Biliyorum gurur karın doyurmuyor ama sizce ne yapayım?

canım inan ekmek aslanın ağzında.böyle bir fırsatın varken arkanı dönme.
bırak ne düşünürse düşünsün.iş bulmak çok zor.hele ki bilmem kaç yıl tecrüben yoksa çok daha zor.herkes tecrübeli arıyor ama peki o tecrübeyi nerede edinicez düşünen yok.

Eğer sırf bu yüzden kariyer imkanını elinden kaçırırsan ilerde çok kızarsın kendine. Ekmek aslanın ağzında bu devirde. Çoğu yeni mezun da staj yaptığı firmada işe başlar bu da aklında bulunsun. Ayağına gelen fırsatı bir adam yüzünden, bir adamın egosu yüzünden reddersen çok üzülürsün.

Onun ne düşündüğü senin neden umurunda ki hem? Bu işe başlayıp çalıştığın yerde de başına gelebilirdi, o zaman işimi bırakacaktın? Hayatınıza girip çıkan gereksiz insanları bu kadar önemsemeyin.

Tabi ki gurur yapma. Ayrilmissiniz bitmis gitmis. O sahsiyetin senin hayatini hala etkilemesine nasil izin verirsin?

Başvur bence işe bunda gurur yapacak bir durum yok ki

onun için oradasın sanarsa da alır cevabını

Sevgili kk hatunları içinizde belki az çok eski konumu hatırlayanlar olur. Olmayanlar içinde özet geçeyim, 1 buçuk ay önce sevgilim anlamsız yere beni terk etmişti. Çocuk o günden beri sırra kadem bastı, yani kaçtı gibi bir şey benden. Doğru düzgün bir açıklama yapıp ayrılmayı bile tercih etmedi, bu da benim gururumu çok kırmıştı açıkçası.

Neyse kararsızlığıma gelince şöyle ki ben bu çocukla geçen sene staj yaptığım yerde tanışmıştım. Bunun dışında başka yerlerde de staj yaptım ama buraya ayrı bir ısınmıştım. Üretimde çalışan işçisinden mühendisine, insan kaynaklarında çalışanlardan departman müdürlerine kadar herkesle muhabbetim vardı, ben onları onlar da beni sevdi bayağı. Bana oradaki stajı ayarlayan bir mühendis vardı, kendisi çalıştığı departmanda müdür konumunda. Stajım biterken de bana mezun olunca yine bir gel yanıma bakalım sana bir şey ayarlayabilir miyiz demişti.

Ben mezun oldum, yavaştan iş aramaya başlıyorum. Ama ne bir torpilim ne bir tanıdığım var. Şu kariyer sitelerinde de durum zaten içler acısı bir ilana binlerce kişi başvuruyor. Zaten doğru düzgün yeni mezun birini arayan da yok. Yani kariyer sitesinden iş bulma imkanım doğal olarak bayağı zor, olsa bile çok uzun süre beklemem gerekebilir. Ve benim maddi olarak da çok fazla bekleme lüksüm yok. Ne kadar erken işe girersem o kadar iyi olur.

Şimdi ben bu bahsettiğim adamın yanına gidip konuşmak istiyorum aslında. Kendisi 15 senedir falan sektörün içinde, sınıf arkadaşlarının falan çoğu müdür konumuna yükselmiştir başka firmalarda. Belki beni birine yönlendirir. Hani gidip direk bana iş bulma konusunda yardımcı olur musunuz demeye utanıyorum ama sanki ziyaret için gelmiş gibi gidip "bende bu aralar iş aramaya başladım" falan desem bana yardımcı olabilir belki. Zaten mezun olduğunda yanıma uğra diyen de kendisiydi. Ama konuşmaya gittiğimde eski sevgilimle karşılaşacağım. Ve bunu hiç istemiyorum. Kendi kendine "bunca zamandır fabrikaya gelmedi, ayrıldık 1 buçuk 2 ay sonra pat diye geldi" diyecek. Onu görmek için geldiğimi düşünecek. Kısaca onun egosunu şişirmek istemiyorum, kendisi dünyanın onun etrafında döndüğünü sanıyor da biraz. Beni orada gördüğünde %100 onun için oradayım sanacak.

