Bir sene esten ayri yaşamak 👀

Bu durumda ne yapmalıyım?

• Türkiye ye dön evini arabanı yüksekt

OY: 2 10,5%
  • Saçmalama otur oturduğun yerde kocanla

OY: 9 47,4%
  • Zamanla alışırsın Türkiye ye dönme.

OY: 8 42,1%

• Ankete Katılan
    19

Arsizinsanlik

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2025
207
239
18
26
Kizlar bugun gundemimize gelen bir konu var eşim baska bir ülkede sehre cok uzak bir santiye de calismak istiyor tanidigimiz insanlar da var bu arada bizde yurt dışında yaşıyoruz Türkiye de evim var arabam var ama bir yasinda bir de bebegim var 👀 burada aylik 60 bin birikim yapabiliyoruz tl bazında cok masrafımız yok, Türkiye de ki sehir merkezinde evim 2+1 arabamizda 500 bin bandinda bir arac sadece bebegimiz küçükken bir sene dişimizi siksak sana istediğin evi alacagim arabayi da yükseltiriz istersen dedi esim ama henüz düşünme asamasindayiz 👀 bu arada. Yaşadığımız yer avrupa ama esimin gideceği yer afrika bunu da belirteyim cok detay vermek istemiyorum formu kullanan tanıdıklarım da var esim bati afrikaya giderse dolar bazinda alacak yani bir sene de yarim ev parası yapıyor en azından bizim memlekette diğer evi de satar ustune koyar aliriz diyor. Asıl mesele su bebegim bir yasinda ve babaya düşkün esim afeikaya giderse dört ayda bir 15 gun izne gelecek 👀 esimin ailesiyle zaten son çok büyük tartisip gorusmeme karari almıştım esimde suan küs daha doğrusu esime hepsi küs konusmuyolar sebebi beni galiba onlarin lafina sözüne karsi boşamamasi ay oralar karisik girmek istemiyorum Türkiye ye dönmek istemiyorum esimin ailesi yüzünden ama bura da da ev almak hayal ötesi, 😒🥲 siz olsanız ne yapardınız iki sene oldu buraya da hala alışamadım bir de böyle sorunum var

Eşim son zamanlarda sürekli herseyi elestirir oldu iltifat etmiyor cinsel olarak zaten cok buyuk cekim yok aramizda ben yaklasirsam oluyordu artık bende de yok o istek iki senelik evliyiz en ufak duyusal sarsilmada esimin cinsellik olayi tamamen uzaklaşıyor gun içerisinde herseye destek cok iyi bir baba ama artık arzulanmamak sevilmemek yoruyor beni.. Çok yıprandım kendimi cok degersiz hissediyorum artık bende ona yaklaşmak istemiyorum kadinlik gururum inciniyor hiçbir zaman bana cok istekli cok sehvetli yaklaşmadi
en son nişanlıydik bsna cok istekli oldugunda
Daha yeni böyle bir konunuz vardı bunun üstüne uzakta yaşamak istemesi 1 sene de olsa garip geldi . Yurt dışında çocuğunuza yatırım yapmak eğitim açısından kalmak daha mantıklı tr de hem evimiz var diyorsun ee ev ve araba da var diyorsunuz arabayı yükseltmek için 1 sene ayrı kalmaya değer mi ?

Net olarak anlamadım zaten yurt dışında yaşıyorsunuz doğru mu?
Orayı sevmediniz alışamadınız yani bu da doğru.
Gideceğiniz yer farklı bir ülke eşiniz buraya sizinle mi gitmek istiyor yoksa sen gelme beni bekle mi diyor?
Sonra birde Türkiye meselesi var eşiniz ben gideyim sen de Türkiye ye mi dön diyor ?
Dönerseniz yalnız mı kalacaksınız bebekle sizin aileniz akrabanız falan var mı orada ?

