"Bir Derdim Var" bölümünden anladım ki çiftler değil aileler evleniyormuş...

sergioramos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
14
23
Şurdaki konu başlıklarını okuyunca anladım ki,boşanma sebepleri,tartışma sebepleri vs. hepsinin ana konusu çiftlerin kendi sorunları değil meğersem ailelermiş.
Aslında çoğu çift arasında hiçbir sorun yok,
Fakat gel gör ki kaynanam şöyle,eltim böyle, görümcem şöyle vs vs.
Yok efendim kayınvalidem/kayınpederim bana şunu dedi, yok efendim görümcem sık sık bize(kardeşine) geliyor, yok efendim sen benim aileme nasıl öyle davranırsın, yok efendim eltim beni kıskanıyor vs vs.
Bu nedir yahu,
İnsan bunları okurken bunalıma giriyor,
Karı-koca kendi ailesini kurabilmesi için evlilikten önceki ailesiyle arasına mesafe koyması şart,
Bu hem damat hem de gelin için geçerli bir durum,
Bu mesafe konmadıkça karı-koca kendi ailesini kuramaz,,,
Yemin ederim şuraya bakarken bekar olsaydım evlilikten soğurdum,,,

Son düzenleme:
Evet ya insan ister istemez tedirgin oluyo kaynana iyi davransa bile acaba evlendikten sonra biz de bunlari yasiycak miyiz duygusuna kapiliyo insan

Bence gelinler çok abartıyor olur olmaz şeyi,
Kendi annesi aynı şeyleri dese sorun yapmıyorlar ama kayınvalideye gelince hemen kayınvalideden şikayetler, onu dışlamalar vs,
Biraz gerçekçi olmak lazım,,,

bunun tersi örnekler de bence çok sayıda... aileler iyi ama eşler anlaşamıyor. bana da en büyük sorun iletişimsizlik ve maddi konular gibi geliyor okudukça

Şurdaki konu başlıklarını okuyunca anladım ki,boşanma sebepleri,tartışma sebepleri vs. hepsinin ana konusu çiftlerin kendi sorunları değil meğersem ailelermiş.
Yok efendim kayınvalidem/kayınpederim bana şunu dedi, yok efendim görümcem sık sık bize(kardeşine) geliyor, yok efendim sen benim aileme nasıl öyle davranırsın, yok efendim eltim beni kıskanıyor vs vs.
Bu nedir yahu,
Karı-koca kendi ailesini kurabilmesi için evlilikten önceki ailesiyle arasına mesafe koyması şart,

Ailemizle niye mesafe koyuyoruz yahu? Eşimle aram bozulmasın diye anam babam istedikleri zaman evime gelemeyecekse kuşlar gagalasın o evliliği.
Bu tip sorunların çözümü ailelerle araya mesafe koymak değil, eşin ailesini kendi ailen gibi görmektir.

OYLE HER DUYDUĞUNU karısı KOCAsıNA, kocası karısına YETİŞTİRİP birbirinizin BEYNİNİ YERSENİZ.. BAŞINIZA HERŞEY GELİR. yok o öyle yok bu böyle yok şunun arabası var yok bunun babası düğününde şunu yaptı sizinkiler yapmadı bilmem ne vs. vs .. Sonra kavga et git anne babaya hurra yetiştir...sonra barış .sonra tekrar kavga et yine yetiştir. Bozulur tabi...ne aile ne saygı ne sevgi kalır..

4 duvar arasında yaşanır herşey.. Geri de kalanlar hikaye......

Ailemizle niye mesafe koyuyoruz yahu? Eşimle aram bozulmasın diye anam babam istedikleri zaman evime gelemeyecekse kuşlar gagalasın o evliliği.
Bu tip sorunların çözümü ailelerle araya mesafe koymak değil, eşin ailesini kendi ailen gibi görmektir.

