Birileri yardım edebilir mi?

O kadar şey yaşamışsınız mutluluk sizin hakkınız! Eğer ki seviyorsanız ve karşınızdakinin sevgisinden eminseniz arkanıza bile bakmayın..

Yorumları okudum ayrı ayrı hepsine katıldığımı daha önce de belirtmiştim..
Fakat burada anlaşılmayan bişey var ki kızımla hiç görüşmüyorum onu görmeye gitmiyorum ve kendi isteğimle babasına velayet vermişim gibi algılanmış.
Kızımla istediğim zaman görüşüyorum evet.Babası boşanırken velayeti ona vermezsem benden asla boşanmayacağını...dahası doğduğu günden beri babaanesinin elinden alamadığım kızımı hiç göstermeyeceğini söylediği ve tüm bunları yapabilecek güçte olduğunu bildiğim için velayeti ona bıraktım.Tabi ki bu durumu hemen kabullenmedim direndim uğrastım ama başarılı olamadım bilmem anlar mısınız başka çarem yoktu...Şimdi bu konuda ki sözünü tutuyor kızımla görüşmemi sağlıyor hiç bir problem olmadan ki çocuğumu atmış değilim...Allah muhafaza saçının bir teli için dünyayı yıkarım ama ALAMADIM!!!!!YAPAMADIM!!!Bu konuda anlayış bekliyorum anlatsam anlarsınız elbet ama koşullarını bilmediğiniz biri hakkında sanki evladından vazgecmiş gibi yorumlar yapmayın rica ediyorum.
Diğer konuya gelince..Bir arkadaş çevre baskısından cekindiğim için konuyu açtığımı söylemiş evet bu doğru.Konuyu açarken tekrar tekrar bu durumu sahsi olarak hoş karsılamadığımı hatta utanç duyduğumu belirtmiştim.Fakat duyguların engellenebilir seyler olmadığından da bahsetmiştim.Konuyu kafamda birseyleri oturtamadığımdan dolayı açmıştım.Şimdi çoğu şey net zaten.Halamın tahmin ettiğimiz o çok korkunç tepkiyi vermeyeceğini anlamış bulunduk mesela..
Bir kere hata yaptım evet.Yine hata yapabilirim farkındayım.Ama değer diyorum...

Yorumları okudum ayrı ayrı hepsine katıldığımı daha önce de belirtmiştim..
Fakat burada anlaşılmayan bişey var ki kızımla hiç görüşmüyorum onu görmeye gitmiyorum ve kendi isteğimle babasına velayet vermişim gibi algılanmış.
Kızımla istediğim zaman görüşüyorum evet.Babası boşanırken velayeti ona vermezsem benden asla boşanmayacağını...dahası doğduğu günden beri babaanesinin elinden alamadığım kızımı hiç göstermeyeceğini söylediği ve tüm bunları yapabilecek güçte olduğunu bildiğim için velayeti ona bıraktım.Tabi ki bu durumu hemen kabullenmedim direndim uğrastım ama başarılı olamadım bilmem anlar mısınız başka çarem yoktu...Şimdi bu konuda ki sözünü tutuyor kızımla görüşmemi sağlıyor hiç bir problem olmadan ki çocuğumu atmış değilim...Allah muhafaza saçının bir teli için dünyayı yıkarım ama ALAMADIM!!!!!YAPAMADIM!!!Bu konuda anlayış bekliyorum anlatsam anlarsınız elbet ama koşullarını bilmediğiniz biri hakkında sanki evladından vazgecmiş gibi yorumlar yapmayın rica ediyorum.
Diğer konuya gelince..Bir arkadaş çevre baskısından cekindiğim için konuyu açtığımı söylemiş evet bu doğru.Konuyu açarken tekrar tekrar bu durumu sahsi olarak hoş karsılamadığımı hatta utanç duyduğumu belirtmiştim.Fakat duyguların engellenebilir seyler olmadığından da bahsetmiştim.Konuyu kafamda birseyleri oturtamadığımdan dolayı açmıştım.Şimdi çoğu şey net zaten.Halamın tahmin ettiğimiz o çok korkunç tepkiyi vermeyeceğini anlamış bulunduk mesela..
Bir kere hata yaptım evet.Yine hata yapabilirim farkındayım.Ama değer diyorum...

değeceğine inanıyorsan durma ozaman kaç hala oğlunaa:4::4::4:

