bir yeni annenin kilo verme programı

poffala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
1.122
165
selam kızlar..
başlıkta da yazdığım gibi henüz yeni anneyim 26 yaşındayım. 1 oğlum var henüz 2 aylık:nazar: kilom 82-83 boyum 168 civarı
evlenmeden önceki kiloma dönmek istiyorum ama kendime zaman sınırlaması yapmıyorum çünkü bebeğimi emziriyorum hiiiiç acelem yok. sadece gerektiği zaman gerektiği kadar yiyerek zayıflamaya çalışacağım tabi ki kendimi aç bırakmadan. sağlıklı beslenerek.hedefim bu. az çok diyetisyen listelerini biliyorum araştırıyorum..burda yediklerimi içtiklerimi menülerimi kilolarımı yazacağım. kendimce dengeli ve düzenli beslenerek hem süt üretimini kaliteli hale getirme hem de kilo verme programı oluşturmak istiyorum. ne yiyerek ne kadar verdim günlük şeklinde görmek motivasyonu da arttırır hem de emziren annelere örnek teşkil edebilirim inşallah. buna inanıyorum. günlüğümü takip etmek isteyenleri beklerim:KK49:

evet bugün 1.günüm kilom 82.9

sabah:
1.5 yumurtalı peynirli yağsız omlet
2 dilim tam buğday ekmeği (uno)
4 zeytin
1 dilim beyaz peynir
1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
2 çeri domates,1 salatalık,dereotu
2 fincan açık çay

ara:
1 kupa milupanın emzirme çayı
(normalde yanına atıştırmalık alırdım ama sabahki kahvaltım sağlam olduğu için tercih etmedim, bakalım günümüz nasıl geçecek..)

evet bugün 1.günüm kilom 82.9

sabah:
1.5 yumurtalı peynirli yağsız omlet
2 dilim tam buğday ekmeği (uno)
4 zeytin
1 dilim beyaz peynir
1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
2 çeri domates,1 salatalık,dereotu
2 fincan açık çay

ara:
1 kupa milupanın emzirme çayı
(normalde yanına atıştırmalık alırdım ama sabahki kahvaltım sağlam olduğu için tercih etmedim, bakalım günümüz nasıl geçecek..)
Hol geldin aranıza canım

bebeğine Allah sağlıklı uzun ömürler versin canım..çok isabetli bir karar olmuş kendini kontrol etmen:)
birçok anne bu dönem abartıyor bilirsin.. benim oğlum 2 aylıkken bende 83-84 kiloydum.. emzirmenin harcattığı kalori ve süt yapar diye tatlıya saldırmama durumuyla ve tabi 4 lt ye yakın su içerek kilo vermiştim kendiliğimden:KK66:

Masallah canim allah uzun omur versin
Ben de senin gibiyken baslamistim kilo vermeye

Kk sayesinde 30 kilo kadar verdim benm de gunlugum vardi
Motivasyonn olmazsa olmaz

Allah bagislasin bebegini canim.bende yeni anneyim. Bebegim 54 gunluk:nazar: ben dogumdan hemen sonra basladim diyete gayette saglikli beslendim abur cuburu kestim . 10 kilo vrrdim Cok hizli verdigim icin vucut kaldiramadi bas donmesi mide bulantisiyla kusmayla hastaneye yattim . Doktor diyetten oldugunu söyledi . Ara verdim bende. 3 hafta oldu kendimi toparladim cok sukur tekrar baslamak istiyorim ama birturlu baslayamadim . İradem kalmadi hastalandigimdan beri. Bugun basliycam ins. Seni takip edecegim ins. Îstedigimiz kiloya ulasiriz

