Birikmiş nafaka davası hakkında

merveberatt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2013
252
2
48
35
İstanbul
Selamlar benım sorum su benım annem babam 1998 yılında bosanmıslar ve o zaman hakım 2 kardesız ve anneme nafaka baglamıs ve bu nafakayı hıc odemedı en son benden 1.5 sene once borc aldı yanı kandırdı ve odemedı bu yuzden dava acabılırmıyım

kaç yaşındasınız. babanız mı sizden borç aldı,şahit vs deliliniz varsa alacak davası açabilirsiniz.
nafaka konusunda icra mahkemesinde nafaka hükümlerine uymamaktan dolayı ceza davası açabilirsiniz, 3 aya kadar tazyik hapsi yaptırımı var,ceza yaptırımından korkup ödeyebilir belki...

Son düzenleme:
arkadaşlar yokmu bilen aranızda şimdi 1998 senesinde anneme ve bana bıde kardesıme ayrı ayrı nafaka baglamış hakim ama hiç ödemedi bu parayı annemgılde hic üstüne düşmemişler ben şuan evliyim ve reşitim annemde zihinsel engelli yanımda kalıyo ben birikmiş nafaka davası acsam geriye dönük kazanırmıyım

nafaka alacaklarında zaman aşımı 10 yıldır. yanı 10 sene ve sonrasını talep etme hakkınız hala var. Annenız kendı hakkını kendı talep etmelı fakat zıhınsel engellıyse once vası tayın edılmelı daha sonra vası talep etmelı.resit olan çoçuklarda kendı adına gerıye donuk 10 yılı ısteme hakkına sahıptır

annem ıcın dava acsam kazanabılırmıyız davayı babam suan evlı ve bı cocugu var 2 yasında sadece eskı bı arabası var ama kendı uzerınemı esının uzerınemı bılmıyorum babam tır soforu 2800 tl gelırı varmıs ama sgkda ne kadar gorunuyo bılmıyorum ne yapmalıyım babam cok kotuluk yaptı o yuzden bu davayı acmak ıstıyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…