• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİMCİ HATUNLAR

canım benim kızım doğduğunda 12 kadar çeyreği vardı dış kapı değişmişti bizim eşim aldı halletti neden verdiysem çocuğumun hakkıydı onlar. şimdiki aklım olsa vermezdim.
oğlum doğduktan sonra takılanları korkumdan bozdurup kendime takı seti aldım.
sözüm var ikisine ödüycem ilerde bende
hiç olmadı Allah nasip ederse düğünlerinde bi bilezik fazla takarım artık

ben de bilmiyorum işte bebek bilezik künye 10 kadar da çeyrek ama korkuyorum evde çalınırsa diye o kadarcık altın için de kasa tutamam bilmiyorum napsam öyle bekliyor koluna da takmıyorum bozdursam da pişman olabilirim ama çalınırsa kaybolursa da cok üzülürüm kararsızım yani sizce napmalı ?

faizle uğraşmaktansa altını bozmak daha mantıklı
ilerde kredin bitince fazla fazla koyarsın yerine
inşallah canım. dediğim gibi yemin ettim. ev kredisi bitince inşallah. sanki bitmemiş gibi altınları alacağım.

ders ücretimin bir kısmı yatmış...1112 tl....:KK73::KK73:

ben ileride kullanması için her ay bir gram altın alıyorum oğluma. şimdiye dek neredeyse hiç aksatmadım. çok zor zamanlarımız oldu. ama sömestr de ders ücretlerimiz olmuyor. hem evin dask yuvam sigortaları hem de arabanın vergisi oluyor. üstelik ev ve araba kredisi ödüyoruz. ek hesaba geçip faiz ödemektense onları bozursak diyoruz ama kıyamıyorum işte.

faiz ödemek yerine onları kullanmak mantıklı ama sonrasında otomatik talimat ver bankadan her ay maaşın yatınca x gram altın alsın mesela kredi öder gibi düşünüp yerine koyarsın ya da eşine talimat verdm hiç güvenme bana de ;) ben de kızım doğdugunda bireysel emeklilik yaptırdım her ay mecburen kesiyor maaştan 3 yıl oldu onu unuttum bile devlet katkısı da olunca iyi oldu ilerde üniversite okurken falan ihtiyacımız oldugunda çekeriz dedik iyi ki onu yaptırmışım mecburen kesiyor ve ben cekemiyorum iyi oldu bu para biriktiremeyenlere tavsiye ederim

kızlarrrr günaydınnnn.... boşu boşuna 64 gr altınımı bozdurdum bak bu gün altın tavan yaptı yani neyse kuyumcuda olanlar duruyor hala

bilemedimki çeyrekleri ve bilezikleri bozdurup bankaya koyabilrisin ama künyeler çok para etmiyo kalsın evde

faiz ödemek yerine onları kullanmak mantıklı ama sonrasında otomatik talimat ver bankadan her ay maaşın yatınca x gram altın alsın mesela kredi öder gibi düşünüp yerine koyarsın ya da eşine talimat verdm hiç güvenme bana de :KK66: ben de kızım doğdugunda bireysel emeklilik yaptırdım her ay mecburen kesiyor maaştan 3 yıl oldu onu unuttum bile devlet katkısı da olunca iyi oldu ilerde üniversite okurken falan ihtiyacımız oldugunda çekeriz dedik iyi ki onu yaptırmışım mecburen kesiyor ve ben cekemiyorum iyi oldu bu para biriktiremeyenlere tavsiye ederim

canım bireysel emeklilikte içine faiz karışıyo dediler doğrumu bende yaptırmak istiyorumda kararsız kaldım. birde ilerde çekince kesinti yapıyolarmı acaba iki çocuğuma yaptırmak istiyorum bende

tl de beklemedeyim ama içimde ki ses al yükseliş devam edecek diyor

faiz ödemek yerine onları kullanmak mantıklı ama sonrasında otomatik talimat ver bankadan her ay maaşın yatınca x gram altın alsın mesela kredi öder gibi düşünüp yerine koyarsın ya da eşine talimat verdm hiç güvenme bana de :KK66: ben de kızım doğdugunda bireysel emeklilik yaptırdım her ay mecburen kesiyor maaştan 3 yıl oldu onu unuttum bile devlet katkısı da olunca iyi oldu ilerde üniversite okurken falan ihtiyacımız oldugunda çekeriz dedik iyi ki onu yaptırmışım mecburen kesiyor ve ben cekemiyorum iyi oldu bu para biriktiremeyenlere tavsiye ederim
her ay eve 1750 ödüyoruz. kredi bitince sanki bitmemiş gibi bir kaç ayda hallederiz diye ümit ediyorum. bu arada az önce işbankasından baktım. oğlıumun altınlarını aldığım ortalama rakam 89,50 imiş.

