Bir hayır vakfina ya da derneğe üye olan var mı?

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.464
2.925
Malum yaz tatilindeyiz günler bomboş geçiyor. Hem yardıma muhtaclara maddi manevi yardım etmek hem de çevre edinmek adına bir derneğe üye olmak istiyorum.
Sizlerden bu gibi derneklere üye olan varsa ne gibi faaliyetlerde bulunduklarını yazabilir mi ? Bir de hangi dernek olduğunu da yazarsaniz sevinirim.

bulunduğunuz ilde aş evi var mı? varsa gidip görüşebilirsiniz.

buradaki aş evi para eski kıyafet kabul ediyor. ayrıca hayırsever kadınlar yemek fabrikasına gidip yemek yapılmasına yardım ediyorlarmış. patates soymak soğan soymak, domates doğramak gibi...

daha farklı faaliyet arıyorsanız ilk önce kendinizin nelerden hoşlandığınızı bulmanız gerekiyor... hayvan severseniz ilk önce barınaklara gidip görebilirsiniz.

Tam aklımdan geçenleri sormuşsun :) Yazın herkes gazip, eğlenmeyi düşünüyor. Ama bir saatten sonra o da sıkıyor. Zamanı nasıl değerlendirmeli diye düşünüyorum ama benim bulunduğum yerde bu tür etkinlikler yok. Umarım sen faydalı olabileceğin bir faaliyet bulabilirsin.

Üstteki mesajı okuyunca aklıma geldi ben mantı yapıp, satan bir gruba katılmıştım. Çok eğlenceli. Hayır için. Kış sezonunda inşallah yine devam edeceğim.

ben de istiyorum. maddi manevi destek olmak insana huzur veriyor. insanların iyi niyetlerini suistimal etmeyen gerçekten yardımları ilgililere teslim edecek vakıf varsa isim istiyorum sizden..

Ben mehmetçik vakfina üyeyim . Kurban bağışı yapıyorum yılda bir.
Kızılayda kan ve ilik gönüllüsüyüm . kızılayın sitesinde üye olabilirsiniz size en yakın şubesine gidip bilgilerinizi bırakabilirsiniz

Ben down sendromu derneğine üyeyim. Arada yardım toplamak için ya da down sendromlulara moral olması için etkinlikler düzenliyorlar. Oralarda görev almaya çalışıyorum uygun zamanıma denk gelirse.

Bir de hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbulda yaşıyorsanız bir vakfa derneğe falan bağımlı kalmadan canınız istediğinizde Darülaceze'ye gidip yaşlılarımızla sohbet edebilirsiniz, onlara kendi yaptıklarınızdan götürebilirsiniz. Yiyecek olur, kenarına oya yaptığınız güzel tülbentler olur hatta takı toka isteyen yaşlı teyzelerimiz bile var :) Bir şey götüremeseniz bile sadece sohbet etmek bile iyi geliyor insana.

Bu konuyu takipteyim.

LÖSEVi araştırdım. Ve Çocuk Esirgeme Kurumunda gönüllü ablalık/annelik. Ancak yaz aylarında görev yaptığım şehirde ikamet etmediğim için cearet edemedim. Çünkü çocuklar için süreklilik önemli. LÖSEVle ilgili ise bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Otizm ve down sendromluları ile ilgili çalışma yapan kurumları da merak etmekteyim.

Ben bugün Ribat vakfini ve IHH yı aradım. Yüzyüze görüşmeye cagirdilar gideceğim inşallah

Bu konuyu takipteyim.

LÖSEVi araştırdım. Ve Çocuk Esirgeme Kurumunda gönüllü ablalık/annelik. Ancak yaz aylarında görev yaptığım şehirde ikamet etmediğim için cearet edemedim. Çünkü çocuklar için süreklilik önemli. LÖSEVle ilgili ise bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Otizm ve down sendromluları ile ilgili çalışma yapan kurumları da merak etmekteyim.

Bildiğim kadarına yorum yapayım.

Bir çocuk esirgeme kurumuna gitmiştim gönüllü ablalık için. Şu an açığımız yok, seni listeye yazayım sıra gelince ararız dedi. Yanlış hatırlamıyorsam önümde 400'e yakın kişi vardı. Bende ama senelerce sıra gelmez ki böyle demiştim. O da evet ama yoğun talep var dedi. Anca psikoloji okuyorsan ya da böyle çocuklara etkinlik yapabilmek adına tiyatroyla falan uğraşıyorsan öne alabiliyoruz demişti. Bende mühendislik okuduğum için baktı ki işine yaramayacağım o yüzden sonlardaki yerimi değiştirmedi. :))

Her ilde var mı bilmiyorum ama LÖSEV'de tedavileri sırasında okullarından, derslerinden geri kalan çocuklara yardım için gönüllü öğretmenlik gibi bir şey yapabiliyorsun. Ben toplantıya gittiğimde her cumartesi belli saatler arasında önce ders anlatıyorsun, son saatte de böyle oyun falan gibi etkinlikler yapıyorsun denmişti. Ama o dönem cumartesi günleri kursa gittiğim için katılamamıştım. Bir de bu olayda da devamlılık önemliydi. Çocuklar niye gelmedi diye soruyormuş sürekli. Bir kere başlayınca her cumartesini ayırmak zorunda kalıyorsun. Onun dışında da her sene ramazan kolilerini falan paketletmek için gönüllü çağırıyorlar. Açıkçası LÖSEV'in çok içine giremedim, o yüzden bildiklerim bu kadar. Nedense bir türlü kendime uygun yardım olayını bulamadım. Eğer daha aktif görev alan arkadaşlar varsa bizi de aydınlatsın :)

Unutmadan bir de lösemili çocukların annelerinin el emeğiyle yaptığı ürünlerle birlikte çeşitli ürünlerin satıldığı bir siteleri var. Ben bir arkadaşımla beraber çevremizdekilere söyleyip 40'a yakın kupa aldırmıştık. Yani onlar paralarını bize verdi, bizde yerine gidip kupaları alıp arkadaşlarımıza ulaştırmıştık. İyi kötü 400 liraya yakın bir yardım olmuştu o zaman. Ne gelse kar :)

Down sendromu derneği bana LÖSEV'e göre daha aktif geldi. Sık sık kermesleri oluyor orada görev alabiliyorsun, down sendromu dostluk yürüyüşü falan oluyor her sene. Hepsi için mail ya da mesaj atıyorlar. Gönüllü olarak katılmak isteyen de geri dönüş yapıp adını yazdırıyor. Mesela bir kermeste down sendromlu bir kardeşimizle arkadaş bile oldum. Facebook'ta ekleştik arada konuşuyoruz :)

Otizmle ilgili çalışmalar yapan derneklere henüz üye olmadım, onlarda down sendromu derneği gibi aktif olarak gönüllüye ihtiyaç duyuyorlar mı acaba. Belki bilen varsa yazar, benden bu kadar :)

Son düzenleme:
Bende bisey sormak istiyorum bilen varsa cevapliyabilirmi.
cocuk esirgeme kurumuna cocuklari ziyaret icin falan oylece kafamiza gore gidebiliyomuyuz.
yada maddi imkan gerekiyomu bunun icin.
onlari gormek sevmek istiyorum onlara yakin olmak istiyorum ama maddi imkanim fazla yok.
Diceksinizki oyuncak bile gotursen sevinirler.
ee orda yuzlerce cocuk var hepsinemi almam gerekir.
gonul isterki neler neler aliyim goturiyim sevindiriyim ama :KK43:

X