benim yerimde olsaydiniz nasil davranirdiniz

hacerminahmet

ozel gunlere sabundan buketler yapilir
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
234
49
36
Merhaba kızlar iki buçuk yasında bir kizim var memleketime geldim tatil icin annem ve kayınvalide de burada biraz orda biraz orda kalıyorum kaynanamda sabah kahvaltı hazırladım kizim durmadı saçını toplamak istemiyordu bende kahvaltıdaaağzına girer diyorum anlamıyor agliyo kayınpeder hemen kızımı kucağından aldı bana bağırıyordu işte ben kizimla inatlasiyomusum bende birşey soyleyemedim tabiki ama çok canim sikilde

Bence disardan ucuncu bi sahis, anne cocuk ya da baba cocuk iliskisine karismamali. Anne o toka takilacak derken kayinpeder cocukla inatlasma derse cocuk mizmizlanmayi kendinde hak gorur.
Kayinpederine ne ki Allah Allah? Hem sen yuzu gozu acilsin diye topluyorsun sacini, sanki kotulugune bisey yapiyorsun. Onlar da hadi yavrum anneni dinle toplasin sacini, ohh kizimiza ne kadar yakisti bu sac falan deselerdi bu kadar aglamazdi o cocuk.

Asil kayinpederinle inatlasma, bir süre susuver he he de gec. Nasilsa kalici degilsin donunce tekrar aynı duzenine geri dondurursun. Ne cocugunu ne de kendini yipratma. Anlatsan da anlamazlar ne onlar ne de kendi ailen

kucağınızdan alması yanlış olmuş ama kötü niyetle almamıştır ağlaması geçsin diye almıştır bence. Tabi karakterini bilmiyorum normalde nasıl davranıyorlar size karşı?
Yine de bu kadar kafanıza takmayın :)

Yok zaten inatlasmiyirum kesinlikle cevap bile vermem normalde ama sürekli benim cocugumla inatlastigimu söylüyor kizimin her istediğini yapicakmisim bana ağlatma inatlaşma her zaman böyle kizimin istediği şey herzamn doğru değil ama ona gore doğru herşeyi kendi istediği gibi olsun annesinin sözü geçmez burda hesabı yanı beni. Doğru dedigime o hep yanlış dio cocukfa beni dinlemiyo

kizim ağlarken mesela benim kucagimdaysa ben sakinleştiricem ama musade etmiyo hemen aliyo kucagimdan bende bu duruma çok sinirleniyorum bilmiyorum belki ben abartiyorum

Yok zaten inatlasmiyirum kesinlikle cevap bile vermem normalde ama sürekli benim cocugumla inatlastigimu söylüyor kizimin her istediğini yapicakmisim bana ağlatma inatlaşma her zaman böyle kizimin istediği şey herzamn doğru değil ama ona gore doğru herşeyi kendi istediği gibi olsun annesinin sözü geçmez burda hesabı yanı beni. Doğru dedigime o hep yanlış dio cocukfa beni dinlemiyo
Erkekler biraz kıt düşünür sonuç odaklıdırlar. Çocuk ağlayınca seninle alakalı olduğunu zannediyordur boş ver umursama...

Cocuk yetiştirme işini sadece anne ve babaya birakmiyorlar ki.
Iyi huylu çocuk yetişsin.

Ben olsam çocuğumla iletisimime karışmayın lütfen. Şuan yapmanız gereken beni engellemek değil. Çocuğa onun için doğru olan şeyin bu olduğunu anlatıp bana izin vermeniz derdim.

Merhaba kızlar iki buçuk yasında bir kizim var memleketime geldim tatil icin annem ve kayınvalide de burada biraz orda biraz orda kalıyorum kaynanamda sabah kahvaltı hazırladım kizim durmadı saçını toplamak istemiyordu bende kahvaltıdaaağzına girer diyorum anlamıyor agliyo kayınpeder hemen kızımı kucağından aldı bana bağırıyordu işte ben kizimla inatlasiyomusum bende birşey soyleyemedim tabiki ama çok canim sikilde

Üçüncü şahısların anne-bebek ilişkisine karışmasını doğru bulmuyorum

AMA

İki buçuk yaş bizim "2 yaş sendromu" ya da "ilk ergenlik" dediğimiz dönem çocuk yetiştirirken. Çocuk sürekli inatlaşır anne ile normal. Sizin ise sakin olmanız lazım. Çocuğumuz küçük de olsa onun isteklerine saygı duymamız gereken bir dönem. Saçını toplatmak istemiyorsa siz de toplamayın. Kahvaltıda ağzına girmesinden rahatsız olmuyor demek ki. Olursa zaten size toplatır.
Yaz günü havalar sıcak, hemen duşa sokardınız. En kötüsü ıslak mendille silerdiniz saçını.

