- Konu Sahibi asabihatun
-
ihtimaller üzerine hayat kurulmaz, ben de evlendim 9 ay sonra çocuğum oldu, herkes ya olmazsa diye ilk günden çocuk derdine düşerse işler karışır. hazır hissettiğinde Rabbim de verirse olur vermiyorsa da vardır bi zamanı ya da hikmetiBende istememiştim.
Sonra istedim.
İstedikten 2 yıl sonra anca oldu.
Evdeki hesap çarşıya uymaz.
Hazır olmadan tabiki yapmayın ama çokta uzatmanızı tavsiye etmem tecrübelerimden.
Sizi çok mantıklı ve bilinçli gördüm,bence sonuna kadar haklısınız.Hayırlı geceler bu saatte benim gibi uyuyamayanlara.Evleneli 2 ay olacak nerdeyse henüz çok yeniyiz ve eşim çocuk istiyor.
İnanılmaz derecede baskı yapıyor ilk günlerde söylüyodu şaka sanıyodum ama değilmiş.Ben şuan çocuk istemiyorum daha evime alışamadım evliliğimiz çok güzel gidiyo eşimden yada ailesinden yana hiçbir sıkıntım yok fakat bir çocuğun sorumluluğunu şuan üstlenemem ve tadını çıkarmak istiyorum evliliğin.
Eşim anlaşma yapalım 2 ay sonra yapalım diyor sanki ısmarlama oluyo da tövbe yarabbim.
Rabbim kimseye yokluğunu gösterip aratmasın ama doğru zamanda istiyorum ben çocuğu bunu güzellikle de anlatamıyorum yahu daha ben çocuğum be adam
Hzır olmadan asla yapmayın.Hayırlı geceler bu saatte benim gibi uyuyamayanlara.Evleneli 2 ay olacak nerdeyse henüz çok yeniyiz ve eşim çocuk istiyor.
İnanılmaz derecede baskı yapıyor ilk günlerde söylüyodu şaka sanıyodum ama değilmiş.Ben şuan çocuk istemiyorum daha evime alışamadım evliliğimiz çok güzel gidiyo eşimden yada ailesinden yana hiçbir sıkıntım yok fakat bir çocuğun sorumluluğunu şuan üstlenemem ve tadını çıkarmak istiyorum evliliğin.
Eşim anlaşma yapalım 2 ay sonra yapalım diyor sanki ısmarlama oluyo da tövbe yarabbim.
Rabbim kimseye yokluğunu gösterip aratmasın ama doğru zamanda istiyorum ben çocuğu bunu güzellikle de anlatamıyorum yahu daha ben çocuğum be adam
Hayırlı geceler bu saatte benim gibi uyuyamayanlara.Evleneli 2 ay olacak nerdeyse henüz çok yeniyiz ve eşim çocuk istiyor.
Sakın kendin hazır olmadan yapma.
5 yıllık evliyim hala hazır olamadım etrafımdaki çiftlerin hepsi çocuklu, hep kadınlarda tüm sorumluluk.
Erkek akşam eve geliyor seviyor diğer sorumluluklar annede ( genelliyorum istisna elbette vardır)
Hele ilk aylar bebekle yapışık yaşayacaksın ister istemez.
Şunu hep söylüyorum çocuk nasipte varsa bir gün oluyor ama eşle baş başa geçirilen o değerli zamanlar kolay kolay gelmiyor. Hayatının geri kalanı zaten iki kişilik olmayacak artık tadını çıkara çıkara yaşamak varken ne bileyim..
2 aylık evlilik ne demek,
çok çok erken bence.
Hayir istisna degil. Etrafimdaki erkekler hepsi ilgili baba. Hepsi çoçuklarin banyosunuda yapar, yemeginide verir, hasta oldugunda surubunu verip, takip eder. Esimde bu sekilde yani.
