Bir insan bu kadar mı beceriksiz olur

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.087
19.383
Bu insan benim...Mutfak işleri, yemek yapma konusunda inanılmaz yeteneksizim kızlar. Çok kalabalık bir ailede büyüdüm, annem anneannem ve anneannemin annesiyle beraber...Haliyle büyürken mutfak işlerine hiç dahil edilmedim. Leziz yemekler hep önümde oldu. Sen ders çalışıyorsun ilerde öğrenirsin dendi hep. Üniversiteyi de ailemin yanında okudum, öğrenme şansım olmadı. Yüksek lisans için başka şehre gittim, orda da yurtta kaldım. Yemekhanede yedim veya dışardan sipariş verdim. Hatta sırf ev yemeklerinden uzaklaştığım ve kendim de yapmadığım için master süresince 15 kilo aldım, hala daha veremedim.

Şimdi farklı bir şehirde çalışıyorum, ailemden uzaktayım. Kendi evimde bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama elimin ayarı hiç yok...Konserve sebze yemekleri yapıyorum mesela, alt trafı soğan yağ salça ekleyeceksn değil mi, onların bile tadı tuzu yok...Nişanlıyım ve sonbaharda evleneceğim. Nişanlım geçen h.sonu bana gldi mesela, çok özendim yemek yapayım dedim ama pilavım tam bir facia oldu...Laf etmedi herşeye güzel olmuş dedi ama k.validem gibi usta bir aşçıdan sonra benim yemeklerime tamah edecek olduğu için çok acıyorum kendisine :KK70: :KK70:

Sizce kendimi nasıl geliştirebilirim kızlar, uzmantv den tarif izliyorum aynısını yapıyorum tamam ama yookk, olmuyor. Tatları hep bir tuhaf. Dahası böyle oldukça hevesim de kaçıyor, hiç sevmiyorum yemek yapmayı :KK43: Aşçılık doğuştan gelen bşr şey mi yoksa :KK70: :KK70:

Bende 17 yaşından beri çalışıyorum canım annem hic yormadi beni. Yalniz değilsin merak etme. Yemek yapmak yerine yemek siparişi vermede uzman oldum:)

ölcülere uyarsan güzel sonuclar elde edersin. youtube de cok güzel tarifler var mesala

anneme açıp soruyorum mesela, aldığı kadar veya göz kararı diye cevap vermiyor mu :KK70: o dediğin ölçülerden anlasam zaten açıp da yardım istemem usta olmuş olurum değil mi diyesim geliyor hep =) ama dediğin doğru,netteki ölçülere tam uymak gerek.

Internetten ne kadar bakarsan bak bazi seylerin puf noktalari vardir. Bir defa konserve olayini birak ne kadar emek harcarsan barca o yemekte ev sicakligi bulamazsin. Markettwn mumkunse pazardan mis gibi sebzeler al.
ikincisi bu zamanla olacak bir sey surwkli deneyerek ama genel tum yemeklerin ( sogan salca demissin ya ) puf noktasi sogani cokkisik ateste azicik tuz serperek oldurmeni tavsiye ederim. Ozaman yemegin kivami yogun olur.
bir de pjlav icin puf noktasi vereyim. Birincisi yapmadan birkac saat once kaynamis cok tuzlu suda beklet ikincisi cok cok iyi yikaman lazim ucuncusu de iyi kavurman lazim suyunu koymadan once. Bunlardan baslamani tavsiye ederim. Yemek yapmayi kasik kadar olmusken ogrenmis biri olarak

Ben de ilk pilavımı bile evlendikten sonra yaptım :)
Gayet de güzel oldu ilk olmasına rağmen.

Aslında ben de yemeyi yapmaktan çok severim, mutfağa, ev işlerine hiç ilgim yok ama
yaptığım da güzel olur.

Bir yemeği güzel yapan tereyağ, salça beraberinde domates, bol baharat bana göre.

İnternetten her sitenin tarif ölçüsüne, anlatımına güvenmiyorum ama yapa yapa güvenilir
siteleri öğrenirsin merak etme.

