• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bHCG - Nasıl bir yol izlemeliyim?

Hiç erkenden kadın doğuma gitme o da beta takibi yap diyecek kese görünmesi için 2500 3 bin civarı olmalı ki onda bile karından bazen görülmüyor. Elenatal 1 gibi içinde folik asit değeri yüksek takviye kullan ben çok memnun kalmıştım. Dikkat et kendine yorma kendini. Erken öğrenmek bu konuda zordur ben de 3 4 gün kala öğrendim ama adet bitimi ertesi hamile kalmışım😅 2bin küsürlerdeydi hiç beta takip etmemiştim strese girmeyin yeter
Ben ne zaman hamile kaldım allah bilir :KK48: beta takibini acilde yapayım o zaman

Son adet tarihim 6 Kasım'dı. Bugün acilde yaptırdığım kan testlerinin içinde Beta Hcg de vardı ve sonuç 10.8 çıkmış. Adetime hâlâ 5 gün var. Şimdi ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? Kadın doğuma mı gitmem lazım? Soruların saçmalığı için kusura bakmayın eğer gebe isem ilk gebeliğim ve hiç hazırlıklı değildim ne oldu anlamadım şaştım kaldım :halay::halay:
Beta yı yükseltecek bir iğne ilaç kullanıyor musunuz veya kullandınız mı bazen ilaçlara bağlı olabiliyor

Ama yeniden beta bakılması anlamlı olur değil mi? yarın mı gitmeliyim sonraki gün mü? bazı kaynaklar 48 saat diyor
Siz yarın aile hekimine gidin, durumu anlatın. O büyük ihtimalle beta hcg ile beraber gebelikte önemli olabilecek başka tetkikler de isteyecek, benimki idrar tahlili, hormon testi, toksoplazma vs bayağı bir şey istemişti. Değer çok düşük olduğu için iki günde bir yerine daha uzun bir aralıkta gelmenizi de tavsiye edebilir doktor, çünkü zaten iki güne de aşırı anlamlı bir seviyede olmayacak. İki günde bir ℅66 ila ℅100 artması lazım. Mesela üçüncü kanı, ikinciden bir hafta sonra verseniz de başlangıç tahliline göre bir hafta sonra kaç olması gerektiği hesaplanıp anlaşılabilir sıkıntı yok. Ama doktora kalmış tabii iki güne bir gel derse gidersiniz. Sağlıkla gelsin inşallah 🥰

Kese 1.500lerde, yani ortalama olarak 5. haftada vajinal görünebiliyor ama vajinal baktırmak istemezseniz daha fazla artması lazım.

Çok teşekkür ederim çok mutlu ettiniz beni :') şu an korkuyorum ve sudan çıkmış balık gibi hissediyorum, tekrar bhcg baktırıp güncellerim burayı da
2 gün sonra aynı kurumda verin kanı. Ya da saglkk ocagında ama deger biraz oynamalı olablr. Kadın doğum için acele etmeyin 10,12 gun bekleyin kese görmek adına. Hayırlı olsunn

Siz yarın aile hekimine gidin, durumu anlatın. O büyük ihtimalle beta hcg ile beraber gebelikte önemli olabilecek başka tetkikler de isteyecek, benimki idrar tahlili, hormon testi, toksoplazma vs bayağı bir şey istemişti. Değer çok düşük olduğu için iki günde bir yerine daha uzun bir aralıkta gelmenizi de tavsiye edebilir doktor, çünkü zaten iki güne de aşırı anlamlı bir seviyede olmayacak. İki günde bir ℅66 ila ℅100 artması lazım. Mesela üçüncü kanı, ikinciden bir hafta sonra verseniz de başlangıç tahliline göre bir hafta sonra kaç olması gerektiği hesaplanıp anlaşılabilir sıkıntı yok. Ama doktora kalmış tabii iki güne bir gel derse gidersiniz. Sağlıkla gelsin inşallah 🥰
Çok teşekkür ederim, aile hekimimin gebe takibi yapmasını istemediğim için gitmemeyi düşünüyordum ama sizin söylediğiniz de çok mantıklı

Çok teşekkür ederim, aile hekimimin gebe takibi yapmasını istemediğim için gitmemeyi düşünüyordum ama sizin söylediğiniz de çok mantıklı
Neden istemiyorsunuz? Bir de herhangi bir kadın doğuma da gitseniz sisteme gebe olarak düşeceksiniz zaten, aile hekimliğinin de haberi olur diye düşünüyorum.

