Benimki de pek dert sayılmaz ama :(

michonne

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
1.639
2.294
Günaydın kızlar, hepinize şeker tadında bir gün diliyorum.

Aslında bunca derdin arasında benimki pek hafif kalacak ama ..

Çok samimi bir arkadaşımın ısrarı ile bir kabul gününe girdim ve önümüzdeki perşembe sıra bende. Buraya kadar iyi güzel de, nasıl o kadar kişiyi küçücük mütevazı evimde ayarlayacağım bilmiyorum. Eşyalarım çok eski ve kırık dökük. masam zaten 4 kişilik (eşim ve iki çocuğumla bize yetiyor, hısım akraba, yakın dostlarımız geldiğinde tabure filan ilave edip, sırayla yiyoruz) bir de kedimiz var ve herşeyi tırmık içinde bıraktı, bütün kanepe koltuklar parça pinçik. Güzel bir yemek servisi takımım bile yok, taşınırken kırıldı ve pazardan aldığım ek tabaklarla tamaladım. :)

Çok yakın arkadaşlarım beni tanır ve bilirler onlardan çekinmem ama bu gün arkadaşlarımın ekonomik seviyesi epeyce yüksek, ne biliyim utanıyorum, 350 m2 lik ultra lüks villalarda yaşıyorlar, hepsinin altında son model jeep, son model android telefon vb. ben 1974 model Vosvosa biniyorum. Çekiniyorum işte nasıl ağırlarım ben bu insanları.?

Acaba masayı açık büfe gibi donatsam, herkes tabağına alsa, zigonlarda yese olur mu ki? kediden rahatsız oluryorlar, kediyi yatak odasına kapıycam (zavallı :)). Koltuklara örtü sersem ayıp olur mu? Bir fikir verin kızlar.

Hepinizi kucaklıyorum buradan.

Şöyle girdim bu güne, benim çocuklarımın gittiği özel okuldaki veliler bu arkadaşlar, yıllığı 40.000 tl civarı bu okulun. Ama benim çocuklarım burslu okuyorlar.

Okula gittiğimde tanıştık ve kaynaştık veliler olarak. Israrlarını da kıramadım, katıldım aralarına ama belki benim günümü hava güzel olursa, dışarda bir çay bahçesinde filan yaparız. Aklıma gelidi şimdi, kabul ederlerse.

Valla canım utanacak sıkılacak bir şey yok. Ayıplayacak olan gelmesin. Benim de senin gibi ultra luks gün arkadaşlarım var. Benim evimde de elime attığım yer dökülüyor. Herkesin evi benimkinden buyuktu ama eşyayla doldurmuşlar normalde 10 kişiyiz ama onların ultra luks evlerinde daraldık resmen. Oturacak yer yok doğru dürüst. Benim eve geldiklerinde 15 tatildi herkes çocuğunu gelinini öğretmen kızını vs almış gelmiş tam 23 kişiydik. Benim de salonumda bi oturma grubu bi tv ünitesi var at koşturuyoruz evde. Neyse komşudan sandalye aldım zigon sehpa aldım. Herkesin tabağını mutfakta hazırladım. Çok rahat oturduk benim evde. Herkes mutlu ayrıldı. Çok ferah oturduk eşya olmayınca.
Diğerlerinin evinde herkes kendini dışarı zor atıyordu. :-)
Uzun lafın kısası kendini sıkma. Kusur bulacak insan o ultra luks evlerde de bulmuştur. Bulmayan mütevazi insan gecekonduya bile laf etmez.

En güzeli açık büfe gibi yapmak olur :KK66: dediğin gibi koltuklara pike vb örtersin. İkramlarına çok özen çeşit bol olsun yemekten başka şeyle ilgilenmezler :) benimde kedicikler var, tüyleri sıkıntı oluyo çok acayip dip bucak temizlik yapılır her misafir ağırlayışımızda. Bende bazen kapatmak zorunda kalıyorum onları :/ eğer tabak vs sıkıntın varsa yakın bi arkadaşından ödünç alabilirsin,aynı şekilde sandalye vb şeyleride. Sonuçta çok kalabalık olacak

masanıza güzel şık bir örtü serip açık büfe şeklinde hazırlayın.

bütçeniz uygunsa , uygun fiyatlı (50-60 TL.ye var) yemek takımları oluyor. ondan bir takım alabilirsiniz.

koltuklarınızı örtebilirsiniz ama örtülerden bir ali biri veli olursa çok dağınık bir görüntü veriyor.

kedinizi mecbur kapatacaksınız odaya, herkes sevmiyor evde hayvan.

güzelce temizleyin evinizi ferah olsun dağınıklık olmasın.
ikramlarınız da güzel olursa ne ala...

