- 11 Ekim 2014
- 249
- 175
- 32
- Konu Sahibi Elisabethh
Herkese selamlar , Yas : 23 1,5 yildir cocuk istiyoruz. Bu yolculukta neler yasadim neler ogrendim bunlari paylasmak istedim . Umarim sizde bana katilir hep beraber sohbet ederiz... 1. Anladim ki KİSMET olmadan olmuyormus, Bir OL emri veren ve verecek olan Rabbimiz var surekli sabir ve dua ile Allah dan yardim beklemek .. Birinci dusturum bu oldu... 2 . Herkese bebek dusundugunu soylemeyeceksin , ilk evlilik doneninde surekli sorulur birsey yokmu diye. 'Kismet herseyin bir vakti var zamani var ' deyip aciklama yapmamak. Sonrasinda buyuk bir psikolojik soruna donuaebiliyor. 3. Elbetteki tedavi , ilk tedavimde 6 aylik evliydim ve doktor yumurta takibi yapti, rahimde de bir sikinti olmamasina ragmen direkt ilac tedavisine basladi o ay bir aonuc alamadik. 3. En onemlisi bu isin ehli bir doktor bulmak .. Arastirmalarim sonucu iyi olduguna inandigim doktorun yaninda basladi tedavim ve rahim de birsey yok yumurtlamam normal , 3 veya 6 ay verdi bu aylarda bekle bir gelisme olmazsa Hsg cektir .. 4. Ayimda Hsg cektirtim , anestezisiz ve sol tupumun kapali oldugu teshisine varildi... Diger tup uzerinden Gonal F ve Merional ile yumuyrta buyutucu kullanilip 3 adet yumurtam olustu ve catlatildi ... ignenin 16. Gunu test yaptim 17.4 iki gun sonrasi 5 e dustu .. Ve sonuc negatif .. Bu anlatilan donenler o kadar zorki... Simdi asilama yapmayi bekliyorum fakat ben oncelikle arastirmalarim sonucu hastaligima Sogan + devaminda brokoli kurunun iyi geldigini ogrendim bu iki ay onu deneyecem sonrada asilama.. 4. Bitki kurlerinde acele etmeyin.. Sorununhz neyse ona yonelik kullanin ... 5. En ZORU SABİR ama ben bu surecte sabretmeyi ogrendim... Birilerinin yaninda bu konuya yonelik sorular sorulunca Aglamamak icin dudagimi dislemekden yara ettigim oldu .. Ama sabir sonu selamet olduguna inandim... 6. En onemlisi de adet belirtileri ile hamilelik belirtileri cok yakin bu yuzden ckk umitlendim hatta iki defa testim pozitif cikip adet doneminde negatife dustu ... Bu konuda kendimi kandirdigimi fark ettim ve adetim cok gecmeden bir daha test yalmamaya niyet ettim... Ve bu surecde en nefret ettigim sey ' yanimda gebelik konularinin acilmasi , cocugu olan arkadaslarin onlari sevdikden sonra biran duraksayip Allah sanada nasip etsin deneleri .. O kadar cahil bir toplumda yasiyoruz ki bu konuda ozellikle oek az anlasiliyoruz HİCBİRSEY elimizde degil... Sadece elimizden geleni yapmak elimizde .. KUN FE YEKUN... Ol der Oluverir... Evet arkadaslar insan icini herkese dokemiyor bu site bana dost oldu .. Sizde paylasip rahatlamak ya da bilgi ve desdek vernek amaciyla paylsimda bulunursaniz sevinirim...