Daha yeni böyle bir konunuz vardı bunun üstüne uzakta yaşamak istemesi 1 sene de olsa garip geldi . Yurt dışında çocuğunuza yatırım yapmak eğitim açısından kalmak daha mantıklı tr de hem evimiz var diyorsun ee ev ve araba da var diyorsunuz arabayı yükseltmek için 1 sene ayrı kalmaya değer mi ?
Gittigi yer kus ucmaz kervan geçmez bir yer sevgiliyken de gitmişti biliyorum orayi da bilmiyorum ki Türkiye ye temelli dönmek yada dönmemek beni yipratan sey çünkü gelmek icin cok uğraştım esimin ailesinden de uzakta oluşumuz bize huzur veriyor her ne kadar beni de savunsa sürekli köy lafi gectiginden baygınlık geliyordu artık bana burada kirada oluşumuz canımı sıkıyor donsem sadece hayalimde ki gibi bir ev alip oturacağım diye bir artısi var baska türlü artısi yok konuyu da acan benim aslinda çünkü bu teklif bir ay önce gelmişti olmaz diyip hic ustunde durmadik ama orada ki kazanc buranin iki kati ha yasam kötu o ayrı

Net olarak anlamadım zaten yurt dışında yaşıyorsunuz doğru mu?
Orayı sevmediniz alışamadınız yani bu da doğru.
Gideceğiniz yer farklı bir ülke eşiniz buraya sizinle mi gitmek istiyor yoksa sen gelme beni bekle mi diyor?
Sonra birde Türkiye meselesi var eşiniz ben gideyim sen de Türkiye ye mi dön diyor ?
Dönerseniz yalnız mı kalacaksınız bebekle sizin aileniz akrabanız falan var mı orada ?
Var tabi ailemle cok yakin evlerimiz var yani destek olacak insanlar var ben Türkiye de kalacagim bebekle esim afrikaya gidecek plan o yönde ama 4 ayda bir de 15 gün ücretli izne gelecek bir sene sonra da temelli dönecek mis Türkiye ye sen bilirsin diyor bana ama bilmiyorum kafam karışık henüz

Var tabi ailemle cok yakin evlerimiz var yani destek olacak insanlar var ben Türkiye de kalacagim bebekle esim afrikaya gidecek plan o yönde ama 4 ayda bir de 15 gün ücretli izne gelecek bir sene sonra da temelli dönecek mis Türkiye ye sen bilirsin diyor bana ama bilmiyorum kafam karışık henüz
1 sene sonra döneceği kesinse mantıklı bir plan gibi duruyor.
Bebek büyütürken sizin de destek almanız sizi rahatlatır.
Ailenizin desteği iyi gelir hem de sevmediğiniz ülkede yaşamak zorunda kalmazsınız.
Burada kilit nokta 1 sene ve 4 ay uzun mesela 2 veya en kötü 3 ay sonra sizi görmeye gelebilirse çok iyi olur.

1 sene sonra döneceği kesinse mantıklı bir plan gibi duruyor.
Bebek büyütürken sizin de destek almanız sizi rahatlatır.
Ailenizin desteği iyi gelir hem de sevmediğiniz ülkede yaşamak zorunda kalmazsınız.
Burada kilit nokta 1 sene ve 4 ay uzun mesela 2 veya en kötü 3 ay sonra sizi görmeye gelebilirse çok iyi olur.
Malesef gelemiyor çünkü çalışacagi yer bildiginiz çölün ortasi okuyanusun kenari aşırı uzak bir yer ve işçileri her 4 ayda birde izne gonderiyolar 15 gün acaba aramiz sogur mu falan diye de korkmuyir degilim

Aslında güveniyorsan gitsin belki sizin için zor olacak ama hayallerinize kavuşacaksınız unutma herkes bir testten geçer zaten yanlış birşey yaparsa o tercihini yapar o kaybeder bu açıdan düşünürsek size maddi açıdan zaten yardımcı olacak ama baktın 1 seneden fazla uzuyor gözden ırak gönüldende ırak olur 1 seneyi aşmadan neyse ama fazlası olmaz

Gittigi yer kus ucmaz kervan geçmez bir yer sevgiliyken de gitmişti biliyorum orayi da bilmiyorum ki Türkiye ye temelli dönmek yada dönmemek beni yipratan sey çünkü gelmek icin cok uğraştım esimin ailesinden de uzakta oluşumuz bize huzur veriyor her ne kadar beni de savunsa sürekli köy lafi gectiginden baygınlık geliyordu artık bana burada kirada oluşumuz canımı sıkıyor donsem sadece hayalimde ki gibi bir ev alip oturacağım diye bir artısi var baska türlü artısi yok konuyu da acan benim aslinda çünkü bu teklif bir ay önce gelmişti olmaz diyip hic ustunde durmadik ama orada ki kazanc buranin iki kati ha yasam kötu o ayrı
cok saçma bir düşünce. yurtdışındasınız ve buraya gelmek istşyorsunuz ne için ? ev için. yani illa hemen orada ev alacaksınız diye bişey yok az sabredin alırsınız orda da. yani aşırı saçma geldi düşünceniz. millet gitmek için çabalar siz gelmek için.