Ayrıca bahsettiğim fabrikada bana yardımcı olacağını söyleyen mühendisin departmanına benim mezun olduğum bölümden birini arıyorlar. Çok fazla tecrübede aramamışlar ilanda. Başvursam insan kaynaklarındaki kişilerle de, bu kendisine bağlı çalışacağım mühendisle de aram iyi olduğu için belki bana yardımcı olabilirler iş konusunda. Ama gelin görün ki ilan 1 buçuk aydır orada ama ben başvurmadım sırf ayrıldığım kişi eğer işe girersem "geldi dibimde işe başladı" demesin diye. Belki başka birini bile almışlardır bu süre zarfında. Annem sürekli soruyor son staj yaptığın yerdekilerle çok iyiydin bir ilan varsa başvur hemen diye, bende beni başvurmam konusunda zorlamasın diye ilan yok deyip geçiştiriyorum.

Bir de ayrıldığım kişi sağolsun sevgiliyken fabrikanın yarısına birlikte olduğumuzu yaymış. Nasılsa millet beni seviyor ya beraberiz diye mutlu olurlar diye. Şimdi kim bilir millete neler demiştir ayrılma nedenimiz olarak. Ben bile bilmiyorum neden ayrıldığımızı :)

Arkadaşlarımda diyor ki niye gurur yapıyorsun? Kariyerin, geleceğin daha önemli. Onun ne düşüneceğini önemseme. Git o mühendisle bir konuş. Belki orada belki başka bir yerde sana iş ayarlamaya çalışır.

Peki siz olsanız ne yaparsınız? Sevgilinizin egosunu şişirmeyi, onla karşılaşmayı falan önemsemeyip gidip işin peşinde mi koşturursunuz, yoksa onun ağzına ne laf vereceğim elbet başka yerlerde iş konusunda bir kısmetim vardır deyip kendi imkanlarınızla çabalamaya devam mı edersiniz?

Bayağı uzun olmuş ama karışık anlatmamak için ayrıntılı yazdım biraz. Ama cidden çok kararsızım. Okuyanlara ve yorum yapanlara şimdiden çok teşekkürler :)

eski sevgilini tiye alıp kariyerini baştan baltalarsan kendine yazık edersin, bence git ve görüş, sevgilini de umursama, kendini işine ver, onunla muhatap falanda olma iş yerinde kariyerine odaklan, bunda bikaç sene sonra pişman olucaksın onun yüzünden yanlış adım atmışım diye

Gereksiz düşüncelerle vakit kaybediyorsunuz.

Egosu şişerse şişsin, şu ihtimali kaçırmadan değerlendirin siz.

iş senin geleceğin. oturduğun yerden ayağına iş gelmez. tanıdık da yok diyorsun. bence git görüş.

ne derse desin.. sana bir şey soran olursa, ayrılmışsınız vs diye "evet öyleymiş benimde yeni haberim oldu" der ve gülersin... takma bu kadar. hem dimdik git oraya, bir şey olmadığını görsün. bi o mu var orada çalışan

sen onun yüzüne bile bakmadığın sürece şişen egosu fıs diye sönüverir. hatta belki kapına bile gelir tekrar. boşversene bitmiş gitmiş tanıdığın insanlar hem sana işi öğretirler hem yabancılık çekmezsin. yeni mezun için biçilmiş kaftan böyle bir durum hiç durma git görüş tabiki

canım inan ekmek aslanın ağzında.böyle bir fırsatın varken arkanı dönme.
bırak ne düşünürse düşünsün.iş bulmak çok zor.hele ki bilmem kaç yıl tecrüben yoksa çok daha zor.herkes tecrübeli arıyor ama peki o tecrübeyi nerede edinicez düşünen yok.

Biliyorum bu devirde tecrübesiz olarak iş bulmak çok zor. Kimse yeni mezun aramıyor ki. 3 5 ilan anca var yeni mezun diye arayan, ona da piyasadaki tecrübesiz herkes akın ettiği için bir bakıyorum 4000 5000 başvuru falan. Gözlerim yuvalarından çıkıyor bu rakamları görünce. Onlar arasından fark edileceksin de işi alabileceksin. Çok zor süreçler.

