- 8 Aralık 2014
- 562
- 980
- 108
Allah razı olsun kızlar. Sağolun.
Eşime telefon açtılar deden ağırlaştı diye, aradım 1 saat sonra ne yaptın demek için. Dedem az önce öldü deyince bir garip oldum. Evde de tekim, akşam oldu taziye evine şimdiden gidilir mi bilemedim. Eşimi de arayıp rahatsız etmek istemiyorum.
araba çok kötü durumda değilse ev daha mantıklı bence, arabanın alım satım masrafı olacak, vergisi falan artacak. idare ediyorsa ve konut kredisi ödediğiniz süre içinde de idare edecek gibiyse ev daha mantıklı. 2 sene sonra kiraya verdiğinizi varsayarsak kendi kredisine desteği dokunur hem, veya evin kiralarını birkaç yıl biriktirip o birikimle araba yenileyebilirsiniz.kızlar elimde 25 bin tl ye yakın para var seneye arabamı yenileyecektim acaba diyorum temelden bir eve mi girsem tanıdık bir müteahhit var evimi aldığım kişi karar veremedim ? şimdi peşinatını versem 1 yıl içinde ancak biter seneye ekim kasım gibi kredisini çekerim diye düşünüyorum
araba çok masraflı dediğin gibi yaa.hiç kullanmasan bile ayda 200 olur masrafı.. eşim ilk başta araba alalım diye çok ısrar etti ama ben pek yüz vermedim..evimizin pesinatını verdik 50bin kadar çok şukür iyikide almamışız..araba çok kötü durumda değilse ev daha mantıklı bence, arabanın alım satım masrafı olacak, vergisi falan artacak. idare ediyorsa ve konut kredisi ödediğiniz süre içinde de idare edecek gibiyse ev daha mantıklı. 2 sene sonra kiraya verdiğinizi varsayarsak kendi kredisine desteği dokunur hem, veya evin kiralarını birkaç yıl biriktirip o birikimle araba yenileyebilirsiniz.
taşıt fiyatları feci yüksek 1-1,5 senedir
kızlar elimde 25 bin tl ye yakın para var seneye arabamı yenileyecektim acaba diyorum temelden bir eve mi girsem tanıdık bir müteahhit var evimi aldığım kişi karar veremedim ? şimdi peşinatını versem 1 yıl içinde ancak biter seneye ekim kasım gibi kredisini çekerim diye düşünüyorum
yaa tanıdık biri olsa bile temelden binaya girmekte riskli..haberlerde falan hep görüyoruz ya firmalar paraları alıp inşaatı tamamlamadan kaçıyorlar..Allah korusun bu konudada dikkatli davranmanı tavsiye ederim ben sana..kızlar elimde 25 bin tl ye yakın para var seneye arabamı yenileyecektim acaba diyorum temelden bir eve mi girsem tanıdık bir müteahhit var evimi aldığım kişi karar veremedim ? şimdi peşinatını versem 1 yıl içinde ancak biter seneye ekim kasım gibi kredisini çekerim diye düşünüyorum
yani yok aracımı sıfır almıştım nisanda 3 yıl olacak severek de kullanıyorum zaten kredisi de 2016 nisanda bitecek bilmiyorum neden 48 ay çekmişim 36 ay çeksem çok daha iyi olacaktı....araba çok kötü durumda değilse ev daha mantıklı bence, arabanın alım satım masrafı olacak, vergisi falan artacak. idare ediyorsa ve konut kredisi ödediğiniz süre içinde de idare edecek gibiyse ev daha mantıklı. 2 sene sonra kiraya verdiğinizi varsayarsak kendi kredisine desteği dokunur hem, veya evin kiralarını birkaç yıl biriktirip o birikimle araba yenileyebilirsiniz.
taşıt fiyatları feci yüksek 1-1,5 senedir
evet evet biz de küçük şehirde olduğumuz için çok aman aman mesafeler katetmiyoruz arabayla öyle fakat yine de eşim sabah önce oğlumu kreşe bırakıyor, oradan işe geçiyor, akşam da yine oğlumu alıyor oradan eve geçiyor, annemlere gelip gidersek araba kullanıyoruz, bir de pazar, alışveriş vs gidersek.. oralara da çocukla gitmek zorunda kaldığımız için arabayı alıyoruz, ben yalnız gideceksem zaten hiç taşıt falan kullanmam, yürümeyi çok seviyorumaraba çok masraflı dediğin gibi yaa.hiç kullanmasan bile ayda 200 olur masrafı.. eşim ilk başta araba alalım diye çok ısrar etti ama ben pek yüz vermedim..evimizin pesinatını verdik 50bin kadar çok şukür iyikide almamışız..
valla bir tane öyle aldım ama tabi garantisi yok o hep gelir aklıma ama direk alınca da o fiyatı bulamıyorsun işte adamın paraya ihtiyacı olduğu için fiyatı düşürüyor bence ben geçen sene 120 binlik evi 97 bine aldım şimdi satsam 120-130 arasıyaa tanıdık biri olsa bile temelden binaya girmekte riskli..haberlerde falan hep görüyoruz ya firmalar paraları alıp inşaatı tamamlamadan kaçıyorlar..Allah korusun bu konudada dikkatli davranmanı tavsiye ederim ben sana..
