- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.653
- Konu Sahibi Brave Capricorn
10 yıl önce boşandım ortak bir çocuğumuz var. Ama eski eş çocuğuna bugüne kadar tek kuruş ne nafaka nede para yardımı yapmadı. Onun babalığını insanlığını sorgulamayı ben yıllar önce bıraktım ama düşündükçe bu kadar kolay olmamalı dünyaya bir çocuk getirdiysen sonuna kadar sorumluluğunu taşımalısın
Yıllardır çocuğunu aramadı. Bırakın çocuğun masrafını çocuğunun sesini bile duymadı.
Zaten bu saatten sonra aramasın çocuğumda istemiyor onu.
Hakim çocuğa nafaka bağlamıştı o yıllarda 150 TL
Ama bu mahlukat hiç bir masrafı için para göndermedi. Çocuğun nafakasını yatır dediğimde ben para veremem evlendim benimde çocuğum oldu masraflarım var diyip defolup yurtdışına gitmiş. Orada yaşıyormuş.
Kesin orada da eşinden besleniyordur asalak. Sorumsuz çalışmayı sevmeyen devamlı tüketen bir tipti.
Ben 2 sene önce icradan kağıt gönderdim. Bankaya harc yatırdım kendimce birşeyler yapmaya çalıştım avukatın yönlendirmesiyle ama elde var sıfır. Faizleriyle birlikte hesaplattım ama o şahıs o tebligatı almadığı için süreç başlamadı. Kesinleşmiş nafaka davamdan sonuç alamadım. Yasalar bu kadar çocukların haklarını koruyor demek ki...
Zaten hem ev geçindirip çocuk okutuyorum. Birde bu davalar için avukata verilecek parayı temin edemedim.
Araştırıyorum hep uzun makaleler yazılar kafam karışıyor. Kendisi güney Amerika da cehennemim taa dibinde
Şimdi ben o zat orada diye hiçbir zaman nafaka alamayacak mıyım. Çocuk büyüdükce masrafları artıyor. Mahrum etmeye hakkım var mı. Yeri geliyor alamıyorum yapamıyorum. Gencliğim hep evim çocuğum için çabalamakla geçti. O ise hiç çocuğu yokmuş gibi yaşadı. Buna çok sinirleniyorum.
Sizler hiç böyle bir duruma şahit oldunuz mu yaşayan var mı sonuç alabilen var mı?