Aslında yemek yapmak hiç de zor değil :KK66:

Bende evlendikten sonra basladım ve cok gözüm korkuyordu ama bir kere pratik kazanınca ay ne kolay şeylermiş hepsi aynı diyorsun

Bu insan benim...Mutfak işleri, yemek yapma konusunda inanılmaz yeteneksizim kızlar. Çok kalabalık bir ailede büyüdüm, annem anneannem ve anneannemin annesiyle beraber...Haliyle büyürken mutfak işlerine hiç dahil edilmedim. Leziz yemekler hep önümde oldu. Sen ders çalışıyorsun ilerde öğrenirsin dendi hep. Üniversiteyi de ailemin yanında okudum, öğrenme şansım olmadı. Yüksek lisans için başka şehre gittim, orda da yurtta kaldım. Yemekhanede yedim veya dışardan sipariş verdim. Hatta sırf ev yemeklerinden uzaklaştığım ve kendim de yapmadığım için master süresince 15 kilo aldım, hala daha veremedim.

Şimdi farklı bir şehirde çalışıyorum, ailemden uzaktayım. Kendi evimde bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama elimin ayarı hiç yok...Konserve sebze yemekleri yapıyorum mesela, alt trafı soğan yağ salça ekleyeceksn değil mi, onların bile tadı tuzu yok...Nişanlıyım ve sonbaharda evleneceğim. Nişanlım geçen h.sonu bana gldi mesela, çok özendim yemek yapayım dedim ama pilavım tam bir facia oldu...Laf etmedi herşeye güzel olmuş dedi ama k.validem gibi usta bir aşçıdan sonra benim yemeklerime tamah edecek olduğu için çok acıyorum kendisine :KK70: :KK70:

Sizce kendimi nasıl geliştirebilirim kızlar, uzmantv den tarif izliyorum aynısını yapıyorum tamam ama yookk, olmuyor. Tatları hep bir tuhaf. Dahası böyle oldukça hevesim de kaçıyor, hiç sevmiyorum yemek yapmayı :KK43: Aşçılık doğuştan gelen bşr şey mi yoksa :KK70: :KK70:
aman cnm bumu sorun ediyosun valla ben 28 yasındayım hic sevmem ev islerini mutfagı falan yapıysoun o ayrı ama yanii 2 nizde calısıyo olucaksıız 3 gun dısarda 2 gun evd eyaparsınız biseyler takma bu kadar

ben bazen esime yemek yapıp kendime sparis ediyroum ama pasta tatlı vs isleri severim günde döktürürüm ama kalan yemek isi bana göre degil ruhumda ev kadınlıgı yok diyorum ben :))

herkez herseyi yapıcak diye bi kaide yok daha ii kaynanana yakın olursan aksamları haftada 2 gun onlara gider yemeyini yersin bide cay yapar kaynanan ohh miss bulasık isine sakın girme sonra hep isterler sana akıl isten her geldigind eay belim tutuldu ay söyle yorgunum gibi söylen ki kimse senden is beklemesin erkekler nasıl söylenir bilirsin belki

3 gün dışarda yedik 3gun evde ne yiycez
Öyle koca varmı oturup diplomayimi yiycez
1 gün köfte bi gün et bir gün makarna salata sekerim
evlilk hayatı zorlastırak icin degil seven 2 insanın bulusasıdır kadınla rkendini bu kadar didiklemesin yapıcam edicen diye kadın calıssın calısmasın ki zaten calısan bi bayan her aksma esi 4 cesit yemek beklemicek

bende evlendikten sonra başladım yemek yapmaya. 7 senelik evliyim hala öyle mükemmel yemek yapmayı beceremiyorum. sevmiyorum aslında yemek yapmayı

yavaş yavaş yapa yapa alışırsınız

bol bol yemek yaparak öğrenirsin ben de çok yaptım döktüm hala yapamadıklarım var , geçen revani yaptım ilk kez hiç kabarmadı bir daha yapıcam onun kabarmasını sağlayana kadar pess etmek yok anlıycağın kötü yapıyorsun diye hemen mutfaktan soğuma :)

X