• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİMCİ HATUNLAR

hm anladım baya yukluymus bızım kredımız o kadar degıl
ama 1500 tl ıyı para
e ne kadarını atıyorsunu kenara pekı?
evi haziranda aldık temmuzda taksitlere başladık ozman hiç paramız yoktu çünkü elimizdeki herseyi peşinata yatırdık..temmuzdan bu yana cok bişey biriktiremedik çünkü eşimin kardeşinin düğünü vardı 2binlira ona harcadık..1000binliraya bir bilezik ona bir tanede kendime aldım kurban falanda kestik yani kısaca her ay 500 falan ayırabiliyorum diyelim..ama şu anda sıfır noktasındayız diyebilirim.. düğün ekimdeydi çünkü anca toparladık bu ay.. şehirler falan farklı olunca bayağı harcama oldu:-)

Kısaca bilgi vereyim şimdi size kendi hakkımda.

Ben de eşim de çalışıyoruz. İkimiz de özel sektördeyiz. Maaşlarımızı ayın bir ortasında bir de sonunda iki eşit parça halinde alıyoruz. Tarihlerimiz birbirine yakın. Mesela ben her ayın 7 sinde eşim her ayın 10 da gibi..

Ayın ortasında aldığımızla yatırım yapmaya çalışıyoruz. Ay sonuna topladık ödemeleri yani ikinci maaşlardan veriyoruz. Ben her zaman ikinci maaştan da az yatırım yapalım derim ama kesinlikle olmaz. Yıllar içinde yaptığımız birikim maaşların artmasına doğru orantılı yükselmesi gerekirken bazen aşağıda bile kalabiliyoruz. Kredi kartı için her ay, “ bu ay dikkat edelim” dememize rağmen yüzleşince gerildiğim oluyor.

Ben nasıl kendime çeki düzen verebilirim kredi kartı harcamaları konusunda?

biz evlendiğimizde 5 tane kredi kartı vardı eşimde ilk işe başladığımda çift maaş aldım hepsini ödeyip kartları kapattırdım..kartla alışveriş yapılınca ev çok bereketsiz oluyor bence.. kim nereye harcıyor belli değil.. şimdi bi tane bende bitanede eşimde var kart.. onuda uçak bileti yada internet alışverişi yaparken kullanıyoruz..

kızlarr bu gün evdeyim işe gitmedimm uykumu alamıyorum :63: bende uyudum ohh missss....
altınları bozdurdum altın çıktı :) neyse 40 tl daha kar edebilirdim sağlık olsun düşse hemen alacağım bende tl kalaması sakıncalı yerim o parayı :KK49:

biz evlendiğimizde 5 tane kredi kartı vardı eşimde ilk işe başladığımda çift maaş aldım hepsini ödeyip kartları kapattırdım..kartla alışveriş yapılınca ev çok bereketsiz oluyor bence.. kim nereye harcıyor belli değil.. şimdi bi tane bende bitanede eşimde var kart.. onuda uçak bileti yada internet alışverişi yaparken kullanıyoruz..
ben de öyle evledikten 2 yıl sonra kart sayısını 1 e indirdim. eşimde duruyor kart ben genelde işten eve evden işe mekik dokuyunca al getir götür işini eşim yapıyor. tek bankaya tek karta borçlanmak en güzeli.
ama harcayınca o da yüklü geliyor.

kızlarr bu gün evdeyim işe gitmedimm uykumu alamıyorum :63: bende uyudum ohh missss....
altınları bozdurdum altın çıktı :) neyse 40 tl daha kar edebilirdim sağlık olsun düşse hemen alacağım bende tl kalaması sakıncalı yerim o parayı :KK49:
Bravo valla ne kadar milimetrik hesap yapıyorsun.:nazar:

Günaydınlar ..
şu hafta sonu gelsin artık bana geçmek bilmedi..
Benİpek hoşgeldinnn :KK36::KK36::KK36: seni gördüğüme cok sevindim...:KK37:
Hoşbulduk canım.:KK37:
Ben de seni gördüğüme sevindim. Hiç görünmüyorsun ortalıkta buralarda takılıp birikim mi yapıyorsun yoksa?:KK45:
bakalım ben de kendime bu topikle ne kadar çeki düzen verebileceğim? Şimdiye kadar bilmemem de çok ilginç. Allah bilir bilmediğim neler var başka şu kk da.
KK BDV den ibaret sanki:KK48:

Kısaca bilgi vereyim şimdi size kendi hakkımda.

