bir akıl verin nasıl davranayım arkadaşıma

oglak_kadini

The Devil's Advocate.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
21.169
16.765
merhaba hanımlar.

Derdim bir arkadaşım.. Aslında yakın da sayılır. Yeni tanıyorum kendisini ama evlerimiz yakın. 2. dönemin başında okulumuza geldi. İyi de anlaşıyoruz. Evler de yakın olunca haliyle oturmalar falan da oluyor.

Bu arkadaşım beni düşünmeden konuşmak konusunda kendince uyardı. 19 mayıs gösterilerinde yapılan bir gösteriyi beğenmedim ve beğenmediğimi dile getirdim gösteri sırasında. Ama 3 arkadaştık. Bu arkadaşım da oradaydı . Sonradan beni oturmaya çağırdı akşam ve gittim. Balkonda muhabbet ederken bu olayı söyledi ve bunun doğru olmadığını o gösteriyi kendisinin de yapmış olabileceğini , ortada bir emek olduğunu ve emeğe saygı duymak gerektiğini söyledi. Ben de hak verdim aslında doğru diyorsun ben o açıdan düşünmemiştim dedim.Ertesi gün kendisinden bahsetti yine konuşma arasında "ben düşünmeden konuşmam az konuşup öz konuşurum" dedi . Üstüme alınmadım ama sanki bana laf sokmuş gibi hissettim sonrasında.

ve son olarak bu kız yeni geldiği zaman aramızda şöyle bir diyalog geçmişti.

Kız : Hocam yüzüğünüzü mü değiştirdiniz?

Ben: Hayır benim iki alyansım var sıkıldıkça öbürüne geçiyorum.

Kız : İlk alyansınız hangisi hocam?

Ben: İlki yok değiştirdim . ben eşyalardan biraz çabuk sıkılıyorum alyansımı cok begenerek almıstım ama sonrasında beğenmedim değiştirdim.

Kız: Aaa yüzüğü değiştirdin sıkılınca kocayı da değiştirirsiniz.

Ben: Allah korusun hocam o nasıl laf yüzükle eş bir mi..

şimdi sorum şu

Ben biraz iyi niyetliyim ve bu konuşmayı tamamen unutmuştum. Bugün aklıma geldi. İçten içe çok sinirlendim. Ben bir gösteriye olmamış bunun amacı ne yaa dedim diye beni eleştiren, düşüncesizlik ettin diyen arkadaşıma bu muhabbeti hatırlatmak istiyorum. Ama kalbini de kırmak istemiyorum.

Sizce nasıl bır konuşma yapmalıyım ve nasıl davranmalıyım ???

Valla bazen insanlar iyi niyetten anlamaz siz kırılacağınıza o kırılsın.Herkese hakettiğinden fazla değer vermeyein derim nacizane fikrim pek iyi niyetli biri gibi gelmedi..

Valla bazen insanlar iyi niyetten anlamaz siz kırılacağınıza o kırılsın.Herkese hakettiğinden fazla değer vermeyein derim nacizane fikrim pek iyi niyetli biri gibi gelmedi..
Ama böyle değildi yani yaklaşık 4 aydır falan aynı yerdeyiz acaba yeni yeni mi açıldı da laf sokmaya başladı.

Valla canim bence cok iyi agzinin payini vermelisim.
Kocani da degistirirsin ne demek ya?
Deli mi bu kadin?
Ruh sagligi yerinde degil bence.
Konusma arasinda "hocam dusundum de siz cok takintilisiniz, her seyi cok kafaya takiyorsunuz surda bir psikolog var gidin isterseniz hem sizin icin hem de cocuklar icin cok iyi olacak"
hah aynen boyle soyle ve onun bir sey demesine fırsat yaratmadan ayril :KK70::KK70:

Ama böyle değildi yani yaklaşık 4 aydır falan aynı yerdeyiz acaba yeni yeni mi açıldı da laf sokmaya başladı.
Bu kadar zamanda sizi suzduyse nasip bir karakterse felan diye bakti ki sessiz sakin bir insan siniz tamam dedi ben ne desem bana bir sey demez.Iyi niyetiniizi suistimal ediyor olabilir.

