- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.007
- 278
- Konu Sahibi Madamgonca
Kötü konuşmaya başlayınca çıkardım arkadas listemden çünkü ileri gitti
Öyle ise iyi yapmışsınız. Sırf sitem filansa diye düşünmüştüm..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kötü konuşmaya başlayınca çıkardım arkadas listemden çünkü ileri gitti
Yok abuk subuk bir Sürü konuştuÖyle ise iyi yapmışsınız. Sırf sitem filansa diye düşünmüştüm..
Merhaba hanımlar ,
Liseden beri çok samimi Olduğum bir kız kankam vardı . Beraber kalır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi kardeş biliyordum onu . Adı Ayşe olsun ünv Sınavına girdik beraber ben o sene yerleştim Ayşe kazanamadı ertesi sene tekrar girdi tercihlerini beraber yaptık dershaneye giderken tercih için ona hep eşlik ettim tüm tercihlerini doldurdu ama o sene sistem Değişti yazdığı yerler gelmedi. Yerleşemedi . 3. Sene sınava girdiğinde de Aydın'da işletme Kazandı . Derken okudu bitti vs vs üstünden seneler gecti . 12-13 sene önceki olay bu . Sonra KPSS ye girdi atanamadı , polisliğe başvurdu kazanamadı , şu an çalışmıyor .
Geçende görüşme mevzusu olmuştu . Birden bire ben seninle görüşmeyeceğim yaptıklarını unutmadım sen benim 1 senemi çaldın . Tercih yaparken senin hatan Yüzünden kazanamadım yoksa kazanırdım . Sen engel oldun sen kötü birisin vs vs diye beni suçlamaya başladı . Ben ilk başta ne senesi dedim tercihi senle yapmıştık Kenfim yapsam kazanırdım demeye başladı seneler oldu seni affedemiyorum dedi . Suçlu ben miyim arkadaşlar ? Yoksa o mu tuhaf ?
Çok ileri gitti ama iğrenç falan dedi bana . Senin gibi arkadas Lazım değil Senelerdir annemin lafını dinliyorum senin Yüzünden dedi .Bence arkadaşının sözlerine hiç takılma, şuanda hayatı istediği gibi gitmediği için mutsuz. Kendince bir sebep arıyor. Bir günah keçisine ihtiyacı var, hatalarını kabul etmek zor geliyor çünkü. Kendi hayatlarının, davranışlarının sorumluluğunu almaktan aciz insanlar hayattaki başarısızlıkları için başkalarını suçlarlar. "Ben bu bölümü istemiyordum x hoca yazdırdı...Benim puanım şu bölüme tutuyordu hoca yazdırmadı...Ben daha iyi yere girerdim hoca yanlış tercih yaptırdı...x hoca yüzünden kazanamadım..."Diye gidiyor. O "x " değişiyor hoca oluyor, akraba oluyor, arkadaş oluyor ama maksat aynı. Hiç düşünme bile, sen kendi niyet ve davranışlarını en iyi bilensin. Üzüldüğüne değmez.
Aynen öyle devir kötüKızın psikolojisi bozulmuş bir baltaya sap olamayınca torpilide yokmuş demek olmayınca işte böyle evde kalıyorsun devir torpil devri
Anladım. Allah aşkına tercihe babasıyla gitse ne değişecekmiş? Tercih yapan hocalar aynı olmayacak mıydı? Aynı olacaktı tabii. Yani değişen bir şey yine olmayacak mı? Babası çok mu bilgiliymiş tercih konusunda? Hiiç sanmıyorum. Eğer öyleyse kızına zamanında yardım etseymiş bu konuda.Söylediğine göre yıllardır içinde biriktirmiş . Ailesi de hep gonca Yüzünden diye bugun bile üstüne geliyormuş . Gercekten bir sıkıntısı varsa neden bunca sene konuşmamış anlamadım .
