Bir kadının güveni nasıl kazanılır?

Parina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
658
623
Selam arkadaşlar, bir iş arkadaşım var erkek. KK'ya üye olup fikir soran erkeklerle ilgili konuşurken ben de üye olayım dedi. Bunun yasak olduğunu söyleyince de sen benim adıma sorar mısın dedi bu yüzden sormak istiyorum. Arkadaşımın 8 aylık bir ilişkisi var aylarca kızın peşinden koştu fakat kızın babası zamanında annesini defalarca aldattığı için kız erkeklere hiç güvenmiyor. Arkadaşım onun güvenini kazanabilmek için arkadaşlarıyla o olmadan görüşmüyor hatta bazılarıyla ilişkisini komple kesti, gittiği her yeri ona söyler arayıp rapor verir. Ama kız hala ona güvenmiyor ve sürekli ayrılık lafları ediyor. Bu kızın güvenini nasıl kazanabilir? Özellikle güven sorunu olup bunu aşan arkadaşlar varsa onların cevaplarını bekliyoruz.

Bence olay güven meselesi değil kızın pek gönlü yok oyalanıyor gibi geldi

Doktor derken psikoloğu kastediyorsunuz sanırım. Bunu kızı teklif bile demez sanırım.
Yani babasının yaptığı hatalardan başkalarını sorumlu tutmak çok saçma. Güvensiz olmayı anlarım, zor güven duyar anlarım da paranoyaklığın da manası yok sürekli ayrılık lafları falan...

Selam arkadaşlar, bir iş arkadaşım var erkek. KK'ya üye olup fikir soran erkeklerle ilgili konuşurken ben de üye olayım dedi. Bunun yasak olduğunu söyleyince de sen benim adıma sorar mısın dedi bu yüzden sormak istiyorum. Arkadaşımın 8 aylık bir ilişkisi var aylarca kızın peşinden koştu fakat kızın babası zamanında annesini defalarca aldattığı için kız erkeklere hiç güvenmiyor. Arkadaşım onun güvenini kazanabilmek için arkadaşlarıyla o olmadan görüşmüyor hatta bazılarıyla ilişkisini komple kesti, gittiği her yeri ona söyler arayıp rapor verir. Ama kız hala ona güvenmiyor ve sürekli ayrılık lafları ediyor. Bu kızın güvenini nasıl kazanabilir? Özellikle güven sorunu olup bunu aşan arkadaşlar varsa onların cevaplarını bekliyoruz.

Adam gibi adam olsun yeter. Güven dediğin öyle 3-5 sözle , göze sokulan 1-2 hareketle kazanılmaz. Kendi gibi olsun. Dürüst ve açık olsun. Şayet birbirlerine uygunlarsa arkadaşlıkları ilerler , değilse biter.

kisiye gore degisir bu durum.. nasil kazanir bilmem de, kaybetmek cok kolay, bunu iyi bilsin.. 'guven tek kullanimliktir..'

Benim babam da annemi aldatti, ben de guvenmem kimseye diyordum. Esimle tanisinca bi anda birakiverdim kendimi hayatin akisina. Yedi sene oldu hayatima gireli, daha bi yamugunu gormedim:KK53: aklina gelen basina gelirmis, kiz o dusunceyi kafasindan silmedigi surece kimseye guvenmez ve eminim ki aldatilir gunun birinde.
Su an arkadasinin yapabilecegi bisey yok. Kizin kendi kendini ikna etmesi lazim etrafta guvenilecek erkeklerinde olduguna.

Taviz vererek aşamaz bence. Sosyal yaşantısını rahat ettiği gibi sürdürsün. Kız arkadaşı zamanla kendisine olan bağlılığının bu görüşmelerin sıklığı ya da içeriğinden bağımsız olduğunu görecektir.
Ya da bir yol daha var ama güzel sonuçlar doğurmayabilir: Kız arkadaşı onu her ne ile suçlarsa o da kız arkadaşını o şeyle suçlar gibi yapsın. Sonra mahsus yaptığını, nasıl hissettiğini sorsun. Zan altında sürekli suçsuzluğunu ispatlamaya çalışarak partner olunmaz. Hukukta bile "masumiyet karinesi" diye bir kavram var canım...

Benim babam da annemi aldatti, ben de guvenmem kimseye diyordum. Esimle tanisinca bi anda birakiverdim kendimi hayatin akisina. Yedi sene oldu hayatima gireli, daha bi yamugunu gormedim:KK53: aklina gelen basina gelirmis, kiz o dusunceyi kafasindan silmedigi surece kimseye guvenmez ve eminim ki aldatilir gunun birinde.
Su an arkadasinin yapabilecegi bisey yok. Kizin kendi kendini ikna etmesi lazim etrafta guvenilecek erkeklerinde olduguna.
Siz nasıl sildiniz kafanızdan o düşünceyi?

Taviz vererek aşamaz bence. Sosyal yaşantısını rahat ettiği gibi sürdürsün. Kız arkadaşı zamanla kendisine olan bağlılığının bu görüşmelerin sıklığı ya da içeriğinden bağımsız olduğunu görecektir.
Ya da bir yol daha var ama güzel sonuçlar doğurmayabilir: Kız arkadaşı onu her ne ile suçlarsa o da kız arkadaşını o şeyle suçlar gibi yapsın. Sonra mahsus yaptığını, nasıl hissettiğini sorsun. Zan altında sürekli suçsuzluğunu ispatlamaya çalışarak partner olunmaz. Hukukta bile "masumiyet karinesi" diye bir kavram var canım...
Taviz konusunu ben de çok söyledim. Kızın bu kadar çok üstüne düşmesi bu konuyu taze tutuyor dedim ama mesela geç aradığında ya da mesaj atıp haber veremediğinde ipler hemen kopuyor. Baştan bu şekilde davrandığı için böyle gitmek zorunda kaldı.

Siz nasıl sildiniz kafanızdan o düşünceyi?
Ben o kadar saplanti haline getirmedim oncelikle. Hep kafamda guzel bi iliski hayal ettim. O iliskiye de inandim. Sukurler olsun duygusal yonden gucluyum, kolay kolay kendimi kotu olaylarin etkisinde birakmam. Su an is kizda bitiyor. Biz ne kadar oneride bulunsak da karsimizda supheci ve guven sorunu olan biri var.

bence kızda eksik olan bi şeyler var.
yeterince hissetmiyor olabilir.

beklemekle gelmez güven insana ama güveni yıkıldıysa tabiki güvenmek zor ancak ama hiç bi yanlışı olmadığı halde sürekli ayrılıktan bahseden biriyle de ne kadar sürer bi ilişki tartışılır o_O

ben böyle bir şey ailemde de çevremde de yaşamadım. kendim de yaşamadım. evliyim, çocuğum var. ama ben de erkeklere güvenmiyorum. n'apayım şimdi. ayrılık deyip deyip te adamın kafasını niye yiyeyim. o zaman kız baştan ilişki yaşamaya başlamasaymış. yazık değil mi adama..

X