ben 28 yaşımdayım, oğlum 4 yaşında, artık istiyor gibiyiz:KK19:
ben de düşünüyorum kızım 3 yasında ama kararsızım ya ev kredisi falan da var nasıl bakcaz etcez kız okula baslayınca yapayım diyorum 3 yıl sonra ev kredisi de bitiyor ücretsiz izne ayrılayım diyorum herkes ara acılınca yapamazsın yap diyor gercekten gün gectikce zor geliyor her şey bakalım hayırlısı sen yap ben arkandan gelirim :)

canım bireysel emeklilikte içine faiz karışıyo dediler doğrumu bende yaptırmak istiyorumda kararsız kaldım. birde ilerde çekince kesinti yapıyolarmı acaba iki çocuğuma yaptırmak istiyorum bende

canım yıllara göre kesintisi var ama devlet katkısından kesinti yapıyor mesela sen 100 tl yatırıyorsun 125 görünüyor devlet katkısıyla bu katkının tamamını almak için emeklilik yasını beklemen gerek ama 10 yııldan sonra cekmek istersen %30 kesiyor yani devlet katkısının % 30 unu ;) banka senin adına fon alıp satıyor haram yok zaten istediğin fonları seçebiliyorsun internetten kendin yatıracagın seyi secebiliyorsun vs vs altın alıp satmak ya da mülk almak cok daha karlı olabilir ama ben biriktiremiyorum sürekli borc harc o sebeple maaşımdan talimat verdm kesiliyor

ben de düşünüyorum kızım 3 yasında ama kararsızım ya ev kredisi falan da var nasıl bakcaz etcez kız okula baslayınca yapayım diyorum 3 yıl sonra ev kredisi de bitiyor ücretsiz izne ayrılayım diyorum herkes ara acılınca yapamazsın yap diyor gercekten gün gectikce zor geliyor her şey bakalım hayırlısı sen yap ben arkandan gelirim :)

canım yıllara göre kesintisi var ama devlet katkısından kesinti yapıyor mesela sen 100 tl yatırıyorsun 125 görünüyor devlet katkısıyla bu katkının tamamını almak için emeklilik yasını beklemen gerek ama 10 yııldan sonra cekmek istersen %30 kesiyor yani devlet katkısının % 30 unu :KK66: banka senin adına fon alıp satıyor haram yok zaten istediğin fonları seçebiliyorsun internetten kendin yatıracagın seyi secebiliyorsun vs vs altın alıp satmak ya da mülk almak cok daha karlı olabilir ama ben biriktiremiyorum sürekli borc harc o sebeple maaşımdan talimat verdm kesiliyor

hmmm anladım canım saol yani bizim paradan kesilmiyor devlet katkısından kesiliyor çok iyi düşünebilirim. ikisi için 200 tl atsbilirim ocaktan sonra her ay biraz araştırayım hangi bankaya yaptırayım peki farkedermi?

birde inşallah verirse devlet bakıcı parasını verecekmiş! bu durumda maddi anlamda zor olmaz sanırım yaş geçtikçe sabır azalıyor kızlar ne kadar erken o kadar iyi oluyo :) oğlumu özledim bak şimdi :)

2. nin çok masraflı olacağını sanmıyorum ben ya, oğlumun eşyaları komple duruyor zaten 2. için saklamıştım. ben de daha fazla bekleyip de aralarını açmak istemiyorum, hem yaş ilerledikçe çocuk bakmak daha zor gelmeye başlayacak farkındayım, yapayım büyüteyim, hem oğlumun kardeşi olsun, hem de 35 yaşıma geldiğimde boyum kadar 2 çocuğum olur Allah nasip ederse diyorum:KK49::KK23:

tl de beklemedeyim ama içimde ki ses al yükseliş devam edecek diyor[/QUO

ben olsam almam yüksek su an sen bilirisn

hmmm anladım canım saol yani bizim paradan kesilmiyor devlet katkısından kesiliyor çok iyi düşünebilirim. ikisi için 200 tl atsbilirim ocaktan sonra her ay biraz araştırayım hangi bankaya yaptırayım peki farkedermi?
birde inşallah verirse devlet bakıcı parasını verecekmiş! bu durumda maddi anlamda zor olmaz sanırım yaş geçtikçe sabır azalıyor kızlar ne kadar erken o kadar iyi oluyo :) oğlumu özledim bak şimdi :)

T

canım giriş aidatı olmayan ve aylık kesintisi en az olanı seçmeni tavsiye ederim araştır ben maaş aldıgım bankadan yaptırmıştım garantiden ama cekmek istersen hiç bi karı olmuyor 10 yıl üzerinde ancak işe yarıyor eger biriktirebiliyorsan hiç girme derim ben kendin degerlendir. devlet memura vermiyor sanki bizim cocuklar cocuk değilmiş gibi :( o sebeple hevesim kaçtı ama verse bugün doğururum :)

Back
X