ZATEN OLMASI GEREKEN BU,
Fakat burdaki gelinlerin çoğu bundan rahatsız, kendi ailesinin gelip kalmasında sıkıntı olmuyor zaten hiçbirzaman, ve damat tarafı da bunu sıkıntı yapmıyor,
İş damat ailesinin gelip kalmasına gelince durum tam tersi işliyor, gelinler bir an önce gitseler de kurtulsam anlayışı içindeler,
Demek istediğim bu benim işte,,,

sana katılıyorum sephora
sonuçta annem babam türlü fedakarlıkla beni büyütmüş şu yaşıma getirmiş insanlar hala daha en büyük destekçimler (Allah başımdan eksik etmesin) yani sonradan hayatıma giren birisi için neden yüz çevireyim
eee öteki tarafta eşim, benim hayat arkadaşım, yoldaşım, çocuğumun babası annem babam için onu mu ezeyim
keza eşimin ailesi nasıl benim annem babam benim kıymetlimse onlar da eşimin kıymetlisi eee eşim de benim için değerliyse...
önemli olan mesafe koymak değil, önemli olan dengeyi iyi kurabilmek
önemli olan yaşanan herşeyi kendi içinde yaşamak annenle problem yaşıyorsan annenle aranda, eşinle yaşıyorsan eşinle aranda kalacak
ve çok daha önemlisi senin de dediğin gibi eşimin ailesi diye görmekten vazgeçip artık kendi ailen olduğunu kabullenip öyle davranmak

Bu nedir yahu,
Bunların ana sebebi yine evli çiftlerin kendileri.Kişinin kendi karakteri,öncelikleri,neyi nasıl anladığı,neyi neye göre kafasında büyüttüğü ve evliliğine yansıtmasıyla alakalı.

kv nedir ya ne yaşı yaşınıza ne kafa yapısı yapınıza ne giysisi giysinize uygun.. Arada en az 30 yaş var .. Eşinizin annesi neyi rakip olarak görüyorsunuz ki..Arada sürtüşmeler olur ama bunu tramvaya dönüştürmek te tam bi komedi..

Önünüzde uzun bir hayat var eşinizle gençliğinizin tadını çıkarın.. Salıverin kafanızdan k nana k pederi amannnn bi daha mı geleceksiniz dünyaya

ZATEN OLMASI GEREKEN BU,
Fakat burdaki gelinlerin çoğu bundan rahatsız, kendi ailesinin gelip kalmasında sıkıntı olmuyor zaten hiçbirzaman, ve damat tarafı da bunu sıkıntı yapmıyor,
İş damat ailesinin gelip kalmasına gelince durum tam tersi işliyor, gelinler bir an önce gitseler de kurtulsam anlayışı içindeler,
Kyınvalidemle,daha doğrusu eşimin ailesiyle hiçbir sorunum yok çok şükür ama,
eğer erkeğin ailesi gelip zamansız canı isteyince kalıyorsa,gelinin herşeyine karışıyorsa,müdahale ediyorsa,oğluna karşı gelini dolduruyorsa tabi ki gelin istemez.

Valla kimse de kusura bakmasın beni büyüten annem tabiki bana herşeyi diyebilir (ki onu bile kaldıramıyoruz bazen) Kaynana öyle gelininne her lafı da fütursuzca söylememeli.Kimse birbirine öyle davranmamalı.

evlilikte aileler çok önemli..her iki tarafta biraraya geldiklerin sorun çıkmadan kavga gürültü olmadan anlaşmaları gerekir..
nasılki biz eşimizin anne babamızla iyi anlaşmasını istiyoruz aynı şekilde karşı tarafta bunu istiyor..
herşeyden önemlisi empati yapmak lazım...
beni bu günlere getiren aileme nasılki sırtıma dönmem ve karşı tarafında kötü anlaşmasını istemem oda onu büyüten insanlara aynı şekilde davranılmasını ister..
karşılıklı anlaşmaya saygıya bağlı herşey...

ZATEN OLMASI GEREKEN BU,

ben çok fazla kızın ailesinin gelip kaldığını ne duydum ne gördüm.. Gelen gelir.Edebi ile durduğu sürece sıkıntı yok.

Ta
Bence gelinler çok abartıyor olur olmaz şeyi,
Kendi annesi aynı şeyleri dese sorun yapmıyorlar ama kayınvalideye gelince hemen kayınvalideden şikayetler, onu dışlamalar vs,
Biraz gerçekçi olmak lazım,,,
Tatlım alakası yok benim eşimin ailesi hala oğlunu bekar sanıyor.benim annemin ve babamın asla gelini yok ama onların davranışlarını kesinlikle yapmazlrdı

X