Birileri yardım edebilir mi?

kınamıyorum akıl da vermiyorum ama benim evladımı doğar doğmaz elimden alacaklar bende kabul edecem, sonra da ayrılacam ve onun peşini bırakacam. hiçbişey olmamış gibi aşk hayatıma devam edecem evladım anne kokusundan mahrum büyürken ben aşkın peşine düşecem, beni alsınlar diye halamı ikna etmenin yollarını arayacam. evladına anne olamayan kocasına eş olamaz hele de o kaca 21 yaşında bir çocuksa aklı başına geldiğinde bugünkü gibi düşünür mü bilemiyorum.

Aynen katılıyorum ama bir farkla...Ben kınıyorum açıkçası......... Anne olmak demek doğurmak değil sadece..........

konu sahibi hala oğluna kaçmadıysa şayet
kaçmadan evvel küçücük bir nasihatim olacak...

ilk evliliğinden yaşın gereği fazlaca tecrübe edinmemiş olabilirsin...belkide yaşadığın sevgisizlik ilgisizlik seni bir boşlukta bıraktı..hayal kırıklıklarını mutlu bir yuva özlemini çocuğunun hasretini ve daha kimbilir neleri içinde hafifletmek istiyorsun..ama halaoğlu yanlış bir seçim...

sil halaoğlunu kafandan...bu evliliği yaparsan çoook üzülürsün...çook....

1-akrabasınız...
2- o köyde yaşıyorsa eğer muhtemelen ailesi kalıplaşmış bir düşünceye sahiptir..haliyle boşanmış olman sorun olacaktır..evlenseniz bile engelleri aşıp, sonrasında baş kakıncı olacaktır..eminim bundan..
3-çocuk daha 21 yaşında..olgunlaşmamış evliliğin farkında olduğunu nedemek olduğunu bildiğini sanmıyorum kalıbımı basarım...
başkacıkta bişey demiyorum..

insanın içi yanar ya anne olunca beni kesseler kanım evladıma doğru akar. aşk meşk derdine nasıl düşersin üstekil istenmediğini bile bile. halasının oğlu kul köle olsa ne yazar.

Kişisel değil bilimsel yorum yaptım.
Çocukları sakat olur demedim, ihtimali artar dedim. Bunu dememin sebebi, sizin ihtimalin herkeste aynı olduğunu söylemenizdi.
Bu konuyla ilgili bilimsel bir açıklamanız varsa da sadece bana değil herkese bu bilgileri sunabilirsiniz, yeni bir şey öğrenmiş oluruz bu vesileyle.

Ozman benim ismimle alıntı yapmayın..

Dinimizde caiz olan bişeyi sorgulamaya ne gerek var...Sence çocukları sakat olma ihtimalini arttırsa Dinimizde bu yasak ilan edilmezmiydi ..

Peygamber efendimiz halasının kızıyla evlenirmiydi ?

He şöyle de bi hadis var : Yabancılarla evlenin .. diye...Bunun da açıklaması var sılahi rahim ilişkiler bozulmasın diye yabancılarla evlenin buyurmuştur..

Çünkü yakın akraba evlilikleri , akraba ilişkilerini daha olumsuz hale getiriyor...

He kişisel olarak sorarsan tamam dinimizde caiz ama bende kuzenlerimle kardeş gibiyimdir bende böyle bişeyi istemem sanırım çocuklarım da olsa yakın akraba istemem..

Ama bu dinimizde caiz olduğu gerçeğini değiştirmez ..Anlatabildim mi ?

Yani bu bi gerçek ...Ama herkesin kişisel görüşüde ayrıdır tabi..

Dinimizde caiz olan bişeyi sorgulamaya ne gerek var...Sence çocukları sakat olma ihtimalini arttırsa Dinimizde bu yasak ilan edilmezmiydi ..

He şöyle de bi hadis var : Yabancılarla evlenin .. diye...Bunun da açıklaması var sılahi rahim ilişkiler bozulmasın diye yabancılarla evlenin buyurmuştur..

Çünkü yakın akraba evlilikleri , akraba ilişkilerini daha olumsuz hale getiriyor...