Israr etmedim puanı yüksek değildi işletme yazacaktı hep işletme yazdık puanımın geleceği Altın'da kalan yerleri bile yazdık ama puan sistemi değişmişti o sene hatta tercihlerde Yanlışlık falan da olmuştu hatta yerleşemeyince bir dershaneye gidip nedenini sormuştuk hoca sistem Değişti bizde beklemiyorduk hukuk kazanacak öğrenci öğretmenliğe yerleşti Demişti hiç unutmuyorum
O işler öyle olmuyor yalnızSen benim ahımı aldın kul Hakkı senin Yaptığın diyor
Sen Anlamadığın halde tercih yaptın benim puanım biryer kazanırdı o sene sen benim Hakkımı yedin diyor. Kul Hakkı'na girdin Allah büyük ama Allah biliyor diyor .Anladım. Allah aşkına tercihe babasıyla gitse ne değişecekmiş? Tercih yapan hocalar aynı olmayacak mıydı? Aynı olacaktı tabii. Yani değişen bir şey yine olmayacak mı? Babası çok mu bilgiliymiş tercih konusunda? Hiiç sanmıyorum. Eğer öyleyse kızına zamanında yardım etseymiş bu konuda.
O konuda laf atılacak tek şey sistem değişikliği. Sisteme sövüp saysın hanımefendi!
Senelerdir her yerde söyleniyor " sıralamanız tutmasa bile ilk tercihe istediğiniz yeri yazın, sonrasına sıralamaniza uygun olanları yazın" diye. 10 sene öncede böyledir herhalde değil mi? Senelerdir değişmeyen tek şey bu çünkü.
Çok iyi hatırlıyorum. Lise tercihi için dershaneye gitmiştim. Son sıraya meslek lisesi yazdılar ısrarla ( bir kağıda yazdılar tabii). Ben istemiyordum ama onlar " ya açıkta kalırsan" dediler. Tercihleri elektronik olarak okul müdürü yapıyordu. Ben müdüre meslek lisesini dememiştim. Çünkü zerre istemiyordum orayı.
Yani demem o ki; herkesin aklı var, tercih özgürlüğü var. Başkasına göre karar vermenin hiçbir anlamı yok.
Iktisat bitirdim özel bir şirkette çalıyorum kurumsal falan da değil küçük bir aile şirketiSiz ne iş yapıyorsunuz? Sizi de kıskanma ihtimali yüksek.
Kafayı yemiş ya. Gitsin o hocanın yakasına yapışsın madem. Yazık ya, kafası çook güzel!Sen Anlamadığın halde tercih yaptın benim puanım biryer kazanırdı o sene sen benim Hakkımı yedin diyor. Kul Hakkı'na girdin Allah büyük ama Allah biliyor diyor .
Tercihi zaten hoca yaptı ilk tercihe evet istediği yere diğerlerine mesela sıralaman 60 binde ise 60 binden başlayarak 60-65-68-70-75-80 vs vs 100 en garanti olacak şekilde yapmıştık o zamanlarda öyleydi şimdide aynıdır herhalde mesela 60 bine girdiyse 100 bini de tercihte yazan 100 bine kesin yerleşir . Puanlar çok yükselirse herkes aynı yeri tercih etmezse Sıralama çok oynarsa yerleşemez sadece
Kurumsal olmasa da sonuçta işiniz var ya sizi kıskanmış da olabilir. Başka yönlerden de ondan daha iyi durumdaysanız kıskançlıktan çatlayıp böyle sert tepki vermiş olabilir.Iktisat bitirdim özel bir şirkette çalıyorum kurumsal falan da değil küçük bir aile şirketi
"Iyi niyetli arkadaş lazım değil, kendi ayakları üstünde duran biri gözümün önünde olunca başarısızlıklarımla yüzleşmek zorunda kalıyorum, haset ve fesat biriyim. Psikolojim de hayli bozuk, bu yüzden iğrençleşebiliyorum" demek istemiş. Alanında iş bulamıyorsa bir insan başka alternatifler için uğraşmalı, işsizlik bazen de kişinin karakteri ile ilgili. Atanmak şart değil ama kendi ayakları üstünde durmak için çaba harcamak şart, belli ki bunu yapmamış.Çok ileri gitti ama iğrenç falan dedi bana . Senin gibi arkadas Lazım değil Senelerdir annemin lafını dinliyorum senin Yüzünden dedi .
