• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kayınvalide konusu da benden...

Köyde kim kim olacak ? Bir tek kv n için mi gitmiş olacaksın ? Eğer gidersen bu defa kv ne ot duvar kapı muamelesi yap , eşine de geliyorum ama senin hayrına de ( eşinin de hatırlık bi tarafı Yok o ayrı) ama anasını Yok say sağlam bi tavırla şok yaşat o sinsi mendebura, tavırları küslüğü tribini zerre sallamdığını görsün bu defa
Köyde ev içinde diyorsanız kayınvalide, kayınpeder ve biz. Ama tüm akrabaları orda ve asıl gitmek zorunda olma sebebimiz kurbanı orda kesiyor olmamız. Normalde hiç asık suratlı değilimdir ama yüzyüze gelince her şeyi unutup gülebileceğimi sanmıyorum.

esin ayni zamanda tutarsiz.gercekten gelinin dustugunu soyleyince uzulecek insan gecte olsa duyduktan sonra aninda kapini calar niye bana haber vermedin kizim vok uzuldum gecmis olsun derdi.ne rahat umursamaz bir kv imis.
Annesini melek sanıp her kötü hareketine kılıf uydurmaya çalışıyor ama bu sefer elle tutulur yanı yok.

Allah yardimcin olsun canim oncelikle Rabbim sifa versin kimseye muhtac etmesin.. dedigin gibi yüz yüze bakiyosunuz o kayinvalidenin ayibi.. Rabbim görüyor kimin hakli oldugunu.. sen sabret tevekkül et git eşinle beraber. Yalniz birakma eşini. .
Hiç bir şey de mi söylemeyeyim? Bari bu sefer anlasın istiyorum.

Annesi üzülmesin diye söylememiş mi :)))(
Anlattığınız tarzda bi kayınvalide anca sevinir keyfi yerine gelir o habere. Ay yazık kaç yaşında kadın hala küstüm oynamıyorum modunda.

ayni apartmanda olmanizin ne anlami kaldiki ihtiyaciniz oldugunda bi kapiyi calmiyacaklarsa..
Evet görümcem de kayınvalidem de aynı binada ama sıradan bir komşu ile bile insan daha yakındır. Genelde insanlar aşırı karışılmaktan, gelip gitmekten yakınır. Bizde de tam tersi.

Az önce sordum tekrar. Sen konuşsaydın bu mesele bu kadar büyümezdi dedim. Büyük tansiyonuyla küçük tansiyonu birbirine yakınmış. Bir şey desem şimdi hepten fenalaşır falan diye korkuyorum dedi. Elbette gelmeliydi ama o da kendince yakın görüp haber vermemiş ki. Gidip rahatsız etmeyeyim hepten diye alınmış diyor. Gidelim bir gün durup kurban kesip gelelim. Çok bir şey istemiyorum senden. Orda herkes niye gelmediğini soracak. Millete ne diyeceğim? Herkese dedikodu lazım zaten diyor.

Sizin sorununuz kv değil ki kocanız. Yardıma ihtiyacı olan bir eşi varken üst katta, annesinin tansiyonun fırlayacağı bir durum yokken, söylememek ne demek. Yemek var demiş bi de . Eşinize çok sinir oldum. Yerinizde olsam bayrama da gitmez dinlenirdim. Kocama da evde kal bize bak derdim. Kurbanı da ya olduğunuz yerde kesin ya da birlikte kesiliyorsa vekalet verin.

Sizin sorununuz kv değil ki kocanız. Yardıma ihtiyacı olan bir eşi varken üst katta, annesinin tansiyonun fırlayacağı bir durum yokken, söylememek ne demek. Yemek var demiş bi de . Eşinize çok sinir oldum. Yerinizde olsam bayrama da gitmez dinlenirdim. Kocama da evde kal bize bak derdim. Kurbanı da ya olduğunuz yerde kesin ya da birlikte kesiliyorsa vekalet verin.
Evet çok kızgınım ona. Ona göre söylemesi tansiyon fırlama sebebi. Bir de yıllardır mide sıkıntısı var, parça alınacakmış diye nazlanıyor oğluna. Benim küçücük bebeğime biyopsi yapılırken bu kadar önemli olmadı

Merhaba arkadaşlar,
12 yıllık evliyim. Kv ve görümcemle aynı binada oturuyoruz. Ben akrabalık bağları oldukça güçlü bir aileden geldim. Kayınvalidem ise bir o kadar soğuk ve mesafeli. Kendi kendine küser, surat yapar. Kendi kocasının tarafıyla küs, bir kardeşiyle hiç konuşmaz, diğeriyle mesafeli.

