Rabbim yardımcın olsun kucuk bebegın var lütfen kemdıne gel .Dua et.Uzun zamandır hastalık illeti ile sınanıyorum. Öncesi de varda neyi nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Ailem hiç bir zaman normal bir aile olmadı. Kendimi bildim bileli hep toplumdan dışladık kendimizi. Aile içi kavgalar tartışmalar cahillikle büyüdük.
Çocukluğum ergenliğim yaşıtlarıma göre hep içime kapanık geçti bu sebeple. Üniversite hayatım pasif ama işe yarardı. İş hayatına atılıp ailemden uzaklaşınca özgüvenli olmaya başladım. Artık belki de bişeyler değişiyor dedim.
Evlendim 7ay sonra felaketler zinciri başladı. Annem kanser oldu babam inme geçirdi parkinson oldu kardeşim şizofren oldu. Diğer kardeşimin zaten kendine faydası yok bana olsun.. Hamile kaldım son aylarım anneme üzülmekle geçti. Çocuğu doğurdum 40ında annem öldü. Etrafa baktım herkesin anası gelir yardıma ben annemin cenazesine gittim.
Aradan bir kaç ay geçti babam yatalak oldu. Kardeşin şizofrenliği devam. Psikiyatrist e gidiyor ama düzeleceğine dair hiç umudum yok.
Babam da ölür yakında zaten. Kardeşlerim de hiç iş bulup çalışalım kendi hayatımıza bakalım demezler. Napacaklar bilmiyorum.
Ne bileyim aslında alt metinde çok şey var da sığdıramam buraya. Zaten anlatmaya mecalim bile yok. İçim sıkılıyor da sıkılıyor.
Zaten artık ölüpte anneme kavuşmaktan başka bişey istemez oldum
O alzaimer olmasın . Şizofreni tehlikelidir. Hafif atlatan da var ağır atlatan da. İlaçlarını almadığı için babasını öldürmüştü oturduğumuz mahallede bir gençŞizofreni tehlikeli değildir.
Diğer insanlar kadar tehlikelidir diyelim o zaman. Bizim sokaktada bir polis memuru kendini çocuklarını vurmuştu. Ama şizofreni değildi.O alzaimer olmasın . Şizofreni tehlikelidir. Hafif atlatan da var ağır atlatan da. İlaçlarını almadığı için babasını öldürmüştü oturduğumuz mahallede bir genç
Ama kardeşinizin düzelmesini beklemeyin. Sadece tedavinin olumlu olması ile ilerlemesin yeter. Şizofreni bitmez çünkü.konunuzda düzelmediğini yazmışsınız ondan dedimDiğer insanlar kadar tehlikelidir diyelim o zaman. Bizim sokaktada bir polis memuru kendini çocuklarını vurmuştu. Ama şizofreni değildi.
Düzeleceğine ümidim yok dedim. İlaçlarını alıyor ya da aldığını söylüyor. Psikiyatriste gönderiyorum vs. Keşke düzelse temennim o. Ama bu şartlarda ümidim yok.Ama kardeşinizin düzelmesini beklemeyin. Sadece tedavinin olumlu olması ile ilerlemesin yeter. Şizofreni bitmez çünkü.konunuzda düzelmediğini yazmışsınız ondan dedim
Allah razı olsun. Aslında bu konuyu açmamdaki sebep bu. Her zaman benim durumumdan kötüleri vardır mutlaka. Belki bunu görüp halime şükretmek bazen çok yoruluyorum çünküSevgili @trustno konularını hatırlıyorum...hatta doğumdan hemen sonra annen kotulesince onu görmeye gitmek ile ilgili bir konu acmistin,ben de dahil hepimiz annen için dua etmistik. Yaşadığın ve yaşamaya devam ettiğin sorunlar çok büyük ve henüz kendini toparlayacak bir dönem bulamadın biliyorum ama hatırladığım kadarıyla annenin tedavi sürecinde maddi yükü sen sirtlamis,başlarını sokabilecekleri bir ev almistin..hayirli bir evlat olmuştun hep....bunları daglayabilecegin güzel bir mesleğin,sana destek bir de esin vardı.... Basligina cevabım ise; evet ..senden daha ...hatta çok daha şanssız olduğunu düşündüğüm 3 kişi ile hayatımın bir döneminde yollarımız kesişti..birini,onun yasadiklarini yazayım bari dedim..göz yaslarima engel olamadım..yazamadım o yüzden .Allah sana ,eşine ve kuzuna saglik ve uzun bir ömür versin ,Annenin mekanı cennet olsun
Allah daha kötülerinfen esirgesin hepimiziBen kendime şanssiz derdim hep ama siz daha fena durumdaymişsiniz.
