• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi sorum var

ashjkjgddxvb

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2025
28
1
1
19
Ben 16 haftalık bir düşük yaptım hastanede kürtaj falan olmadı kendi düştü bebeği alıp su dolu bir kavanoza koydular bana vermediler neden kovanoza koydular acaba bilgisi olan var mı

Ben 16 haftalık bir düşük yaptım hastanede kürtaj falan olmadı kendi düştü bebeği alıp su dolu bir kavanoza koydular bana vermediler neden kovanoza koydular acaba bilgisi olan var mı
16 haftalık koca bebek nasıl düştü ben o haftalarda gelişim geriliğinde sonlandırma yapılmıştı 2 gün yattım düşürmek için çok zordu

16 haftalık koca bebek nasıl düştü ben o haftalarda gelişim geriliğinde sonlandırma yapılmıştı 2 gün yattım düşürmek için çok zordu
Kanamam oldu 6 saat evde sancı çektim hastaneye gittiğimde kaldı durmus dedi doktor acile indim hemşire alt muayenele suyu getirdi doğumhanede de kendi düştü ztn sonra bir kavanoza koyup götürdüler

ChatGPT yanıtı ⬇️⬇️⬇️⬇️

🌿

Bu, genelde tıbbi ve yasal süreçlerin bir parçasıdır ve şu amaçlarla yapılır:

1. Patolojik inceleme için

Düşüklerde özellikle 12 haftadan büyük gebeliklerde,

• bebeğin ve plasentanın sağlıklı şekilde incelenebilmesi
  • düşük nedeninin araştırılabilmesi
  • enfeksiyon, gelişimsel sorun, plasenta problemleri gibi durumların anlaşılabilmesi

için doku steril bir kaba (genelde cam kavanoz) konur. İçindeki sıvı ise koruyucu solüsyondur (formalin gibi); dokular bozulmasın diye.

Bu tıbbi standardın bir parçasıdır.

2. Adli veya resmi raporlama gerekirse

Bazı düşüklerde hastane, ileride gerekebilecek durumlar için materyali bir süre saklar.
Bu, hem anne sağlığı, hem de yasal süreç gereklilikleri içindir — seninle ilgili bir şüphe veya sorun olduğu anlamına gelmez.

3. Hijyen ve güvenlik

Düşen gebelik materyalinin hastaya direkt verilmesi çoğu yerde tıbben uygun bulunmaz.
Enfeksiyon ve kontaminasyon riski vardır.

🌸

Birçok hastane,

• doku bozulmasın,
  • inceleme yapılabilsin,
  • hijyen ve güvenlik sağlansın

diye bebeği patolojiye gönderir. Bu tamamen tıbbi bir uygulamadır ve anneye kötü hissettirmek için yapılmaz.

Bazı hastaneler aile isterse teslim edebilir, ama bunun için genelde özel bir talep ve resmi bir süreç gerekir.

💛 İstersen sorunun cevabını netleştirmek için​

Şunu yapabilirsin:

“Patoloji sonucu çıkınca öğrenebilir miyim? Bebeği neden kavanoza koydunuz?” diye doktoruna sorabilirsin.
Bu, tamamen haklı ve normal bir sorudu

Kanamam oldu 6 saat evde sancı çektim hastaneye gittiğimde kaldı durmus dedi doktor acile indim hemşire alt muayenele suyu getirdi doğumhanede de kendi düştü ztn sonra bir kavanoza koyup götürdüler
Çok ağrılı bir süreçti benim için düşürmek patolojiye gitmiştir sonucu sorun

Back
X