• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİMCİ HATUNLAR

kredi değil tam olarak canım bu albarakanın 48 ay faizsiz yapıp sattığı evlerden aldık.. 225 bin olunca biraz yüksek oldu ödemelerimiz o yüzden:-(
peşinat vs vermedınızmı
2 sene hemencık gecer buarada canım[/QUOTE]

48 ay 4 yıllıktı anlaşma 41 ay kaldı çok şükür..55 bin verdik peşinat olarak..

canm 41 gr da 72 lira kar 2 ay içinde bankaya yatırsan o parayı 1 yılda vermez sanırım :KK76:
işte sürekli takip etmek lazım. Ben de bankadaki altın hesabını sevmiyorum. sıcak para ya da sıcak altın olacak kanlı canlı.
hani mesela çalışmıyorsan 41 gr mı elinde olan altında bozdur al yapabilirsin. hobi gibi.
ama benim dışarıda hiç zamanım yok. organize sanayi bölgesinde çalışıyorum.

ya aynen abımlerde mesela cocukların ayrı ayrı tabletı var
onları var benım yok dyor canım sıkılıyor ıdyor bılmem ne bılmıyorum
cocugu bozmakta ıstemıyorum
kurallara sadık kalamazsak bıttık bız
herkesin var maalesef artık cute.
biz babamızın yolunu gözlerdik cebinden 1 tane çikolata çıkacak diye gözünün içine bakardık. şimdi evde çekmeceler en kralıyla dolu yüzüne bakmıyor çocuklar. başak ankdayken eşimle ona sürpriz yaoalım dedik inan alacka bir şey bulamadık.

herkesin var maalesef artık cute.
biz babamızın yolunu gözlerdik cebinden 1 tane çikolata çıkacak diye gözünün içine bakardık. şimdi evde çekmeceler en kralıyla dolu yüzüne bakmıyor çocuklar. başak ankdayken eşimle ona sürpriz yaoalım dedik inan alacka bir şey bulamadık.
oyuncaklarıyla cok guzel oynuyor ama
sankı ıste herkezınde oldugu ıcın artık ona varlık ıcınde yokluk cektırıyorum gıbı gelıyor
kendı telefonumuda vermıyorum
saklıyorum eve gırınce
televızyonuda cok acmıyoruz
koy hayatı yasıyoruz

işte sürekli takip etmek lazım. Ben de bankadaki altın hesabını sevmiyorum. sıcak para ya da sıcak altın olacak kanlı canlı.
hani mesela çalışmıyorsan 41 gr mı elinde olan altında bozdur al yapabilirsin. hobi gibi.
ama benim dışarıda hiç zamanım yok. organize sanayi bölgesinde çalışıyorum.
aynen canm ben sürekli takip ediyorum işim gereği de sürekli usd euro takip ediyorum o da aradan çıkmış oluyor :KK66:
sanırım bundan sonra onu öyle çevireceğim sürekli fiziki altınlarım var onlara karışmam ama

oyuncaklarıyla cok guzel oynuyor ama
sankı ıste herkezınde oldugu ıcın artık ona varlık ıcınde yokluk cektırıyorum gıbı gelıyor
kendı telefonumuda vermıyorum
saklıyorum eve gırınce
televızyonuda cok acmıyoruz
koy hayatı yasıyoruz
TV ben de açmıyorum akşamları. Vakit kalmıyor aslında.

Ama her şeyden bir şey öğreniyorlar. Okulda bile PC den takip edilen konuları var.

Kaldı ki el koordinasyonun gelişmesi için onu da deneyebilirsin. Teknoloji her zaman kötü değildir doz ayarı olduktan sonra.

Mesela kızlar için Barbi giydirme oyunları oluyor. Kendi zevkini keşfediyor. Belki içinde bir Nurella var kızımın dozunda izin veriyorum.

aynen canm ben sürekli takip ediyorum işim gereği de sürekli usd euro takip ediyorum o da aradan çıkmış oluyor :KK66:
sanırım bundan sonra onu öyle çevireceğim sürekli fiziki altınlarım var onlara karışmam ama
Fiziki altınları evde saklamak mesele.

