Beta balığıma nasıl bir akvaryum hazırlanmalıyım

Neslihaann

Umutsuzluk yok, DUA var...
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
5.239
4.903
Merhaba arkadaşlar evlenirken aldığımız beta baligimiza yeni akvaryum hazırlamak istiyorum büyüdü ve fanusta mutsuz oldugunu dusunuyorum yardimci olabilecek olan var mı? Aydınlatması nasıl olmalı canlı bitkilerden bakımı kolay olan hangi bitkileri tercih edebilirim bir tane erkek beta ya kaç lt lik akvaryum yeterli gelir?

8-10 ltlik küçük bir akvaryumda bile mutlu olabilir..Tabii imkan varsa daha büyüğü daha iyi olur..
Zemine bitki kumu olması lazım. Bu şekilde istenilen bitki kullanılabilir.. Anubias,moss türleri çok hoşlar bana göre..
Suya dayanıklı akvaryum floransanlarından kullanılabilir..
Hazırladığınızda fotoğraf ekler misiniz?

8-10 ltlik küçük bir akvaryumda bile mutlu olabilir..Tabii imkan varsa daha büyüğü daha iyi olur..
Zemine bitki kumu olması lazım. Bu şekilde istenilen bitki kullanılabilir.. Anubias,moss türleri çok hoşlar bana göre..
Suya dayanıklı akvaryum floransanlarından kullanılabilir..
Hazırladığınızda fotoğraf ekler misiniz?
Bu bitkiler için herhangi bir gübre kullanımı gerekiyor mu.kimse cvp yazmayınca biraz araştırdım da zemin ve hangi bitki ne kadar ışık seviyo diye.arastirdikca daha da heveslendim 1 yıldır canlı bitki ye cesaret edememistim bakımı zor olur diye.tabiki eklerim inşallah güzel olur

Bu bitkiler için herhangi bir gübre kullanımı gerekiyor mu.kimse cvp yazmayınca biraz araştırdım da zemin ve hangi bitki ne kadar ışık seviyo diye.arastirdikca daha da heveslendim 1 yıldır canlı bitki ye cesaret edememistim bakımı zor olur diye.tabiki eklerim inşallah güzel olur
Akvaryumun kaç litre olacağına göre de değişebilir seçenekler..
Kırmızı/pembe ışık bitkili akvaryumlar için daha uygun diye biliyorum..Ancak watt'ı konusunda birşey diyemeyeceğim..
Gübresiz de gayet başarılıydı bizim bitkili mesela.. Işık ve ısı çok önemli..

X