He kişisel olarak sorarsan tamam dinimizde caiz ama bende kuzenlerimle kardeş gibiyimdir bende böyle bişeyi istemem sanırım çocuklarım da olsa yakın akraba istemem..

"Pek yakınınız olan bir kadınla evlenmeyin; çünkü çocuk zayıf, çelimsiz olur" şeklinde bir hadis-i şerif vardır.
Ne demek sakat olma durumu olsaydı ? :S

Kişisel değil bilimsel yorum yaptım.
Çocukları sakat olur demedim, ihtimali artar dedim. Bunu dememin sebebi, sizin ihtimalin herkeste aynı olduğunu söylemenizdi.
Bu konuyla ilgili bilimsel bir açıklamanız varsa da sadece bana değil herkese bu bilgileri sunabilirsiniz, yeni bir şey öğrenmiş oluruz bu vesileyle.

olasiligin bu evlilikte artmasi icin hem anne hem babadan cekinik gecen bir hastalik olmasi lazim.

ninede ve dedede genetik gecen bir hastalik var diyelim.
Toplumda gorulme sikligi 1000 de bir olsun.

Cekinik oldugu icin 1/4 ihtimalle kendi cocuguna gecer.
1/4 ihtimalle BABA da hasta.
1/4 ihtimalle HALA da hasta.

Babanin karisinin ve halanin kocasinin hasta olma ihtimalleri 1/1000

bizim kizin hasta olma ihtimali 1/16000

cocugun hasta olma ihtimali 1/16000

bunlarin cocugunun, nine ve dedede bulundugu icin ayni hastaliga yakalanma ihtimali: 1/1024000000

E zaten toplumda 1000 de bir goruluyordu hastalik. Hasta nine dedeye ragmen evlenerek aldiklari fazladan riskse trilyonda bir. Ihmal edilecek kadar kucuk normal istatistigin yaninda.

Burdan kuzen evliligine niye izin verdigi cikiyor sanirim.

Yanlisim varsa duzeltin.

Siz anlatabildiniz de ben anlatamıyorum heralde.

Kalıtsal hastalıkları taşıyan genler vardır. Bu genler insanda homozigot dominant, örnek vermek gerekirse AA şeklinde bulunuyorsa hastalık görülmez, Aa şeklinde bulunuyorsa bu kişi taşıyıcı olur ama yine hastalık bu kişide görülmez çünkü A baskındır, aa şeklinde bulunuyorsa hastalık görülür.
Anne ve babası taşıyıcı olan bir çocuğun küçük a'ları alma ve bu hastalığa sahip olma ihtimali vardır.
Akrabalar arasında ortak gen daha fazla olduğu için bu hastalığı meydana çıkaracak geni iki tarafın da taşıma olasılığı daha fazladır.

Bu göreceli bir kavram değil, dediğim gibi bilimsel bir gerçek, ihtimal artıyor. Sizin isminizle alıntı yaptım çünkü her çocukta ihtimal aynıdır diyerek yanlış bir bilgi verdiniz. Verdiğiniz bilgi bilimsel olarak doğru değil, kanıtlı bir olay yani.
İhtimali arttırıyorsa neden yasak değil? sorusu da benim cevaplayabileceğim bir durum değil, alanım değil.

Yüce Kitabımız Kur'ân-ı Kerim yakınlık cihetiyle evlenilmesi haram olan kadınları açıklamıştır Bunlar, kızkardeş, hala, teyze gibi yakın akrabalardır Bunların dışında kalan amca, dayı, hala ve teyze kızlarıyla evlenmeye ruhsat vermiştir Peygamber Efendimiz de bu ruhsatı kendisi ve yakınları üzerinde de kullanmıştır Bilindiği gibi, Peygamberimizin hanımlarından Zeyneb binti Cahş,halasının kızıydı Ayrıca kendi kızı Hz Fâtıma'yı amcası oğlu Hz Ali'ye nikahlamıştı

Imam-ı Gazali Hazretleri,sünnet ölçüleri içinde evlenecek eşlerde aranan vasıfları sayarken, cinsî duygunun zayıf olacağından dolayı kızın yakın akrabalardan olmamasını da zikreder "Pek yakınınız olan bir kadınla evlenmeyin; çünkü çocuk zayıf, çelimsiz olur"....Bu hadiside bi arkadaş yazmış başını kopyalamayı unutmuş..

