Birikim yapabilen var mı?

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
34
Merhaba arkadaşlar. Dert değil ama fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle sonsuz şükrediyorum Rabbim'e verdiği nimetlerden ötürü. Herkese de bol, hayırlı kazançlar nasip etsin Allah. Ben 2 buçuk Yıldır çalışıyorum kamuda. Çok lüks yaşamıyorum açıkçası. Yememden hiç kesmiyorum. Gelecek için yatırım yapayım diyorum ama yapamıyorum son zamanlarda. Boş şeylere harcadığım da oluyor açıkcası. Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? En iyi yatırım yolu nedir? Sizce bu birikimle evlilik durumumda ihtiyaçlarımı karşılayabilir miyim borçlanmadan ?Teşekkür ediyorum hepinize.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konut kredisine soktum kendimi.

Mecburen biriktirmiş oluyorum..

Girmeseydim daha az birikim yapacaktım. Örnek: Eskiden bireysel emeklilik ödüyordum. Kalanı ayakkabı, çanta, kıyafet vs harcıyordum. Şimdi bireysel emeklililiği durdurdum, üstüne ekliyorum. Konut kredisi beni bağlıyor. Kredi olduğu için maaşımı alır almaz ödüyorum, bu ay yatırım yapmayayım da bir dahaki ay yaparım, bu ay şuraya harcayayım da diğer ay biriktiririm keyfiyeti olmuyor. Bankaya borç, kredi borcu ciddiye alınacak birşey benim için.

Maaş önce krediye gidiyor, kalana göre hesabımı yapıyorum.

Konut kredisine soktum kendimi.

Mecburen biriktirmiş oluyorum..

Girmeseydim daha az birikim yapacaktım. Örnek: Eskiden bireysel emeklilik ödüyordum. Kalanı ayakkabı, çanta, kıyafet vs harcıyordum. Şimdi bireysel emeklililiği durdurdum, üstüne ekliyorum. Konut kredisi beni bağlıyor. Kredi olduğu için maaşımı alır almaz ödüyorum, bu ay yatırım yapmayayım da bir dahaki ay yaparım, bu ay şuraya harcayayım da diğer ay biriktiririm keyfiyeti olmuyor. Bankaya borç, kredi borcu ciddiye alınacak birşey benim için.

Maaş önce krediye gidiyor, kalana göre hesabımı yapıyorum.
Aslında akıllıca. Çünkü ne kadar çoksa o kadar da harcanıyor. Kredi bu harcamayı düzene sokuyor.

bende yapmak istiyorum fakat yapamıyorum.. hiç bişeyden kısamıyorum.. birde eşimle çok fazla dışarıda yiyoruz:KK43: ay sonu zor geliyor.. bilen biri banada anlatsın :)

bende yapmak istiyorum fakat yapamıyorum.. hiç bişeyden kısamıyorum.. birde eşimle çok fazla dışarıda yiyoruz:KK43: ay sonu zor geliyor.. bilen biri banada anlatsın :)
Ben de dışarıda çok yediğimden epey bi gidiyor para :)

ev kredisi en iyisi.. 5 yıl sonra evin oluyor bir de maaşından bes kestirebilirsin

Borcumuz yok Allah'ıma çok şükür.
Dışarıdaki aç, açıktaki insanları düşünüp gereksiz yere harcamıyoruz, giderlerden kalanı da biriktiriyoruz.

Domates patates vs almış başını gitmiş. Süt desen bilindik bişey en az iki buçuk. Ee çalışıyorsun haftasonu bir gün dışarı çıkayım desen ne kadar dikkat etsen de gidiyor. Yani birikim yapmak zor. Hele sosyal hayatım da olsun dersen haklı olarak birikim yapmak imkansız bişey.

Her ay kenara attığım sabit bir miktar var, maaşımın yaklaşık 3 te birine tekabül ediyor, onu kenara koyuyorum, eşimin maaşından yapılan büyük ödemeler var, ev borcu, araba kredisi, faturalar vs. ödeniyor. benim maaşımla gıda giyim ve ufak tefek harcamalar yapılıyor. ay sonunda artanı yine kenara atıyorum. Kredi kartı borcum var az bir miktar onu da sıfırlayınca maaşımın yarısını biriktirmeyi düşünüyorum. bu paralarla da ilerde yatırım amaçlı küçük bir daire ya da arsa alacağım.
Maaşın 2500 ise sen 1500 tl alıyor gibi düşün ve ona göre yaşa. Altın hesabı aç bankaya ya da vadeli hesap aç oraya aktar. 1500 tl maaş alsan nasıl yaşardın mesela, o şekilde yaşa.

