BİRİKİMCİ HATUNLAR

aaaa neden vermiyor memura bende sevinmiştim oğlum uc yaşına gelmeden yetişse diye tuh.
evet BESten vazgeçtim. büyüyen çocuğum poliçesi varmış onu araştırıyorum. çocuk 18 yaşına gelene kadar isterse 25 yaşına kadar ödenebiliyormuş toplu çekiyormuş yada aylık olarak veriyorlarmış hiç bir zarar durumu yokmuş daha mantıklı geldi sanki

günaydın arkadaşlar seneye kısmetse arabamızın borcu bıtıyo satıp kedıyle ev alka ıstıyorz ben birikimimi altın alarak yapıyorum ev peşinatı için seneye bozdurcam sizce altın tl mı yoksa döviz olarak mı yapsam bundan sonra

gelecek seneye alıcaksan evi riske girme bence tl olarak kalsın

yap gitsin kız :) büyür gider

kızlar 200 gr altınımı satıp 172 tl kar ettim.
inşallah düşünce yine alıcam.

Allah bereket versin oh oh süper benim de bi 60-70 lira karım oldu sabah

kızlar çocuğum poliçesi varmış 18 yaşına gelince çekebiliyormuş haberiniz varmı ya

biliyorum kesinlikle yaptırma derim çünkü 18 yas sıkıntılı senden habersiz gider ceker yer bişeye kızar bi olay olay olur gider alır riskli bu hiç girme derim ben kendi üzerime yaptırdım hem ilerde çekmezse bakarsın emekliliği bekleyip devlet katkısının hepsini alırız birini eşine birini sana yaptır ama tekrar söylüyorum para biriktirebişlen için bir katkısı yok orda bir yılda kazandıgını altın alıp 1 ayda kazanırsın parayı tutabiliyorsan girmeee

bes ya da baska seyler düşünen arkadaslar varsa sizin paranızı sizden daha cok kimse düşünemez yapabiliyorsanız kendiniz biriktirin derim cünkü bu sistemler gercekten karlı değil sen neden girdin dersiniz ben kar etmeyi gectim amacım sadece biriksin cünkü bunu o günün şartlarında yapamıyordum.. internetten araştırın

ben katılmıyorum bes yapma diyen arkadaşlara. 2008 öğrenciyken bi ablanın zoruyla yaptırmıştım bes. arada gir çıklarda yaptım dondurdum..
ben düzenli birikim yapan biri olmama rağmen, geçen gün BES te 6000 TL biriktiğini öğrendim..
yani ben birikim yapabilmeme rağmen, 6000 orada birikmiş.
bende anneme başlayacam ocak ayında.. annem ilerde azda olsa eline maaş gibi birşeyi geçsin diye.. bizden para kesinlikle almaz.. bizde bes yapmaya karar verdik. 10sene sonra yaşıda tuttuğu için direk maaşa bağlancak

sen nerelerdesin canm ? hiç girmiyorsun artık

kızlar sizin için girdim bakım benim BES bilgilerim

Bekleyen TL Tutar( aylık ödemem)
150,00TL

Tahsilat Tutarı (Devlet Katkısı Hariç)
4.400,00TL

Devlet Katkısı Tutarı
759,50TL

Birikim Tutarı (Devlet Katkısı Hariç)
4.701,22TL

Devlet Katkısı Birikimi*
839,51TL

Toplam Birikim (Devlet Katkısı Dahil)
5.540,73TL

Hakedilen Devlet Katkısı Oranı*
%0.00

Hakedilen Devlet Katkısı Tutarı**
0,00TL

Devlet Katkısı Hakediş Baz Tarihi
01/01/2013

* Hakedilen Devlet Katkısı Oranı: 01/01/2013 tarihinden itibaren başlayan devlet katkısı uygulamasına göre, Devlet Katkısı Birikimi emeklilik sözleşmesinin sistemde geçirdiği süreye göre hakedilmektedir. Hakediş oranları; hakediş baz tarihinden itibaren 3 yıla kadar %0, 3 - 6 yıla kadar %15, 6 - 10 yıla kadar %35, 10 yıl ve daha fazla olması durumunda ise %60’dır. Emeklilik durumunda %100 dür. Devlet Katkısı Hakedişleri hakkında detaylı bilgi için tıklayın. Hakedilen Devlet Katkısı Oranı

kızlar durum bu yani ben 4400 yatırmışım şu an 4700 olmuş devlet katkısı şu an cıksam alamıyorum henüz 3 yıl olmamıs oranları yukarıda yazıyor kar 3 yılda 300*0,15=45 tl görünüyor sizce ben altın alsam 3 yılda kaç lira kar ederdim ben altında bir haftada alıyorum o karı zaten 3 yıldan sonra cıkmak istersem su an 839*0,15=125 +45=170 lira bozdur bozdur harca hesap ortada siz karar verin tekrar ediyorum para biriktirebilen için avatajı yok ama uzun yıllar cekmem atıp unutcam uğraşamam derseniz girin

6000 ne tutarı bu? 6-7 yılda kaç lira yatırdın önemli olan oayrıca o kesintiler hariç tutar mı bi git cekmek iste bakalım kaç lira veririz diyecekler göründüğü kadar güzel bir sistem değil ama hiç yoktan iyidir.

iyide benim amacım çekmek için değilki? ben zaten 10yıl bekleyecem. başlarkende bu niyetle başladım.
10 yıl sonra çekersem %15 yada %10 kesilecek ve buda devlet katkısından.

aof sınavlarım vardı onlara çalıştım izin almıştım.
pazartesi salıda çok hastaydım işe gelemedim. şuandada pek iyi olduğum söylenemez ama.
evet sınavların olduğunu biliyordum nasl geçti peki ?
geçmiş olsun grip falan mı oldun ?

Kizlae benmde bes var arastirirken maas aldigimiz bankaninki uygun geldi giris aidati flanda istemedi 100den 109oldu 8aydir yatiyor sanirim gecen bahar ayinda basladikotomatik maastan cekiliyor bnm maas olmadigi icin esimin maasnda ptomatik cekiyor devlet katkisi 27,50 bu dirumda bana biz cok memnununuz esim bnm ustume yaptirdi cok memnunuz zpr birikim yapan biriyiz haliyle maas sebebiyle cok ii geldi bu bize keske ilk evlendigimiz sene yaptorsaydik dioruz gizli gizli kendikendine birikiyor ne guzel

Yeni gelen arkadaslarimiz varmis Hos geldiniz guzeller, birikimleriniz bereketlensin.

Hic takip etmiyordum altini, simdi sizden ogrendim. 20 bin tutarinda kasada vardi. Tl ye cevirsek mi biz de acaba? Haftaya ev alma ihtimalimiz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…