- 25 Ağustos 2013
- 2.283
- 1.925
selamun aleykum... şuan öylesine şaşkınım ki.. ağlamamak için tutuyorum kendimi.. burda bu yüzden vardım.. bebeğimin hayaline bi adım yaklaşabilmek için.. hamilelik haberlerini... hamile kalabilmek için ne yapılmasını felan.. herşeyi en ince ayrıntısına kadar inceliyordum okuyordum.. ve her defasında kırmızılar geliyordu.. bir kere bir kere daha yıkılıyordum.. 2 bitti 3 sene dolcak 21 ağustosda evliliğimide.. ve bu süre içinde o kadar çok tedavi gördüm ki.. o sırayı beklerken tek ben miyim gebe kalamayan diye içten içe ağlıyordum her gelen hamile her gelen hamile... doktor ilaç iğne gönderip duruyo olmuyo tutmuyo işte... nasip değildi.. sizde bilirsiniz hormonlar.. testler.. derken rahim filmi.. işte o gün hayatımın en kötü günüydü doktorum tek tüpün kapalı.. dedi.. yatıyordum sedyede ve o halde ne diye kalkmaya yelkendim. nolcak peki dedim. dün gibi aklımda söyledikleri.. belkide bu yüzden hakkım helal değil.. TEK TÜPÜN KAPALI.. DİĞERİDE KAPANABİLİR BUNUN İÇİN İLAÇ VERCEM ARTIK BANA GELMENE GEREK YOK ! nasıl yani dedim ve ağlamaya başladım.. TÜP BEBEK yaptırcaksın HEMEN dedi ve kapıyı çarptı gitti.. sedyede kaldım ağlayarak.. saolsun hemşireler yardımcı oldu toparlandım kapıda kaynanam ve ablam vardı noldu dediler ve ben deli gibi hıçkıra hıçkıra ağlayarak kapalı dedim.. o eşime hayatımın en kötü haberini vermek zorunda kaldım o günler nasıl geçti nasıl... inanın hatırlamak dahi istemiyorum.. bu yüzden başka bi doktora gittim durumumu anlattım ve dedi ilk cümle... İLACI ANİDEN VERDİĞİ İÇİN DOKTORUN TÜPÜÜN KENDİNİ KASMIŞTIR.. bu söze dayanarak yine eski doktoruma gelip ilaç tedavisi klomen vs kullandım.. sonuç negatiff negatif.. o kadar çok negatif görüyordum ki.. alt üst olmuştum.. eşim deliler gibi çocuk seven biri ve ben ona bi türlü müjdeyi veremiyordum.. olmuyordu... amma velakin laparoskobiye karar verdik.. tüp kapalı mı değil mi.. sonunda onuda oldum sonuç açık.. hiçbi problem yok.. çok şükür.. .. sonra yine kaldım yerden tedaviye.. ve koca karı ilaçlarına yöneldim. bel çektirmek.. hamama gitmek süt buharı yapmak.. hepsi ayrı bi işlem ayrı bi stresdi.. son olarak ocak ayınca gonal f ye başladık göbekden yaparak yumurtaları büyütmeye çalıştık.. çatlatma iğnesi derken yine negatif... artık bıraktım tedaviyi.. gitmiyordum şubatta ablamın kaynanası umreden Meryem ana otu getirdi benim için. 3 kişiye Meryem suresi okuttuk eşimle 2 rekat namaz kılıp dua edip yarısını üzerime yarısını suya koyup içtik eşimle Meryem suresi okuyordum günde. duhan suresile birde zikirler vardı. o ay süt buharı da yaptım ve öylesine bi kasık ağrısı yaşadım ki.. uzun zamandır hiç ağrımıyordu adetlerim dışımda.. şubattada tutmadı bebek.. nasip değildi. artık aşılamaya karar vermiştim. doktor araştırması yapıyordum. adet olunca gidecektim. beklenen adetim gelmedi. gelmedi.. ama hiç ihtimsl vermiyorum olacağına test yaptım çok silik yok bişi..dedim.. eşimin ve burdaki arkadaşlarımın desteğile dün kan vermeye gittik.. giderken eşime YANIMA PEÇETEDE ALMADIM YOK BİŞİ VE BEN ÇOK AĞLICAM GİTMEYELİm dedim.. kendimce üzülüyordum yok.. yok.. diye.. ve hemşire.. gebelik var deyince kaldım öylece kendime gelemedim. ve hala inanamıyorum.. anlatamadığım söylemediğim o kadar çok şey var ki.. rabbim isteyen tüm kardeşlerimie ablalarıma nasip etsin.. inşallah kimsenin kucağını boş bırakmasın.. herkese dua ediyorum.. o kadar yalvarıorum ki rabbime..