Beni tekrar ayaga kaldirin !

Ne yapsam.ne etsem gecmiyor bu icimdeki sikinti. Antidepresana devam.. Terapim 1 yil devam etti ve ramazandan once bitti. Hayatim evet hep zor oldu aile sorunlari yuzunden ama esas patlagi gecen yil eylul ayinda vermistim. Hic olmadigim kadar kotu bir depresyon yasadim hala da tam gecmis degil. Okulum yeni bitti . Ramazanda is aramadim . Agustos gibi halamin yanina gitmeyi planliyorum kardesimle biraz nefes almak icin o yuzden is de bakamiyorum suan. Yarin bayram ama beni mutlu eden birsey yok cogu kisi tatilde. Babam herzamanki gibi issiz. Adam calismak istemiyor bunu anladim kabullendim ama halimiz bole nereye varacak bilmiyorum. Ustune birde su erkek arkadastan ayrilma aci cekme fobim biriyle olmaktan kacmama sebeb oluyor. Bunu asamiyorum 6-7 aydir tanidigim biri var konusmaktan bile kaciyorum artik alisirim ona korkusundan oysa alistim.bile az da olsa. Durduk yere icime sikinti basiyor hep bu sorunlarin yasadiklarimin getirisi biliyorum. Yasam enerjim yok eskisi gibi. Mecburiyetten yasiyor insanlar gibi geliyor bana. Esas sorun ise ne zaman bende mutlu olacagim yasamdan zevk alacagim bu garip korkularimi yenecegim bilmiyor olmak...

neden terapi aldın?
belirli net bir sebep var mı?
bir teşhis var mı?

neden terapi aldın?
belirli net bir sebep var mı?

bir teşhis var mı?

Psikologa gittim. Ben.anlattim.o dinledi. Zaten ailemi degistirecek degil kadin sadece babani kabullenmelisin dedi bakis acimi degistirmeye calisti. Kendi hayatima odaklanmam gerektigini soyledi. Gittikce surekli konustuk. İlk gittigimde panik bozukluk yasamissin dedi. Sonra bir teshis koymadi. Terapiye son vermeye itti beni en son gittiginde ramazanda zaten gelemem demistim cunku. Suan icin senle calisacak birseyim yok dedi cunku eskiye nazaran anlatcak seyim azalmisti ve artik herseyi biliyordu ama bu benim sikintimin gectigi anlamina gelmiyordu iste. Suanki durumum zamana bagli seylermis is bulma vs. Bunlara zaman lazim dedi tekrar ihtiyacin olursa gel herzaman burdayim dedi

'ne zaman mutlu olacagim' dedigine gore umitlerin var, hayattan beklentilerin var.. sadece bi bunalim donemi olmus.. herkes donem donem yasayabilir.. Allah'in izniyle gececektir.. bi uzmandan yardim almaya devam et..

Suan tek umudum ise baslayinca ne olacagi.. Bu yuzden kaygiliyim yeni mezun oldugumdan tecrubesizim de . Ve iyi insanlara denk gelmk istiyrm. Diger en buyuk sorunum ise ikili iliski kuramamam. Cunku en ufak sorunda yikiliyorum cokuyorum resmen dunyam karariyor bunu engelliyemiyorum

Suan tek umudum ise baslayinca ne olacagi.. Bu yuzden kaygiliyim yeni mezun oldugumdan tecrubesizim de . Ve iyi insanlara denk gelmk istiyrm. Diger en buyuk sorunum ise ikili iliski kuramamam. Cunku en ufak sorunda yikiliyorum cokuyorum resmen dunyam karariyor bunu engelliyemiyorum
bu sekilde cozemezsin ki ama..

bu sekilde cozemezsin ki ama..

biliyorum ama ne sekilde cozecegimi bilmiyorum.. He sunun da etkisi var kafama tam uyan biri degil bu 6-7 aydir tanidigim.kisi. Cunku benim.en cok cektigim.sorun babamin calismamasi. Ve bu kisinin de duzgun bir meslegi yok. Diger yonden anlayisli vs ama en onem verdigim sey olmadiktan sonra ilerde sorun yasayacagimi bile bile neye yarar

Yaşadıklarınız,hissettikleriniz,kaygılarınız çoğu insanda var zaten.Dönem dönem bunlar insanları daha fazla etkileyebilir.Okulunuzu bitirip iş aradığınıza göre babanızın bakımına çok da muhtaç değilsiniz artık.Babanızın işsiz olmasının canınızı sıkmasına izin vermeyin.Bu haliyle kabullenirseniz mental anlamda daha rahat edersiniz bence.
Bu arada şunu merak ettim size kan testi yapıldı mı? Mesela demir eksikliği, B12 eksikliği, östrojen eksikliği vs. dolaylı yoldan yaşam kalitenizi düşürerek ya da doğrudan depresyona sebep olur. Yapılmadıysa bunlara mutlaka baktırın.

Yaşadıklarınız,hissettikleriniz,kaygılarınız çoğu insanda var zaten.Dönem dönem bunlar insanları daha fazla etkileyebilir.Okulunuzu bitirip iş aradığınıza göre babanızın bakımına çok da muhtaç değilsiniz artık.Babanızın işsiz olmasının canınızı sıkmasına izin vermeyin.Bu haliyle kabullenirseniz mental anlamda daha rahat edersiniz bence.
Bu arada şunu merak ettim size kan testi yapıldı mı? Mesela demir eksikliği, B12 eksikliği, östrojen eksikliği vs. dolaylı yoldan yaşam kalitenizi düşürerek ya da doğrudan depresyona sebep olur. Yapılmadıysa bunlara mutlaka baktırın.

Yapildi b12 tam.sinirda ilaca gerek yok dedi doktor kanim da normal hormonlarim.da. Tabiki babamin bakimina.muhtac degilim zaten ogrenciyken de degildim hep calistim. Sorun ben calisinca temelli olarak eve para versem daha da rahatlar vermicem ama.annemin mutsuz olmasi da canimi sikiyor iste . Ve hayatimizda bir ilerleme olmuyor o calismayinca yerimizde sayiyoruz kucucuk bir ev birsuru kredi borcu

İt's kind of a funny story filmini izlemeni tavsiye ederim. Son 1 dakikası için bile izlenir o film. Gerçekten motive etmişti beni.

mezun olduktan sonra eve dönünce ailenizin sorunları ile artık sık sık karşılaşmanız iş stresi ile iyice sizi bunaltmış olabilir. Biraz sabırlı olun hemen ümitsizliğe kapılmayın iş konusunda orta şeker bir iş bulduğunuz da başlayın hani geçici iş bile olabilir en azından evdeki sorunlardan uzaklaşırsınız yeni insanlarla tanışmak iyi gelebilir. Ortam değiştirmek çoğu zaman iyi gelir.

X