Merhaba arkadaşlar. Dert değil ama fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle sonsuz şükrediyorum Rabbim'e verdiği nimetlerden ötürü. Herkese de bol, hayırlı kazançlar nasip etsin Allah. Ben 2 buçuk Yıldır çalışıyorum kamuda. Bu iki buçuk yılda 14 bin biriktirebildim 2500 maaşla. Çok lüks yaşamıyorum açıkçası. Yememden hiç kesmiyorum. Gelecek için yatırım yapayım diyorum ama yapamıyorum son zamanlarda. Boş şeylere harcadığım da oluyor açıkcası. Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? En iyi yatırım yolu nedir? Sizce bu birikimle evlilik durumumda ihtiyaçlarımı karşılayabilir miyim borçlanmadan ?Teşekkür ediyorum hepinize.
herkesin kötü zamanlar için bir kenarda parası olması gerektiğine inanırım.. önemli olan çok kazanmak değil parayı akıllıca kullanmaktır.

bencede en ıyısı konut kredisi sonra kiracıda koydummu en keyıflısı ilk bikaç ay bocaldık ama çok şükür 5 yıllık kredimizin 2 yılı geçti bile yoksa elde avuçta bişi kalmıyor nekadar gelirse okadar gidiyor

Her ay kenara attığım sabit bir miktar var, maaşımın yaklaşık 3 te birine tekabül ediyor, onu kenara koyuyorum, eşimin maaşından yapılan büyük ödemeler var, ev borcu, araba kredisi, faturalar vs. ödeniyor. benim maaşımla gıda giyim ve ufak tefek harcamalar yapılıyor. ay sonunda artanı yine kenara atıyorum. Kredi kartı borcum var az bir miktar onu da sıfırlayınca maaşımın yarısını biriktirmeyi düşünüyorum. bu paralarla da ilerde yatırım amaçlı küçük bir daire ya da arsa alacağım.
Maaşın 2500 ise sen 1500 tl alıyor gibi düşün ve ona göre yaşa. Altın hesabı aç bankaya ya da vadeli hesap aç oraya aktar. 1500 tl maaş alsan nasıl yaşardın mesela, o şekilde yaşa.
Maaşımdan 1000 lira her ay birikim yapıyorum son zamanlarda ama yine de ancak bu kadar oldu işte. Söylediğiniz gibi yapmak Lazım. 1000 değil de 1500 atmaya çalışacağım ama o da pek mümkün olmuyor. Son 4 aydır 2700 küsür alıyorum ama yine 1000 atınca bana kalan para harcanıyor.

Merhaba arkadaşlar. Dert değil ama fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle sonsuz şükrediyorum Rabbim'e verdiği nimetlerden ötürü. Herkese de bol, hayırlı kazançlar nasip etsin Allah. Ben 2 buçuk Yıldır çalışıyorum kamuda. Bu iki buçuk yılda 14 bin biriktirebildim 2500 maaşla. Çok lüks yaşamıyorum açıkçası. Yememden hiç kesmiyorum. Gelecek için yatırım yapayım diyorum ama yapamıyorum son zamanlarda. Boş şeylere harcadığım da oluyor açıkcası. Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? En iyi yatırım yolu nedir? Sizce bu birikimle evlilik durumumda ihtiyaçlarımı karşılayabilir miyim borçlanmadan ?Teşekkür ediyorum hepinize.

bizde eşimle birikim yapamayız kira verip milleti zengin edeceğimize kendi evimiz olsun diye kredi çrkip ev aldık. kredi çekip mal sahibi olmak en mantıklısı oldu eşim 3000 tl alıyo 2250 krediye gidiyo ama olsun 1 senesi bitti bile kıt kanaat şükredip sinema dışarda yeme gibi alışkanlıkları bıraktık ailemde destek çıkıyo mutfak ihtiyaçlarına ettir undur vs... bende bozuklukları kumbarada biriktiriyorum 104 tl oldu bu ay ehliyet alıcam bu parayla sonra altına çevircem biriktikçe

7 sene once bekar ve calisiyorken 4 senede 30 bin biriktirdim evlendim ev tadilati esya taksitleri odedik esimle simdi iki cocukla bir kurus biriktiremiyoruz malum turkiye sartlari

7 sene once bekar ve calisiyorken 4 senede 30 bin biriktirdim evlendim ev tadilati esya taksitleri odedik esimle simdi iki cocukla bir kurus biriktiremiyoruz malum turkiye sartlari
Ben 2 buçuk yılda ancak 14 bin biriktirebildim. Bilmiyorum daha iyi nasıl yapabilirim bu fırsat varken.

X