bilgisi olan varmi?

Ah_kalBiM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
723
181
37
Kisa bi sorum olacak arakadaslar?
Anlasmali bosanma davasindan sonra dava temyize gidiyor degilmi.
Bizimkinde davaci 20 gun sonra geli imzq qtsin dediler bu imza atilmadan pnce bosanmaktan vazgectigimizi soypesek iptal olurmu dava?

Konuyla ılgılı bılgım yok sadece merak ettım. Neden son anda vazgeçtiniz?

Bizimkinde davaci 20 gun sonra geli imzq qtsin dediler bu imza atilmadan pnce bosanmaktan vazgectigimizi soypesek iptal olurmu dava?
Temyiz yolunun açık olduğu belirtilmişse temyiz edilir diye biliyorum canım. Gerçi hiç boşanma davası durumumuz olmadı bu şekilde ama duymuştum mahkemede öyle bir şey.

Temyiz yolunun açık olduğu belirtilmişse temyiz edilir diye biliyorum canım. Gerçi hiç boşanma davası durumumuz olmadı bu şekilde ama duymuştum mahkemede öyle bir şey.
N
ne demek yani tam anlamiyla iptal olmazmi

Bildiğim kadarıyla biri boşanmak istemezse temyize gider aksi halde direk boşar hakim.Örneği ile karşılaştığım için söylüyorum kesin olmayabilir yanlış yönlendirme olmasın.

N
ne demek yani tam anlamiyla iptal olmazmi
Temyiz edersen, iptal olur sanırım. Sonuçta dava karara bağlanmış. Dedim ya çok emin değilim. 2 sene bir şirkette dava dilekçeleriyle uğraştım hukuk mezunu olmamama rağmen. Ama bizim davalar yolsuzluk, dolandırıcılık, zimmete para geçirme, tazminat davaları falandı. Aile mahkemelerinin sadece önünden geçmişliğim var. Amcamla yengem boşanmıştı, dava karara bağlanmıştı. Temyiz dilekçesini ben yazmıştım. Boşanma kararı iptal edilmişti. İnanılacak gibi değil ama 6 yıl sürdü dava. 2005te açılmıştı 2011de boşanabildiler.

soylemekle olmaz dılekçe verıp ( barıstıgınızı belırten) temyız edeceksınız.gıtmezsenız dosya kesınleşır

Karara bağlanmış ise direk temyiz etmeniz gerek arkadaşım aksi halde gerekçeli kararı tebli almanız üzerinden geçecek süre sonunda karar kesinleşir ve nüfusa bildirilir.

Eğer karar çıkmadıysa dilekçe verip davadan vazgeçtiğinizi beyan etmeniz gerekir, anlaşmalı olduğu için iki tarafında bu beyanda bulunması gerek dilekçe ile arkadaşım

X