• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİMCİ HATUNLAR

merhabalarrr
BenIpek BenIpek hoşgeldin canım hayırlı birikimler
K kalemero geçmiş olsun canım
M manizis ne güzel hemencik evinizi almışsınız
math27 math27 canım ailelere her zaman güvenilmiyor ne yazık ki bu konuda,yaparız ederiz deyip yapmayanı çok gördük.bence şuan ev almaktansa mümkün olduğunca para biriktirin evinizi kurana kadar.ama sizinkilere de söylemeyin birikimi,çünkü nasıl olsa paraları var deyip almayabilirler.
@miskamber cnm küpenin tekini bulamayacaksan bozdur tek bir işe yaramayacak çünkü,bulursan diğerinide bozdurursun :)

canım insanın eşi kişi ile aynı yöne bakabiliyorsa, bakmak istiyorsa , bakmasına müsade ediliyorsa vs vs o dediğin geçerli bir durum
bizdeki durumlar biraz farklı
eşimin ailesi ile aynı apartmandayız yani kayınpedere ait bir binadayız
ama benimkisinin ailesinde değişik hünerler vardır
özetle münafıklık alametleri hat safhada '' adamlar beyaza siyah '' demekten çekinmezler
kaç yıl oldu eşimin ailesinin beni içine sindirebildiği vaki değil çünkü dünya görüşlerimiz o kadar taban tabana zıt ki anlatamam...
evliliğimin ilk 2. ayında evliliğimi sonlandırmak için elinden geleni arkalarına bırakmadılar ama başaramadılar
yıllar geçti lakin ben yoruldum yorulduğumu daha sık hisseder oldum
eşimle aramızda bir sorun yok ama 3. şahıslar artık neyle nasıl uğraşıyorlar artık kestiremiyorum anlamıyorum...
ben duamı derdimi gönlümü her daim Rabbime açıyorum
elbet zalimin zulmü de ebedi değil buna canı gönülden inanıyorum...
akşama kadar yazsam roman olur
eşime kayınpeder 13 sene önce sermaye verdi güya şu andaki ortak olduğu işletmeye ortak olabilmesi için ama
demişki bu paranın yarısı aynı zamanda diğer kardeşinin
ama o zamandan bu zamana

apartmana ;

asansör
2 defa kalorifer kazanı değişimi
binanın yan tarafı dış cephe sıvatılması
güneş enerjisi
yıllık kömür alımı
evindeki su arıtma cihazı
bütün bunların masrafı eşimden alınmış

bunlar benim tespit ettiklerim

arada tespit edemediğim neler var bilmiyorum
üstelik tek çocuk değil bunları yapsa da yapmasa da babasını tek varisi denilecek
35 yaşında kayınbirader ben bu eve geldiğimden beri ana babasının yanında tek kuruş harcamadan
kazandığını yatırıma çeviriyor.... ve abisinin bu ev için yaptıklarının bedelini insan olan insan ben de babamın oğluyum yarısını vermek de bana düşer diyen diyecek biri değil ....

geçen laf arası eşime soruyorum 10-14 yıldır çalışıyorsun çocuklarına ne bırakabilirsin bugün için diyorum da
eşimin verdiği cavaba bakın 3-4 bin tl si varmış sadece iyi mi ?

ben böyle bir ortamda maaşımı ortaya koymalı mıyım sizce ?
yoksa yuvayı bozup dağıtmalı mıyım ?
ya da çocuklarımın kendilerini kurtarmaları için gittiği yere kadar mı demeliyim ?
Her ailede buna benzer bir model kesinlikle var.

Benim de var ziyadesiyle yetiyor kpederim.

Ama ben çizgimi fena halde çizdim. Hem eşime karşı hem de kpedere karşı.

Alıcıları biraz zayıf görse çöreklenecek de ben asla taviz vermiyorum. Sizin aynı apartmanda oturmanız kötü olmuş bizim aramızda 500km var. Bunun da etkisi var tabi. Yakın olsak sanırım şimdiye kadar yüzü gözü yıkamış olmamız kuvvetle muhtemel.

Şu yaşıma kadar erkekleri tanıdıysam eğer %98 i karısı azıcık yumuşak olsa maaşının yarısını ailesine verebilecek modda.

Ama ben asla ama asla ama asla izin vermiyorum. Başka nedenleri de var tabi geçmişle ilgili.

Her ailede buna benzer bir model kesinlikle var.

Benim de var ziyadesiyle yetiyor kpederim.

