalış derim..

bende türkçe öğretmenliği okuyorum daha mezun olmama 2 yıl var ;ama konunuz ilgimi çekti

meslektaş olacağım biri adına çok üzüldüm.

inşallah hayat önünüze çok güzel bir kapı açar ve ben kpss ye hazırlanmanızı

mutlaka ama mutlaka mesleğinizi yapmanızı öneririm ancak bu şekilde kurtulabilirsiniz

bakın çalışırken size karşı dilleri o kadar uzun değilmiş ama ne zaman ki işi bırakıp çocuk sahibi olmuşsunuz dilleri uzamış
eliniz para görsün eve para getirin kocanız bile daha ılımlı yaklaşacaktır,eminim.

bir hocam vardı lisedeyken hep derdi kızlar aman ha aman okuyun evinize para getirin ki adam gibi muamele görün yoksa bu devirde adam yerine koyulmuyorsunuz adam bize hep söylerdi kendi karısı da öğretmendi o kadar sinirli bir adamdı ama diyordu karım eve para getiriyor diye ağzımı bile açamıyorum.
size tavsiyem mutlaka çalışın mesleğinizi yapın hem bu yeni sistem de inşallah önümüz açılır da sizde bizde güzel yerlere atanırız :29: :13:

ben asla abarttıgını dusunmuyorum
cunku benımde ıkı tane ufak bebegım var ve onları herseyden korumak benım gorevım
hastalıklardan bılee
ben grıp nezle oldugum zaman agzımı amelıyat maskesıyle kapatırdım her daım evımde bulundururum..

isteyen abartıyorsun desın sonunda çeken anneler oluyor kımseye bırsey olmuyor

babasıda nenesıde ebesıde horul horul yatıyor ama anne sabahlara kadar ıcı yana yana uykusuz kalıyor

kımse anne kadar şefkatlı ve anne kadar iyi bakamaz ..ve coocuk hastalanıncada kımsenın ıcı anne kadar yanmaz....

............

bizim buralardada var o söylemler çocuguma ıyı bakarım ''üstüne çok düşüyorsun iyi değil serbest buyusun '' derler
cocugumla ilgilenmem '' ne biçim annesın derler''
çocugumu sıkı gıydırırım '' soğugada alışşın '' derler
cocugumu kısa kollu gıydırırım '' kızım hasta mı edıcen sabıyı..onun canı ne '' derler
cocuguma mama yaparım '' herseyı tatsın hep mama hep mama olmaz '' derler
cocuguma her seyden verırım '' aman kızım ne yapıyorsun o daha bılmez bogazına kacar mazallah '' derler
çocugumu erken uyuturum '' iyice yor daha guzel yatar'' derler
cocuugumu ıyıce yorarım '' kızım uyumazsa bıuyuyemez sıık sık uyut '' derler

herr şeye karısandan hayır gelmez
bır evladın huyunu anne bılır ne yıyıp ne ıctıgını nasıl uyudugunu hepsını anne bılır dısardan konusması kolay ...

Aynen dediğin gibi arkadaşım, insanlar başlarında olmayan dert için ahkam kesmeyi çok severler, davulun sesi uzaktan hoş gelir çünkü...

Türkmengelini;
önceden bir şey yokmuş,
fakat şimdi annesin ve hassasın.

Ve sanırım bebekle birlikte tüm gün evde olmanın da etkisi büyük.

Üstüne bir de ilgisiz, eşini savunmayan, yardımcı olmayan eş.

Sabret bu günler de geçecek ama çok fazla olaylara da kendini kaptırma.
Sen karşındakilere karşı nasıl bir duruş sergilersen onlar da sana o şekilde davranırlar.