ALLAH yardimciniz olsun.
Allah razı olsun düşünmeniz yeter. Çaresiz dertlerle uğraşmak zor bir de üstüne sevdiklerini böyle görmek üzücü yokda mücadele hepimiz için. Hiç bir şey koymaz derdim bana koyuyormuş. Şimdi evlat var duam onunla sınamasın rabbim.Canım benim, zor şeyler yaşamışsın. Yaşıyorsun da. Ne yapabilirim senin için. Hangi şehirde yaşıyorsun? Allah sana kolaylıklar versin. Bebişine mutlu yarınlat. Boş dünya işleri gelip geçer. Dayan arkadaşım
Kolay değil yaşadıklarınız Allah yardımcınız olsun Rabbim dayanamayacağından fazlasını yüklemezmiş sınanıyoruz öyle ya da böyle bu hayatta birşey sorabilir miyim kardeşinizle ilgili şizofreni teşhisi nasıl kondu belirtileri nelerdiDüzeleceğine ümidim yok dedim. İlaçlarını alıyor ya da aldığını söylüyor. Psikiyatriste gönderiyorum vs. Keşke düzelse temennim o. Ama bu şartlarda ümidim yok.
Bakırköy Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattı 20 gün kadar. Belirtileri ilk ufak tefek anlamlandıramadığımjz davranış sergiledi. Yalan söyleme, kendi içine kapanma ibadetine çok düşkün olmaya başlama gibi bir keresinde eşim kendi kendine konuşurken görmüş. Daha sonra el kol koordinasyonunu sağlamaz oldu. Tik gibi hareketler yapıyordu. Sonra öfke patlamaları küfür etme sağa sola saldırma kendine vurma vs sonrasında hastaneye yatış ve teşhisKolay değil yaşadıklarınız Allah yardımcınız olsun Rabbim dayanamayacağından fazlasını yüklemezmiş sınanıyoruz öyle ya da böyle bu hayatta birşey sorabilir miyim kardeşinizle ilgili şizofreni teşhisi nasıl kondu belirtileri nelerdi
Dr lar hemen teşhisi koydu mu yanılma oldu mu baştan ilaçlarını kullanınca iyi miBakırköy Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattı 20 gün kadar. Belirtileri ilk ufak tefek anlamlandıramadığımjz davranış sergiledi. Yalan söyleme, kendi içine kapanma ibadetine çok düşkün olmaya başlama gibi bir keresinde eşim kendi kendine konuşurken görmüş. Daha sonra el kol koordinasyonunu sağlamaz oldu. Tik gibi hareketler yapıyordu. Sonra öfke patlamaları küfür etme sağa sola saldırma kendine vurma vs sonrasında hastaneye yatış ve teşhis
Yanılma var diyemem. Ben de çok isterim yanılma olsun ama yok. İlaçlarını kullanınca iyi olur deniliyor ama bu hastalık zor bir hastalık asış mesele kişinin kendisini hasta olarak kabul etmesi.Dr lar hemen teşhisi koydu mu yanılma oldu mu baştan ilaçlarını kullanınca iyi mi
Kardeşiniz kaç yaşında hasta olduğunu kabul etmiyor mu ilaç kullanıp normal yaşantısına devam edenler oluyormuş duymuştumYanılma var diyemem. Ben de çok isterim yanılma olsun ama yok. İlaçlarını kullanınca iyi olur deniliyor ama bu hastalık zor bir hastalık asış mesele kişinin kendisini hasta olarak kabul etmesi.
30 yaşında. İlk etapta kabul etmiyordu. Hastane deyken ben hasta değilim çıkarın diyordu. Ama zamanla ilaçlarını aldıkça farkına vardı şimdi psikiyatriste gitmeyi kendi istiyor ki bu önemli bir gelişme. Evet çok ileri seviye değilse ilaçla kontrol altına alınabiliyor.Kardeşiniz kaç yaşında hasta olduğunu kabul etmiyor mu ilaç kullanıp normal yaşantısına devam edenler oluyormuş duymuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?