Bir müdür ne işe yarar?

Hele bir de savunmasında sorumluluk müdürdeydi falan demeye kalkarsa pek şenlikli olur ortalık.

Yani iş hayatında hata da olabilir, insan yanlış da yapabilir. Ama bu sorumluluğu atmaya çalışmak kötü birşey. İlkokulda bir yanlış yapıp, ama sıra arkadaşım da yaptı örtmenim demek gibi.
Müdür zaten kontrol et gönder demiş, üstüne kontrol ettiğin halde hatanı görmeyip gönderdiysen bir zahmet sorumluluğu da almak durumundasın.

Sorumluluk sizindir, müdürün değil.
Müdür size kontrol et gönder demiş. Ondan çıktığından itibaren mail yönetimi sizdedir. Sizin kontrol edip göndermeniz gerekiyordu. Dolayısıyla bunu müdüre yıkamazsınız, sizin ihmalkarlığınız.

Müdürün kendi yazmadığı mailleri, kendi yapmadığı tabloları kontrol zorunluluğu yok.

Kimin imzası varsa metnin altında, o sorumludur. Derseniz ki onun adına gönderdim, hadi neyse derim de, sizin kendi mailinizden attığınız metinden müdür neden sorumlu olsun?

İyi o zaman.. El yazısı ile yazdığı metni pc'ye geçirdikten sonra da kontrol etsin. Harf hatası, imla hatası var mı diye.

Sorumluluğu üstünüzden atmak, "hata yaptım, özür dilerim" den çok daha kolay değil mi?

Tabi ki de gerekmez maili yazan sizsiniz, müdür sadece cc de. Ofiste yazılan her maili müdürün kontrol etmesi imkansız.
Resmi yazı yazmış olsaydınız bu yazıyı o da imzalayacağı için kontrol etmek zorunda olurdu

Çok çok önemli bir şeyse tabiki düzenledikten sonra son halini müdürün kontrol edip, gönderebilirsiniz demesi gerekir.Yazılı metinlerde illaki hatalar olabilir.Düzeltilmesi ve geri dönüşü mümkün olmayan, hata götürmeyecek bir işse, gereken titizliği müdüründe göstermesi gerekir.Ama,bu hatanın fırçasını bir şekilde atacaktır.İşler yolunda gidince herkes iyidir. Önemli olan sorun çıkınca toparlayıp, düzeltmeye çalışmaktır.

İyi de cnm kadının görev tanımlarında olan bir iş. Yoğunum diyip kendi sorumlu olduğu bir işi çalışanına paslamak nerede görülmüş.

İyi de cnm kadının görev tanımlarında olan bir iş. Yoğunum diyip kendi sorumlu olduğu bir işi çalışanına paslamak nerede görülmüş.
Kendi hatası için ısrarla müdürü suçlayan çalışan nerde görüldüyse o da orda görülmüştür.
Öğrenci-öğretmen-personel yaklaşık 150 kişilik okulu yönetiyorum,anaokulu müdürüyüm,
bir işi kime verdiysem hesabını ona sorarım.
Yoğun olduğumuzda kim müsaitse acil işleri paylaşırız.
Beceremeyecek olan baştan söyler;
-Hocam beni aşar der.
Üstlendiği işi düzgün yapmayanın hatasını ilk seferse tolere ederim bununla birlikte hatasını kabul etmediği gibi sorumluluğu başkalarına atmaya çalışan,ısrarla;
-ama öyle olması gerekmez mi?
-ama böyle olması daha doğru değil mi?
Diye kendi fikrini kabul ettirmeye çalışan birini tolere etmem.
Mesela asistanım bugün randevularımdan birini iletmeyi unutmuş.
Bsşka bir okulun yöneticilerinin ziyaretinden geldiklerinde haberdar oldum.
-Hocam özür dilerim atladım dedi.
Sorun değil dedim uzatmadım,
çünkü normalde atlamaz.

Kadın aptal değilse kendi sorumluluğunda olan bir işin başkasının mailinden gitmesine izin vermez ki verirse bu onu hatalı yapar zaten. Müdür en üst yönetici değil, onun da hesap vermek zorunda olduğu üstleri var. Kendini zor durumda bırakacak bir işi başkasına vermez. Olay senin dediğin gibi olsa kabak sana değil onun başına patlardı zaten.

Peki siz kendi işlerinizi çalışanınıza verir misiniz? Hadi verdiniz diyelim, kontrol etmeden amirinize ya da farklı bir yere gönderir misiniz?

Ona da patladı zaten. Ama sadece ona patlamasını beklerdim. Ben ne alakaysam..

Müdür sorumluluğu size verdiyse kontrol et gönder dediyse top sizdedir tabiki

Amma velakin kurumsal bi firmada çalışıyorsanız müdürün üstleri bunun hesabını müdürden soracaktır. Müdür de sizden tabi.

Ona da patladı zaten. Ama sadece ona patlamasını beklerdim. Ben ne alakaysam..
Ciddi misiniz yahu hani maili siz atmışsınız ya kontrol edip, nasıl alakanız olmaz konuyla? Bu kadar zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmakta ne bileyim

Peki siz kendi işlerinizi çalışanınıza verir misiniz? Hadi verdiniz diyelim, kontrol etmeden amirinize ya da farklı bir yere gönderir misiniz?
Burda konu benim çalışma tarzım değil.
Bu konuda siz de en az müdürünüz kadar hatalısınız.
Hatanızı kabul etmemekte niye bu kadar direndiğinizi anlayamadım.
Bu yaklaşım tarzının iş hayatında size katacağı bir şey yok,çok uzun yıllardır özel sektörde çalışan,son 10 yıldır yöneticilik yapan bir büyüğünüz olarak bakış açınızı genişletmenizi tavsiye ederim.

mudur calısanı asan bır ıs verıyorsa sorumluluk mudurundur
calısan ben bu ısı yapamam dıyemez yapmaya calısır mudur kendı yapması gereken ısı calısana yıktıgı ıcın gondermeden kontrol etmelıydı ,
kontrol et bana maıl olarak at son halını dıyebılırdı sahsen o demedıyse son halını calısan maıl olarak atıp teyıt de edebılırdı

konuyu tam bılmedıgımız ıcın tabı anca bukadar yorumluyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…