Hadi güvenlik olarak çözdün diyelim. Doğal afeti var bilmem neyi var..

Ben kızım doğduğunda çok pratik bir hesap yapmıştım. Bana maddi olarak hiç dokunmayacak ayda 1 tane çeyrek alıp atayım dedim kızım için. Mesela 1 yılda 12 çeyrek 20 yaşına gelince 240 çeyrek yapar. Şu anın parasıyla 36 bin yapar. 1 yıl kadar biriktirdim sonra mantıksız geldi bu bana kaybolma durumuna karşı. Ben gelenekçi biriyim bankada altın hesabı sevmiyorum.

ben de ipek 34 yaşındayım aslında 35 i yaşıyorum.:oops:
1 çocuk annesiyim.
Ben eşimle birikim yapabiliyorum ama nedense hayat pahalı galiba ya da gelire göre gider oluyor tam istediğim ayar olmuyor. Millet biz iki maaş olunca dünya paramız var sanıyor ama olmuyor.
Aslında sen birikim yapabilecek kapasiteysen eğer eşini de dizginleyecek kapasitede olman lazım. en azından şimdiye kadar tanıdığım hatunlar birkimciyse genelde 2. özelliği de taşıyorlar.

canım insanın eşi kişi ile aynı yöne bakabiliyorsa, bakmak istiyorsa , bakmasına müsade ediliyorsa vs vs o dediğin geçerli bir durum
bizdeki durumlar biraz farklı
eşimin ailesi ile aynı apartmandayız yani kayınpedere ait bir binadayız
ama benimkisinin ailesinde değişik hünerler vardır
özetle münafıklık alametleri hat safhada '' adamlar beyaza siyah '' demekten çekinmezler
kaç yıl oldu eşimin ailesinin beni içine sindirebildiği vaki değil çünkü dünya görüşlerimiz o kadar taban tabana zıt ki anlatamam...
evliliğimin ilk 2. ayında evliliğimi sonlandırmak için elinden geleni arkalarına bırakmadılar ama başaramadılar
yıllar geçti lakin ben yoruldum yorulduğumu daha sık hisseder oldum
eşimle aramızda bir sorun yok ama 3. şahıslar artık neyle nasıl uğraşıyorlar artık kestiremiyorum anlamıyorum...
ben duamı derdimi gönlümü her daim Rabbime açıyorum
elbet zalimin zulmü de ebedi değil buna canı gönülden inanıyorum...
akşama kadar yazsam roman olur
eşime kayınpeder 13 sene önce sermaye verdi güya şu andaki ortak olduğu işletmeye ortak olabilmesi için ama
demişki bu paranın yarısı aynı zamanda diğer kardeşinin
ama o zamandan bu zamana

apartmana ;

asansör
2 defa kalorifer kazanı değişimi
binanın yan tarafı dış cephe sıvatılması
güneş enerjisi
yıllık kömür alımı
evindeki su arıtma cihazı
bütün bunların masrafı eşimden alınmış

bunlar benim tespit ettiklerim

arada tespit edemediğim neler var bilmiyorum
üstelik tek çocuk değil bunları yapsa da yapmasa da babasını tek varisi denilecek
35 yaşında kayınbirader ben bu eve geldiğimden beri ana babasının yanında tek kuruş harcamadan
kazandığını yatırıma çeviriyor.... ve abisinin bu ev için yaptıklarının bedelini insan olan insan ben de babamın oğluyum yarısını vermek de bana düşer diyen diyecek biri değil ....

geçen laf arası eşime soruyorum 10-14 yıldır çalışıyorsun çocuklarına ne bırakabilirsin bugün için diyorum da
eşimin verdiği cavaba bakın 3-4 bin tl si varmış sadece iyi mi ?

ben böyle bir ortamda maaşımı ortaya koymalı mıyım sizce ?
yoksa yuvayı bozup dağıtmalı mıyım ?
ya da çocuklarımın kendilerini kurtarmaları için gittiği yere kadar mı demeliyim ?