Ben de eşim de çalışıyoruz. İkimiz de özel sektördeyiz. Maaşlarımızı ayın bir ortasında bir de sonunda iki eşit parça halinde alıyoruz. Tarihlerimiz birbirine yakın. Mesela ben her ayın 7 sinde eşim her ayın 10 da gibi..

Ayın ortasında aldığımızla yatırım yapmaya çalışıyoruz. Ay sonuna topladık ödemeleri yani ikinci maaşlardan veriyoruz. Ben her zaman ikinci maaştan da az yatırım yapalım derim ama kesinlikle olmaz. Yıllar içinde yaptığımız birikim maaşların artmasına doğru orantılı yükselmesi gerekirken bazen aşağıda bile kalabiliyoruz. Kredi kartı için her ay, “ bu ay dikkat edelim” dememize rağmen yüzleşince gerildiğim oluyor.

Ben nasıl kendime çeki düzen verebilirim kredi kartı harcamaları konusunda?
böyle kapalı bilgilerle olmaz
biraz geriye dönersen kuruş kuruş maasları yazdıgımızı göreceksin :D
yoksa bana kalırsa hepsinden bırıkım yaopman lazım ama parayı görek :D

hoşbulduk.:KK68:
aslında o kategoride olmayı beklemiyordum. sadece paramı zor kazandığım için kıymetini bilen biriyim o kadar. ama eline su dökülmeyen farmasiyi hiç tanımıyordum ben kk da.
memnun oldum.
yaş falan kaç?
senı neye aday gostermısler ayol?
ben bu sene ıyıyım ya sanırım sadece 1 yere aday gosterılmısım
gecen sen neydı o oyle :D
sen de mi burdasın cute burada da mı karşılaştık anacım?
valal benım el atmadıgım kk formu yok :D
ben burayada uyeyım :D

evi haziranda aldık temmuzda taksitlere başladık ozman hiç paramız yoktu çünkü elimizdeki herseyi peşinata yatırdık..temmuzdan bu yana cok bişey biriktiremedik çünkü eşimin kardeşinin düğünü vardı 2binlira ona harcadık..1000binliraya bir bilezik ona bir tanede kendime aldım kurban falanda kestik yani kısaca her ay 500 falan ayırabiliyorum diyelim..ama şu anda sıfır noktasındayız diyebilirim.. düğün ekimdeydi çünkü anca toparladık bu ay.. şehirler falan farklı olunca bayağı harcama oldu:-)
henüz bırıktıremedık dıyorsun
anlıyorum canım
bende döviz oalrak maasımı alıyorum
yanı bu ay suprız arabanın masrafı cıktı ama bıktım yanı evlatlıktan reddedıcem :D
hos bı sıkıntısı yok ama vergısıne bıle canım sıkılıyor onu bızden sayamıyorum :D

sızın ev 5 senelıkmı kredıyle?

aynen canm benm vucudum iflas etti bu gün sabah kalkamadım evde pinekliyorum :KK76:
ohh ne güzell.. dinlen bol bol.. geçmiş olsun bu arada.
İzmirde de mis gibi yağmur var.. tam kitap çay molası..
gece yağmur sesine uyanıp izledim biraz.
deli gibi kitap alasım var. evde okunacaklarım da var.. hastalık oldu bende bu sanırım.:KK48:

böyle kapalı bilgilerle olmaz
biraz geriye dönersen kuruş kuruş maasları yazdıgımızı göreceksin :D
yoksa bana kalırsa hepsinden bırıkım yaopman lazım ama parayı görek :D

senı neye aday gostermısler ayol?
ben bu sene ıyıyım ya sanırım sadece 1 yere aday gosterılmısım
gecen sen neydı o oyle :D
valal benım el atmadıgım kk formu yok :D
ben burayada uyeyım :D

henüz bırıktıremedık dıyorsun
anlıyorum canım
bende döviz oalrak maasımı alıyorum
yanı bu ay suprız arabanın masrafı cıktı ama bıktım yanı evlatlıktan reddedıcem :D
hos bı sıkıntısı yok ama vergısıne bıle canım sıkılıyor onu bızden sayamıyorum :D

sızın ev 5 senelıkmı kredıyle?
en birikimciye göstermişler.
bazen bdv de tasarruf tavsiyeleri veriyordum ondan herhalde ama işin pirleri buradaymış:KK76:

