bilgisayardan anlayan/bilişimci hanımlar bakarsa..

dertlerderyabensandal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
405
149
Kızlar merhaba, bugün bana kaynağını bilmediğim ama üniversite uzantılı bir mail geldi. Açmış bulundum içeriği ilgimi çekti cevap yazdım. Gönderen kurum kişisel bir mail adresi eklemiş buna cevap verdin demiş . İçeriği de çok ilgimi çekti cevap yazdım. Aradan biraz zaman geçti aynı adres başka bir mail atmış o cevap yazılacak adresimiz hacklendi şu adrese cevaplayın diye. Mail açmakla virus girmez diye okudum ama aklıma da takıldı. Siz ne dersiniz?

bundan sonra dıkkat edersınız ...
pc de gereklı vırus tarama programları varsa zaten temızler veya gereksız seylerı durdurur:KK51:

artık lınke eke tıklamaya bıle gerek kalmadı

bunun ıcın maıller var acman yeterlı olabılıyor

Bazi mailler hacklemek amaci ile olusturulurlar.
Bunun icinde virus programi yazarlar.
Ve genelde fazla goze batmamak icin bilinen kurumlarin adresiymis gibi bir uzantilari olur.
Keske hic acmasaydiniz ya da cevap vermeseydiniz.
Mail artik eskisi gibi kullanilmiyor.
Sadece sosyal hesap acmak icin acilir oldu mailler. O yuzden pek itibar etmeyin o tur epostalara.

Not: Bilisimciyim.

İçeriğinin ne olduğunu söylersen daha belli olur tehlikeli olup olmadığı.
Iceriginde okulla alakali egitim haberi vardi. Benim tahminim spam oldugu cunku bilgisayarimi antivirüs ile taradim bir tehdit bulamadi. Ya cok iyi gizlendi ya da sadece spam maildi. Henuz bir sorun yasamadim kisaca. Sizce baska bir sey yapmali miyim?

Iceriginde okulla alakali egitim haberi vardi. Benim tahminim spam oldugu cunku bilgisayarimi antivirüs ile taradim bir tehdit bulamadi. Ya cok iyi gizlendi ya da sadece spam maildi. Henuz bir sorun yasamadim kisaca. Sizce baska bir sey yapmali miyim?
Bazen cezbedici mesajlarla insanlara dönüş yaptırıyorlar, o açıdan içeriğini sordum. Mesela eğitim seminerleri gibi Türkçe maillerden çok sıkıntı çıkmaz ama yabancı metinlerin translate işe çevrilmiş halleri, yok şunu bunu kazandınız Tarzı mailler sakat. Yani mail bir şey vaadediyorsa muhtemelen sıkıntılıdır.
Ama virüs taramasında bir şey çıkmadıysa sorun olmaz gibi.

X