Besin portföyünü değiştirip altına çevirin ben kızıma bes yaptırdım ama altın fonluHanımlar merhaba. 21 nisanda bireysel emeklilikte 10 yılım doluyor. Haliyle ayrılırsam, devlet katkısının yüzde 65'ini alabileceğim. Eğer 58 yaşı beklersem yüzde 100'ünü alacağım.
Sizce 21 nisanda BES'ten çıkıp o birikimle altın almak mantıklı mı? Yoksa ödemeye devam edip 58 yaşı mı bekleyeyim?
Ödediğim miktar çok az. Ayrılırsam 150 bin civarı alacağım.
şimdi çıkabiliyor musunuz? altın çok düştü tam alım fırsatı yine çok hızlı pick yapacak gibi geliyorBu konuyu açtığımda besten çıkıp altın alamdığıma pişman oldum
En kısa sürede çıkışımı vereceğim. Ama çıkış yaptıktan sonra para iadesi zaman alıyor sanurım. Aşırı pişmanımşimdi çıkabiliyor musunuz? altın çok düştü tam alım fırsatı yine çok hızlı pick yapacak gibi geliyor
Niye pişmansınızEn kısa sürede çıkışımı vereceğim. Ama çıkış yaptıktan sonra para iadesi zaman alıyor sanurım. Aşırı pişmanım
O zaman çıkıp altın alsam çok kar edecektimNiye pişmansınız
Ben olsam bu faizli sistemden çıkar paramı fiziki altına yatırır bundan sonra da her ay altın birikimi yapmaya devam ederimHanımlar merhaba. 21 nisanda bireysel emeklilikte 10 yılım doluyor. Haliyle ayrılırsam, devlet katkısının yüzde 65'ini alabileceğim. Eğer 58 yaşı beklersem yüzde 100'ünü alacağım.
Sizce 21 nisanda BES'ten çıkıp o birikimle altın almak mantıklı mı? Yoksa ödemeye devam edip 58 yaşı mı bekleyeyim?
Ödediğim miktar çok az. Ayrılırsam 150 bin civarı alacağım.
Karıncanın rızkını fil yerse açlıktan ölürmüş , filinkini de karın yerse çatlar ölürmüşalbatroza 10 sene önce altının gram fiyatı 100 tl bile değilmiş bugün altının 5500 tl olduğunu düşünürsek 10 senede 55 kattan fazla bir artış yaşanmış altında hatta geçen haftalarda 6300 tl olmuştu 63 kat bence
Her ay 1 gr altın almış olsaydın 10 senede şu an 120 gr altının olurdu elinde
5500 tl den hesaplasak 660000 tl ederdi
Evet öyleymişKarıncanın rızkını fil yerse açlıktan ölürmüş , filinkini de karın yerse çatlar ölürmüş
Ne kadar koşarsa koşsun varacağı yer nasibidir .
Konu sahibinin de nasibi bu kadarmış demek ki
Ben bes altın fonundayım.Bir günde 4000 tl kar ettiğim oluyor. Aylık ödeme 5500 civarıO zaman çıkıp altın alsam çok kar edecektim
Onu al sat yapabiliyor musun ?Ben bes altın fonundayım.Bir günde 4000 tl kar ettiğim oluyor. Aylık ödeme 5500 civarı
Bes al sat aracı değil, birikim yapıp toplu para alma aracı..Onu al sat yapabiliyor musun ?
Bende çıktım zorunlu olmuştum çok saçma bence.albatroza Bes ve bazı sistemler bana oldum olası saçma gelmiştir
Bir zamanlar Bes için zorunlu kesinti yapmışlardı ilk yaptılar 2. ay hemen iptal ettirdim
Ben her ay 1 gr altın alırım diye düşündüm
Ayrıca acil paraya ihtiyacım olsa sisteme yatırılan paraya ihtiyacı olsa insanın kesinti yapılıyor
Nereden baksan ben bir iyi niyet göremedim kişinin açısından
Tabi bir de işin dini boyutu var araştırdım ve caiz olmadığı bilgisine ulaştım
Dolayısıyla hiç bulaşmadım
Nasıl nerden gırdınız altın fonuna?Ben bes altın fonundayım.Bir günde 4000 tl kar ettiğim oluyor. Aylık ödeme 5500 civarı
Ben de Bes'in öyle bir fonksiyonu olmayacağını düşündüğüm için diyorumBes al sat aracı değil, birikim yapıp toplu para alma aracı..
Altın arttıkça getiri de, artıyor, fizikide olduğu gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?