K kalemero yavrum benımde maas dolar olarak duruyor
dolarda pek dusup sureklı sayfa guncellıyorum zıra 40 tl nakıtım var tl olarak :D hos 2-3 gundur hıc para harcamadım ama dovıze bulasmamak ıcın ellesmıyorum
buarada altınlarıı bozmusun kactan bozdun ya?
ben dun alyansımı sordumru bı arkadas ıle 185 tl demıs yanı esımın alyansı
halbukı esım 1 hafat once her ıkımızın alyasını alıp gıtmıstı 435 tl demıslerdı her ıkısıne
dustumu yuksekmıydı noldu o arada bılmıyorum :D

deli gibi kitap alasım var. evde okunacaklarım da var.. hastalık oldu bende bu sanırım.:KK48:
Olsun da bu hastalık olsun ya. ben de okuyama okuyamaya uzaklaşıyorum. Çok üzülüyorum aslıdna. Kızım olmadan önce haftada 1 tane kitap bitirirdim. Bu saplantıyı biliyorum. vucut resmen kitap istiyor gibi.
Ama çocuktan sonra hep yarım kalıyor.

saol canm burda da deli gibi rüzgar yağmur habercisi ama büyük ihtimalle c.tesi yağar o dediğini ben yaparım çay kitap battaniye yağmur ve tatilll :KK76: yağmuru seviyorum ya ruhumu dinlendiriyor
sennle o yönümüz aynı gitti geçen dr a almıcam dedim ama 3 kitap alıp çıktım küçük iskenderin 2 si biri de beynine format at evde okumadığım 10 kitabım vardırama lıyorum gende

Hoşbulduk canım.:KK37:
Ben de seni gördüğüme sevindim. Hiç görünmüyorsun ortalıkta buralarda takılıp birikim mi yapıyorsun yoksa?:KK45:
bakalım ben de kendime bu topikle ne kadar çeki düzen verebileceğim? Şimdiye kadar bilmemem de çok ilginç. Allah bilir bilmediğim neler var başka şu kk da.
KK BDV den ibaret sanki:KK48:

evet aynen öyle.. artık buralardayım.. :KK53: ekmek aslanın değil ağzı midesinde olunca.:KK70:
Farmasi ile sık kemerleri yapıyoruz :KK8::KK8:
Bdv den cok sıkıldım.. zaten hayat yeterince dertli .. kaynana gelin dertlerinden şiştim girmiyorum oraya artık :-):-) bazen fake konular cıkıyor üzüldüğüme değmiyor..
+18 bir ara komik oluyordu ekşicilerden sacma sapan konulara bizim hatunların yorumları. :KK53:
arada bakınıp cıkıyorum.. bdv lere.
sen nasılsın :KK19:

K kalemero yavrum benımde maas dolar olarak duruyor
dolarda pek dusup sureklı sayfa guncellıyorum zıra 40 tl nakıtım var tl olarak :D hos 2-3 gundur hıc para harcamadım ama dovıze bulasmamak ıcın ellesmıyorum
buarada altınlarıı bozmusun kactan bozdun ya?
ben dun alyansımı sordumru bı arkadas ıle 185 tl demıs yanı esımın alyansı
halbukı esım 1 hafat once her ıkımızın alyasını alıp gıtmıstı 435 tl demıslerdı her ıkısıne
dustumu yuksekmıydı noldu o arada bılmıyorum :D
kız alyansını satıp birikim mi yapacaksın?
cute her huyunu biliyordum da finançı huyunu da yeni öğrendim. ahan da tarih attım buraya unutmam 04/12/14

Back
X