Benzerini yaşayan oldu muydu?

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.817
Selams naber?
Olayın benzerini yaşayan oldu mu, ona göre şikayetimin şiddeti değişecek.
Bursa'da seyahatteydim kısa bir süre önce. Büyük Özdilek avm'yi bilirsiniz.
Bir hafta sonu bir akrabamla avm'ye takıldık. Azıcık gezinti dolaşıntı falan derken bir de market bölümüne girelim dedik, oradaki eve alışveriş yaptık, normal aylık alışveriş işte.
Sepeti de sürüyerek arabaya gitmek üzere çıkıyor idik ki, tam çıkarken kapıda öttük.
Sepette birşey kasadan geçmedi mi acaba falan diyordum, sepeti tek geçirdik, sepet ötmedi. Yalnızca ben geçince öttü, daha doğrusu ben de değil, çantam.
Olay ne? dedim, bakıcaz dediler. Bayan güvenlik elemanı çağırdılar, hafiften totosu kalkık bi hatun geldi lafım meclisten dışarı.
İçerde tenha bi köşeye çekti beni, çantanıza bakıcaz mecburen dedi. İyi dedim, koydum çantayı ortaya. Açtı, bakmaya başladı.
Günlük kol çantam biraz çuvalımsı cinsten, otu boku sığdırabildiğimiz türden yani. Seyahate çıkarken genelde kozmetiklerimi valiz otobüsün bagajında sıcağa maruz kalabildiği için kol çantama atıyorum. Yüz kremlerim, kolonyalarım, birkaç ufak dudak nemlendiricisi, kalem falan da var aralarında.
Kolonyalardan biri şu johnson's baby'ninkilerden, kokusunu çok severim, çantamdaki seyahat için yedekpaketi, çoğu dolu yani.
Elindeki aletle bakıp özellikle bu ötüyor dedi.
Ee? dedim. Üç beş güvenlik görevlisi daha etrafımızı sardı, kısacası içlerinden bazı parçaları oradan aşırdığımı iddaa ettiler topluca. Daha doğrusu, ben her ee? deyişimde onu ima ettikleri halde "öyle bişey demiyoruz tabii, de.." dediler eğer çalmadıysam dötlerini kurtarabilmeleri için açık kapı bırakmak adına.
Bu konularda oldukça cahil olduğu belli olan diğer erkek güvenlik görevlileri bir ara iyice ileri giderek parfümümü falan da "bu neden full dolu?" şeklinde sorgulamaya bile kalktılar, ulan onu burda satmıyorsunuz bile dediğim halde bi on dakka da onun için oyaladılar falan.
Sinirlerim ciddi anlamda gerildi, çünkü çantam, neredeyse tüm kozmetiklerim ortaya döküldü, etrafta gelen geçenin bakıyor olmasını saymıyorum, içlerinde birinin elinden düşse çantamda yasmin falan var, zaten yarım saate yakın tuttular, ekstra bi rezilliğe daha tahammülüm kalmamıştı yani, bütün reyonları başlarına yıkma sınırıma az kalmıştı daha çok.
Neyse. Yarım saat sonunda gidebilirsiniz sorun yokmuş'lara falan geldik. Bu gerizekalıların problemi şuymuş meğer, daha önce bambaşka bir özdilek'ten aldığım ürünler kasadan geçtikleri halde diğer özdilek'lerin kapısında falan ötebiliyormuş. Bendekilerin çoğu neredeyse dolu olunca da yarım saat tutmuşlar, aslında bu çok yaşanıyormuş da işte bendekiler dolu olunca o sürede kamera kayıtlarına bakmışlar falan. Ben o tarz kozmetiklerin hepsini, cam kutuları falan yollarda zarar görmesin diye karton ambalajlarının içinde saklıyorum. Ambalajlarını atmıyorum, içlerindeki çubuk şeklindeki barkodu da kartonu yırtılmasın diye çıkartmıyorum. Daha doğrusu çıkartmam gerektiğini bilmiyordum. O saçma dedektörlerinin böyle bir probleme sahip olduğunu nereden bilmemi bekliyorlar ki ayrıca, mağazalarında çıkışlara yazı mı asmışlar da ben okumamışım yani. Başıma gelmeseydi hala da bilmiyor olacaktım gayet.
Tekrar yaşanmasın diyerek kutularını da yırtmak suretiyle orada söktüler o zımbırtıları, rahatladılar. Çok da bi özür falan dilemediler, elemanların son derece laubali idi tavırları. El kol hareketleri falan had safhadaydı.
Ulan madem çok yaşıyorsunuz bu durumu, ***duumun zımbırtılarına bi çözüm bulsanıza? Agresif şekilde ayrıldık ortamdan.
Velhasıl, çok mu yaşıyolarmış bu durumu? Var mı yaşayan?