Eğer sırf bu yüzden kariyer imkanını elinden kaçırırsan ilerde çok kızarsın kendine. Ekmek aslanın ağzında bu devirde. Çoğu yeni mezun da staj yaptığı firmada işe başlar bu da aklında bulunsun. Ayağına gelen fırsatı bir adam yüzünden, bir adamın egosu yüzünden reddersen çok üzülürsün.

Onun ne düşündüğü senin neden umurunda ki hem? Bu işe başlayıp çalıştığın yerde de başına gelebilirdi, o zaman işimi bırakacaktın? Hayatınıza girip çıkan gereksiz insanları bu kadar önemsemeyin.

Şimdi bile kızıyorum kendime. Mesela o bahsettiğim ilan bizim ayrılmamızın peşine açıldı. Tabi o zaman daha kızgındım eski sevgilime. Başvurma ihtimalimi direk eledim. Şimdi biraz daha sakin bakabiliyorum olaylara. Keşke başvurup hemen o mühendisi arasaydım diyorum. Büyük ihtimal birini almışlardır şu zamana kadar.

Zaten fabrikada da staj yapıp orada kalan bayağı insan varmış. Ayrılırken demişlerdi bakarsın sende mezun olunca mühendis olarak gelirsin buraya diye. Ah işte salak kafam gittim kendi kendime gurur yapmaya kalkıştım. Haklısınız önemsememem gerekirdi. En azından bundan sonra telafi etmeye çalışayım.

Tabi ki gurur yapma. Ayrilmissiniz bitmis gitmis. O sahsiyetin senin hayatini hala etkilemesine nasil izin verirsin?

Sormayın işte o sinir harbi dönemimde sağlıklı düşünemiyordum ki. Şimdi yavaş yavaş kafama dank ediyor hata mı yapıyorum diye. Adam beni önemsememiş ben onun yüzünden belki de kariyerimi baltalıyorum. Konuyu açtım ki bana hata yapıyorsun diyenler olsun da aklım başıma gelsin. Şimdi daha iyi görüyorum saçmaladığımı.

Hala böyle düşünme lüksün varsa yeterince ihtiyacın yok demektir. Hala aşk gurur diyebiliyosun. Gitme o zaman daha zor durumda olan birinin olsun en azından iş

Aksine fazlasıyla ihtiyacım var bu işe. Ama soğuk kanlılıkla düşünemiyordum, sinirimden her gün ağlarken onunla aynı ortama girmek istemedim. Şimdi sakinleşince ve iş bulmanın ne kadar stresli ve zor bir süreç olduğunu yaşayarak öğrenmeye başlayınca hata yapıyorum galiba diyebiliyorum. En önemlisi paraya ihtiyacım varken yaptığımın şımarıklık olduğunu hissetmeye başladım ama belki de o dönemdeki salaklığım yüzünden işi kaçırdım. Ne yazık ki zamanı geri alamıyoruz.

Gereksiz düşüncelerle vakit kaybediyorsunuz.

Egosu şişerse şişsin, şu ihtimali kaçırmadan değerlendirin siz.

Bayramdan sonra gideyim o zaman en iyisi. Şu bahsettiğim fabrikadaki ilanı kaçırmış olabilirim. İlan açılalı neredeyse 1 buçuk ay olmuş ama belki hala beni yönlendirebileceği birileri vardır o mühendisin. En azından onu kovalayayım. Zararın neresinden dönülse kardır.

Bence gidip konuşmalısınız. Eski sevgiliniz konusunda ise takılmayın, istediğini düşünebilir. Siz kendinizin ne olduğunu bildikten sonra...

