Benmi abartiyorum?

aquarius24

Dilhûn
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2015
2.192
2.984
Arkadaslar gercekten abartilimi düsünüyorum haksizmiyim karar veremiyorum. Cogunda oldugu gibi benimde derdim Esimin ailesi, yalniz benle olan seyler degil..söyle özet geceyim; Esim iki kardes bi abisi var birde kendi. Abisi evlenirken hep birlikte destek olup ev almislar, cocugu olcagi zaman araba almislar, tatile gidecegi zaman ucak biletini karsilamislar ve ondan sonraki sene tatile gittiginde oradaki giderlerini falan hep ailesi karsilamis. Biz esimle evlenene kadar maasi hep babasinin elinde oldugu icin yani napiliosa bununda parasiylada yapilmis. Simdi biz bir senelik evliyiz, esim mobilyamdi suydu buydu herseyi kendi yapti, evlenmeden birkac ay önce gelirini ailesinden ayirmisti, evlendigimizde kenarda paramiz olsun nasilsa herseyi abimdeki gibi annem babam yapicak diyerek. Ama öyle olmadi kurusuna kadar gitti o biriktirdikleriyle herseyi kendi yapti. Ailesi farkindami degil anlamiorum sürekli dügünü biz yaptik ev bulun evinde bir kismini karsilicaz diyor, ev buluyoruz evin parasindan daha fazla miktari kredi cekin diyolar, hani yardim? Sonra izin zamani gelmisti, esim sakayla karisik biletimizi alin gelelim dedi, kimseden tik yok, ve ara sira hep sakayla karisik esim onlara bana sunu alsaniza diyor, kayinpederinle kayincon var ya alsinlar diyor kp, benim bildigimden haberleri yok bunu tabiki. Yani anlamadigim bana göre acik acik iki cocuk arasinda ayrimcilik var, bir kez konu acildi biz hepimiz birligiz kimin neye ihtiyaci olursa onu tüm aile karsilariz dediler, bende bence abisinin isleri halolana kadar öyleydi simdi benim esime öyle degil ortada esitlik yok dedim, birsey demediler. Arkamdan kücük gelin bize hesap sordu esinin maaslarini napmisiz diye demisler. Esim bana göre herseyi icerliyo dile getirmiyo onla bunlari konusunca farkindayim sadece diyor..ama bu is daha ne kadar böyle gitcek valla ben oturup esim icin üzülüorum, hersey normalde benmi cok takiyorum?

mesele hakli haksizsa evet haklisiniz ama esiniz bu durumu konusmazken siz kv kp e bu tur meseleleri acip irdelerseniz 'kotu gelin' ilan edilirsiniz. esiniz anlatirsa anne babasi(belki)anlar veya utanip biseyler yaparlar ama siz konusursaniz hem inat olur hem kotu olursunuz. benden soylemesi:)

mesele hakli haksizsa evet haklisiniz ama esiniz bu durumu konusmazken siz kv kp e bu tur meseleleri acip irdelerseniz 'kotu gelin' ilan edilirsiniz. esiniz anlatirsa anne babasi(belki)anlar veya utanip biseyler yaparlar ama siz konusursaniz hem inat olur hem kotu olursunuz. benden soylemesi:)
Haklisiz hesap soran gelin olmustum saten:) esim belkide ailesi nasilsa anlamicak diye konusmuyodur onuda bilmiyorum, cünkü kendisinin rahatsiz oldugunun farkindayim ama ailesine birsey beklemiyormus onlardan gibi davraniyor.

Böyle düşünmekte sadece haklısınız ama bence hiç konuşmayın eşiniz konuyu açmazsa siz açmayın çünkü ailevi bir mesele sizi ilgilendirmez bu yüzden kötü düşersiniz zaten
Evet orasi öyle saten beni ilgilendirmedigini yapilanlarin bana degil kendi ogullarina oldugunun farkindayim, yani esimi savunuomusum gibi oluyorum, o yüzden kendim birsey demiyorum. Ama ailesinin dedikleriyle yaptiklari uymadikca soguyorum gidesim bile gelmiyor ziyaretlerine.

Haklısın ama eşinin ihtiyacı olmadığını düşünüyor olabilirler, yani eşin birşeyleri kendi başına yapabilmiş ama diğeri hiçbirşeyi yapmayıp ailesinden beklemiş.

Haklisiz hesap soran gelin olmustum saten:) esim belkide ailesi nasilsa anlamicak diye konusmuyodur onuda bilmiyorum, cünkü kendisinin rahatsiz oldugunun farkindayim ama ailesine birsey beklemiyormus onlardan gibi davraniyor.
Yarın bir gün eşiniz bir şey dese ailesine srni karın doldurdu derler.

Haklısın ama eşinin ihtiyacı olmadığını düşünüyor olabilirler, yani eşin birşeyleri kendi başına yapabilmiş ama diğeri hiçbirşeyi yapmayıp ailesinden beklemiş.
Evet oda var isin icinde. Biz iki kisi calisiyoruz sükür. Eltim calismiyor esi tek basina calisip kredi ödüyordu. Eltim erkek degilmi mecbur calisicak bakicak zihniyetinde, ne meslegi var ne ehliyeti, bi yerden bi yere gidicegi zaman bi telefonla kp arayip beni suraya birakin yada surdan alin diyor kosa kosa gidiyorlar. Ve cok kez dile getirdiler onlarin arkasinda olmazsak bisey beceremezler ama siz akillisiniz size gözümüz arkada degil diye. Ama bu yinede bizi kendi halimize birakip onlarin maddi manevi herseylerini karsilamalarini gerektirirmi?

Evet oda var isin icinde. Biz iki kisi calisiyoruz sükür. Eltim calismiyor esi tek basina calisip kredi ödüyordu. Eltim erkek degilmi mecbur calisicak bakicak zihniyetinde, ne meslegi var ne ehliyeti, bi yerden bi yere gidicegi zaman bi telefonla kp arayip beni suraya birakin yada surdan alin diyor kosa kosa gidiyorlar. Ve cok kez dile getirdiler onlarin arkasinda olmazsak bisey beceremezler ama siz akillisiniz size gözümüz arkada degil diye. Ama bu yinede bizi kendi halimize birakip onlarin maddi manevi herseylerini karsilamalarini gerektirirmi?

Zaten kendileri dile getirmiş, bence evlat ayrımı değil. Sizin ihtiyacınız yok düşünüyorlar.
Bence böylesi de daha iyi, Allah kimseye muhtaç etmesin.

X