Benim de gratisten aldığım ürünler bazen başka mağazaya girdiğimde ötüyor. Hakikaten sinir bozucu bir durum.

canım benim de başıma çok geliyo mağazalarda ötmek falan ama çantana bakmaları yasak. hatta yine bi mağazadan çıkarken ötmüştüm anlayışla karşıladılar olabiliyormuş bazen özellikle çantalara taktıkları alarmlar daha sonra tekrar aktifleşiyomuş ama oradaki güvenlik kesinlikle kimsenin çantanızı kontrol etme izni yok dedi başka yerde başınıza gelirse falan diye yani şikayet edicem sizi diyebilirdin o an polise

Bahsettiginiz yeri biliyorum ama hic basima gelmedi :/ Ama ntye gitmistimnorda otmustum ya megersem dersane kitaplarim orda da satildigi icin otmusu. Bide bazen giyim magazalarinda otuyorum ayni magazadan alisveris yapip yarim saat sonrs tekrar donunce :)

Benim stradivarius çantam öterdi hep. Alarmını öldürürlerdi kasada yine öterdi. En son biri canına okudu o ince alarmın astardaki. O zaman ötmez oldu.

Keşke polis çağırsaydınız. Ne biliym bilmiyorum böyle bi konuda çağrılır mı ama ben olsam bi denerdim. Desem de inanma ben de sinir anında kilit oluyorum:KK67:

Benim stradivarius çantam öterdi hep. Alarmını öldürürlerdi kasada yine öterdi. En son biri canına okudu o ince alarmın astardaki. O zaman ötmez oldu.

Keşke polis çağırsaydınız. Ne biliym bilmiyorum böyle bi konuda çağrılır mı ama ben olsam bi denerdim. Desem de inanma ben de sinir anında kilit oluyorum:KK67:
aynen ya ordan aldığım çantalar ötüyo devamlı deliricem :KK70: bi de pull and bear çantam var 5 yıllık falan hala her yerde ötüyor bi yere gircekken kara kara düşünüyorum o çanta varsa yanımda :KK70:

benim de başıma gelmişti lcw de öttüm:))) meğer bazı mağazaların kapı dedektörleri çok hassas olduğu için üzerinde barkod olan bir ürünü çantanızda taşıyorsanız o mağazada satılmasa bile manyetik alana girip ötüyormuş.ama yapılan muamele tabii ki çok aşırıya kaçmışsa tüketici haklarına şikayet etmekde fayda var