Bu kadar zamanda sizi suzduyse nasip bir karakterse felan diye bakti ki sessiz sakin bir insan siniz tamam dedi ben ne desem bana bir sey demez.Iyi niyetiniizi suistimal ediyor olabilir.
ewet bırılerını kırmamaya çalışıyorum bunun farkında zaten teşekkur ederım tarafsız yorumlara ıhtıyacım vardı gercekten

Valla canim bence cok iyi agzinin payini vermelisim.
Kocani da degistirirsin ne demek ya?
Deli mi bu kadin?
Ruh sagligi yerinde degil bence.
Konusma arasinda "hocam dusundum de siz cok takintilisiniz, her seyi cok kafaya takiyorsunuz surda bir psikolog var gidin isterseniz hem sizin icin hem de cocuklar icin cok iyi olacak"
hah aynen boyle soyle ve onun bir sey demesine fırsat yaratmadan ayril :KK70::KK70:
haklısın cnm bu konusmayı ona hatırlatmam lazım mutlaka yıne dusuncesızlıkten bahsedecektır. ben de oluyo ya sen de yaptın dıye bu konusmayı hatırlatacagım

haklısın cnm bu konusmayı ona hatırlatmam lazım mutlaka yıne dusuncesızlıkten bahsedecektır. ben de oluyo ya sen de yaptın dıye bu konusmayı hatırlatacagım

Bence de hatirlat. Benimle istedigin gibi konusamazsin demelisin.. Tavrini belli et haddini bilsin..

Bence de hatirlat. Benimle istedigin gibi konusamazsin demelisin.. Tavrini belli et haddini bilsin..
ya dedim ya canım bu konuşmayı tamamen unutmuştum keşke o anda aklıma gelseydi. ama kesinlikle pazartesi günü hatırlatacağım ya da oturmaya çağırıp söyleyeceğim.

Ah keske o soyledigi hemen akliniza gelseydi de yapistirsaydiniz lafi... Tabi sen cok dusunerek konustugun icin boyle boyle demistin bana diye...

Boyle insanlari kendi silahlariyla vurmak lazim.

En nefret ettigim insanlardan biri de, kendisi alasini yaptigi halde kendi yaptiklarini gormeyenler, cok mukemmelmis,harika bir insanmis gibi millete akil verip ahkam kesenler...

Bence biraz kiskanclik da var... Fazla samimi olmamaya bakin...

Ben sizde bi art niyet goremedim ama karsi taraftaki insan cesidinden cokca tanidim bu zamana kadar sizi ince ince suzup cok bilmis konusmalara baslamis. Evet kisiler kisileri uyarır ama madem bu kadar hassas sizinle o ilk diyaloga hangi mantikla giriyor. Kusura bakmasin da genellikle biyle inceden suzup syzup sacma sapan seylerle karsisindakini bozmaya elestirmeye kalkanlar gicik oluyorum. Bizim ojulda da cok var onlardan. Ne var yani bi Gösteriyi begenmemis olabilirsin he emek var o ayri ama bana hitap etmeduetmedi diyebilmeki insan art niyetle icinde kin tutmaktan yeğdir.

Ah keske o soyledigi hemen akliniza gelseydi de yapistirsaydiniz lafi... Tabi sen cok dusunerek konustugun icin boyle boyle demistin bana diye...

Boyle insanlari kendi silahlariyla vurmak lazim.

En nefret ettigim insanlardan biri de, kendisi alasini yaptigi halde kendi yaptiklarini gormeyenler, cok mukemmelmis,harika bir insanmis gibi millete akil verip ahkam kesenler...

Bence biraz kiskanclik da var... Fazla samimi olmamaya bakin...
artık samimiyetimi keseceğim zaten sinirlenmemek için tutuyorum kendimi şu anda zaten çünkü sinirlenince kendime ediyorum başıma ağrılar giriyor. söylediğini hatırlatıp samimiyetimi azaltacağım zaten seneye tayinim çıkar inşallah