Kendini sartlandirma yani ilerde çoçugunuz olursa, sadece senin bakacagina. Eger günümüzce erkekler çoçuga bakmiyorsa, bu birazda kadinlarin suçu. Ilk basta anne ve kv'deler geliyor ve 3 kadin çoçuga bakiyor. O çoçugun babasina zerre sorumluluk verilmiyor. Ve bu en az 1-2 ay sürüyor.
Cocugun anneanne ve babaannesi gittikten sonra bile, anne yükün çogunu kendi üstüne aliyor, "bebek sadece bende durur" diyerek. Eh tabiki, hiç bebegi babaya vermezsen...
Yani demem o ki, ilerde bebeginiz oldugunda, esinede sorumluluk ver. Sen emziriyorsan, o bezini degistirsin. Gece bebek gazdan uyuyamiyorsa, o da onu kucaginda gezdirsin. Kiyafeti kirliyse, oda degistirsin, banyosunu yaptirsin,.. Bir bebegin sadece anneye degil, babayada ihtiyaci var. Dahasi, bir kadinin, destege ihtiyaci var. Cocuk büyütmek çok yipratici çünkü.
Yanlış anlamayın kendimden örnek vermedim öyle şartlanan biri değilimdir zaten:)
Benim evde aldığım sorumluluk %40 sa eşimin %60 dır bir çok şeyi kendisi yapar ben işim dolayısı ile zaten haftanın üç günü evde yokum. Aynı meslekten olunca halden anlıyor, ki benim babam da yemek,ütü,çamaşır, temizlik,çocuk bakımında anneme hep yardım eden bir adamdır böyle gördük.
Ama inanın gördüğüm çoğu çiftte işler kadınların üzerine yığılıyor.
Kadın çalışıyor erkek bir de evde hizmet bekliyor. Sorumluluk almıyor, evliliğin başından itibaren kadın da bu sorumluluğu paylaşmayı önermeyince veya erkek uygulamak istemeyince olanlar oluyor.
Kadın uygulatmak istese de ben asla bebeğin altını değiştirmem sümüğünü temizlemem diyen erkek gördü bu gözler.
Bebek bakımında bile ben bakarım diyen erkek bile yarım saat tutup annesi ağladı deyip geri veriyor.
Benim çoğu erkekte gördüğüm gerçek bu.
Bir de ilk aylar erkek altını da değiştirse banyo da yaptırsa bebeğin doğası gereği emzirme kaynaklı hep anneye yapışık oluyor.
Örneğin kadın akademisyenlerin bebekten sonraki yıllar çalışmalarında verimin azaldığı yayın yapamadığı da bilinen bir gerçek.
Kadınların kariyer basamaklarını tırmanması genellikle daha yavaş, erkeklerde ise bu kadar bariz bir yavaşlama olmuyor bebeğin olduğu dönemde.
Böyle bir hayata konu sahibi hazır mı iki aylık evlilikte iyice düşünsün bence.
Yani ilk paragrafta yazdigin seyler ve sonraki paragrafta yazdigin seyler o kadar tezzat ki, ne demeye çalistigini anlayamiyorum.
"Cogu erkek" senin esinden farkli. Benim esimdende farkli. Eh peki kim o çogu erkek o zaman?
Benim esim benden daha iyi kizima bakar. Oda geceleri kizimi kucaginda tuttu, pispisladi. Evet, bebek ilk basta sirf emzirme konusunda daha yapisik olabilir anneye fakat her kadin emzirmiyor, yada emziremiyor. Gece esimde kalkardi, kizima mama veriridi ben biraz daha uyuyum diye. Mama vermese bile, eger süt sagabilseydim, onu verirdi.
Yani konu erkegin bebek için yapabildikleri mi? Yoksa bir evlilikte 2 ay in bebek için erken olmasi mi?
Tabiki bir evlilikte bebek 1-2 yil sonra yapilmali. Erkegin yardimci olup olmamasi önemli degil bu konuda. Ilk aylar her halukarda, bir bebek için erken.