Eski sevgilin fabrikanin sahibi degil canim, bu kadar kafaya takma. Yeni ayrilmişsin diye abartiyorsun, buyutuyorsun :KK66:

Tabiki gidip konuşacaksın. Seninle dogru dürüst konuşup ayrılmayı bile beceremeyen bi Sümsük icin kariyerini elinin tersiyle itecek değilsin heralde :stop: o ne düşünürse düşünsün bosver sen kendi hayatına geleceğine odaklan

Şimdi bile kızıyorum kendime. Mesela o bahsettiğim ilan bizim ayrılmamızın peşine açıldı. Tabi o zaman daha kızgındım eski sevgilime. Başvurma ihtimalimi direk eledim. Şimdi biraz daha sakin bakabiliyorum olaylara. Keşke başvurup hemen o mühendisi arasaydım diyorum. Büyük ihtimal birini almışlardır şu zamana kadar.

Zaten fabrikada da staj yapıp orada kalan bayağı insan varmış. Ayrılırken demişlerdi bakarsın sende mezun olunca mühendis olarak gelirsin buraya diye. Ah işte salak kafam gittim kendi kendime gurur yapmaya kalkıştım. Haklısınız önemsememem gerekirdi. En azından bundan sonra telafi etmeye çalışayım.

Bayramdan sonra gideyim o zaman en iyisi. Şu bahsettiğim fabrikadaki ilanı kaçırmış olabilirim. İlan açılalı neredeyse 1 buçuk ay olmuş ama belki hala beni yönlendirebileceği birileri vardır o mühendisin. En azından onu kovalayayım. Zararın neresinden dönülse kardır.

İlan halen aktifse , hemen şu an forumdan çıkıp önce başvurun. Bayram sonrasını beklemeden imkanınız var ise fabrikaya da uğrayın.

Eski erkek arkadaşınız orada diye bugün bu ilana başvurmadınız diyelim , yarın gireceğiniz bir işte amiriniz olarak karşınıza çıkmayacağı ne malum ? O zaman işi bırakmayacağınıza göre bugün de geleceğinizi ertelemeyin.

iş senin geleceğin. oturduğun yerden ayağına iş gelmez. tanıdık da yok diyorsun. bence git görüş.

ne derse desin.. sana bir şey soran olursa, ayrılmışsınız vs diye "evet öyleymiş benimde yeni haberim oldu" der ve gülersin... takma bu kadar. hem dimdik git oraya, bir şey olmadığını görsün. bi o mu var orada çalışan

Bana bir şey soran olursa cidden anca dediğiniz gibi bir cevap verebilirim. Ben neden ayrıldığımızı bilmiyorum size bir şey anlattıysa söyleyin bende öğrenmiş olayım diye :) Belki de arkamdan atıp tutmuştur onu da bilemiyorum ama beni tanıyan tanıdı zaten iki lafıyla insanların hakkımdaki fikirlerinin değişeceğini sanmıyorum. O yüzden o kısmı pek umursamıyorum, tek derdim onunla karşılaşmaktı ama onu da göze almam gerekecek sanırım. Başka türlü işin içinden çıkamıyorum.

sen onun yüzüne bile bakmadığın sürece şişen egosu fıs diye sönüverir. hatta belki kapına bile gelir tekrar. boşversene bitmiş gitmiş tanıdığın insanlar hem sana işi öğretirler hem yabancılık çekmezsin. yeni mezun için biçilmiş kaftan böyle bir durum hiç durma git görüş tabiki

Kesinlikle hiç yabancılık çekmeyeceğim bir yer. Ayrılırken falan öyle bir vedalaştık ki sanırsınız stajyer değildim de yıllardır çalışan biriydim orada. İlk defa bir yere bu kadar ısındım, stajım bittiğine üzüldüm o derece. Stajın peşine orada kalmış bayağı bir çalışan vardı. O zamanlar özenmiştim inşallah bende gelirim diye. Sanırım maaş politikası da kötü değil. Diğer stajlarımdan kuruş almamışken burada kısa bir süre için iyi bir miktar yatmıştı hesabıma. En iyisi bayramdan sonra gidip konuşmak, sağolun yorumunuz için.

Eski sevgilin fabrikanin sahibi degil canim, bu kadar kafaya takma. Yeni ayrilmişsin diye abartiyorsun, buyutuyorsun :KK66:

Evet yeni olduğu için böyleyim, bende farkındayım. İlk başta asla gitmem falan diye atıp tutuyordum, şimdi sakinleştim artık acaba gitsem mi diye düşünmeye başladım.

