canım bende seni doyana kadar yeme, açlığını anlama gibi bir topiğin vardı, ordan takip ediyorum. Benim en büyük sorunumi duygusal yeme olunca başlığın ilgimi çekti.
Baştan yazayım ben açık sözlüyümdür, Darılmaca, gücenmece yok.Canan Karatay ı bu yüzden de çok seviyorum. Dan dan herşeyi söylemek bazen hoş olmuyor ama huyum böyle napayım.
Keşke bende senin yaşındayken şu anki biilinçli halimde olsaydım ama mümkün değil tabii.
Bacakların kalınsa, zayıflasan bile bacakların zayıflar ama yine vücuduna oranla kalın kalır. Öncelikle vücumuzu sevmekle , kabullenmekle işe başlıyoruz. Bu vücutları biz seçmedik, bize bahşedileni Kabul etmek en güzel yol.Sonuçta manken değiliz, hayatımızı görselliğimizle kazanmıyoruz.
Benim ilk topiğim diyet yöntemleri ve deneyimlerimiz bölümünde, " Kişisel tarihime bir not düşmek istedim " ilgini çekerse okuyabilirsin.Bütün detaylar orda. Kilo korumaya geçince günlük tarzında yazmaya başladım. o yüzden diyet günlükleri bölümüne geldim.
Karatay kilo vermek için bana çok iyi geldi ama sürdürülebilirlik açısından sıkıcı.ömür boyu 2 öğün beslenme benim için mümkün değil.
Herkesin vücudu, hormonları,iç organları farklı çalışıyor.Deneme yanılma yoluyla vücudumuza en iyi gelen beslenme düzenini buluyoruz.
diyet gruplarında kilomuzu koruyoruz topiğindede güzel tüyolar var, göz atabilirsin.
Ben istediğim kiloya indikten sonar genelde kalori sayma yöntemini uyguladım.günlük 1200 cl aşmamaya çalışıyorum. Bu kalorileride protein ve sebze ağırlıklı alıyorum.Karbonhidratı mümkün olduğunca az almaya gayret ediyorum. İşlenmiş, paketli ürün pek tüketmem ama pms dönem beni altüst ediyor. napalım, bunada şükür. Sonrasında dengeleyerek 2 yıldı kilomu bir şekilde korudum.
birde hareket şart.Günlük hiç yapacak zamanın yoksa bile kilo vermede 1 saat, korumada en az yarım saat yürüyüş şart.
Bollllllllllll suyu unutmuyoruz.Acıktıkça su iç....