- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
- Konu Sahibi Bademli_Magnum
-
Hele bir de savunmasında sorumluluk müdürdeydi falan demeye kalkarsa pek şenlikli olur ortalık.
Tabi ki de gerekmez maili yazan sizsiniz, müdür sadece cc de. Ofiste yazılan her maili müdürün kontrol etmesi imkansız.Kızlar selam.
Size bir konu hakkında danışmak istiyorum.
Diyelim ki işyerinizde farklı bir kuruma mail atmanız gerekiyor. Fakat siz de bir anlık dalgınlıkla güncel olmayan, hatalı metni gönderiyorsunuz.
Müdürünüz de size göndermeden önce diyor ki "sen bunu kontrol et, ona göre gönderirsin" diyor. Siz de gönderiyorsunuz. Ama cc'de müdürde var. O da mailin gittiğini görüyor yani. Göndermeden önce Müdürün metni kontrol etmesi gerekmez mi? Ki çok önemli bir konu olduğu halde. Hadi etmedi diyelim, giden maile bir bakması gerekmez mi?
Bu durumda çalışan hatalı olabilir ama müdürün de bir sorumluluğu yok mudur?? Onun da zan altında kalması gerekmez mi?
İyi de cnm kadının görev tanımlarında olan bir iş. Yoğunum diyip kendi sorumlu olduğu bir işi çalışanına paslamak nerede görülmüş.Tabi ki de gerekmez maili yazan sizsiniz, müdür sadece cc de. Ofiste yazılan her maili müdürün kontrol etmesi imkansız.
Resmi yazı yazmış olsaydınız bu yazıyı o da imzalayacağı için kontrol etmek zorunda olurdu
Kendi hatası için ısrarla müdürü suçlayan çalışan nerde görüldüyse o da orda görülmüştür.İyi de cnm kadının görev tanımlarında olan bir iş. Yoğunum diyip kendi sorumlu olduğu bir işi çalışanına paslamak nerede görülmüş.
İyi de cnm kadının görev tanımlarında olan bir iş. Yoğunum diyip kendi sorumlu olduğu bir işi çalışanına paslamak nerede görülmüş.
Peki siz kendi işlerinizi çalışanınıza verir misiniz? Hadi verdiniz diyelim, kontrol etmeden amirinize ya da farklı bir yere gönderir misiniz?Kendi hatası için ısrarla müdürü suçlayan çalışan nerde görüldüyse o da orda görülmüştür.
Öğrenci-öğretmen-personel yaklaşık 150 kişilik okulu yönetiyorum,anaokulu müdürüyüm,
bir işi kime verdiysem hesabını ona sorarım.
Yoğun olduğumuzda kim müsaitse acil işleri paylaşırız.
Beceremeyecek olan baştan söyler;
-Hocam beni aşar der.
Üstlendiği işi düzgün yapmayanın hatasını ilk seferse tolere ederim bununla birlikte hatasını kabul etmediği gibi sorumluluğu başkalarına atmaya çalışan,ısrarla;
-ama öyle olması gerekmez mi?
-ama böyle olması daha doğru değil mi?
Diye kendi fikrini kabul ettirmeye çalışan birini tolere etmem.
Mesela asistanım bugün randevularımdan birini iletmeyi unutmuş.
Bsşka bir okulun yöneticilerinin ziyaretinden geldiklerinde haberdar oldum.
-Hocam özür dilerim atladım dedi.
Sorun değil dedim uzatmadım,
çünkü normalde atlamaz.
Ona da patladı zaten. Ama sadece ona patlamasını beklerdim. Ben ne alakaysam..Kadın aptal değilse kendi sorumluluğunda olan bir işin başkasının mailinden gitmesine izin vermez ki verirse bu onu hatalı yapar zaten. Müdür en üst yönetici değil, onun da hesap vermek zorunda olduğu üstleri var. Kendini zor durumda bırakacak bir işi başkasına vermez. Olay senin dediğin gibi olsa kabak sana değil onun başına patlardı zaten.
Ona da patladı zaten. Ama sadece ona patlamasını beklerdim. Ben ne alakaysam..
Ciddi misiniz yahuOna da patladı zaten. Ama sadece ona patlamasını beklerdim. Ben ne alakaysam..
Burda konu benim çalışma tarzım değil.Peki siz kendi işlerinizi çalışanınıza verir misiniz? Hadi verdiniz diyelim, kontrol etmeden amirinize ya da farklı bir yere gönderir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?