Bir erkeğin gerçek yüzü

duha_can

Velhasıl ziyan olduk, ziyadesiyle...
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
1.277
2.457
Merak ettigim bir sey var. Bu forumda da okuyoruz, çevremizde de örneklerini görüyoruz.
Aldatan, ayni anda birkac kisiyi idare eden, aldatmasa bile çeşitli nedenlerle üzen erkekler için çoğu bayanın dedigi şu oluyor: "Cok degisti, boyle degildi"

Birini üzüp de gözüyaşlı bir sekilde geride birakan bir erkek bir baska kadini nasil mutlu edebiliyor?
Bir dal parcasi almadigi eski sevgilisine bakiyorum, sonra yeni sevgilisi icin neler yaptigini goruyorum. Eskisini nasil insan yerine koymadigini goruyorum, yenisini el üstünde tuttugunu goruyorum. Bu erkegin gercek yuzu nedir bayanlar?
Bu erkek eski sevgilisini sevmiyordu, yenisine asik oldu diyelim. Ask bu adami temizler mi? Gercek yuzu asik oldugu yüz mü yoksa sevmeyen yüzü mü? Asik olunca iyi biri mi olur erkekler? Asklari hevesleri gecince asıl yuzleri mi ortaya cikar?

Bu dizilerdeki gibi midir? Capkin adam asik olur, ADAM mı olur sonra?

Esas olan karakter midir? Ask bitince karakter kaliyor degil mi?

Cok emin oldugu sevdigi erkekten ayrilan, bosanan, boyle tanimamistim diyen bayanlar ozellikle size soruyorum. Bu durumu kafam almiyor. Cok korkutucu geliyor bana bir erkege guvenmek...

Cok emin oldugu sevdigi erkekten ayrilan, bosanan, boyle tanimamistim diyen bayanlar ozellikle size soruyorum. Bu durumu kafam almiyor. Cok korkutucu geliyor bana bir erkege guvenmek...

Bana sormuyorsunuz ama erkeklere güvenmeyi ürkütücü bulmanıza istinaden yazmak istedim.

Milyarlarca erkek yani milyarlarca farklı karakter var.

Bir adam saygı ve sadakat kavramlarından uzaksa saygı ve sadakate önem veren bir kadını mutlu edemez.

Ama bunları pek de umursamayan, önceliği para, sosyal çevre vs olan bir kadını pekala mutlu edebilir.

Bir adam iyi bir aile babası olabilecek olgun karakteriyle birçok kadının hayalindeki erkek olduğu halde...

Heyecan, macera ya da aşırı uçta zevkleri olan bir kadına sıkıcı ve sünepe gelir.

Yani farklılıkları göz önüne almadan oluşturulan birliktelikler erkekler için de kadınlar için de riskli.

Doğal olarak kimse olmazı oldurmaya çalışmamalı.

Hedefler, hayaller, değerler ortak mı? O halde sonuna kadar devam.

Eğitim, kültür, hedef, çevre ve hayata bakış çatışması mı yaşıyorsunuz?

O halde eninde sonunda ciddi hayal kırıklıklarına hazır olmalısınız.

Ben bahsettiğiniz sıkıntıların çoğunu nihai hedefin evlilik olmasına bağlıyorum.

Yani amaç evlilikse bir sürü badire atlatıp dünyayı karşınıza alıp yuva kurabilirsiniz.

Ama hayat film ve masalların bittiği yerde başlar, düğünden sonra önünüzde bir ömür var.

Doğal olarak kimse ömürlük denklik kuramayacağı birlikteliğinde ısrar etmemeli, sonu hüsran olur.

Zaten aasla tam olarak güvenmeyin erkeklere... Çiğ süt emmiş oldukları payını bırakın en azından.
Ben bırakmadım, iyi halt ettim. Bir tek falsosunu görmüşlüğüm yoktu, davranışlarıyla sözleriyle yakındı sevgi doluydu.
Yani diyorum ki bu adam benim doğru bildiklerimi yanlış ettiyse, kimselere güvenmemek lazımmış. Hayat, tecrübeyle öğretti sağolsun.

Bana sormuyorsunuz ama erkeklere güvenmeyi ürkütücü bulmanıza istinaden yazmak istedim.

Milyarlarca erkek yani milyarlarca farklı karakter var.

Bir adam saygı ve sadakat kavramlarından uzaksa saygı ve sadakate önem veren bir kadını mutlu edemez.

Ama bunları pek de umursamayan, önceliği para, sosyal çevre vs olan bir kadını pekala mutlu edebilir.

Bir adam iyi bir aile babası olabilecek olgun karakteriyle birçok kadının hayalindeki erkek olduğu halde...

Heyecan, macera ya da aşırı uçta zevkleri olan bir kadına sıkıcı ve sünepe gelir.

Yani farklılıkları göz önüne almadan oluşturulan birliktelikler erkekler için de kadınlar için de riskli.

Doğal olarak kimse olmazı oldurmaya çalışmamalı.

Hedefler, hayaller, değerler ortak mı? O halde sonuna kadar devam.