:) ne güzel yorumlarınız gelmiş çok teşekkür ederim arkadaşlar inşallah sabırla azar azar kilolara elveda diyeceğim. gerçekten istiyorum. çünkü burada bu başlangıcı yaptıktan sonra geri dönersem vazgeçersem bir daha başlayamam. hazır kendimi bu kadar motive bulmuşken devam etmeliyim. destekleriniz için teşekkür ederim. ne kadar sürerse sürsün isterse 1-1.5 yıl,hedefim 20 kg vermek. aslında beslenme alışkanlığımı ömür boyu düzenleyip proglamlamak..bebek küçük anne yorgun ve sezeryanlı. şimdilik spor yok bol emzirme var:nazar::nazar:

bu arada,

öğlen:
5 kaşık kıymalı ıspanak
2 kaşık erişte
1 büyük bardak ayran
1 dilim ekmek (aslında erişte,pilav varsa ekmek olmamsı gerekir. ben böyle yediklermi özeleştri yaparak yorumlayacağım kendimce de hatalarımı görüyorum hem de. aslında tüm menüyü gün sonunda ya da ertesi gün yazsam daha net gözükecek, budan sonra öyle yapalım bari...) :kk77:

ara:
1 kupa bitki çayı, 2 ceviz içi, 2 petibör bisküvi

2.ara öğün:
1 kupa elma çayı, 2 dilim ekmek 1 üçgen peynirle yedim.

sanırım akşama doğru iyice acıkıyorum. bu ara öğün iyi geldi. midem küçüldükçe ara öğünleri de böyle geniş geniş yapmayacağım daha küçük daha masum şeyler olacak.

Ben
selam kızlar..
başlıkta da yazdığım gibi henüz yeni anneyim 26 yaşındayım. 1 oğlum var henüz 2 aylık:nazar: kilom 82-83 boyum 168 civarı
evlenmeden önceki kiloma dönmek istiyorum ama kendime zaman sınırlaması yapmıyorum çünkü bebeğimi emziriyorum hiiiiç acelem yok. sadece gerektiği zaman gerektiği kadar yiyerek zayıflamaya çalışacağım tabi ki kendimi aç bırakmadan. sağlıklı beslenerek.hedefim bu. az çok diyetisyen listelerini biliyorum araştırıyorum..burda yediklerimi içtiklerimi menülerimi kilolarımı yazacağım. kendimce dengeli ve düzenli beslenerek hem süt üretimini kaliteli hale getirme hem de kilo verme programı oluşturmak istiyorum. ne yiyerek ne kadar verdim günlük şeklinde görmek motivasyonu da arttırır hem de emziren annelere örnek teşkil edebilirim inşallah. buna inanıyorum. günlüğümü takip etmek isteyenleri beklerim:KK49:
Çok diyet yapamamıştım oğlum 6 aylık olana kafr 6. Ayda emmeyi bıraktı ve bende 92 kilofan 57 kdr indim senin kilon daha az ve erken davramışsın cessret vermek için yazdım boyumuz aydı şimdilerde çok ve yanliş yemekten şu sıralar kilo problemi yaşıyorum başarılar

Ben
Çok diyet yapamamıştım oğlum 6 aylık olana kafr 6. Ayda emmeyi bıraktı ve bende 92 kilofan 57 kdr indim senin kilon daha az ve erken davramışsın cessret vermek için yazdım boyumuz aydı şimdilerde çok ve yanliş yemekten şu sıralar kilo problemi yaşıyorum başarılar

Nasıl verdin nerdeyse 40 kg bravo valla

Oğlan kucağımda uyudu hemen akşamı yazıyorum

1 kase tarhana çorbası
2 köfteden patatesli köfte yemeği üzeri kaşarlıydı
4-5 kaşık erişte
1 küçük kase yoğurt
Salata

Ara: 1 bardak süt 1 muz

Bir bitki çayı vardı o bana güven verdi şimdi anlıyorum sadece bitki çayıyla olacak iş değilmiş sıkı diyet detoxlar şok diyetler koşu bandım ve bisikletim sayesinde ve hep kilo alacak korkusuyla az yedim sonrasında da ve dört senedirde bu kilolardayım aşağı yukarı ama geçen kış bifite gittim ve herkesin çok zayıfsın demesine umursamadan diyette yaptım 57 kilo oldum ve o aşırı ozguvenle o zır verdiğim 7 kiloyu geri aldım ve dur diyemiyorum korkuyorum çok kilolu olmaktan çunku hayatım ya şişman ve tok yada aç ve zayıf geçirdim galiba sürekli diyetten yoruldum