Şimdiye kadar normal bir gelinin küsüp irtibatı keseceği o kadar çok şey oldu ki ama ben her seferinde sonuçta aynı binadayız, yüzyüze bakıyoruz, aileyiz diye, eşimin hatrına küsmedim. Kırıldım ama uzatmadım. Saygıda kusur etmedim.

Çocuğum hasta doğdu, ameliyat zamanları, iki doğumum, bebek mevlüdü vs hiçbirinde ilgilenmedi. Benden çok lohusa oldu, Allah muhtaç etmesin diyerek görmezden geldim.

Bu sene ailemin yanına 3 hafta köye gittim. Döndüğümüzde de temizliğe başladım. O gün salıydı, kv ile görüştük, bir sorun yoktu. Sonra ben teras yıkarken düştüm belimi vurdum. Kuyruk sokumum çatlamış, belimde de düşmeye bağlı travma ile ağrı var. Oturup kalkamıyorum, yatamıyorum.

Cumaya kadar aşağı inemedim. O da gelmedi. Eşim gitti yanına söylememiş düştüğümü. Sebebi de annesi üzülürmüş. Tansiyonu varmış. Sen çağır kardeşini yardım etsin diyor.

Dedim bu saklanacak bir şey mi, evde iki çocuk var. Tamam iş zaten beklemiyorum da belki yemek yapmasını rica ederim. Cumartesi benim zorumla gitti söyledi. O da yemek yapayım mı demiş, eşim var demiş.

Sonrasında alt kattan üst kata geçmiş olsuna bile gelmedi. Üç hafta oldu nerdeyse, arayıp soran yok. Üstüne geçen hafta kalktı, 1 saat uzaktaki köydeki evine gitti.

Küsmüş neden haber vermedi diye. Eşim de ağzını açıp ben haber vermedim üzülürsün diye dememiş. Hem buna kırılmış olsa bile ki bence saçma, hadi yemeği de geçtim bir geçmiş olsun demez mi insan. Emzirdiğim için ilaç kullanamadım. 3 haftadır düzelemedim, bir de üstüne bel fıtığı eklendi.

Çok uzattım üzgünüm ama asıl sıkıntım bayram. Kurbanı hep köyde keseriz. Bayramda gelmeyeceğim dedim eşime. Sen istediğin gibi yapmakta özgürsün dedim. O da başta inanmadı çünkü küsme huyum olmadığını bilir. Baktı ki ciddiyim, gelmek istemiyorsan gelme tabi ama beni çok zor durumda bırakırsın dedi.

Şimdi ben ne yapayım arkadaşlar? Gitsem, çok kırıldım, dibimdeyken bir geçmiş olsun demeyen biriyle aynı evde kalmak, konuşmak, suratını çekmek içimden gelmiyor. Gitmesem, nihayetinde aynı binadayız, küs küs nereye kadar? Sonuçta aileyiz. Eşimin hatrı var. Sizce nasıl davranmalıyım?
Kv den önce suçlu eşine tavrini koy. Seni saydirmiyor bence. Kuyruk sokumunu kir belini incit annesi üzülür die soylememek ne demek. Annesini düşündüğü kadar sizi düşünse sizi bırakıp köye kurban kesmeye gitmez. Versin ordan birine vekalet o kurban gene kesilir. Kv ilenle de mesafeni koru.

Ay valla hiç de gitmezdim ben. Bayramda da arayıp bayramını kutlar. "Hâlâ doğru düzgün yürümekte zorlanıyorum, tabi annem olarak bi uğramadığın için haberin yoktur ama. O yüzden gelemedim" der rahatlardım. Fazla yüz verdiğiniz için öyle yapıyor. Kendisi gibi davranın bakın nasıl melek olur.

Su anlattiklariniz oyle yakin geldi ki
iki bebegim var, ilkinde cok bekledim kayinvalidem gelir diye psikolojim cok fenaydi hep yalnizim diye
ilk oglumda sutum bile olmadi dogru duzgun ikincide hicbisi beklemedim, lohusaligimin 4. Gunu gelip benim yaptigim yemegin kalanini alip gitti onu da es gectim cunku ben artik normal bir insan olduguna inanmiyorum bu hanimin, cok yuz goz olmuyorum, muhattap almiyorum, ugrasam 2 haftada bir 1 saati gecmeyecek sekilde gidip geliyorum
oglumu cok gormek isterse babasiyla gonderiyorum, esim de yapilan ve yapilmayan herseyi gordugu icin asla zorlamaz gitmek istemiyorsan gitme der biter o bakimdan sansliyim
Sizin yerinizde olsam bayram oldugu icin bayramlasirdim buyukluk bende kalsin der sonrasinda keyfime bakardim
Boyle insanlara deger verdigini gosterecek hicbir hareket yapmamak gerektigini dusunuyorum
Hatta varligi da yoklugu da bir oldugunu cokca belli ediyorum ki
Hicbir hareketini onemseyip takildigimi dusunmesinler diye de hiic umursamiyorum cogunlukla hicbisey olmamis, farketmemis, umrumda olmamis davraniyorum ki gercekten hic umrumda degil benim cevrem bana yetiyor
En onemlisi de gercekten Allah boyle insanlara muhtac etmesin
Kalcaniz icinde cok gecmis olsun Allah sifa versin

o konuşana kadar konuşma bence. yoksa sürekli küsecek bu şekilde.