Yani demem o ki;

Kayınpeder de hatalı
Siz de hatalısınız.

acaba o kendı çocugnun her ıstedıgını yapıyor muydu?
kayınvalıden olsa laf söylerdın ama kayınpederın oldugu için he de geç. nasıl olsa aynı yerde bıle yaşamıyorsunuz :KK66:
adamla inatlaşmanın manası yok
salla gitsin.

Neden tepki vermedin?
Çocuğu senin elinden alıp çocuğun önünde sana bağırması, çocuğun gözünde senin otoriteni yerle bir eder, o neymiş öyle gelip kucağından almalar falan?

Çocuğunla arandaki iletişim sana özeldir, senin sözünü dinlemesi gerektiğini, senin otoritenin sarsılmaması gerektiğini bilmiyor mu bu insanlar?
Kesinlikle tepki ver, sen yanlış yapıyor dahi olsan, annesi olarak çocuğun yönetimi sende kalmalı. Yemek yerken bulaşacaksa tabii ki toplarsın saçını, her eylemi çocuğun isteklerine göre şekillendirmeezsin ki, bu şekilde her gelenin çocuğu alıp gitmesine izin verirsen sana güvenmeyen bir kızın olur, konuş o insanlarla, izin verme otoritene karışılmasına. Şimdiden istediğini yaptırmak için ağlayan bir kızın olmuş, ağlasa da senin söylediğinin onun iyiliği için olduğunu hissettirmeli, taviz vermemelisin.

Çok doğru şimdiden benim sözümü dinlemeyen ağlayarak istediğini yaptırmaya çalışan bir kizim var karşılık vermek istemedim daha doğrusu o anda nasıl cevap vereceğini bile bilemedim yanı ancak sinirlenmekle kaldım zaten bu durum sürekli böyle Allahtan evim başka yerde yazları sadece 1 ay duruyorum cokda konuşuyorum kafa sallayıp geciyorum ama kendime eziyet ediyorum

Aslında bazen otoritemi koyuyorum bu sefer karşı taraftan surat yapılıyor moral bozulmaları oluyo bilemedim nnasıl davranmam gerektiğini cozemedim zaten 20 gün kalıp gidicem karışmayan kizimla benim arama girmeyin diye uyrmama rağmen hala devam ediyor isteeeee offff

Çok doğru şimdiden benim sözümü dinlemeyen ağlayarak istediğini yaptırmaya çalışan bir kizim var karşılık vermek istemedim daha doğrusu o anda nasıl cevap vereceğini bile bilemedim yanı ancak sinirlenmekle kaldım zaten bu durum sürekli böyle Allahtan evim başka yerde yazları sadece 1 ay duruyorum cokda konuşuyorum kafa sallayıp geciyorum ama kendime eziyet ediyorum
Yaşlı insanlar neticede, polemiğe girme diyenler de haklılar. Sadece,olaydan 1-2 saat sonra karşısına oturup, iki bardak çay ikram edip güzel güzel anlat, bana güvenmeyen, sözlerimin onun iyiliği için olduğunu anlamayan bir kızım olsun istemiyorum, lütfen onla aramdaki iletişime karışmayın falan diye.
GelenKutusu GelenKutusu çocuğun o dönemde ilk ergenlik döneminde oluşu ve isteklerine saygı gösterilmesi gerektiği konusunda haklısınız. Fakat çocuk aynı isyancı ruhla banyo yapmak veya saçını sildirmek de istemeyebilir, annesi banyoya götürmeye kalkınca avazı çıktığı kadar bağıran ve kayınpeder tarafından annenin kucağından alınan çocuklardan birine dönüşebilir. Bu durumda ne yapmak gerekir?

X