Neden istemiyorsunuz? Bir de herhangi bir kadın doğuma da gitseniz sisteme gebe olarak düşeceksiniz zaten, aile hekimliğinin de haberi olur diye düşünüyorum.
İkametim türkiyede ama aslen yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'de aile hekimleri sistemlerindeki gebenin takibini yapamazlarsa maaşlarından çok ciddi rakamlar kesilir. Benim aile hekimim benim takibimi yapamaz, dolayısıyla sağlık bakanlığınca kusurlu görünecek. Bu yüzden istemiyorum.

İkametim türkiyede ama aslen yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'de aile hekimleri sistemlerindeki gebenin takibini yapamazlarsa maaşlarından çok ciddi rakamlar kesilir. Benim aile hekimim benim takibimi yapamaz, dolayısıyla sağlık bakanlığınca kusurlu görünecek. Bu yüzden istemiyorum.
Anladım çok ince ve güzel düşünmüşsünüz 🙏 açıkçası takip dedikleri aşıya çağırmak haricinde ne olabilir bilmiyorum, 16 haftada iki kere gittim ikisinde de beta baktık sadece bir de dediğim tahliller, hiç çağırmadılar da. İlerleyen haftalarda belki. Sisteme ve aile hekimine düşme meselesini sağlık ocağını arayarak sorabilirsiniz belki, kadın doğuma gidince de her türlü düşecekse yapacak bir şey yok.

Anladım çok ince ve güzel düşünmüşsünüz 🙏 açıkçası takip dedikleri aşıya çağırmak haricinde ne olabilir bilmiyorum, 16 haftada iki kere gittim ikisinde de beta baktık sadece bir de dediğim tahliller, hiç çağırmadılar da. İlerleyen haftalarda belki. Sisteme ve aile hekimine düşme meselesini sağlık ocağını arayarak sorabilirsiniz belki, kadın doğuma gidince de her türlü düşecekse yapacak bir şey yok.
Evet öyle yapayım, çok teşekkür ederim. Umarım kimsenin canı sıkılmaz benim yüzümden 🥲 bugün bağlı bulunduğım asm'yi arayıp soracağım

Bu bhcg devlet hastanesi acilinde bakılmıştı, acildeki tetkiki görür mü acaba aile hekimi yoksa kadın doğumdan randevu alıp gittiğimdeki tetkikler mi aile hekimine iletilir? Devlet hastanesi ya da özel hastane fark eder mi? Sorun şu ki ikametim türkiyede ama türkiyede yaşamıyorum, gebelik takibimin yapılmasını istemiyorum çünkü gebesini takip edemediğinde aile hekiminin maaşından kesiliyor maalesef.
Onu tam bilmiyorum açıkçası bi sorun isterseniz. Bende sancıyla devlet aciline gitmiştim orda hamile olduğumu öğrenmiştim. Ama sanırım özel kadın doğuma gitmeye başladığımda aramışlardı. Yinede bir araştırın. Herşey güzel olacak inanıyorum güzel haberlerle geliceksiniz ❤️ bu arada aşağıda birisi daha yazmış elenatal 1 i mutlaka tavsiye ederim bende 1.trimesterde elenatal 1 2.trimesterden beride elenatal 2 kullanıyorum doğumdan sonra 3 e geçeceğim folik asit dışında vitaminlerde var sizde kullanabilirsiniz ☺️

Onu tam bilmiyorum açıkçası bi sorun isterseniz. Bende sancıyla devlet aciline gitmiştim orda hamile olduğumu öğrenmiştim. Ama sanırım özel kadın doğuma gitmeye başladığımda aramışlardı. Yinede bir araştırın. Herşey güzel olacak inanıyorum güzel haberlerle geliceksiniz ❤️ bu arada aşağıda birisi daha yazmış elenatal 1 i mutlaka tavsiye ederim bende 1.trimesterde elenatal 1 2.trimesterden beride elenatal 2 kullanıyorum doğumdan sonra 3 e geçeceğim folik asit dışında vitaminlerde var sizde kullanabilirsiniz ☺️
Folattro kullanıyordum ama elenatal de alayım o zaman. O kadar şaşkınım ki sizler bir şey söyleyip önerdikçe gerçekliği dank ediyor 😂 şimdi bugün tekrar kan verip vermemekte kararsızım anlamlı bir yükselme görür müyüm görmez miyim korkuyorum.

Back
X