Eğitim, kültür, hedef, çevre ve hayata bakış çatışması mı yaşıyorsunuz?

O halde eninde sonunda ciddi hayal kırıklıklarına hazır olmalısınız.

Ben bahsettiğiniz sıkıntıların çoğunu nihai hedefin evlilik olmasına bağlıyorum.

Yani amaç evlilikse bir sürü badire atlatıp dünyayı karşınıza alıp yuva kurabilirsiniz.

Ama hayat film ve masalların bittiği yerde başlar, düğünden sonra önünüzde bir ömür var.

Doğal olarak kimse ömürlük denklik kuramayacağı birlikteliğinde ısrar etmemeli, sonu hüsran olur.
Ben de böyle düşünüyordum, bildiğim doğrular yanlış oldu.

Insanlar değişir. Sevdigin şeylerden sikilmaya baslarsin sonra sinirini bozmaya baslar, zamanla cilekes olur çıkarsın. Kısmet.
Hayatını kimsenin insafina birakamazsin. Bu alt tarafı bir gönül işi. Hayatının en önemli şeyi , anlamı başka bir insan olmamalı. Önce sen sonra sen.

Karaktersizliktir iste böyle adamin adi hatta serefsizde diyebiliriz nasil anlariz erkegin karakterinden ne oldugunu 1 yalani,ni bircok kez yakaladigin an aslinda bir erkekte yalan varsa hepside ardindan corap sökügü gibi gelir örnekler saymakla bitmez

Aslinda biliyorum basa gelecek olan gelir.
Sadece bir erkegin bir kadina kendini degersiz hissettirirken, diger kadin icin daglari delmesi bana o kadar ilginc geliyor ki. Sanirim asil mesele heyecan bitince, ask bitince basliyor.

Bir de sunu dusunuyorum: Asik oldugunu sanan ve aradigini bulduguna inanan erkek tehlikeli.
Sonra heyecani bitip de eskisi gibi davranmadiginda karsidaki kadinda kimlik karmasasi yaratiyor. :KK43:

Aslinda biliyorum basa gelecek olan gelir.
Sadece bir erkegin bir kadina kendini degersiz hissettirirken, diger kadin icin daglari delmesi bana o kadar ilginc geliyor ki. Sanirim asil mesele heyecan bitince, ask bitince basliyor.

Bir de sunu dusunuyorum: Asik oldugunu sanan ve aradigini bulduguna inanan erkek tehlikeli.
Sonra heyecani bitip de eskisi gibi davranmadiginda karsidaki kadinda kimlik karmasasi yaratiyor. :KK43:

Kadınlarda öyle
Hiç mi yok anlayışsız davrandığımız, hiç bir hatasını tolere edemediğimiz flörtlerimiz
Sonra bir gün aşık olup evleniyoruz ya da uzun soluklu bir ilişkide adamın nelerine katlanıyoruz, ne fedakarlıklar yapıyoruz
Sadece erkekler böyle değil ki, doğru insan budur diyene kadar herkese aynı mı davranıyoruz ?

bir erkekte özgüven olucak....
ama özgüven ve ego arasında ince bir çizgi vardır,ona dikkat edilecek...
özgüvenli erkek,kendini bilendir
merhameti de vardır,vicdanı da
beğenileri de zaman içinde değişse bile
kandırmadan,minimum incitme ile hal eder...sonuçta her biten ilişkide taraflar az da olsa zorlanır...
özgüvenli erkek efendim özgüvenli...
işin sırrı...
tabi ego barındırmayan cinsinden

Oturmuş ilişkilerde olmuyor bu, elbette karşılıklı anlayış ve hoşgörü de varsa...

Gerçekten seven olgun bir erkek her zaman sevdiği kadına harika hissettirir.

Gündem değişir, borç harç, sağlık, maddiyat, vs sorunları devreye girince içine kapanır erkekler.

Ama o dönemlerde inatçı bir sevgi beklentisi huysuzluğu yerine destekçi konumunda olan kadın erkeğin kaybetmek istemeyeceği bir mücevhere dönüşür.

Tabii kadının zor zamanlarında erkek de o desteği hissettirirse...

O nedenle dönüyoruz en başa...

Doğru insanı seçerseniz, kültür, hedef, aile, altyapı, değerler denkliği ve ortaklığı varsa...

İlişkinin başından itibaren lüzumsuz bir hoşgörüyle saçma sapan hatalara prim vermiyorsanız...

Ve ilişkinize yönelik makul gözlerden aklı başında tavsiyelere, eleştirilere de kulak veriyorsanız...

O adamın heyecanı bitmez olsa olsa tutkuya, kaybetme korkusuna bırakır yerini.

Kadınlarda öyle
Hiç mi yok anlayışsız davrandığımız, hiç bir hatasını tolere edemediğimiz flörtlerimiz
Sonra bir gün aşık olup evleniyoruz ya da uzun soluklu bir ilişkide adamın nelerine katlanıyoruz, ne fedakarlıklar yapıyoruz
Sadece erkekler böyle değil ki, doğru insan budur diyene kadar herkese aynı mı davranıyoruz ?

