BES'ten Çıkmak ve Altın Almak

Besin portföyünü değiştirip altına çevirin ben kızıma bes yaptırdım ama altın fonlu

Şimdi baktım yatırdığım toplam tutar 68.400 TL, devlet katkısı 18.700 TL'cik gelmiş. Fonlardan getirim de 51.600 TL, altın fonunda tutuyordum Allah'tan..

albatroza Bes ve bazı sistemler bana oldum olası saçma gelmiştir
Bir zamanlar Bes için zorunlu kesinti yapmışlardı ilk yaptılar 2. ay hemen iptal ettirdim

Ben her ay 1 gr altın alırım diye düşündüm
Ayrıca acil paraya ihtiyacım olsa sisteme yatırılan paraya ihtiyacı olsa insanın kesinti yapılıyor
Nereden baksan ben bir iyi niyet göremedim kişinin açısından

Tabi bir de işin dini boyutu var araştırdım ve caiz olmadığı bilgisine ulaştım
Dolayısıyla hiç bulaşmadım

Ben olsam bu faizli sistemden çıkar paramı fiziki altına yatırır bundan sonra da her ay altın birikimi yapmaya devam ederim

albatroza 10 sene önce altının gram fiyatı 100 tl bile değilmiş bugün altının 5500 tl olduğunu düşünürsek 10 senede 55 kattan fazla bir artış yaşanmış altında hatta geçen haftalarda 6300 tl olmuştu 63 kat bence

Her ay 1 gr altın almış olsaydın 10 senede şu an 120 gr altının olurdu elinde

5500 tl den hesaplasak 660000 tl ederdi

Karıncanın rızkını fil yerse açlıktan ölürmüş , filinkini de karın yerse çatlar ölürmüş

Ne kadar koşarsa koşsun varacağı yer nasibidir .

Konu sahibinin de nasibi bu kadarmış demek ki

Evet öyleymiş
Ama hani deriz ya bir farkındalık ,kırılma noktası yaşadım

Belki de konu sahibinin ekonomik anlamda aydınlanma yaşadığı bir dönemdir

Hayatta zaman zaman hepimizin çeşitli konularda bundan sonrası için böyle gitmemeli dediğimiz anlar vardır ya da olmuştur

Konu sahibi de bundan sonrası için emeğini koruyacak arayışlara yönelmeye başlamış belliki

Ben bese girdiğim zamanlar, birikimimi dolar olarak yapıyordum, altın hep yatay ilerliyordu. Aylık 100 lira da bese atayım demiştim. Şimdi 600 lira ödüyorum. Altın son yıllarda çok arttı, ben de altına döndürdüm birikimimi. Dün besten çıkış başlattım, fiziki altına yatıracağım inşallah

Bende geçen yıl altına endexli BES yaptırdım
Birikim amacından ziyade erken emekli olmak istdigidim icin maaşım baglanana kadar bu parayla idare etmek aslında.
Yoksa gramda biriktiriyorum dövizde.

Bende çıktım zorunlu olmuştum çok saçma bence.
Ben altın fonunu merak ediyorum o nasıl?

Bes al sat aracı değil, birikim yapıp toplu para alma aracı..
Altın arttıkça getiri de, artıyor, fizikide olduğu gibi
Ben de Bes'in öyle bir fonksiyonu olmayacağını düşündüğüm için diyorum
Altın birikimi yapanlar için bazen al sat fırsatı verir çok cazip onu değerlendirmek açısından da altın birikimi avantajlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…