Selams naber?
Olayın benzerini yaşayan oldu mu, ona göre şikayetimin şiddeti değişecek.
Bursa'da seyahatteydim kısa bir süre önce. Büyük Özdilek avm'yi bilirsiniz.
Bir hafta sonu bir akrabamla avm'ye takıldık. Azıcık gezinti dolaşıntı falan derken bir de market bölümüne girelim dedik, oradaki eve alışveriş yaptık, normal aylık alışveriş işte.
Sepeti de sürüyerek arabaya gitmek üzere çıkıyor idik ki, tam çıkarken kapıda öttük.
Sepette birşey kasadan geçmedi mi acaba falan diyordum, sepeti tek geçirdik, sepet ötmedi. Yalnızca ben geçince öttü, daha doğrusu ben de değil, çantam.
Olay ne? dedim, bakıcaz dediler. Bayan güvenlik elemanı çağırdılar, hafiften totosu kalkık bi hatun geldi lafım meclisten dışarı.
İçerde tenha bi köşeye çekti beni, çantanıza bakıcaz mecburen dedi. İyi dedim, koydum çantayı ortaya. Açtı, bakmaya başladı.
Günlük kol çantam biraz çuvalımsı cinsten, otu boku sığdırabildiğimiz türden yani. Seyahate çıkarken genelde kozmetiklerimi valiz otobüsün bagajında sıcağa maruz kalabildiği için kol çantama atıyorum. Yüz kremlerim, kolonyalarım, birkaç ufak dudak nemlendiricisi, kalem falan da var aralarında.
Kolonyalardan biri şu johnson's baby'ninkilerden, kokusunu çok severim, çantamdaki seyahat için yedekpaketi, çoğu dolu yani.
Elindeki aletle bakıp özellikle bu ötüyor dedi.
Ee? dedim. Üç beş güvenlik görevlisi daha etrafımızı sardı, kısacası içlerinden bazı parçaları oradan aşırdığımı iddaa ettiler topluca. Daha doğrusu, ben her ee? deyişimde onu ima ettikleri halde "öyle bişey demiyoruz tabii, de.." dediler eğer çalmadıysam dötlerini kurtarabilmeleri için açık kapı bırakmak adına.
Bu konularda oldukça cahil olduğu belli olan diğer erkek güvenlik görevlileri bir ara iyice ileri giderek parfümümü falan da "bu neden full dolu?" şeklinde sorgulamaya bile kalktılar, ulan onu burda satmıyorsunuz bile dediğim halde bi on dakka da onun için oyaladılar falan.
Sinirlerim ciddi anlamda gerildi, çünkü çantam, neredeyse tüm kozmetiklerim ortaya döküldü, etrafta gelen geçenin bakıyor olmasını saymıyorum, içlerinde birinin elinden düşse çantamda yasmin falan var, zaten yarım saate yakın tuttular, ekstra bi rezilliğe daha tahammülüm kalmamıştı yani, bütün reyonları başlarına yıkma sınırıma az kalmıştı daha çok.
Neyse. Yarım saat sonunda gidebilirsiniz sorun yokmuş'lara falan geldik. Bu gerizekalıların problemi şuymuş meğer, daha önce bambaşka bir özdilek'ten aldığım ürünler kasadan geçtikleri halde diğer özdilek'lerin kapısında falan ötebiliyormuş. Bendekilerin çoğu neredeyse dolu olunca da yarım saat tutmuşlar, aslında bu çok yaşanıyormuş da işte bendekiler dolu olunca o sürede kamera kayıtlarına bakmışlar falan. Ben o tarz kozmetiklerin hepsini, cam kutuları falan yollarda zarar görmesin diye karton ambalajlarının içinde saklıyorum. Ambalajlarını atmıyorum, içlerindeki çubuk şeklindeki barkodu da kartonu yırtılmasın diye çıkartmıyorum. Daha doğrusu çıkartmam gerektiğini bilmiyordum. O saçma dedektörlerinin böyle bir probleme sahip olduğunu nereden bilmemi bekliyorlar ki ayrıca, mağazalarında çıkışlara yazı mı asmışlar da ben okumamışım yani. Başıma gelmeseydi hala da bilmiyor olacaktım gayet.
Tekrar yaşanmasın diyerek kutularını da yırtmak suretiyle orada söktüler o zımbırtıları, rahatladılar. Çok da bi özür falan dilemediler, elemanların son derece laubali idi tavırları. El kol hareketleri falan had safhadaydı.
Ulan madem çok yaşıyorsunuz bu durumu, ***duumun zımbırtılarına bi çözüm bulsanıza? Agresif şekilde ayrıldık ortamdan.
Velhasıl, çok mu yaşıyolarmış bu durumu? Var mı yaşayan?
aynı şey benim başıma geldi kipa da alışveriş yaptımm tam kapıdan çıktı ötmeye başladı poşetlere baktılar birşey yok sonra çantamı aradılar yok meğerse gerzekler yere barkod atmışlar ayakkabıma yapışmış tabi ben bir güzel s*çtm ağızlarına o kadar insanın içinde hırsız gibi davrandılar ve bir özür bile dilemediler:KK12::KK12:

Bende bi ara migrosta çalışıyordum kasiyer olarak.. Bazı müşteriler daatt daatt ötüyordu ki bakmak zorundaydık çantalarına.. Sözüm meclisten dışarı çok hırsız yakaladık inanın alarm kutusundaki kırışıklık kremi falan had safada çalınıyordu. Bacım madem çalıyordun o kadar mı cahilsin de kilitli alarm kutusundakileri çalıyorsun diyorduk içimizden :) Şaraplar, içkiler zaten çalınıyordu gözden kaçmadığı sürecede öten müşterileri kontol ediyorduk tabi.. yada bizim ürünlerin üzerinde yapışık olarak alarm kağıtları oluyordu onu da kasadan geçerken normalde alarmın ölmesi gerek ama kasanın kör noktasına gelip ölmediği falan oluyordu. Atıyorum üst katta alışveriş yapmış alarm orda sökülmemiş öttüğünde umursanmamış gelmiş migros kasasında ötüyor.. Kötü bi durum tabii herkes sana bakıyor hırsız muamelesi gibi ama onlarda işlerini yapıyorlar tabi bazi hanzo çalışanlara ağzının payını vermek lazım oluyor :KK53:

Var ben.. ama benimki davalık sınıra gelmişti.. ayakkabı aldım, yanında bir de dandik bir ayakkabı süngeri verdiler.. neyse ödedim hepsini çıkıyorum kapıdaki zımbırtı öttü, bende açıkçası hiç umursamadan yürümeye devam ettim.. 2 tane güvenlik görevlisi arkamdan "hanımefendiğğğğğğ" diye böğürdü (bakın bağırdı demiyorum zira bütün caddenin dönüp bakacağı kadar sesli haykırış böğürmedir) neyse "efendim" dedim, "çantanıza bakacağız" dediler.. neden? dedim, kapıda öttünüz dediler :KK53: neyse girdik, buraya kadar sorun yok.. tek tek baktılar, sonra ayakkabı süngerini deneme amaçlı kapıdan çıkarırken öttü. adam "bunun faturasını görebilir miyim?" dedi :KK53: evet dedim, bilmem ne kadarlık ayakkabıya para verip süngeri çaldım :KK53: ama nasıl bağırıyorum görmen lazım böörtlen. dava açacağım bu ne rezillik falan falan saydırdım, ondan sonra farklı mağazalarda "unutulan" barkodlar yüzünden onlarca kere daha başıma geldi :KK53:

şimdi daha sakinim, dandik barkodunuz öttü diyorum özür diliyorlar :KK53:

aynen ya ordan aldığım çantalar ötüyo devamlı deliricem :KK70: bi de pull and bear çantam var 5 yıllık falan hala her yerde ötüyor bi yere gircekken kara kara düşünüyorum o çanta varsa yanımda :KK70:
Benim zarada bir insan evladı alarmımı komaya sokmuştu astardan ele geçirip :KK70: o gün bugündür bitkisel hayatta..

Iyi dayanmışsiniz ben çok sinirleniyorum bu gibi durumlarda. Ama durup düşününce yapacak hiç birşey yok şikayet etsen ne değişir diyip geçiyor insan sinirlendiğiyle kaliyor

Hoş olmamış. Mağaza müdürüne mail atın yada yüzyüze görüşün bence arama yapan şahsiyetlerinde açık profillerini belirtin. Uyuz oluyorum çoğuna sanırsın başbakanlık koruma görevlisi bir hava ki.

Geçmiş olsun. Davacı olabilirsiniz. Önce musteri ilişkilerine yazın. Haysiyet kırıcı tutum yüzünden hem kurumu hem de görevliler için dava açmayı ve bu konunun duyulması için elinizden geleni yapacağı ya yazarken bana da inandırıcı gelmedi. Kimsenin umurunda olmaz sanıyorum. Insan hayatının bir önemi yok ki haysiyetinin olsun cehennem gibi memlekette

Benim baska bir yerde basima geldi ama hic öyle cantanizi acicaz falan demediler. Cantanizda ne var dediler. Otebilecek tek sey parfumum var dedim. Tamam o zaman onun barkodunu sokerseniz bi daha otmez dediler.
Size terbiyesizlik yapmışlar. Sesinizi cikarmaliydiniz...

X