bi cocuk bunu niye yapar yaaa

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.753
35
10 aylik bir kizim var saglikli tosun gibi 4 tane disi de cikti hem azda olsa ek besin (corba) veriyorum simdi sorun su aksam saat 9 da karnini guzelce doyurup yatiriyorum alti temiz karni tok hasta da deil her gece istisnasiz her gece tam 5 kez kalkiyo..ya bu 40 li bebek te deil 10 aylik koca kiz deli olcam 5 kere uyanuyor her uyanmasinda besiginde sallasamda uyumuyor illa bi 10 dk filan emiyor sonra tum gogsumu bosaltip uyuyor sonra 2 saat sonra tekrar kalkiyo hemen kucagima almayim diyorum yok deli gibi bagrarak agliyo uykusu iyice acilmasin diye tekrar emziriyorum tabi uykum 5 kez bolununce cok gergin uykusuz ve yorgun oluyorum nasil unutturcam bu gece bu kadar emme istegini..hayir eminim karni ac oldugundan deil aliskanlik..ve emmeen asla uykuya tekrar dalmiyor
Tecrube ve onerilerinize ihtiyacim var gece emzirme isini nasil azaltcam

Belki biberon verebilirsiniz diye düşünüyorum çünkü ben öyle yapmıştım yalancı memeyide kabul etmedi benim oğlum oda aynen öyle çok sikintiliydi biberona alistirdim aglasada zirlasada meme vermedim belki biraz AC kaldı ama aldı biberonu . ya uyansada en azından 1-2 öğünde esin uyanıp yedirir sen dinlenirsin biz boyle yapmıştık birde birşey daha demedim çok yararını gördüm ari mama var bilirsin muhallebi gibi suyla yapılıyor onun gece öğünü var mesela dun gece ondan yaptım gece yatmadan önce yedirdim sabaha kadar bir kere bile mama yemesi bu arada benim bebeğim 8 aylık.

benm kızım iki yaşına girdi geceleri hala uyanıyor
ya mama yiyor kendini sallatıyor
bende deli oluyorum yatarken doyuruyorum ama çözüm bulamadım
off offf uykusuz gecelerden de bıktım

benm kızım iki yaşına girdi geceleri hala uyanıyor
ya mama yiyor kendini sallatıyor
bende deli oluyorum yatarken doyuruyorum ama çözüm bulamadım
off offf uykusuz gecelerden de bıktım
. Sanada bir onerim olabilir mama yerine su icirebilirsin biberonla yanina su koy uyandikca uykusu acilmadan bibernnu ver ağzına dalsin uykuya büyük oglumuda boyle alistirmistim oda bu ayin 7 sinde 2 yaşına girecek yatağını ayirdim mesela yanında suyu bırakıyorum gece uyaniyor su içiyor geri yatiyor

bildiğim kadarıyla geceleri hangi saatlerde uyandıgı not alınıyordu 2 3 gece takibi yapılıyordu.
saatler belirlendıkten sonra o uyanmadan önce siz uyandırıp emzireceksiniz.
daha sonra sizin uyandırıp emzireceğinizi bildiği için kendi uyanmayı denemeyecek. siz uyandırmasanız da uyanmaacaktı.
psikolojide bir şeydi bunun adı ama unuttum:) net olmadı yorumum ama internetten bulmaya calısacgm musaıt zamanımda

. Sanada bir onerim olabilir mama yerine su icirebilirsin biberonla yanina su koy uyandikca uykusu acilmadan bibernnu ver ağzına dalsin uykuya büyük oglumuda boyle alistirmistim oda bu ayin 7 sinde 2 yaşına girecek yatağını ayirdim mesela yanında suyu bırakıyorum gece uyaniyor su içiyor geri yatiyor
bunu duymuştum cnm ama yatarken tam doyuyormu emin alamıyorum vicdan yapıyorum kendi kendime
ama deniyecem şu arakar grip biraz geçsinde

Biberon emzik hatta suluk bile veremedim en basindan beri ugrasik istemedi dun gece yine tam 5 kez uyandi aksam guzelce sehriye corbasi icti ekmekte digradim yani karni toktu 5 kez kalkmak nedir yaa sabahta 6 da kalkiyo valla ayakta duramiyorum

Biberon emzik hatta suluk bile veremedim en basindan beri ugrasik istemedi dun gece yine tam 5 kez uyandi aksam guzelce sehriye corbasi icti ekmekte digradim yani karni toktu 5 kez kalkmak nedir yaa sabahta 6 da kalkiyo valla ayakta duramiyorum
ya varya emin ol biberona alıştırmanın tek yolu ac bırakmak . yok memeni unutur yok şöyle boyle diyenleere inanma çünkü hiçte bırakmadı benimki biraz ac bırak ya. Yazık günah valla ha evladın sonuçta ama bi düzene oturtmak zorundasın sonuçta . bu düzende sende oda rahat olmalısınız

Haklisin denicem fakat kizim hic devam sutu veya mama icmedi sadece anne sutu aldi ve suan 10 aylik biberondan once devam sutunun tadina alismasi lazim degil mi?

AA tabi haklisin en önemlisi o zaten benim denemediğim mama kalmadı en son sma yi sevdi tabi her bebek farklı bazıları aptqmil bazıları bebelac seviyo Allah yardimcin olsun canım valla.

evet arı mamayı bende vermiştim 6-7 aylıkken. saba h 07 gibi süt içti bair daha oğlum o zamanlar. çok tutuyor çcoukları

o ayda benimkiler de çok uyanirdi
koca kie dediginiz 10 aylik bi bebek , sanki on yasinda gibi yazmisiniz :)

bunun tek yolu uyku yontemini degistirmek
yatakdan atlayamaz diyorsan birak aglasin iki gunde alisir uyumaya gecede bi iki kez kalkar belki ama 5 kez kalkmaz

X