Açık ve net ol.
Sanırım biraz yumuşak huylusun.
Eşin ve ailesi de bunu iyi kullanıyor :(

öncelikle çok geçmiş olsun umarım en yakın zamanda iyi olurr oğlunuz,sizi okadar iyi anlıyorum ki benimde yeğenim 6 aylıkken bir akrabanın çocuğu sayesinde grip oldu neler çektik bir biz biliyoruz,büyük olsa neyi olduğunu söylerde ona göre bişey yapmaya çalışırsınız ama onlar daha minicik derdini nasıl anlatsın,insanlar çok düşüncesiz,herkese iyi niyet göstermeyeceksin sonra tepene çıkarlar,çocuğunuz herkesten ve herşeyden daha önemli bırakın ne derlerse desinler iyi davransanızda kötüsünüz kötü davransanızda kötü sıfıra sıfır elde var sıfır yani...

allahım ben ne yaptım bu insanlara? kocam niye hep annesini haklı görüyor? bu mu yani, yuvamı mı dağıtmalıyım?

defalarca o odun kocama dedim, oğlumun yanında tartışma, o bize bakarken hırpalama diye... sırf susmuyorum, cevap veriyorum diye etmediği kalmadı...

bitsin mi yani, bu mu çözüm olacak, kaynanam da oğlu da böyle mi rahat edecek?

sonra mesele "kaynana yüzünden yuva bozulur mu, ay iki çocuk evine gelse ne olurdu" şeklinde özetlenecek...

bu nasıl hayat, ben mi seçtim Allahım, ben bunu mu seçtim? babamla aylarca bu adam için mi küs kaldım? evimden 1500 km öteye bu adam için mi geldim? onlarca psikiyatri ilacını bu adam için mi içtim? bunun için mi 2 kere ölmeyi seçtim? cehennemi göze aldım? annecim hastane koridorlarında bu adam için mi başımı bekledi?

sana söz vermiştim oğlum burada büyümeyeceksin diye...

yapamadım...

Türkmengelini,niyetim akıl öğretmek falan değil beni yanlış anlama ama yazmadan geçemeyeceğim. Allah' ım neden ben diyorsun ya hani, ben oraya takıldım. Allah bir kulunun başka bir kulu için intihar etmeye kalkışmasını hoş görür mü? Allah' ın verdiği canı kulu için mi alacaktın? Sen bu işin başında büyük hatalar yapmışsın bana göre, bu yüzden isyan etme.

Çocuğun konusunda çok haklısın,ama herkesle de iyi olmak iyi anılmak zorunda değilsin bana göre. Kocana şikayet etmek yerine kendin savuştur bunları, kaynanan mı küstü eltin mi ağladı, boşver gitsin. Bırak şikayet edenler onlar olsun, sen politik davran. Eşin annesinin tavırlarını, senin çektiklerini normalleştireceğine, sen kendi tavrını normalleştir. Varsın kötü gelin ol, çocuğu elletmiyor ol ne olacak? Çocuğu bin bir zorlukla sen doğurmadın mı, hastalanınca sen bakmayacak mısın? Sen onlara uymayacaksın, onlar sana uyacak bu konuda elbette.

Bu arada, bazen çocuklar analarından daha akıllı çıkıyorlar. Yeğenlerini al karşına tatlı tatlı konuş. Hastayken bebeği severlerse bebeğin de hasta olacağını, onlar kadar kolay iyileşemeyeceğini hassas olduğunu falan anlat. Belki denemişsindir bilemiyorum ama bazen cidden işe yarayabiliyor.

Gördügümü acik net yazacagim, kirilma bana!
Buraya konu acip, icini döküp rahatliyorsun, sonra ayni hayata devam ediyorsun.
Birseyleri degistirmek istiyorsan, önce kendini sonrada esiyin tutumunu degistir.
Baktin esin degismiyor bir karar ver.
Ya "böyle devam" yada "buraya kadar, tamam" de.

Turkmengelini
Surekli eltin onlarin cocuklari kayinvaliden vs. konu aciyorsun. Esine toz kondurmuyorsun ama problem o. ANlattiklarina gore esin cok sikintili biri.

Sen de bu sikintilardan herseyi problem yapmaya basladin. Ben senin de fazla alingan oldugunu ve fazla pasif oladugunu goruyorum.