Aslında güveniyorsan gitsin belki sizin için zor olacak ama hayallerinize kavuşacaksınız unutma herkes bir testten geçer zaten yanlış birşey yaparsa o tercihini yapar o kaybeder bu açıdan düşünürsek size maddi açıdan zaten yardımcı olacak ama baktın 1 seneden fazla uzuyor gözden ırak gönüldende ırak olur 1 seneyi aşmadan neyse ama fazlası olmaz
Yanlış yapacak bir ortami bulmasi orada mümkün değil diyorum ya kus uçmaz kervan geçmez bir yer 👀 carsi yok pazar yok santiyeden çıkmaları bile yasak orada konteyner da kalıyorlar askerler koruyor ama gönül bağı olarak uzaklaşirmiyiz diye korkuyorum bir de bebegimiz çok küçük babasini cok özler 😔

Malesef gelemiyor çünkü çalışacagi yer bildiginiz çölün ortasi okuyanusun kenari aşırı uzak bir yer ve işçileri her 4 ayda birde izne gonderiyolar 15 gün acaba aramiz sogur mu falan diye de korkmuyir degilim
Yani her gün görüntülü konuşma yapabilirsiniz.
Bu kadar berbat bir yere de ben gitmek istemezdim açıkçası.
Bazı asker polis eşleri de mesela böyle yapıyor uzak yerlere gittikleri zaman.
Önemli olan bunun geçici olduğunu bilmek.
Birde eğer şimdi siz gitme derseniz ve gitmezse ilerde maddi olarak bir sıkıntı yaşarsanız senin yüzünden oldu gibi şeyler duymak istemezdim ben şahsen.
Yine de son karar sizin elbette.
Soğukluk bazen dip dibeyken aynı evin içindeyken de oluyor evliliklerde.

cok saçma bir düşünce. yurtdışındasınız ve buraya gelmek istşyorsunuz ne için ? ev için. yani illa hemen orada ev alacaksınız diye bişey yok az sabredin alırsınız orda da. yani aşırı saçma geldi düşünceniz. millet gitmek için çabalar siz gelmek için.
Herkesin düşüncesi ve hayata bakış açısı farklı gurbetin zorluğu baya bi zorlamaya başladı

Yani her gün görüntülü konuşma yapabilirsiniz.
Bu kadar berbat bir yere de ben gitmek istemezdim açıkçası.
Bazı asker polis eşleri de mesela böyle yapıyor uzak yerlere gittikleri zaman.
Önemli olan bunun geçici olduğunu bilmek.
Birde eğer şimdi siz gitme derseniz ve gitmezse ilerde maddi olarak bir sıkıntı yaşarsanız senin yüzünden oldu gibi şeyler duymak istemezdim ben şahsen.
Yine de son karar sizin elbette.
Soğukluk bazen dip dibeyken aynı evin içindeyken de oluyor evliliklerde.
Evet böyle de duşunuyorum ama bir yasinda bebegimiz var babaya cok düşkün babasından ayri kalmasi onu sarsar mi korkuyorum 😔

Yanlış yapacak bir ortami bulmasi orada mümkün değil diyorum ya kus uçmaz kervan geçmez bir yer 👀 carsi yok pazar yok santiyeden çıkmaları bile yasak orada konteyner da kalıyorlar askerler koruyor ama gönül bağı olarak uzaklaşirmiyiz diye korkuyorum bir de bebegimiz çok küçük babasini cok özler 😔
Böyle bir çift vardı 3 cocugu vardı eşi gitti gidiş o gidiş sonumda boşandılar uzadıkça uzadı yani kendinden bile emin olma yıllarca görmezsen kopabilirsiniz ama gidip gelirse arada sağlam bir bağ kurulursa o zaman başka ama hayat böyle geçmez sadece belli bir süre ancak olur koparsın

"Güveniyorsan" diyorlar ya arkadaşlar güvenmiyorsa evliliğin yanında olmasının da çok anlamı yok
Olur neden olmasın konu sahibi
Köye memlekete dönme eşin gitsin çalışsın sen Avrupa'da düzenini bozma
Sonra kazanımlarını değerlendirirsiniz

Yaşadığınız ülkeden ayrılıp turkiyeye dönmek istiyor musunuz ki? Tam da anlayamadım konuyu 😅

Back
X