Merhaba arkadaşlar. 19 yasimdayim ergenliğe girdiğinden beri sivilce sorunu yaşıyorum yazın geçip kisin çıkıyorlar. Okulun her ikinci döneminde sivilce problemi yaşıyordum. Doktora gidiyordum ilaç veriyordu ve yaza doğru bi çok iz bırakarak geçiyordu. Ama bu sene gecmek bilmiyor. Cildim karma öyle çukurlar bırakan sivilcelerim yok ama şuan çok kotu durumda biri geçiyor yerine 2 tane çıkıyor ve çok sıkıldım her duyduğumu denemekten temas alerjisi oldum suya dokunsam her yerim kizariyor çizik çizik oluyordu o sıralar bu sitede gorupte denedigim alkol+gül suyu+aseton ve bir tane daha maddeden oluşan bir tonik kullanıyordum 2 ay kullandım biraz iyi geldi ama geçmedi şimdide bıraktım bırakınca alerjim biraz azaldi doktora gittim okyanuslu sabun acnemix aknefloks verdi 1 haftadır kullanıyorum ama bi düzelme yok aksine ağrılı sivilceleri çıktı yazarken bile ağlıyorum Allahım ne zaman biticek Düşünüyorum acaba roaccutane mi kullansam? Ama yan etkilerinden dolayı ve yaz olmasından dolayı cekiniyorum ama bir ay sonrada devisyon ameliyatı olacağım bu sebebden dolayı da açıkçası istemiyorum. Gerçekten bıktım içime kapandim evden cikmiyorum artik. Ne olur bana akil verin ne yapmalıyım?