Bende çıkardım arkadas listemden
Hep öyleydi yine Öyledir ama o sene çok kişi gitmişse sınava Sıralama oynuyor yani sen 60 binde de olsan 70 e ya da 50 ye yerleşebşliyorsun duruma göreKafayı yemiş ya. Gitsin o hocanın yakasına yapışsın madem. Yazık ya, kafası çook güzel!
Tercih dediğiniz şekilde oluyor. Bu sene değişti mi bilmiyorum ama geçen seneye kadar öyleydi.
Aslında kıskanılacak bi yasama falan sahip Değilim ama ne düşündü bilemem . Senelerdir böyle düşünüp bu zamana kadar bşy dememişKurumsal olmasa da sonuçta işiniz var ya sizi kıskanmış da olabilir. Başka yönlerden de ondan daha iyi durumdaysanız kıskançlıktan çatlayıp böyle sert tepki vermiş olabilir.
İnş bundan sonra yapar ben kimsenin kötülüğünü istemedim kardeşlerimin de tercihinde yardımcı olmuştum . Yerleştiler . Tabi Öğretmene danıştık kendimiz tercih yapıp vermedik ."Iyi niyetli arkadaş lazım değil, kendi ayakları üstünde duran biri gözümün önünde olunca başarısızlıklarımla yüzleşmek zorunda kalıyorum, haset ve fesat biriyim. Psikolojim de hayli bozuk, bu yüzden iğrençleşebiliyorum" demek istemiş. Alanında iş bulamıyorsa bir insan başka alternatifler için uğraşmalı, işsizlik bazen de kişinin karakteri ile ilgili. Atanmak şart değil ama kendi ayakları üstünde durmak için çaba harcamak şart, belli ki bunu yapmamış.
Belki " oh işi var, kendi parasını kazanıyor, istediğini giyiyor..." gibi düşünmüş olabilir en basitinden.Aslında kıskanılacak bi yasama falan sahip Değilim ama ne düşündü bilemem . Senelerdir böyle düşünüp bu zamana kadar bşy dememiş
yol ver gitsin konuşmaya değmez.Merhaba hanımlar ,
Liseden beri çok samimi Olduğum bir kız kankam vardı . Beraber kalır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi kardeş biliyordum onu . Adı Ayşe olsun ünv Sınavına girdik beraber ben o sene yerleştim Ayşe kazanamadı ertesi sene tekrar girdi tercihlerini beraber yaptık dershaneye giderken tercih için ona hep eşlik ettim tüm tercihlerini doldurdu ama o sene sistem Değişti yazdığı yerler gelmedi. Yerleşemedi . 3. Sene sınava girdiğinde de Aydın'da işletme Kazandı . Derken okudu bitti vs vs üstünden seneler gecti . 12-13 sene önceki olay bu . Sonra KPSS ye girdi atanamadı , polisliğe başvurdu kazanamadı , şu an çalışmıyor .
Geçende görüşme mevzusu olmuştu . Birden bire ben seninle görüşmeyeceğim yaptıklarını unutmadım sen benim 1 senemi çaldın . Tercih yaparken senin hatan Yüzünden kazanamadım yoksa kazanırdım . Sen engel oldun sen kötü birisin vs vs diye beni suçlamaya başladı . Ben ilk başta ne senesi dedim tercihi senle yapmıştık Kenfim yapsam kazanırdım demeye başladı seneler oldu seni affedemiyorum dedi . Suçlu ben miyim arkadaşlar ? Yoksa o mu tuhaf ?
Evet Sınavlarda vs ben haber vermiştim hep ona PTT sınavı oldu gecen onu söyledim banka sınavı oldu onu söyledim ama ciddiye Aldı mı bilmiyorumBelki " oh işi var, kendi parasını kazanıyor, istediğini giyiyor..." gibi düşünmüş olabilir en basitinden.
yaklaşık 8 senede işi beklemiş, doğru düzgün iş aramamış anlaşılan. Böyle durumlarda girişimci olmak lazım. İş bulamadıysan ufakta olsa bir iş yapacaksın kendi çapında.
Koskoca 8 seneden bahsediyoruz.