ben böyle bir ortamda maaşımı ortaya koymalı mıyım sizce ?
yoksa yuvayı bozup dağıtmalı mıyım ?
ya da çocuklarımın kendilerini kurtarmaları için gittiği yere kadar mı demeliyim ?

işin zor sanki o yönüyle birazz.. ben 2 yıllık evliyim çok şükür çok bir harcama yapmadan kurtulduk.. çift maaş olayı olunca eşimin aileside beklenti içine girmişti..kızkardeşi üni okuyor geziyor yiyor içiyor abi para..inanırmısınız kızım doğdu kayınvalidem sizin ihtiyacınız yok diye bir çeyrek bile takmadılar..

farmasi canım sakın yuvanı bozma ama
kayınvalıdeyle fılan bu tarz bı samımıyetınız yokmu
tamam hanı sana dusmez ama
kardes durup dururken bellıkı demıcek bende ortak olayım gıderlere
abıde demedıgıne gore
ana babaya cok ıs dusuyor

kızlar düğünden kalma takmadığım bi küpem vardı..teki kaybolmuşş..napayım ben onu bozdurup çeyrek falanmı alsamkio_O

kızlar düğünden kalma takmadığım bi küpem vardı..teki kaybolmuşş..napayım ben onu bozdurup çeyrek falanmı alsamkio_O

çok taşlı falansa bisey etmez bide 14 ayar oluyor genelde onlar.. yanında nakit varsa götür iyi bir miktar söylerse bozdur tabi tek küpeyi ne yapacaksın:-)

Günaydın kızlarr
Bir kaç gündür gelemiyorum..:KK23: Bugün öyle güzel yağmur yağıyor ki burda.. Durup biraz tembellik yapayım dedim :)
Kahve , kitap , battaniye ohh :KK36:

Harika bir gün olur umarım kızlar..

Bende altın hesabı açtım. pazartesi 83 lirayken 1 gr aldım ama az aldığıma pişman oldum.. 86 larda şu an bakalım düşerse 82 -83 civarına 30 gr gibi bir alım yapmayı planlıyorum ..Kenardaki nakitin bir miktarını kullanalım bari :)

Bu arada BenIpek BenIpek ve diğer yeni gelenler hepiniz hoş geldiniz bereketli olsun birikimleriniz.. :KK25:

CuteMom CuteMom Bence zamanlı ver şimdiki ufacık çocukların ellerinde tablet var.. Bakıyorum da anneleri çıldırıyor.. sesleniyorlar çocuklar duymuyor bile..

K kalemero Geçmiş olsun..

Kızlar siz benden daha çok tecrübelisiniz. size sormak istiyorum bizim inşallah 1buçuk 2 ay sonra düğünüm var. Biz ev kurmayacaz. Düğünü aileler yapacak. Yaza tayinimiz çıkıncada aileler yine üzerine düşeni yapacak ve evimizi kuracaklar. Bizde nişanlımla hemen ev almak istiyoruz. Ama tayin isticeğimiz yerde evler 180 200 bin lira. Ve bizim o zamana kadar bi 30binimiz olacak gerisinin altından kalkabilir miyiz ondan korkuyorum. Ve aileler sözünde durmayıp eşya almazsa hem eşya hem de evin altından kalkabilir miyiz.

Kimi ailelerde evlat ayrımcılığı had safhada.
Tabiri caize evin bir şamar oğlanı ve bir de uyanığı var..
Artık ana-baba vs genelleme yapmak istemiyorum ama herkesin dini imanı para olmuş..
aileler bile evlatlarından ne kadar koparırsa mantığı.

Farmasi hakkını yedirmemekte haklısın.
Eşin göremiyor bazı şeyleri evin safı o olmuş ama baba olmuş önceliği evlatları olmalıydı.
Ben senin yerinde olsam bende ayrı birikim yapardım..
Sizin bir de aynı apartmanda çok ama çok zor. İyi dayanmışsın bunca sene.

Back
X