• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİMCİ HATUNLAR

Bu ay eşimle paraları bolüştük.
ona 580 tl kaldı
bana araba kredisinden ve günden sonra 1000 lıra kaldı bana .
cocugun dişlerini yaptırıyorum
sonracıma aprayı sıkıp suyunu ıcebilriim.
bu ay giysi almayı düşünmüyorum bu paradan muuttlkaa 400 tl fılan bırıktırmem lazım.
zira yemek kartımda bu ay 300 tl var idi dun marketten 200 tl'lık alısverıs yaptık ıhtıyaclarımzı aldık
bakalım fark edecekmı bu toplu market alısverısı

Bu ay eşimle paraları bolüştük.
ona 580 tl kaldı
bana araba kredisinden ve günden sonra 1000 lıra kaldı bana .
cocugun dişlerini yaptırıyorum
sonracıma aprayı sıkıp suyunu ıcebilriim.
bu ay giysi almayı düşünmüyorum bu paradan muuttlkaa 400 tl fılan bırıktırmem lazım.
zira yemek kartımda bu ay 300 tl var idi dun marketten 200 tl'lık alısverıs yaptık ıhtıyaclarımzı aldık
bakalım fark edecekmı bu toplu market alısverısı

bizde eşimle her ay paralarımızı mutlaka bölüşüyoruz ama her nedense eşim hemen bitirip beni sömürmenin derdine düşüyor.:-) kadınlar kadar tutumlu olamıyor erkekler nedense..

bizde eşimle her ay paralarımızı mutlaka bölüşüyoruz ama her nedense eşim hemen bitirip beni sömürmenin derdine düşüyor.:-) kadınlar kadar tutumlu olamıyor erkekler nedense..
bundanda korkuyorum acıkcası
bız genelde bosulmuyoruz
Allah bereket versın bu evımıze oldukca yuklu mıktarda para gırdı
ıkramıye ayıydı fılan
ama arabanın aküsü bitti frenleri ve filtrteleri değişti derken eşim cok bozuldu al senin basından kalan para buda benimkinden diyerekten kafası attı
normalde bolüşmeyiz. bakalım sonumuzu görücez

günaydın kızlar
işe geldim.. öyle çok işim var k. bitmiyor bir türlü. bırakıp kaçasım geliyor.
herkese güzel bir gün dilerim...

bundanda korkuyorum acıkcası
bız genelde bosulmuyoruz
Allah bereket versın bu evımıze oldukca yuklu mıktarda para gırdı
ıkramıye ayıydı fılan
ama arabanın aküsü bitti frenleri ve filtrteleri değişti derken eşim cok bozuldu al senin basından kalan para buda benimkinden diyerekten kafası attı
normalde bolüşmeyiz. bakalım sonumuzu görücez

evet yaa her ay illa birşey çıkıyor masraf olarak hesapta olmayan..araba zaten başlı başına masraf..bizim arabamız yok çok şükür ayda 1500 ile falan idare ediyoruz:-)

nasıl yapıyorsunuz şimdi bu işi?
herkes kendi bütçesinin elverdiği ölçüde birikim yapıyor. bazılarımız kumbara da biriktiriyor. hergün az çok birşeyler atıyoruz kumbaraya. ayın sonunda farmasiye bildirim yapıyoruz...
tüm bunların dışında konuşuyoruz, dertleşiyoruz, anlatıyoruz, beraber ağlıyor, sevinçlerimize ortak oluyoruz.....
aklına ne gelirse herşeyden konuşuyoruz....

günaydın kızlar
işe geldim.. öyle çok işim var k. bitmiyor bir türlü. bırakıp kaçasım geliyor.
herkese güzel bir gün dilerim...
kolay gelsin canım
bazen benim de herşeyden herkesten kaçasım geliyor :KK50::KK19::KK5:

kaçılın ben de geldim:KK68:
hoşgeldin canımm bol bereketli birikimler yapabilmen dileğiyle ... :KK66:

evet yaa her ay illa birşey çıkıyor masraf olarak hesapta olmayan..araba zaten başlı başına masraf..bizim arabamız yok çok şükür ayda 1500 ile falan idare ediyoruz:-)
1500 tl
eve kalan ödemelerden sonrakı paramı

farmasi ben bildirimi bu ay yapamadım gülüm
sonraki aya yapıcam
kacırmısım

herkes kendi bütçesinin elverdiği ölçüde birikim yapıyor. bazılarımız kumbara da biriktiriyor. hergün az çok birşeyler atıyoruz kumbaraya. ayın sonunda farmasiye bildirim yapıyoruz...
tüm bunların dışında konuşuyoruz, dertleşiyoruz, anlatıyoruz, beraber ağlıyor, sevinçlerimize ortak oluyoruz.....
aklına ne gelirse herşeyden konuşuyoruz....
Kısaca bilgi vereyim şimdi size kendi hakkımda.

Ben de eşim de çalışıyoruz. İkimiz de özel sektördeyiz. Maaşlarımızı ayın bir ortasında bir de sonunda iki eşit parça halinde alıyoruz. Tarihlerimiz birbirine yakın. Mesela ben her ayın 7 sinde eşim her ayın 10 da gibi..

Ayın ortasında aldığımızla yatırım yapmaya çalışıyoruz. Ay sonuna topladık ödemeleri yani ikinci maaşlardan veriyoruz. Ben her zaman ikinci maaştan da az yatırım yapalım derim ama kesinlikle olmaz. Yıllar içinde yaptığımız birikim maaşların artmasına doğru orantılı yükselmesi gerekirken bazen aşağıda bile kalabiliyoruz. Kredi kartı için her ay, “ bu ay dikkat edelim” dememize rağmen yüzleşince gerildiğim oluyor.

Ben nasıl kendime çeki düzen verebilirim kredi kartı harcamaları konusunda?

kolay gelsin canım
bazen benim de herşeyden herkesten kaçasım geliyor :KK50::KK19::KK5:

hoşgeldin canımm bol bereketli birikimler yapabilmen dileğiyle ... :KK66:
hoşbulduk.:KK68:
aslında o kategoride olmayı beklemiyordum. sadece paramı zor kazandığım için kıymetini bilen biriyim o kadar. ama eline su dökülmeyen farmasiyi hiç tanımıyordum ben kk da.
memnun oldum.
yaş falan kaç?

Back
X