- 13 Nisan 2010
- 2.787
- 2.984
- 373
- Konu Sahibi Ruzgarli Tepe
Millet acayip olmuş ya ısrarrrla verir arkasından 'aldı gitti' derse uğraş durGördüğüm kadarıyla vermek istiyorlar ama dolapta koyacak yer bulamıyoruz. Masanın üstüne falan yayıyorlar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Millet acayip olmuş ya ısrarrrla verir arkasından 'aldı gitti' derse uğraş durGördüğüm kadarıyla vermek istiyorlar ama dolapta koyacak yer bulamıyoruz. Masanın üstüne falan yayıyorlar
Millet acayip olmuş ya ısrarrrla verir arkasından 'aldı gitti' derse uğraş dur
Öyle yaparlar mı dersiniz? ben yine de fazla almayalım diye tekrarlayayim da... zaten geçende getirdiklerimizin bir kısmı curuyunce bunda daha az alırlar diye umuyorum

Evet annemle babam hep bunu yapıyor. Akrabalar meyve sebze verince fazlasıyla getirip eve diziyorlar sonra bir kısmı bozuluyor haliyle.şimdi de annem bir sürü kova getirmiş .niye getirdin bu kadar kovayı deyince bir şey getirip götürürken kullanırız diyor.o kadar kova arabanın neresine sığsın. İnsan bedava diye her şeyi çokça eve getirmek zorunda mi
Sanmıyorum öyle diyeceklerini ama yine de fazlasına gerek yok, curudukten sonraBen öylesini biliyorum da senin eş dost o modelden mi bilemiyorum tabii
yanlis iste.gozun hakki bakmaktir.midenin hakki yemektir. izinsiz alinca da ne oluyor haram.ayip yani.İyi güldüm
Annenler tedarikli davranıyor, napsınlar
Trakya Bölgesi'nde "göz hakkı" diye birşey duymuştum.
Yoldan geçiyorsun birinin bahçesinde gördün bir meyve.
Alıp yiyebilirsin o anda oradakilerle bu göz hakkın.
Ama poşete atıp götürdün mü ayıplanıyormuşsun.
Çok hoş![]()
Adam tarlamdan bahçemden göz hakkı için alınan bi iki meyveyi helal ettim diyor??yanlis iste.gozun hakki bakmaktir.midenin hakki yemektir. izinsiz alinca da ne oluyor haram.ayip yani.
Koylulerin eli sevdiklerine bol oluyor ondandir. Ablam dr hastalari bazen kasalarla kendi bahcelerinden topladiklari seyleri getirirler ama biz kendimize ayirir gerisini konu komsuya dagitiriz.Öyle yaparlar mı dersiniz? ben yine de fazla almayalım diye tekrarlayayim da... zaten geçende getirdiklerimizin bir kısmı curuyunce bunda daha az alırlar diye umuyorum