BİRİKİMCİ HATUNLAR

çok güzel tedbirler ve de tavsiyeler

yeni gelenler hoşgeldiniz
limolupasta doğru yoldasın canım
sigarayı bırakman çok güzel
elektrik konusunda da tasarruf yapabilirsin mesela

Bugün okulun yemekhanesinde yedim yemeğimi. 4 çeşit yemek ve salata bar 4 tl. Haftada 20 lira. Aslında çok iui. Yemeğe dışarı çıktığımda Yada başka bir Kafe'ye gittiğimde 10 liradan aşağı Çıkmıyorum. Ama hergün güzel yemek olmuyor.
Bugün yemekhanede yediğim içşn kumbaraya para koymadım. Çünkü ödemeye kartla yapıyoruz. Nakit harcamadım.

üni yemekleri candır canım ya :)

selam hanımlar ben birikimden çok uzaklaştım fazlsıyla alışveriş yaptım ama zorunluluktan geçen yıla göre kilo verdim ve üst bedenden kilo alıp veriyorum kışlık kıyafetlerim olmuyordu kendimi iyi hissetmiyordum ama tamamladım ihtiyaçlarımı. inşallah bundan sonra büyük alışveriş yapmam ufak tefek şeyler olur.

dün canım çok sıkkındı bugün arkadaşımla sinema burger yaptık çok iyi geldi

Hanımlar ben 6 yıllık çalışma hayatımda eşimin birkere bile kac lira alıyorsun dediğini duymadım..maas kartım bendedir..eve bende harcarım oda..ben ondan cok daha fazla aldığım halde faturaları o yatırıyor..ben kıyafet felan alıyorum çocuklara ve bana ..mutfak ihtiyacı derken..eşimde tabii..ben bazen param bitti derim parayı ne yaptın demez...bunun lafı bile olmadı..ama arkadaşlara bakıyorum hep kartları eşlerinde biz şeffafız herşeyimiz bir diyolar...acaba ben yanlısmı yapıyorum..ne biliyim her aldımgımı eşime söylemem oda sormaz..yani neye ihtiyacım varsa...ben yanlsmıyım acaba

minerva1988 güle güle kullan.
suefsan benim eşim de hiç sormaz. Ne Kadar'a aldın ne aldın demez. Kartım da ben de. Ama harcamalarımız ortaktır. Krediler bende. Bazı faturalar onda. Herkes yatırır. Sonra kalan benim hesabımda toplanır. Harçlık olarak 100-200 çekeriz. Evde bi kutu var. Oraya koyarız. Parası biten oradan alır.

Slm arkadaşlar 2,5 senedir evliyim çalışmıyorum.ufak tefek birşeyler biriktiriyorum ama altın mı alsam hesapmı açsam karar veremiyorum bugüne kadar çon dikkat etmedim harcamalarıma bundan sonra birşeyler yapmak istiyorum sizce en iyi birikim ne şekilde olur.

yeni gelenler hoşgeldiniz
limolupasta doğru yoldasın canım
sigarayı bırakman çok güzel
elektrik konusunda da tasarruf yapabilirsin mesela

Dikkat ediyordum elektrik konusuna canım.Ama bugün daha bir dikkat ettim gereksiz lambalar flan hepsini kapattım.

bu yeni torba yasada cikmis canim.biz de hep oyle yapiyorduk ve bir sorun yasamamistik bu aya kadar
ben netten baktım 3 kere asgariden azını yatıran diyor yasa..cunku ben hala asgarisini oduyorum cunku otamatik ödemede asgarisi..ve kartımla bugun bile alış veriş yaptım

en mantıklısını yapmışsın kuzum :))
kredi kartıyla bankamatik kartyla mı yapıosun ödemeyiii??

o zamaaaaaan toparlan maddi anlamda :))
sorunun çzöüldü mü can sıkkınlığın geçti mi?

bizde de herkesin kartı kendine...
kimi faturalar bende kimisi eşimde ve de hangimizin bterse diğerimiz ona destek çıkar :))
ben kalem kalem söylemem aldıklarımı :)
aklıma gelirse söylerim gelmezse söylemem haliyle :))
ama ailede aileye değişiyor işteee

altın düşükken alabilirsin :)) uzun vadede bozdurmayacaksan almalısın ..çünkü kısa vadede kazandırmaz pek..
şahsen ben nakit oalrak biriktiriyorum.. ayrı bir hesapta biriktiriyorum :))
görmüyorummm parayı harcamıyorum da :))

günaydınlar kızlaaar...
dün akşam üstüm açık uyuya kalmışım sobada açık değildi
çok üşüdüm bi türlü ısınamıyorum
galba hasta olcammm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…