Kizinizi alamadiniz yapamadiniz, neden? Yani işim gelirim var diyorsunuz. Çocuk çok küçük mahkemenin size vermesi garanti gibi. Üstelik babaannesinin de dogar dogmaz zorla aldigini belirtirsiniz mahkemede. Sacinin teli icin dünyayi yakarim falan hikaye. Nedir yani avukat tutacak paraniz mi yok? Eski esiniz tarafindan suclanacak, velayeti almanizi engelleyecek bir durumunuz mu var? Diyin ki ben cok küçük yasta anne oldum, sorumlulugu cok agir kaldiramiyorum, biraz toparlanmam gencligimin farkinda olmam lazim. O yüzden kizim biraz babasinda kalmali. Yine sizi hakli ve dogru bulmazdim ama samimiyetiniz ve acik sözlülügünüz icin tebrik ederdim.Lisede bir arkadasim annesine abla, anneannesine de anne diyordu. Beni kim büyütmüsse annem odur, bu kadini ben annem gibi hissetmiyorum, olsa da olur olmasa da diyordu.

Halanizin o korkunc tepkisini göstermemesine sevinin aferin. Yazik -bebek diycem yasi geregi- simdi hicbirseyin farkinda degil ama biraz daha büyüyünce ne diyceksiniz ona? Niye ben seninle kalamiyorum veya ben seni istiyorum anne beni yanina al derse? Kosun halanizin ogluyla ne yapip edip evlenin. Onun da hayatini karartin gencecik yasinda. Ya siz kendinizi düsünmüyorsunuz o insani düsünün. 21 yasinda evlenmek en büyük hatasi olacak. Cocugunuz olmasa maceradan maceraya kosun. Ama siz, tekrar tekrar belirtiyorum annesiniz. Simdilik önceliginiz cocugunuz olmali. Ya cocugu elinden alinmis bir kadinin aklinda kalbinde ruhunda ask nasil önceligi alir? Yaslariniz uygun olsa ve halanizin oglu ya da bir baskasi sizinle cocugunuzu geri alma yolunda olsa kimseyi umursamayin derim. O ne der bu ne der bosverin birbirinize tutunun derim ama bu yaptiginiz bencillik
ötesi bir sey. Ya evlenince esiniz kizinizi hic gostermezse? Artik evde baska bir adam var ben kizimi üvey babanin yanina göndermem derse?

Birileri yardim edebilir mi derken nasil bir yardimi kastediyorsunuz ki siz? Akliniza koymussunuz ya öyle ya böyle bu isi yapacaksiniz. Henüz cok gec olmadan oturun tek basiniza sakin kafayla düsünün tekrar. Bu iste sizden baska mutlu olacak kimse yok. Kücücük bir cocugun mutsuzlugunun vebali bir süre sonra agir gelir. 21 yasindaki gencten koca- baba falan olmaz. O yastaki gencler simdi arkadas gruplariyla tatile gitme aksamlari gezme derdindeler. Siz hem es hem ev hem de cocuk sorumlulugu yükleyeceksiniz O'na. İnanin kizkardesim olsa ayni seyleri hatta fazlasini soylerdim.

Bak demedi deme !

İlerde çocuğun kuzenine aşık olurda evlenmeye kalkarsa korkma caiz bu mümkün yani nikah düşüyor onlara ensest de olmuyorlar : )

He bi de çocukları da olursa korkma sakatmı olurlar diye bu da binde bir ihtimal ..:51:

Hıhıııı duydu küçük fatmacık :34:

Son düzenleme:
İnsanlar sizi anlamaya çalışmak yerine ancak yargılıyorlar , bu adil değil . Herkesin yetişme tarzı kültürü ve değer yargıları farklıdır ki sizin ayıp birşey yaptığınızı düşünmüyorum zira. Buraya gelip " sevgilimle yattım hamileyim " diyen birine " aa normal , ne olacak hissettiğin gibi yaşa " derler.. Yazık...
Ancak size içten bir tavsiyem , 2. evliliğiniz olacakmış eğer olursa karşnızdaki kişinin gerçekten adam mı olduğuna dikkat edin tekrar üzülmeyin..
Allah yardımcınız olsun...