Herhangi bir tezatlık yok , ''çoğu erkek'' evlilik hayatında ev hayatı ve bebek bakımında yardımcı olmayan erkek bunu ifade ettim. %20-%30'unun bunları yapıyor olması %70-%80 ının yapmadığı gerçeğini değiştirmiyor.
2 ay için de erken olduğu zaten söylendi burada bunun dışında ben konu sahibinin eşinin kendisine bu konularda ne derece destek olacağının da önemli olduğunu belirttim.
Buna katilmiyorum. Bizim jenerasyon için en az %60-70 diyebilirim. Ki sanirim herkes kendi çerçevesine bakarak bunu diyor. Ben daha muhafazakar bir ortamda olsaydim, sanirim benim rakamlarimda degisik olurdu. Neticede bu konuda daha sosyolojik bir tespit yapilmadi.
Ancak sunu söyleyebilirim,senin konustugun çogu erkek, eslerinden dolayi öyleler. Kadinlar ellerini masaya vurup "ben hizmetçin degilim" dese, oranlar yine farkli olurdu. Hani sanki genetik bir olaydan bahs ediyormussun gibi geldi, "yapilcak birsey yok" tarzindan. Yani demek istedigim, senin verdigin oranlar dogru olsa dahi, karsisina yapilcak çok sey var.
benim gorusum hamilelikten once iki tarafin da birbirinin her yuzunu gormeleri,
tabi bunun dogrusu bana kalirsa evlilikten once olmasidir da hadi o kismi gecelim.
Bir dogumgunu, bir evlilik yildonumu gecirin bakalim,
sonra hamileyim ama esim dogumgunumu kutlamadi diyip agliyorlar,
halbuki alakasi yok, adam hep okuzmus, sen ilk defa hamilelik hormonlari ile buna sahit oluyorsun, etkisi on kat oluyor.
Ne bileyim bir kis gribi gecirin, bakalim es beyefendi corbanizi yapip, ayaginiza corabinizi gecirecek mi gorun.
Sonra hamileyken bunlari yapmadigina sahit olup uzulmeyin.
ya da tam tersi, belki hamilelik hormonlari sizi cok hassas yapacak, her gun aglayacaksiniz,
veya mideniz cok hassaslasacak, her gun kusacaksiniz,
e sizin normal halinizi bilmeyen adam anlamayacak naz mi yapiyorsunuz, ciddi misiniz.
Sadece o degil ki, en basit çogu kisiler daha yeni cinsel aktif oluyorlar. Önce bunun tadini çikarin. Ne bilim hafta sonu geç uyanin. Beraber tatile çikin. Yani çoçuktan hariç bir çift olarak hatiraniz olsun. "Hatirliyorsun o yil suraya gittik, harikaydi ya" yada "hatirliyormusun, o kis çok hasta olmustuk ikimizde"
Bilmiyorum, kk'ünü okuyarak birçok kadin ve çift evliligi sadece çoçuk yapmak için yapiyorlarmis gibi geliyor. Yani ortak bir paylasma alani yok. Artik "severek evlendim" cümlesi beni irrite ediyor. Neye dayanarak seviyorsun diye sordugunda cevap yok çünkü. Sevmek bile isi bos bir kavram oldu bu forumda.
Aramızda sadece 2 yaş varYaş durumlarınız ne?
Eşinizle aranızda yaş farkı varda siz biraz daha küçüksünüz o ise artık vakti geldi baba olmalıyım diye mi düşünüyor?
Her ne olursa olsun bence zorlama yapılmamalı iki tarafın rızası olmadan olmaz, hem annenin üstüne o kadar çok yük biniyor ki erkekler istiyorum der geçer çok basit, 9 ay hamileliği lohusalığı sonrasında emzirmesi herşeyiyle çocuk anneyle bütünleşiyor..
Aramızda sadece 2 yaş var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?