‘Bir hayat 39 bin dolar mı?': SGK’nın ilacını karşılamadığı kanser hastası göz göre göre öldü

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Adana’da lenf kanseri tedavisi gören 41 yaşındaki Necati Aslan, doktorların üç ay kullanmasını önerdiği, ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) karşılanmayan 39 bin dolarlık kanser ilacını beklerken yaşamını yitirdi.

kanser-necati-aslan.jpg

Fotoğraflar: DHA

Seyyar satıcılık yapan ve sosyal güvencesi bulunmayan iki çocuk babasu Necati Aslan, 2003’te lenf kanseri teşhisi konuldu. Kemoterapi tedavisi gören adam, geçen ay durumu ağırlaşınca Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Onkoloji bölümüne yatırıldı. Prof.Dr. Selma Paydaş, hastalığın tedavisi için üç ay süreyle kanser ilacı kullanması yönünde rapor verdi.

SGK: Biz karşılamıyoruz
Sağlık Bakanlığı da, verilen raporu onayladı ancak ilacın 39 bin dolar olması nedeniyle aile SGK’ya başvurdu. SGK ise aynı gün, söz konusu ilacın bedelini karşılamadıklarını belirtti. Tedavisi için son çare olarak görülen ilaçları bekleyen Necati Aslan, bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

‘Bir hayat 39 bin dolar mı?’
murat-aslan.jpg
Ağabeyinin cenazesini alırken isyan eden Murat Aslan, “Yalvardık, yakardık, sesimizi duyuramadık. Paramız yok diye ağabeyim mum gibi eriyip gitti. Bu utanç verici durum ibret olsun. Bir Necati Aslan daha ölmesin. 39 bin dolarmış ödenecek para. Bu para çok para mı? Bir hayat 39 bin dolar mı?” diye sordu.

Ellerinde imkan olup da imkanları esirgeyenlerin vicdanları nasıl rahat edeceğini soran Aslan, “Allah’larından bulsunlar. Nasıl rahat uyuyacaklar merak ediyorum. Biz para pul istemedik, sadece ilaç istedik. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu ilacı bulamaz mıydı? Kime ne diyeceğiz?” ifadelerini kullandı.
http://www.diken.com.tr/bir-hayat-3...silamadigi-kanser-hastasi-goz-gore-gore-oldu/

SGK'nın ilaç, tedavi vb kısıtlamalarını artık Konuşmak dahi istemiyorum:KK43:
Ama şu kadarını bilin, Kanserseniz, felçliyseniz, tedavisi zor bir hastalığınız varsa, zihinsel engeliniz tedavi edilebilir seviyelerde değilse medet ummayın:KK43:
Prim ödeyin ama kanser olmayın, Felç geçirmeyin, engelli olmayın:KK43:

sgk için ağır hastaysan maliyetliysen gözden çıkarılmışsın demektir.Hatta 10 gün üzeri yatak işgal edecek bir ameliyatın varsa neredeyse ölene kadar uğraşırsın,Dr. neden ameliyat ettin diye sorgulanır.
Bizden toplanan sgk paraları ile keyif sürerler bana gerektiğinde kapı duvar.
Lafa gelince hastanede sıra beklemiyorsun internetten randevu alıyorsun diyorlar.Teknoloji bu kadar ilerlemişken bunuda yapsınlar sıra no almak mı yalnızca hayat kurtarıyor.
Haram olsun yedikleri paralar.Parti adı önemli değil,bürokrat ismi önemli değil.
Gören duyan sessiz kalan herkese haram olsun.

sgk için ağır hastaysan maliyetliysen gözden çıkarılmışsın demektir.Hatta 10 gün üzeri yatak işgal edecek bir ameliyatın varsa neredeyse ölene kadar uğraşırsın,Dr. neden ameliyat ettin diye sorgulanır.
Bizden toplanan sgk paraları ile keyif sürerler bana gerektiğinde kapı duvar.
Lafa gelince hastanede sıra beklemiyorsun internetten randevu alıyorsun diyorlar.Teknoloji bu kadar ilerlemişken bunuda yapsınlar sıra no almak mı yalnızca hayat kurtarıyor.
Haram olsun yedikleri paralar.Parti adı önemli değil,bürokrat ismi önemli değil.
Gören duyan sessiz kalan herkese haram olsun.

Hastanede sıra beklemiyorsun da söylemekten utanmadıkları yalanlardan biri ayrıca. Geçen SSK'da kan verme odası önündeki kuyruğu çekip yüklemişti biri.

Kız kardeşimi 7 hafta önce kan kanserinden kaybettik. 1 yıldır tedavi oluyordu. Yurtdışından ilik nakli için başvurumuzda SGK bir türlü ödenek yazısını imzalamadı (10 ay) hep bir eksiklik hep bir bahane uydurdular. Oysaki hastanenin vermiş olduğu raporda herşey tamamdı. Kardeşimi toprağa verdikten 1 hafta sonra ilgili merkezden bir yazı geldi. Yurtdışı ilik nakli başvurumuz yapılmış. Tamamen kandırmaca diyorum. Kendi çoluk çocukları olsa böyle oyalarlar mıydı acaba. Bİlerek ve isteyerek tedavi maliyeti yüksek olan hastaları ölüme terk edenleri allahım cezalarını en ağır şekilde verir inşallah.

incir başınız sağolsun:KK43: Allah sabır versin, kardeş acısı çok zor:KK42:

Kız kardeşimi 7 hafta önce kan kanserinden kaybettik. 1 yıldır tedavi oluyordu. Yurtdışından ilik nakli için başvurumuzda SGK bir türlü ödenek yazısını imzalamadı (10 ay) hep bir eksiklik hep bir bahane uydurdular. Oysaki hastanenin vermiş olduğu raporda herşey tamamdı. Kardeşimi toprağa verdikten 1 hafta sonra ilgili merkezden bir yazı geldi. Yurtdışı ilik nakli başvurumuz yapılmış. Tamamen kandırmaca diyorum. Kendi çoluk çocukları olsa böyle oyalarlar mıydı acaba. Bİlerek ve isteyerek tedavi maliyeti yüksek olan hastaları ölüme terk edenleri allahım cezalarını en ağır şekilde verir inşallah.
başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin.

Aklıma Breaking Bad'i getirdi haber. Bu sağlık hizmetlerinin pahalılığı tüm dünyanın kanayan yarası maalesef.
Allah rahmet eylesin.

Başınız sağolsun.Allah size sabır versin.
Yaşamadım ama yaşayanı gördüm.Masrafı yüksek olan hasta kaderine terk ediliyor oyalanıyor.Maalesef basına çıkmazsa ilgilenilmiyor bile.

X