Kendinizi sıkmayın güzel mamalar hazırlayın

Koltuğu falan örtmeyin kedi var ve tırmıklı yaşanmışlık olur hem sohbet açılır

Siz onlara evleri villa diye gitmediniz onlar da sizin eviniz için gelmeyecek

Masaya açık büfe fikri güzel çay bahçesi fikri de güzel ama bize değer vermedi evini açmadı derler mi bilemedim

Çok samimi bir arkadaşımın ısrarı ile bir kabul gününe girdim ve önümüzdeki perşembe sıra bende. Buraya kadar iyi güzel de, nasıl o kadar kişiyi küçücük mütevazı evimde ayarlayacağım bilmiyorum. Eşyalarım çok eski ve kırık dökük. masam zaten 4 kişilik (eşim ve iki çocuğumla bize yetiyor, hısım akraba, yakın dostlarımız geldiğinde tabure filan ilave edip, sırayla yiyoruz) bir de kedimiz var ve herşeyi tırmık içinde bıraktı, bütün kanepe koltuklar parça pinçik. Güzel bir yemek servisi takımım bile yok, taşınırken kırıldı ve pazardan aldığım ek tabaklarla tamaladım. :)

Çok yakın arkadaşlarım beni tanır ve bilirler onlardan çekinmem ama bu gün arkadaşlarımın ekonomik seviyesi epeyce yüksek, ne biliyim utanıyorum, 350 m2 lik ultra lüks villalarda yaşıyorlar, hepsinin altında son model jeep, son model android telefon vb. ben 1974 model Vosvosa biniyorum. Çekiniyorum işte nasıl ağırlarım ben bu insanları.?

Acaba masayı açık büfe gibi donatsam, herkes tabağına alsa, zigonlarda yese olur mu ki? kediden rahatsız oluryorlar, kediyi yatak odasına kapıycam (zavallı :)). Koltuklara örtü sersem ayıp olur mu? Bir fikir verin kızlar.

Ben sizin yerinizde olsam bu kadar ayrıntıya düşeceğim insanları evimde ağırlamam.

Benim de kedim var ve alerjik durumu olan insanlar dışında onu asla ama asla odaya kapamam. 6 aylık cocuğumu odaya kapamayacağıma göre kedimi de kapamam.

acik bufe en iyisi..
alakasiz ortuler kotu durur, ayni olmayacaksa yapmayin derim..
kedi bence de o gun ortalikta gezmesin, herkes sevmiyor, ne kadar temiz davrandiginizi da bilemezler.. ben mesela sevsem de rahat edemem evin icinde..

bırkere utanmayın kesınlıkle kendınızı ezık gormeyın esya ınsanı ınsan yapmıyor emınım onlarda sızın durumunuzu bılıyorlardır, yeterkı evınız temız olsun.

agırlama kısmına gelınce guzel bır monuyle acık bufe yapın masaya koyun tum yıyeceklerı , tabakları, çatal kaşıgı vs. ısteyen ıstedıgı kadar alsın. koltuklar cok kotu durumda ıse lastıklı ortuler var takımlar ıcın onlardan alın gunlukte kullanırsınız. yeterkı ev sahıbının evı temız, gonlu bol, nesesı yerınde olsun :KK66: onemlı olan bu bence..

evinize gelecek misafırler zaten bunları düşünerek ve bunları dile getirerek gelecekse ki böyle düşündürüyorsa sizi hiç gelmesinler size siz olduğunuz ıcıjn gelmeliler ve hoşgörülü kibar olmalılar.herkes çok lüks olamaz önemli olan sizin güleryüzünüz ve sıcak ağırlamanız bununla örtebılırsınız bu sorunu gururla sunun el emeklerinizi sohbetınızı edin budur takılmayın ha çok problemse sizin ıcın ve onların problem yapcaını dusunuosanız hiç girmeyin bu gün işine derim ben.

ayy ben o vosvoslara bayılıyorum :KK68:
dert etme arkadaşım.
utanılacak bir durumda yok ayrıca herkesin sahip olduğu şeyler farklıdır.

evinize eşyanıza gelen gelmesin boşversenize...
Hiç sevmem öyle şeyleri kadın milletindede bir kıyaslama illaki oluyor. Valla evime benim için gelene kapım açık eşyamı bilmem nemi ağzına meze yapmaya gelene bay :)

Bence siz çok sempatik bir insansınız. Sizden olumlu bir enerji almasalar ısrar etmezlerdi güne girin diye. O eve sizin için, birlikte oturup sohbetler etmek için geliyorlar. Bunu unutmayın.
Çok gerilirseniz bu ortama yansır. Onlar da rahat edemezler. Siz rahat, güler yüzlü, ılımlı olun ki onlarda mutlu olsunlar.
Sonraaa. Tabi ki bu bir gün ve yapacağınız pasta ve börek çok ama çok önemli. Şimdiden menüyü oluşturun. Bol çeşit yapın. İnanın kimse ne sağınızla ne solunuzla ilgilenir. Özellikle tatlı bir misafiri ağırlamanın en önemli basamağı bence :) Ardından veya önden kahve faslını unutmayın. Böyle yaparsanız bir daha gelmek için can atarlar. Söylemedi demeyin. :)
Diğer arkadaşların da dediği gibi açık büfe bana da uygun geldi. Uygun bir takım alabilirseniz şık olur alamazsanız da olduğu kadar. Sofranızı ve salonunuzu canlı çiçekler falan koyarak süsleyebilirsiniz. Ayrıca açık büfe sofraları resimlerine bir göz atın. Size güzel gelen şekilleri uygulayabilirsiniz. Özen göstermiş olmanız arkadaşlarınızın hoşuna gider. Baştan savmış olmak için yapıldığı anlaşılırsa hoş olmayabilir. Çay bahçesini bilemedim. Ben ağırlandığım arkadaşlarımı ağırlamak isterim. Yine de siz bilirsiniz, bilemedim.

X