İnsanlar sizi anlamaya çalışmak yerine ancak yargılıyorlar , bu adil değil . Herkesin yetişme tarzı kültürü ve değer yargıları farklıdır ki sizin ayıp birşey yaptığınızı düşünmüyorum zira. Buraya gelip " sevgilimle yattım hamileyim " diyen birine " aa normal , ne olacak hissettiğin gibi yaşa " derler.. Yazık...
Ancak size içten bir tavsiyem , 2. evliliğiniz olacakmış eğer olursa karşnızdaki kişinin gerçekten adam mı olduğuna dikkat edin tekrar üzülmeyin..
Kuzum resmen saçmalamışsın senin bu dediğini kimse demez burda :51: Doğacak çocuğun nüfus kağıdı ne olacak derler.Siz herkezi kendiniz gibi görmeyin çocuğunu daha ön planda tutmayan birini savunmak saçma ve yersiz.

bence yanlış bir seçim karşınızda 21 yaşında daha hayatta hiç birşey görmemiş bir genç var belkide gözü açılcak 1 kaç seneye tamamen değişicek bir kişilik ve sizin 2.inci evliliğiniz olucak bu ve halanızın oğlu neden bu kadar acele ediyorsunuz evlemek için ben 26 yaşındayım 1 seneyi geçti ama evlenmeyi düşünmüyorum daha bence zamana bırak umarım yanlış yapmassınız.

Kuzum resmen saçmalamışsın senin bu dediğini kimse demez burda :51: Doğacak çocuğun nüfus kağıdı ne olacak derler.Siz herkezi kendiniz gibi görmeyin çocuğunu daha ön planda tutmayan birini savunmak saçma ve yersiz.

Annesi babası ayrılmış çocuklar, ya annesinde ya da babasında kalacak elbette. İkiye bölünemeyeceklerine göre. :32:

Annesi babası ayrılmış çocuklar, ya annesinde ya da babasında kalacak elbette. İkiye bölünemeyeceklerine göre. :32:

Sorun anasında ya da babasında kalmasında değil ki ...
Çocuğunu almak için uğraşmak yerine , yeni evlilik derdiyle uğraşan bir anne de.
O zamanlar tehtid ediliyormuş, kocası boşanmazmış çocuğu vermezse falan filan.
E şimmdiii ? Boşanmışsın aç dava açıkla her şeyi, al çocuğu ...
Ama yok, hala oğlu daha cezbedici.
Ayrıca 2 yaşındaki bebenin, anneye ihtiyacı vardır.

ben kendi adıma asla öle bir şey sölemem bence sizde başkaları adına böle bir şey sölemeyin
cocugu olmasaydı yada yanında olsaydı ve onun butun gereksinimlerini karşılasaydı neden olmasın olsun derdim
evet sevmesi aşık olması kötü kaka değil biz onu tartışmıyoruz
yada ben ben sadece sevdiği insan için kaçmayı herkesi karşısına almayı düşünen bir insanın nedenbu mücadeleyi cocugu için vermediğine kızıyorum
cocuk buyutmek meşekaltli bir iş herşeyinizi ona adıyorusunu siz artık siz deilsiniz ve kalbiniz başka yerde çarpıyor en sevdiğiniz şeylerden isteyerek mahrum kalıyorusunuz ve genelde de bu durumdan memnunsunuz çünkü herşeyinizi adadığınız evladınız var hayatta ve herşeye değdine inanıyorsunuz

bundan ötesi yada tersi bencilliktir bence

Ne desem bilmiyorum nasıl açıklayayım ki tek tek size.
Kızımla zaten doğduğundan beri bir arada değiliz alamadım diyorum o zaman vermeyen şimdi verir mi?
Sizleri haklı bulup ne yapıyorum ben diyerek eski eşimi aradım dava açacağımı kızımı alacağımı söyledim yine bir ton küfür duydum tehtid etti ne diyeyim.Yurt dışına götürürm ölümü alırsın diyor mahkemeyle alırım dedim mahkemeye küfür ediyor..
Allah vermesin belki başınıza gelse anlardınız ama ALLAH VERMESİN kimse için bu durumu istemem pazartesi kızımı almaya gidecektim şimdi kaçıracağım sanıyor boşu boşuna gerildik...
Evliliği kızıma tercih ettiğimi söyleyen arkadaş seninkisi nasıl bir düşünce tarzıdır böyle?Hangi anne normal şartlarda çocuğunu bırakır.Ben burda kendimi yırtsam alamadım alamıyorum diye boşuna..Siz istediğiniz kadar ahkam kesin koşullarımı bilmiyorsunuz.
evliliği nasıl çocuğuma tercih ederim?Ama öte yandan da anneyim cocuğum var diye mutlu olma sansımı elimin tersiyle iteyim mi?Anneyim diye hiç mutlu olamayacak mıyım?Ben bu durumu kabullendim kızımı alamayacağımı kabullendim en büyük umudum birgün babasının burnumla gözümü nasıl aynı hizaya soktuğunu öğrenince kendisine gözü gibi bakan babaannesinin bana yaptıklarını öğrenince tamamen bana gelecek olması..Yoksa dayanılmaz yaşanmaz..Kimse ne yaşadığımı bilemez bu kadar yargısız infaz yapmayın ALLAH AŞKINA!

