Bebek Beslenmesi biberon hijyeni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kelebegim

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008
1.164
34
Arkadaşlar mamayı bebeklerinize kaşıklamı veriyorsunuz biberonlamı?biberonları hergün kaynatıyormusunuz nasıl sterilize ediyorsunuz mikrodalga da da sterilize edildiğini duydum ama nasıl yapıldığını bilmiyorum bilen varsa yazabilirmi birde ben kızıma sadece devit 3 damla veriyorum sağlık ocağından verdiler sizler farklı birşey kullanıyormusunuz herkese sağlık diliyorum kızımla beraber çok öpüyoruz sizi.Şeniz a.s.
 
ben biberon kullanmıyorum ama eltimde mikrodalga sterilizatörü vardı. elektrikliden farklı olarak sadece hazne var ve mikrodalgada yemek ısıtır gibi sterilizasyon yapıyorsun.. elektrikliden farkı fiyatının biraz daha ucuz olması. hazneye para veriyorsun sadece.. bu işte uzman philips avent diye duymuştum fakat dediğim gibi kullanmadığım için tecrübe değil kulaktan dolma bilgiler bunlar..
 
canım ben her kullanmadan sonra önce akan sıcak suda temizleyip sonra kaynar suda bekletiyorum. haftada bir de elektrikli sterilizatörde steril ediyorum.

mikrodalga sterilizatörleride var. mikrodalgada ancak onunla yapabilirsin. elektrikliden yarı yarıya daha ucuz onlar. benim mikrodalgam olmadığı için almadım. hem zaten mikrodalga fırının sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.

bende devit kullanıyorum. ayrıca burun tıkanıklığında gifrer serum fizyoloji birde gaz için sab simplex kullanıyoruz.
 
canım ben emziriyorum ama bazen sütümle doymadıgını düşünüp mama veriyorum SMA nın mamasını veriyorum gerçi belki de doyuyor her ağlamasını açlığına veriyorum işte..biberonu her gün kaynatıyorum ama her kullanım öncesi değil sıcak suda içini temizliyorum okdar zaten bazıgünler mama bilevermiyorum..bu aradavitamin multidrops diye bi damla var onu kullnıyorum..
 
ben de ceşmeden akan su il yıkıyorum sıcak su vitamin olarak da acd 3 kullanıyorum devit iyi degil diye duydum ben
 
canım bende her kullanılmada sıcak suda yıkıyorum iki günde birde kaynatıyorm biberonumuzu.bizde ACD3 diye vitamin ilacını kullanıyoruz...
 
bende aventin sterilazatörü var özellikle ilk 40 gün içinde olduğundan ve ben bebekten ziyade süt pompasıyla yapişik yaşadığımdan sicak suda çalkalayıp her kullanımda steril ediyorum.
 
biz biberonumuzu iki günde bi kaynatıyoruz her kulladıgımızdada kaynar sudan geciriyoruz
 
X