Nasil bir evdesin bilemem ama cocuklar gelince x uyuyor hadi disarida oynayin desen, onlari bir odaya oturtsan cocugun yanina girmeseler falan bu tur onlemler alsan. 5-6 aylik besik bebegine ne yapabilirler ki? Yaklastirma bir bahaneyle. Ac tv yi, onlerine yiyecek bir seyler koy oynasinlar. Cocuk dedigin oyun oynar, durmadan senin bebegine mi muasallat oluyor bunlar anlamadim ki.

Kusen kussun, darilan darilsin. Neden surekli birilerine bir sey anlatma ihtiyacindasin ki. Cocuklar gelince alma gerekirse. Arkandan ne derlerse desinler, sikayet etsinler. Ne olacak? Esin gelir kizar sen de anlatirsin durumu.

Hem bu kadar sikintin var, hem bu kadar sikayetcisin hem de sadece 'benim derdim cok' modunda geziyorsun. Aglamayan cocuga meme vermezler, kimse baskasini kendinden cok dusunmez. Ya bu derdini sen cozeceksin ya da sineye cekeceksin.

Esin gercekten sorunlu. Ama lutfen ya bu 'odun'dan ayril ya da her aksam ayni yastiga basini koydugun adama sanal alemde de olsa arkasindan kizip hakaret etme. Madem cok seviyorsun, herseye katlanmaya razisin olaylari oluruna birak. Bu sartlarda yasamaya alis. Bulundugun ortama ve akrabalarina uyum saglamaya calis. Yoksa daha cok konu acacaksin.

Valla arkadaşlara katılıyorum ben diğer konunda da ailenin yanına gidince bidaha dönme dedim cevap bile yazdığını görmedim buraya yazıp içini döküyosun sonra düzeliyosun bi sürü konu açmışsın hemde okumuş bi insansın cahilde değilsin ama anlamadım gitti çok çocukca davranışların var bazen yalanmı acaba bile diyorum...
Nedir bi adam için aileye küsmekler intihar etmekler benim eşim bugün canıma tak dedirtsin karnım burnumda basarım tekmeyi kendime niye kıyayım? Ailen istememiş çokta haklı çıkmışlar kocamı yoktuda babanı sildin değdimi şimdi allaha niye sitem ediyosun kendin edip kendin bulmuşsun...
Bi kere insan şiirlerini beğendiği bi adamın peşine takılıp nasıl köye gider adam gibi tanımadan ve türlü eziyetlerine rağmen evlenir hadi mehmet coşkundeniz falan desen anlıcamda bildiğin köy insanlarına karışmışsın yani her ünlü adam olsa ohoooo...
Benimde ortaokuldan bi arkadaşım şair olmuş kitaplar çıkarmış geçen facede yazıştık ben 3 yıllık evli karnı burnunda haldeyim görüyo bana ortaokulda sana hastaydım diyo tüküreyim onun şair ruhuna 12 yaşımda ne kadar seksiysem artık aklından çıkaramamış sapık! Hemde şairmiş diye şuan ne kızlar peşinde görsen yazık yani! Seninkide şiirlerde çok romantik ama gerçek hayatta nanay ve bunu en başında gördüğün halde takılmışsın peşine...
Köy yerinde ne kadar hijyen bekliyosun ne kadar eğitimli çocuk bekliyosunki köylüleri horgörmek değil yanlış anlaşılmasında köy çocuğu toprakla hayvanla haşırneşir büyür avlularda koştururlar yüz göz toz toprak şekilde gezerler aslında en güzel çocukluğuda onlar yaşarlar sen ne kadar pipiriklensende senin oğlunda bikaç sene sonra onların arasına katılcak ne yapsalar sana batıyo hoşlanmıyosan kalmazsın orda olur biter çünkü insanların bu alışkanlıklarını değiştiremezsin hastada olsa o çocuk diğerlerinden ayrılmazki annesi tembihlese yine dinlemez.
Biz sana bu kadar canın yandıysa ayrıl demekten başka ne yapabiliriz bitir diyoruz ayrılayımmı yani böyle sebeplerden diyosun katlan diyoruz beni kınayanlar bakın neler oldu diyosun bizde bulamadık artık ne diyelim ver kocanın isminide hep beraber adama ulaşıp uyaralım istersen tekrar söylüyorum ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin...