Boşanalı 1 yıldır oldu kızımın kendi tercihini yapmasını beklemekten başka çarem yok bu konuda.E durum böyleyken neden yeni hayatım için girişimde bulunmayayım ayıp mı bu?Ayıpsa peki.Ben ayıp eden rezil biriyim.....Yok ya evet ben insan değilim..
Artık cevapları okumamaya daha fazla kendimi yıpratmamaya karar verdim..
Hepinize iyi forumlar.

Kızımla zaten doğduğundan beri bir arada değiliz alamadım diyorum o zaman vermeyen şimdi verir mi?
Sizleri haklı bulup ne yapıyorum ben diyerek eski eşimi aradım dava açacağımı kızımı alacağımı söyledim yine bir ton küfür duydum tehtid etti ne diyeyim.Yurt dışına götürürm ölümü alırsın diyor mahkemeyle alırım dedim mahkemeye küfür ediyor..
Allah vermesin belki başınıza gelse anlardınız ama ALLAH VERMESİN kimse için bu durumu istemem pazartesi kızımı almaya gidecektim şimdi kaçıracağım sanıyor boşu boşuna gerildik...
Evliliği kızıma tercih ettiğimi söyleyen arkadaş seninkisi nasıl bir düşünce tarzıdır böyle?Hangi anne normal şartlarda çocuğunu bırakır.Ben burda kendimi yırtsam alamadım alamıyorum diye boşuna..Siz istediğiniz kadar ahkam kesin koşullarımı bilmiyorsunuz.
evliliği nasıl çocuğuma tercih ederim?Ama öte yandan da anneyim cocuğum var diye mutlu olma sansımı elimin tersiyle iteyim mi?Anneyim diye hiç mutlu olamayacak mıyım?Ben bu durumu kabullendim kızımı alamayacağımı kabullendim en büyük umudum birgün babasının burnumla gözümü nasıl aynı hizaya soktuğunu öğrenince kendisine gözü gibi bakan babaannesinin bana yaptıklarını öğrenince tamamen bana gelecek olması..Yoksa dayanılmaz yaşanmaz..Kimse ne yaşadığımı bilemez bu kadar yargısız infaz yapmayın ALLAH AŞKINA!

Boşanalı 1 yıldır oldu kızımın kendi tercihini yapmasını beklemekten başka çarem yok bu konuda.E durum böyleyken neden yeni hayatım için girişimde bulunmayayım ayıp mı bu?Ayıpsa peki.Ben ayıp eden rezil biriyim.....Yok ya evet ben insan değilim..
Hepinize iyi forumlar.

ne yapmak istiyorsan onu yap yıpratma kendini daha fazla

Hepinize iyi forumlar.

Sen pes edip,kabullenmişsin. Söyleyecek başka bir söz yok o zaman.
Yurtdışına kaçırmak öyle kolay değil, bir şikayete bakar .

Bence de okumamalı bu kadar insanın haklı olması çok rahatsız edicidir.Ne diyeyim zararın neresinden dönülürse kardır hesabı , bunu işlemek zor insana.

