İki yıllık evliliğin ardından çocuk düşünmeye başlayarak kontrol amacıyla doktora gittim. Doktorun güle oynaya yaptığı ultrasonda bi kaç tane yumurtamı birlikte saydık, yapılan test sonucunda fsh 16,8 çıkınca kesin bir yanlışlık oldu diyerek amh testi yaptırdık, ve kabus dolu günler başladı: amh 0,171!!!! Ardından ağlama krizleri uykusuz geceler ve her sayfasını okuduğum kadınlar kulubü... Daha ben fsh nedir amh neye denir tüp bebek nasıl olur bana nolucak sorularının cevaplarını bulamadan soluğu tüp bebek merkezinde aldık. Utancımdan öleceğim sandığım Yapılan ilk vajinal muayene tek folikül göründü ve en yüksek dozdan tedaviye başladık. 1 hafta sonraki kontrolde doktorun yüzünden anladım bişeyler yolunda değildi. Onca ilaca rağmen tek yumurta büyümemiş 8mmde kalmıştı. Hemşirenin yumurtalarımı yazmak için getirdiği kağıt boş kalmıştı tabiki:) yapılan ölçümde e2 hormonu da 50lerde çıkınca tedaviyi durdurduk. Doktorların tek çare dediği tüp bebek tedavisine bile cevap vermemiştim. Adet olmayı beklerken benden iki damla kan geldi. Yerleşme kanaması tanımına uysa da kendime konduramadım fakat yaptığım test pozitif çıktı hamileydim. 48 saatte iki katından fazla artıyordu beta hcg. Kötü günler geride kaldı sanarken lekelerin ardından kanama başladı ve keseyi göreceğimiz gün düşük yaptım. 1 hafta sonra beta hcgnin sıfırlanmasını beklerken daha önce 400lere kadar düşen değerim yeniden düzensiz artmaya başlamıştı. Doktor çok nadir görülen bir durum olan hetetopik yani hem iç hem dış gebelik geçirdiğimi söyledi. Dış gebeliği iğne ile düşürdüler. Yaklaşıl 1 ay sürdü beta hcg'nin sıfırlanması. Bu kez ankaradaki bir tüp merkezinde tedaviye başladık. Doktor yapılan ilk muayenede bu amh yanlış böyle amh olmaz dedi. Haklı çıkmıştı meğerse 0,9 mış amhım. Yapılan muayenede 4 folikül görünmüştü. Hersey yine yoluna girmişti ancak bu mutlulukta kısa sürdü. İlk kontrolde sadece 1 folikülün büyüdüğünü gördük. 2 gün önce tek yumurtam toplandı. Klinikten arayarak yumurtanın metafaz 1 aşamasında olduğunu mikroenjeksiyon uygulanabilmesi için metafaz 2 aşamasında olması gerektiğini 24 saat beklediklerini metafaz 2 aşamasına geldiğini döllediklerini şimdi de bölünmesini beklediklerini söylediler. Su an haber bekliyoruz klinikten. Bu durum ne kadar sürer ne olur ALlah bize çocuk nasip eder mi bilmiyorum ama ben şimdiden çok yoruldum