Ama ben çizgimi fena halde çizdim. Hem eşime karşı hem de kpedere karşı.

Alıcıları biraz zayıf görse çöreklenecek de ben asla taviz vermiyorum. Sizin aynı apartmanda oturmanız kötü olmuş bizim aramızda 500km var. Bunun da etkisi var tabi. Yakın olsak sanırım şimdiye kadar yüzü gözü yıkamış olmamız kuvvetle muhtemel.

Şu yaşıma kadar erkekleri tanıdıysam eğer %98 i karısı azıcık yumuşak olsa maaşının yarısını ailesine verebilecek modda.

Ama ben asla ama asla ama asla izin vermiyorum. Başka nedenleri de var tabi geçmişle ilgili.

aynen yüzde yüz katlıyorum sana...biz daha yeni evli sayılırz 2 yılı bir kaç ay gecti ama bende çözdüm olayı..ev borcuna girdik şimdi onlar düşünüyor gelin işten çıkarsa ne olur diyee..bize butun kuru gıdaları falan gönderiyorlar artık bişey talep etmiyorlar eşimde veremiyor zaten:-)

aynen yüzde yüz katlıyorum sana...biz daha yeni evli sayılırz 2 yılı bir kaç ay gecti ama bende çözdüm olayı..ev borcuna girdik şimdi onlar düşünüyor gelin işten çıkarsa ne olur diyee..bize butun kuru gıdaları falan gönderiyorlar artık bişey talep etmiyorlar eşimde veremiyor zaten:-)
ne güzel en azından kuru gıdaların falan geliyor. bir de organiktir. Bence çok şanlısın.
Benimkiler köyde yapsa yapar ama asla göndermez bir şey.

ne güzel en azından kuru gıdaların falan geliyor. bir de organiktir. Bence çok şanlısın.
Benimkiler köyde yapsa yapar ama asla göndermez bir şey.

ilginç dimi insan düşünmez mi evladını..benim kızıma bile kayınvalidem bakıyor bir yıldır:-) önceden bizdede öyleydi ama şimdi salçadan bulgura kadar hatta böyle kışlık turşu konserve kurutulmuş yiyeceklerde dahil olmak üzere herşey gönderiyorlar artık:-)

merhabalarrr
BenIpek BenIpek hoşgeldin canım hayırlı birikimler
K kalemero geçmiş olsun canım
M manizis ne güzel hemencik evinizi almışsınız
math27 math27 canım ailelere her zaman güvenilmiyor ne yazık ki bu konuda,yaparız ederiz deyip yapmayanı çok gördük.bence şuan ev almaktansa mümkün olduğunca para biriktirin evinizi kurana kadar.ama sizinkilere de söylemeyin birikimi,çünkü nasıl olsa paraları var deyip almayabilirler.
@miskamber cnm küpenin tekini bulamayacaksan bozdur tek bir işe yaramayacak çünkü,bulursan diğerinide bozdurursun :)
Canım ama gitceğimiz şehirde ev kiraları çok yüksek 1+1 bile 800lira falan. Bizim oturcağımız güzel bi semtte güzel ev 1000 liranın üstünde. O yüzden ev almak mantıklı geliyor.

ilginç dimi insan düşünmez mi evladını..benim kızıma bile kayınvalidem bakıyor bir yıldır:-) önceden bizdede öyleydi ama şimdi salçadan bulgura kadar hatta böyle kışlık turşu konserve kurutulmuş yiyeceklerde dahil olmak üzere herşey gönderiyorlar artık:-)
çok imrendim valla.
Allah nazardan saklasın diyim.
Benimkiler de köyde olsun yöresel şeyler bile gelmesin Allah'tan reva mı?

Canım ama gitceğimiz şehirde ev kiraları çok yüksek 1+1 bile 800lira falan. Bizim oturcağımız güzel bi semtte güzel ev 1000 liranın üstünde. O yüzden ev almak mantıklı geliyor.
ee birikim topikine yakışır bir mantık olmuş:KK52:

math27 math27 yüksekmiş canım kiralar evet.ev almak en mantıklısı gibi duruyor.ama kendinizi herşeye hazırlamanız lazım eşya konusunda.eğer aileler almazsa en temel ihtiyaçları alırsınız kendiniz

farmasi canım sakın yuvanı bozma ama
kayınvalıdeyle fılan bu tarz bı samımıyetınız yokmu
tamam hanı sana dusmez ama
kardes durup dururken bellıkı demıcek bende ortak olayım gıderlere
abıde demedıgıne gore
ana babaya cok ıs dusuyor