Valla arkadaşlara katılıyorum ben diğer konunda da ailenin yanına gidince bidaha dönme dedim cevap bile yazdığını görmedim buraya yazıp içini döküyosun sonra düzeliyosun bi sürü konu açmışsın hemde okumuş bi insansın cahilde değilsin ama anlamadım gitti çok çocukca davranışların var bazen yalanmı acaba bile diyorum...
Nedir bi adam için aileye küsmekler intihar etmekler benim eşim bugün canıma tak dedirtsin karnım burnumda basarım tekmeyi kendime niye kıyayım? Ailen istememiş çokta haklı çıkmışlar kocamı yoktuda babanı sildin değdimi şimdi allaha niye sitem ediyosun kendin edip kendin bulmuşsun...
Bi kere insan şiirlerini beğendiği bi adamın peşine takılıp nasıl köye gider adam gibi tanımadan ve türlü eziyetlerine rağmen evlenir hadi mehmet coşkundeniz falan desen anlıcamda bildiğin köy insanlarına karışmışsın yani her ünlü adam olsa ohoooo...
Benimde ortaokuldan bi arkadaşım şair olmuş kitaplar çıkarmış geçen facede yazıştık ben 3 yıllık evli karnı burnunda haldeyim görüyo bana ortaokulda sana hastaydım diyo tüküreyim onun şair ruhuna 12 yaşımda ne kadar seksiysem artık aklından çıkaramamış sapık! Hemde şairmiş diye şuan ne kızlar peşinde görsen yazık yani! Seninkide şiirlerde çok romantik ama gerçek hayatta nanay ve bunu en başında gördüğün halde takılmışsın peşine...
Köy yerinde ne kadar hijyen bekliyosun ne kadar eğitimli çocuk bekliyosunki köylüleri horgörmek değil yanlış anlaşılmasında köy çocuğu toprakla hayvanla haşırneşir büyür avlularda koştururlar yüz göz toz toprak şekilde gezerler aslında en güzel çocukluğuda onlar yaşarlar sen ne kadar pipiriklensende senin oğlunda bikaç sene sonra onların arasına katılcak ne yapsalar sana batıyo hoşlanmıyosan kalmazsın orda olur biter çünkü insanların bu alışkanlıklarını değiştiremezsin hastada olsa o çocuk diğerlerinden ayrılmazki annesi tembihlese yine dinlemez.
Biz sana bu kadar canın yandıysa ayrıl demekten başka ne yapabiliriz bitir diyoruz ayrılayımmı yani böyle sebeplerden diyosun katlan diyoruz beni kınayanlar bakın neler oldu diyosun bizde bulamadık artık ne diyelim ver kocanın isminide hep beraber adama ulaşıp uyaralım istersen tekrar söylüyorum ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin...

Çok doğru yazmışsınız...

Bir de şu var bu forumda; o kadar şikayet ederler ama kendi hayatları/sorunları ile ilgilide hiçbir şeyde yapmazlar.

İnsanlar kendi kaderini daha doğrusu yaşamını ve yaşayacaklarını kendi seçimleriyle çiziyor.:ssz:

İnsanın kendi kendine verdiği zararı kimse yapmıyor.

Yanlış seçimler yapıyorlar,bu da yetmiyor o mevcut durumu iyileştirmek adına bir gıdım doğru hareket yapmıyorlar;sonrada sürekli ah vah modundalar.

Başkalarını suçlamalar,isyan etmeler,kurban rolü oynamalar...:ssz:

Biz ne yapalım?!

Son düzenleme:
"yerine düşmemişsin" diye bir laf vardır.

yazdıklarını okudukça bunu anladım.

Allah hem senin hem oğlunun bahtını güzel yapsın.

şu gerçek kayınvalidenle olan bütün sorunun tek çözümü EŞİN.

bunu zaten sen biliyorsun.

umut etmek insanoğluna özgü bir davranış.
seninde umudun eşinin, sevdiği kadar seni koruyup kollaması...

ne yazık ki eşinin öğrenmesi gereken şey; sadece sevmek tek başına yeterli olmuyor.

Back
X