Merhaba arkadaşlar,
12 yıllık evliyim. Kv ve görümcemle aynı binada oturuyoruz. Ben akrabalık bağları oldukça güçlü bir aileden geldim. Kayınvalidem ise bir o kadar soğuk ve mesafeli. Kendi kendine küser, surat yapar. Kendi kocasının tarafıyla küs, bir kardeşiyle hiç konuşmaz, diğeriyle mesafeli.

Şimdiye kadar normal bir gelinin küsüp irtibatı keseceği o kadar çok şey oldu ki ama ben her seferinde sonuçta aynı binadayız, yüzyüze bakıyoruz, aileyiz diye, eşimin hatrına küsmedim. Kırıldım ama uzatmadım. Saygıda kusur etmedim.

Çocuğum hasta doğdu, ameliyat zamanları, iki doğumum, bebek mevlüdü vs hiçbirinde ilgilenmedi. Benden çok lohusa oldu, Allah muhtaç etmesin diyerek görmezden geldim.

Bu sene ailemin yanına 3 hafta köye gittim. Döndüğümüzde de temizliğe başladım. O gün salıydı, kv ile görüştük, bir sorun yoktu. Sonra ben teras yıkarken düştüm belimi vurdum. Kuyruk sokumum çatlamış, belimde de düşmeye bağlı travma ile ağrı var. Oturup kalkamıyorum, yatamıyorum.

Cumaya kadar aşağı inemedim. O da gelmedi. Eşim gitti yanına söylememiş düştüğümü. Sebebi de annesi üzülürmüş. Tansiyonu varmış. Sen çağır kardeşini yardım etsin diyor.

Dedim bu saklanacak bir şey mi, evde iki çocuk var. Tamam iş zaten beklemiyorum da belki yemek yapmasını rica ederim. Cumartesi benim zorumla gitti söyledi. O da yemek yapayım mı demiş, eşim var demiş.

Sonrasında alt kattan üst kata geçmiş olsuna bile gelmedi. Üç hafta oldu nerdeyse, arayıp soran yok. Üstüne geçen hafta kalktı, 1 saat uzaktaki köydeki evine gitti.

Küsmüş neden haber vermedi diye. Eşim de ağzını açıp ben haber vermedim üzülürsün diye dememiş. Hem buna kırılmış olsa bile ki bence saçma, hadi yemeği de geçtim bir geçmiş olsun demez mi insan. Emzirdiğim için ilaç kullanamadım. 3 haftadır düzelemedim, bir de üstüne bel fıtığı eklendi.

Çok uzattım üzgünüm ama asıl sıkıntım bayram. Kurbanı hep köyde keseriz. Bayramda gelmeyeceğim dedim eşime. Sen istediğin gibi yapmakta özgürsün dedim. O da başta inanmadı çünkü küsme huyum olmadığını bilir. Baktı ki ciddiyim, gelmek istemiyorsan gelme tabi ama beni çok zor durumda bırakırsın dedi.

Şimdi ben ne yapayım arkadaşlar? Gitsem, çok kırıldım, dibimdeyken bir geçmiş olsun demeyen biriyle aynı evde kalmak, konuşmak, suratını çekmek içimden gelmiyor. Gitmesem, nihayetinde aynı binadayız, küs küs nereye kadar? Sonuçta aileyiz. Eşimin hatrı var. Sizce nasıl davranmalıyım?
gitmeyin siz kalçanızı çatlatıyorsunuz o evde ağrı çekiyorsunuz eşiniz annesi üzülür diye haber vermiyor afedersiniz külahıma anlatsın burada size en büyük yanlışı yapan kişi eşiniz.

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle gecmiş olsun. Siz sürekli yüz yüze bakıyoruz deyip alttan aldıkca daha fazla tepenize cıkarlar. Mesafeni koru gitme

Merhaba arkadaşlar,

eşin seni çok zor duruma sokmuş, neden? eşin durumu açıklasın ve sen de eşinin yanında ol mutlaka canım

Back
X