oyyyy kızlar kızlarnoluyo size maşallahınız var bitek ben mi yoğunum?
ayyy bir sürü sey olmus alıntı yapamıyorum kalemero hayırlı olsun aldıkların ayrıca araban var eve gir canım.
yeni şeyler alanlar güle güle kullansın.
ev borcu olanlar yani kredi zedelerben de varım 3.5 neki 3.yılına gircez 7 yıl kalcak şükredinn ama olsun bi evimiz dimi ha gelelim altına kızlar akıl verin ben 79 gramdan 22 ayar bilezik almıştım araba alırz diye altın yüksekken bozduralım diyoruz ne kadar yükselecek bilmiyorum ne yapmalı birikimci hatunlar????
saol canm sanki ev alcam gibi aklıma bu geliyor bu aralar ama ne bilim ev almak zor kredi çeksem 10 yıllık çekmek zorundayım yarınımızı bilmiyoruz....oyyyy kızlar kızlarnoluyo size maşallahınız var bitek ben mi yoğunum?
ayyy bir sürü sey olmus alıntı yapamıyorum kalemero hayırlı olsun aldıkların ayrıca araban var eve gir canım.
yeni şeyler alanlar güle güle kullansın.
ev borcu olanlar yani kredi zedelerben de varım 3.5 neki 3.yılına gircez 7 yıl kalcak şükredinn ama olsun bi evimiz dimi ha gelelim altına kızlar akıl verin ben 79 gramdan 22 ayar bilezik almıştım araba alırz diye altın yüksekken bozduralım diyoruz ne kadar yükselecek bilmiyorum ne yapmalı birikimci hatunlar????
evet evet biz de küçük şehirde olduğumuz için çok aman aman mesafeler katetmiyoruz arabayla öyle fakat yine de eşim sabah önce oğlumu kreşe bırakıyor, oradan işe geçiyor, akşam da yine oğlumu alıyor oradan eve geçiyor, annemlere gelip gidersek araba kullanıyoruz, bir de pazar, alışveriş vs gidersek.. oralara da çocukla gitmek zorunda kaldığımız için arabayı alıyoruz, ben yalnız gideceksem zaten hiç taşıt falan kullanmam, yürümeyi çok seviyorum
biz de konutla araba arasında kaldık ama arabayı değiştirmek zorunda kaldık işte kreş vs durumları olunca.. eşimin işi de kreş de uzak baya, yürümek mümkün değil.. bir de kira ödemediğim için böyle tercih ettik, kira ödesem kesin ben de ev alırdım
siz arabasız idare edebiliyorsanız ne güzel, en iyisini yapmışsınız.
yaa tanıdık biri olsa bile temelden binaya girmekte riskli..haberlerde falan hep görüyoruz ya firmalar paraları alıp inşaatı tamamlamadan kaçıyorlar..Allah korusun bu konudada dikkatli davranmanı tavsiye ederim ben sana..
yani yok aracımı sıfır almıştım nisanda 3 yıl olacak severek de kullanıyorum zaten kredisi de 2016 nisanda bitecek bilmiyorum neden 48 ay çekmişim 36 ay çeksem çok daha iyi olacaktı....
ev almak çok mantıklı geliyor bana bu aralar aklım gidip geliyor altına yatırıp dalgalandıra kadar eve yatırmak daha iyi olur gibi
orası öyle tabii.. bzim yan dairemiz öyle topraktan almışlar 180 vermişler..biz 45bin fazla verdik ama arada taksit farkı falanda var yani..valla bir tane öyle aldım ama tabi garantisi yok o hep gelir aklıma ama direk alınca da o fiyatı bulamıyorsun işte adamın paraya ihtiyacı olduğu için fiyatı düşürüyor bence ben geçen sene 120 binlik evi 97 bine aldım şimdi satsam 120-130 arası
benim işim yürüme mesafesinde eşiminde servisi var kızımada kayinvalidem bakıyor. yaa arabada şart ama yapacak bişey yok.. evi şimdi aldık aldık dedim kızım büyüdükçe masrafıda büyüyecek ozaman daha çok zorlanırdık..
boşver idare ediyorsa gittiği yere kadar arabasız devam edin. evet büyük kolaylık ama egzoz gazları vs düşünüce bir taraftan büyük de bencillik aslında.. o kısmı da beni çok rahatsız ediyor mesela.
yani adamdan çek alırım bitirme tarihine karşılıklı güven nihayetinde o tür senaryoları da düşünmek lazım az para değil sonuçtaorası öyle tabii.. bzim yan dairemiz öyle topraktan almışlar 180 vermişler..biz 45bin fazla verdik ama arada taksit farkı falanda var yani..
aynen aynencok tatlı bir düşünce yaa valla bende yazıcıdan cıktı aldıkça kendimi rahatsız hissediyorum..sanki ağaçlar kesiliyormuş gibi hissediyorum.. bir yazı çıkaracağım 10 sayfa harcıyorum..yok noktası yok virgülü derkenn:-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?