Forumun devamlı takipçisi olarak çok gördük biz bu olayları , uydurmuyorum. Ayrıca hiçkimseyi kendim dahil kimseyle karıştırmadığım için zaten böyle bir yorum yaptım. Siz de beni kendinizle karıştırmayın ... Kadıncağızın ne durumda olduğunu bilemeyiz , görmeden bilmeden yargılamak elbette eksik ve yanlış olur. "İyi Niyetimle" yardımcı olmaya çalıiıyorum kadınla polemik yapmak için yazmıyorum ne de olsa ..
Bilmem anlatabildim mi ?

ben kendi adıma asla öle bir şey sölemem bence sizde başkaları adına böle bir şey sölemeyin
cocugu olmasaydı yada yanında olsaydı ve onun butun gereksinimlerini karşılasaydı neden olmasın olsun derdim
evet sevmesi aşık olması kötü kaka değil biz onu tartışmıyoruz
yada ben ben sadece sevdiği insan için kaçmayı herkesi karşısına almayı düşünen bir insanın nedenbu mücadeleyi cocugu için vermediğine kızıyorum
cocuk buyutmek meşekaltli bir iş herşeyinizi ona adıyorusunu siz artık siz deilsiniz ve kalbiniz başka yerde çarpıyor en sevdiğiniz şeylerden isteyerek mahrum kalıyorusunuz ve genelde de bu durumdan memnunsunuz çünkü herşeyinizi adadığınız evladınız var hayatta ve herşeye değdine inanıyorsunuz

bundan ötesi yada tersi bencilliktir bence

Ben tek tek herkes böyledir demedim ki neden üstünüze alındınız ? Forumu düzenli takip ediyorsanız muhakkak görmüşsünüzdür bu tarz yorumlar.. Tabiki evlatla ilgili görüşlerinize ben de hem fikirim ancak öyle olaylara şahit oldum ki kadıncağızın hayati tehlikesi bile olabilir. Malesef sadece polise mahkemeye vermek yetmiyor bazı magandaları... Bu yüzden ne durumda olduğunu bilmediğim için en azından en yardımcı olacak şeyleri yazmak gereği duydum.. Bence yeterince incinmiş durumda kendisi diye düşünüyorum. Sevgiyle kalın...

Ben tek tek herkes böyledir demedim ki neden üstünüze alındınız ? Forumu düzenli takip ediyorsanız muhakkak görmüşsünüzdür bu tarz yorumlar.. Tabiki evlatla ilgili görüşlerinize ben de hem fikirim ancak öyle olaylara şahit oldum ki kadıncağızın hayati tehlikesi bile olabilir. Malesef sadece polise mahkemeye vermek yetmiyor bazı magandaları... Bu yüzden ne durumda olduğunu bilmediğim için en azından en yardımcı olacak şeyleri yazmak gereği duydum.. Bence yeterince incinmiş durumda kendisi diye düşünüyorum. Sevgiyle kalın...

Burada hala oğluna evlenmesine laf söyleyenler, sevgilisiyle ilişki yaşayıp hamile olan kıza "amann isteğini yaşa kendi hayatın" değiller demek ki.
Aynı kişiler mi de böyle bir örnek verdiniz ? Nick nick kayıt tuttunuz herhalde . Tutmadıysanız, bu yanlış bir genelleme olur, cevap verdiğiniz iki kişinin söylediği de budur.

Okuduğumdan çıkardığım tek sorun "akraba evliliği".
Aranızda kan bağı var ve uzaktan akraba da değilsiniz.
İleride dünyaya gelecek çocuğunuzun sağlıksız olması kaçınılmaz.
Aşk mutlu olmak huzur çok önemli ama ileride olabilecek sağlıksız eksik bir can bütün hayatınızın huzurunu kaçırabilir.
Çok iyi düşünün bence.

Burada hala oğluna evlenmesine laf söyleyenler, sevgilisiyle ilişki yaşayıp hamile olan kıza "amann isteğini yaşa kendi hayatın" değiller demek ki.
Aynı kişiler mi de böyle bir örnek verdiniz ? Nick nick kayıt tuttunuz herhalde . Tutmadıysanız, bu yanlış bir genelleme olur, cevap verdiğiniz iki kişinin söylediği de budur.

Cevap verdiğim iki kişinin avukatı mısınız ? Zira bana söylenenleri yeterince anladım zaten ancak siz benim ne yazdığımı hiç okumuyorsunuz herhalde , ya da acaba nerde ne eleştiririm acaba diye mi zihniniz işliyor bilmiyorum. Sizin için tekrar açıklayayım : "topik sahibi hanımın nerede ne durumda nasıl olduğunu bilemeyiz öyle değil mi ? Bu yüzden en insancıl iyilik sever halimle yardımcı olmaya çalıştım".

Back
X