canım zaten kayınbirader kayınvalidenin gözdesi
bütün mesela kayınvalide ve kayınpederin eşime üvey evlat muamelesi yapması
kayınbiradere bütün ümitlerini bağlamaları varsa yoksa herşeyi canları ciğerleri sadece kayınbirader
böyle bir mantık var mı insanın kaç tane evladı olursa olsun hangisini öne çıkarabilir hangisini çamura atabilir
kayınvalide hanım beni yıllardır içine sindiremedi geldi sindiremedi gidiyor
evlendiğimin 2. ayında yuvamı yıkmaya kalktılar
şimdi kayınbirader nişanlı bunca yıl gittikleri kapılardan boş döndüklerini alakasız ortamlarda bir şekilde duydum
kayınvalideye baksan hergün bir yerden birileri kızımızı verelim diyor :) )))))))))))))

kayınvalidenin eşime bakış açısı bir de şu oğlum bir değil ocağım kör değil
bu modda bir insan pesssssssss diyorum

işin acısı da şu ki eşim bütün bunları bilmesine duymasına rağmen ses çıkartmıyor
diyorum ki günahı boynuna çok kayınvalidenin çok duydum büyü vs gibi işlerle eltilerinden tut da kendi kocasına kadar yaptırdığını o nedenle ne hali varsa görsün Rabbime havale ettim nasıl biliyorsa öyle yapsın AMİN

Son düzenleme:
işin zor sanki o yönüyle birazz.. ben 2 yıllık evliyim çok şükür çok bir harcama yapmadan kurtulduk.. çift maaş olayı olunca eşimin aileside beklenti içine girmişti..kızkardeşi üni okuyor geziyor yiyor içiyor abi para..inanırmısınız kızım doğdu kayınvalidem sizin ihtiyacınız yok diye bir çeyrek bile takmadılar..

o ihtiyaçlık meselesi değil

görgüdür , özenmektir

pessss diyorum başka da bir şey diyemiyorum

canım zaten kayınbirader kayınvalidenin gözdesi
bütün kayınvalide ve kayınpederin eşime üvey evlat muamelesi yapması
kayınbiradere bütün ümitlerini bağlamaları varsa yoksa herşeyi canları ciğerleri sadece kayınbirader
böyle bir mantık var mı insanın kaç tane evladı olursa olsun hangisini öne çıkarabilir hangisini çamura atabilir
kayınvalide hanım beni yıllardır içine sindiremedi geldi sindiremedi gidiyor
evlendiğimin 2. ayında yuvamı yıkmaya kalktılar
şimdi kayınbirader nişanlı bunca yıl gittikleri kapılardan boş döndüklerini alakasız ortamlarda bir şekilde duydum
kayınvalideye baksan hergün bir yerden birileri kızımızı verelim diyor :) )))))))))))))

kayınvalidenin eşime bakış açısı bir de şu oğlum bir değil ocağım kör değil
bu modda bir insan pesssssssss diyorum

işin acısı da şu ki eşim bütün bunları bilmesine duymasına rağmen ses çıkartmıyor
diyorum ki günahı boynuna çok kayınvalidenin çok duydum büyü vs gibi işlerle eltilerinden tut da kendi kocasına kadar yaptırdığını o nedenle ne hali varsa görsün Rabbime havale ettim nasıl biliyorsa öyle yapsın AMİN
Baksana canım hepsi farklı bi çeşit, ama sen akıllı bi kadınsin çok güzel yolunu cizmissin, sınırını koymussun maşallah

ah farmasi sen anlattın ben burda okudugumla üzüldüm sen kim bilir ne kadar uzulmussundr,yipranmisindir allah sana sabır versin arkadaşım. eşinin de. inşallah gözü açılır.

ee birikim topikine yakışır bir mantık olmuş:KK52:
Öyle evet ama biz nasıl çıkarız işin içinden bilmiyorum:(
math27 math27 yüksekmiş canım kiralar evet.ev almak en mantıklısı gibi duruyor.ama kendinizi herşeye hazırlamanız lazım eşya konusunda.eğer aileler almazsa en temel ihtiyaçları alırsınız kendiniz
İşte canım bende herşeyim olsun istiyorum oraya gidince çünkü 4 5 ay zaten düzgün bi evimiz olmayacak:( eşya alsakta ev alamayacaz ve 1000lira kira olsa yılda 12 bin lira çöpe atmışız gibi geliyo bana. Bilmiyorum ne yapcaz:(

Back
X