Ben arkadas degistirmeyi tercih ederim de.. anlar o :)
bi keresinde bakalım benden ne zaman sıkılacaksın diye sormuştu. sanırım ben onunla arkadaşlığımı kesince de aa işte benden de sıkıldı diye düşünecek. o yüzden bu söylediğini ona hatırlatmadan kendisini değiştirmeyeceğim. :KK53:
Ben sizde bi art niyet goremedim ama karsi taraftaki insan cesidinden cokca tanidim bu zamana kadar sizi ince ince suzup cok bilmis konusmalara baslamis. Evet kisiler kisileri uyarır ama madem bu kadar hassas sizinle o ilk diyaloga hangi mantikla giriyor. Kusura bakmasin da genellikle biyle inceden suzup syzup sacma sapan seylerle karsisindakini bozmaya elestirmeye kalkanlar gicik oluyorum. Bizim ojulda da cok var onlardan. Ne var yani bi Gösteriyi begenmemis olabilirsin he emek var o ayri ama bana hitap etmeduetmedi diyebilmeki insan art niyetle icinde kin tutmaktan yeğdir.
ya gösteri nasıl biliyor musun çocuklara çöp poşeti geçirmişler ikisinin de yan tarafında bı kolı yumurta var yumurtalardan ıkı tanesının içi boşaltılımıs gerısı dolu çocuklar çiğ yumurtaları birbirlerinin kafalarına vurarak o boş yumurtaları bulmaya çalışıyorlardı. öyle hızlı vuruyorlardı ki yumurtaları çiğ yumurtalar yanımıza kadar sıçradı . beğenmediğim gösteri de buydu yani

artık samimiyetimi keseceğim zaten sinirlenmemek için tutuyorum kendimi şu anda zaten çünkü sinirlenince kendime ediyorum başıma ağrılar giriyor. söylediğini hatırlatıp samimiyetimi azaltacağım zaten seneye tayinim çıkar inşallah

Ayyy hic degmez basinizi agritmaniza. Hatta ne yapin biliyor musunuz??? Onun silahiyla vurun onu...

Eger o elestiriyi size baskalarinin yaninda yaptiysa siz de baskalarinin yaninda konuyu acin. Ve onun gibi kendini begenmis ve ukala tavirlar takinin. Baskalarini elestirirken dikkatli olmani tavsiye ederim,cunku zamaninda bu sekilde dusunmeden konusan da sendin. Ama bazi insanlar kendi yaptiklarini gormez, hep karsi tarafi elestirir. Aslinda bu da bir kompleks. " demeniz lazim. Hatta oyle demelisiniz ki,gayet kendinden emin,gayet sakin ve umursamaz :KK66:

O gosteriden ziyade yarisma olmus zaten. Begenmeyebilirsin cok normal sahsen sy mide bulantiki hallerimde ole bi gosteri gorsem hic iyi olmazdi:63: bunda bi sakonca yok ben o yeni gelen arkadasinizin tutumunu garipsedim cok inceymis gibi davranip Kendi kabalasmis

Ayyy hic degmez basinizi agritmaniza. Hatta ne yapin biliyor musunuz??? Onun silahiyla vurun onu...

Eger o elestiriyi size baskalarinin yaninda yaptiysa siz de baskalarinin yaninda konuyu acin. Ve onun gibi kendini begenmis ve ukala tavirlar takinin. Baskalarini elestirirken dikkatli olmani tavsiye ederim,cunku zamaninda bu sekilde dusunmeden konusan da sendin. Ama bazi insanlar kendi yaptiklarini gormez, hep karsi tarafi elestirir. Aslinda bu da bir kompleks. " demeniz lazim. Hatta oyle demelisiniz ki,gayet kendinden emin,gayet sakin ve umursamaz :KK66:
teşekkür ederım yorumunuz için yok başkasının yanında söylemedi. ikimiz vardık onun balkonunda kahve içiyorduk. keşke o anda bu düşüncesizliği patavatsızlığı aklıma gelseydı de sen de boyle demiştın deseydım şimdi yenıden konuyu açmam gerekecek :KK53:

O gosteriden ziyade yarisma olmus zaten. Begenmeyebilirsin cok normal sahsen sy mide bulantiki hallerimde ole bi gosteri gorsem hic iyi olmazdi:63: bunda bi sakonca yok ben o yeni gelen arkadasinizin tutumunu garipsedim cok inceymis gibi davranip Kendi kabalasmis
ewet yarışma işte ben sinirden gösteri yazdım o yarışma dışında hiçbirşeye de olumsuz birşey demedim zaten sadece mide bulandırıcı olduğu için bu ne yaa bunun amacı ne dedim .

X