Bir bitki çayı vardı o bana güven verdi şimdi anlıyorum sadece bitki çayıyla olacak iş değilmiş sıkı diyet detoxlar şok diyetler koşu bandım ve bisikletim sayesinde ve hep kilo alacak korkusuyla az yedim sonrasında da ve dört senedirde bu kilolardayım aşağı yukarı ama geçen kış bifite gittim ve herkesin çok zayıfsın demesine umursamadan diyette yaptım 57 kilo oldum ve o aşırı ozguvenle o zır verdiğim 7 kiloyu geri aldım ve dur diyemiyorum korkuyorum çok kilolu olmaktan çunku hayatım ya şişman ve tok yada aç ve zayıf geçirdim galiba sürekli diyetten yoruldum

tebrik ederim çok büyük başarı ama kilo alma korkusu da kötü bir şey olsa gerek.. ay bi verebilsem ben de

sabah:
2 dilim ekmek(ruseymli)
1 haşlama yumurta
2 dilim beyaz peynir
5 zeytin
1 tkaşığı fıstık ezmesi
açık çay

ara:
1 muz
1 kutu süt
1 kupa emzirme çayı

öğle:
1 kase tarhana çorbası
6 kaşık kıymalı yeşil fasülye
2 dilim ekmek
1 bardak ayran

ara:
1/2 dilim ekmek(beyaz ekmek)üzerine tahin-pekmez
1 kupa emzirme çayı

+bol su tabi ki..
bu saate kadar yediklerimi beğendim. ama önceden ne kadar çok yiyorsam bu makul ölçülerle bile zar zor doyuyorum. bu mide küçülecek başka yolu yok..

Dün akşamı yazamadım:

1 yağsız pişmiş balık
1 dilim ekmek
1 küçük şişe şalgam suyu
Bol salata

Ara: 2 kestane şekeri
Bol su

Merhaba cnm ayniyiz nerdeyse iki aylik oglum var bnmde ocak 15 basladim diyete ben diyetisyene gidiyorum dedim emziriyorum sorun olur mj diye cunku hamilelikte cok kilo aldim 30 kilo yok sorun olmaz sut yapn iki sey var dedi bir su iki bol yesillik maydanoz adacagi bunlardan uzak dur bunlar sut keser dedi gunde 3,5 litre su iciyorun 15 de bir gidiyorum dra 3 kilom gitti 2 yagdan olmak uzere persembe gene gidicm baklim bu sefer biraz yedim sanki annm sagolsun suan 87 kiloyum 68 basladim 100 doguma girdim sabah uc kayisim bir yagsiz tost bol yesillk bir bardak sutum var

Salgam suyu aci sutune gecmiyo mu canm bn aciyi kestim hayatimdan cig kofteye bayilirim ama yiyemiyorum

Merhaba cnm ayniyiz nerdeyse iki aylik oglum var bnmde ocak 15 basladim diyete ben diyetisyene gidiyorum dedim emziriyorum sorun olur mj diye cunku hamilelikte cok kilo aldim 30 kilo yok sorun olmaz sut yapn iki sey var dedi bir su iki bol yesillik maydanoz adacagi bunlardan uzak dur bunlar sut keser dedi gunde 3,5 litre su iciyorun 15 de bir gidiyorum dra 3 kilom gitti 2 yagdan olmak uzere persembe gene gidicm baklim bu sefer biraz yedim sanki annm sagolsun suan 87 kiloyum 68 basladim 100 doguma girdim sabah uc kayisim bir yagsiz tost bol yesillk bir bardak sutum var

çok güzel..diyetisyene gitmiyorum o listeler beni çok sıkıyor 1 haftadan sonra uymamaya başlıyorum en iyisi kendimce yapmak. senin listen nasıl? sütünde fark oluyor mu?
bu arada şalgamın acısız olanından içiyorum. aslında acılı şalgama bayılırım ben de

bu sabah tartıldım:82.4 kg.
3 .günümde 500 gr vermişim:cool:

bugün yine çok sağlam kahvaltımı yaptım

1 yumurtadan yağsız omlet
1 tost(tam buğday ekmeğine)
5 zeytin
1 dilim peynir
çeri domates, dereotu
açık şekersiz çay

şimdi ara öğünde bitki çayımı içiyorum 1 dilim ekmek üzerine tahin-pekmezle. (enerji veriyor valla sabahları uykumu alamadığım için dayak yemiş gibi oluyorum.:KK53: )

X