İnsan kaynakları müdürü babasının çocukluk arkadaşıymış. Bana sevgiliyken, mezun olduğunda ben hemen gider konuşurum insan kaynaklarıyla babamı falan kırmaz pek, zaten seni de herkes seviyor hemen aldırmaya çalışırım seni buraya diyordu. Ama o 2 yıllık bir bölümden mezun. Ben orada işe girsem onun üstünde bir konumda olacaktım. O yüzden pek orada çalışmak istemiyordum aynı iş yerinde ben onun üstünde çalışırsam belki kendi kendine gurur yapar sevgilim benden iyi konumda diye düşünüyordum. Ama artık pek önemli değil tabi hatta ondan daha iyi bir konumda çalışmak benim işime gelir. Bir zamanlar terk ettiğin o fakir ama gururlu genç kız şimdi burada mühendis derim :p

Tabiki gidip konuşacaksın. Seninle dogru dürüst konuşup ayrılmayı bile beceremeyen bi Sümsük icin kariyerini elinin tersiyle itecek değilsin heralde :stop: o ne düşünürse düşünsün bosver sen kendi hayatına geleceğine odaklan

Haklısın canım adam ayrılmayı bile beceremedi ben onun için kendimi sıkıntıya sokuyorum. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali zaten kendimle ilgili hep saçma sapan kararlar veriyorum. Artık geleceğime odaklanacağım :KK66:

İlan halen aktifse , hemen şu an forumdan çıkıp önce başvurun. Bayram sonrasını beklemeden imkanınız var ise fabrikaya da uğrayın.

Eski erkek arkadaşınız orada diye bugün bu ilana başvurmadınız diyelim , yarın gireceğiniz bir işte amiriniz olarak karşınıza çıkmayacağı ne malum ? O zaman işi bırakmayacağınıza göre bugün de geleceğinizi ertelemeyin.

İlan halen aktif son başvurma tarihi ağustosun başına kadar. Tamam bugün başvuru yapayım :)
Fabrikaya yarın falanda giderim ama çevremdeki çoğu kişi bayram tatiliyle yıllık izinlerini birleştirip bu hafta işe gitmedi. Büyük ihtimal gittiğimde bana yardımcı olacak kişiyi bulamayacağım. Boşuna o sevimsizle karşılaştığımla kalırım o yüzden bayramdan sonra mı gitsem diye düşündüm ama o konuda da mı yanlış düşündüm :KK42:

Bana bir şey soran olursa cidden anca dediğiniz gibi bir cevap verebilirim. Ben neden ayrıldığımızı bilmiyorum size bir şey anlattıysa söyleyin bende öğrenmiş olayım diye :) Belki de arkamdan atıp tutmuştur onu da bilemiyorum ama beni tanıyan tanıdı zaten iki lafıyla insanların hakkımdaki fikirlerinin değişeceğini sanmıyorum. O yüzden o kısmı pek umursamıyorum, tek derdim onunla karşılaşmaktı ama onu da göze almam gerekecek sanırım. Başka türlü işin içinden çıkamıyorum.

...........

İlan halen aktif son başvurma tarihi ağustosun başına kadar. Tamam bugün başvuru yapayım :)
Fabrikaya yarın falanda giderim ama çevremdeki çoğu kişi bayram tatiliyle yıllık izinlerini birleştirip bu hafta işe gitmedi. Büyük ihtimal gittiğimde bana yardımcı olacak kişiyi bulamayacağım. Boşuna o sevimsizle karşılaştığımla kalırım o yüzden bayramdan sonra mı gitsem diye düşündüm ama o konuda da mı yanlış düşündüm :KK42:

Birisi size eski erkek arkadaşınızla alakalı bir şey sorar ise , görüşmüyoruz demeniz yeterli. Aksi bir cümle farklı algılanabilir. Ki kimsenin soracağını da sanmıyorum. Soran olursa duymamazlıktan gelin , işinize odaklanın.

Fabrikayı arayıp sorun , görüşeceğiniz kişiye bağlanın dahiliden. Müsaitseniz uğramak istiyorum deyin. Böylece teyit etmiş olursunuz orada mı değil mi ?

X