Dogru dediniz. Kadinlar icin de gecerli bu durum.

Ben birde söyle düsünüyorum ilk kadin onun butün gelmisini gecmisini biliyor ve kendisini bi okadarda sogutmus bekledigi ilgiyide bulamiyor cünkü maskeler düsmüs söylenecek yalanlar kalmamiş haliyle kendisine yeni maceralara surukleyip bu sefer dahada kendisinde olmayan meziyetleri varmis gibi gosterip zavalli iyi niyetli hencinslerimi tuzagina dusurup onunda hayatini zindan etmek olcaktir .Elbette yeni baslangiclarda pahali hefiyeler goz boyamalar yapcaktir ama sunuda fark ettim kendisinin tipki bayan versiyonu oluncada erkekler bu oyunu cok piss kaybediyorlar ne demisler 2 cambaz bir ipte oynamaz.umarim anlatabilmisimdir herkese saygi dolu hayatlar dilerim:KK52:

,

Oturmuş ilişkilerde olmuyor bu, elbette karşılıklı anlayış ve hoşgörü de varsa...

Gerçekten seven olgun bir erkek her zaman sevdiği kadına harika hissettirir.

Tesekkurler tum yazdiklariniz icin.
Oturmus iliski icin iliskinin dogru baslamasi cok onemli sanirim.

Birinden dogru durust ayrilmaya bile tenezzul etmeyip belirsizlik icinde bekleyen kadinin gozleri onunde baska biri icin cirpinan bir erkek bile gordum. Sonlari ne oldu bilmiyorum en son yuzuk takmislardi.
İste o elinden geleni yapip da hicbir sey anlamayan geride birakilan kizin halini gordum, diger kizin mutlulugunu gordum.
Geride birakilan mutsuzluk icindeparcalari birlestirip olanlari anlamaya calisiyordu (adam bir aciklama yapmamis kizi yok saymisti), adamin kafasindaki konumunu anlamaya calisiyordu. Adam ise yeni sevgilisine guven vermek ve onu mutlu etmek icin elinden geleni yapiyordu.
Bu durumu gozlemleyen ben bu adam o adam mi sorusunu sordum. Cunku asil yuzu bu durumda ne oluyor merak ettim.
Sonra sunu anladim. O cok mutlu bir bencil erkekti. Aski bulduguna inaniyordu, bunun icin caba gostermisti. İste bu geride birakilana yapilan muamelenin bahanesi özrü olur mu bilmem.

Ben boyle adamlarin gercek yuzunu anlamaya calistim.
Bu adam ilerde nasil olur bilemeyiz. Sanirim boyle durumlarda yasayip gormek gerekecek. Hayirlisini dileyerek...

Birini üzüp de gözüyaşlı bir sekilde geride birakan bir erkek bir baska kadini nasil mutlu edebiliyor?

Bir dal parcasi almadigi eski sevgilisine bakiyorum, sonra yeni sevgilisi icin neler yaptigini goruyorum. Eskisini nasil insan yerine koymadigini goruyorum, yenisini el üstünde tuttugunu goruyorum. Bu erkegin gercek yuzu nedir bayanlar?

İlki neden üzülmüş, ikinci neden sevinmiş bilmiyoruz öncelikle. Sonralıkla bu kadınların hayatında erkekten daha değerli hiç mi bir şey yok?

Adam mesela çok sosyal ve gezenti, ilk kadın kalabalıktan hoşlanmayan kendi halinde biri, ilişkileri doğal olarak yürümez adamın evden dışarı çıkmak için yaşadıkları her sürtüşme sonrası adam bir adım geri gider, fırsat bulursa kaçar. İkinciyi bulduğunda birbirleri için yaratıldıklarını düşünüp mutlu olurlar, bazen sebepler bu kadar basit olabilir yani.

Eskisini insan yerine koymama ise aşırı göreceli bir şey, en başta neden böyle bir şeye izin veriyor o kadın zaten!! Hediye alınmasıyla sınırlandırabilecek bir şey değil ama bu. En fazla hediye alan erkek en iyi erkektir diye bir şey yok. Ama birinin yemeği, bir diğerinin zehiridir o kesin. O yüzden erkeklerin gerçek yüzlerini anlamak yerine yanımızdakinin bize uyup uymadığını anlayabilmek daha mühim bence, klasik ama onun da yolu kendini tanımaktan geçiyor.

Aldatmanin bir bahanesi olamaz. Ama eskisine özen gostermeyip yenisine kraliceler gibi davranması gayet normal. Çünkü herkesin aynı değeri hak ettiğine hiç inanmıyorum. Adamına göre muamele yapmayan insanlardanda hiç hoşlanmam zaten. Herkese iyi adam benden uzakkkk. Çünkü; herkes kendini özel sansada, herkesin kafasında kurduğu bir erkek/kadın figürü vardır, ve bu figure uyan her kimse, yalnızca o kişi özeldir Bi insan için. Bu gayet anlaşılır bi durum.

X