İşte bu yüzden kişisel yorum yapmayın dedim konu uzayıp buralara geliceni tahmin ettmm..

Şuna bak kız bize ne diye konu açtı biz kızı evlendirdikte çocuğu oldu da onu tartışıyoruz..

Neyse konu kapatılacak zaten..

Konu sahibi hakkında hayırlısı olsun..

Niye dinen yasak olmayan çok eşliliğe karşıyız ki !!!

Aşka geldim Everecem kocamı 3 fıstık gibi hatunla, oturacam baş köşeye :) Biri yemek yapar, biri temizlik, biri alışveriş , bende takılırım buralara

olasiligin bu evlilikte artmasi icin hem anne hem babadan cekinik gecen bir hastalik olmasi lazim.

ninede ve dedede genetik gecen bir hastalik var diyelim.
Toplumda gorulme sikligi 1000 de bir olsun.

Cekinik oldugu icin 1/4 ihtimalle kendi cocuguna gecer.
1/4 ihtimalle BABA da hasta.
1/4 ihtimalle HALA da hasta.

Babanin karisinin ve halanin kocasinin hasta olma ihtimalleri 1/1000

bizim kizin hasta olma ihtimali 1/16000

cocugun hasta olma ihtimali 1/16000

bunlarin cocugunun, nine ve dedede bulundugu icin ayni hastaliga yakalanma ihtimali: 1/1024000000

E zaten toplumda 1000 de bir goruluyordu hastalik. Hasta nine dedeye ragmen evlenerek aldiklari fazladan riskse trilyonda bir. Ihmal edilecek kadar kucuk normal istatistigin yaninda.

Burdan kuzen evliligine niye izin verdigi cikiyor sanirim.

Yanlisim varsa duzeltin.

Hastalığın görülme olasılığı 1/4 ama o çekinik genin çocuklarda bulunma olasılığı 3/4; Aa Aa aa şeklinde. Bir tek AA durumda o gen bulunmaz, o olasılık 1/4. Hasta olması değil, geni taşıması önemli olan.
Ben zaten çocuk kesin hasta olacak demedim. Bir arkadaş ihtimal artmıyor dedi, ihtimalin arttığını belirtmek istedim. 20 çocuğu olur yirmisi de normal olur, bundan bahsetmiyorum.
İhtimal artıyor onu diyorum :)

Son düzenleme:
oyyyyyyyy ne uzarmışş konu bırakın nehaltı varsa yesin konuyu açan arkadaş çocuğum sakat olurmu diye düşünmüyor bizler düşünüyoruz bırakan doğacak çocucu doğmuş cocuğunu düşünmüyor burda doğacak çocuğun sakat olma ihtimali konuşuluryor kız onun derdinde değil neyin derdinde olduğunuda sölemeyim:23::23: bben anlayın siz işte

Bu genc yasda yeterince üzmüsler seni, yeterince yasamissin. Neden baskalari yüzünden geleceginle ilgili belkide yanlis kararlar vereceksinki?
Eger onun sevgisinden eminsen, ve onunla mutluysan ki mutlusun kendin diyorsun, o zaman istedigini yap ve kimseyi dinleme. Hayat senin hayat.

Yakın akrabayken bir daha akraba olmaya ne gerek var ki................

Bu genc yasda yeterince üzmüsler seni, yeterince yasamissin. Neden baskalari yüzünden geleceginle ilgili belkide yanlis kararlar vereceksinki?
Eger onun sevgisinden eminsen, ve onunla mutluysan ki mutlusun kendin diyorsun, o zaman istedigini yap ve kimseyi dinleme. Hayat senin hayat.

melis cim hayat elbette onun hayatı ama bence istediğini yapma gibi bir luxu olamazz ya anneye muhtaç bir çocuk var ortada ya onun annesiz gecen hayatı ne olcakk

.............................. yukardaki mesajın aynısıdır

Son düzenleme:
................... yukarda iki tane var aynı mesajdan özür dilerim

Son düzenleme:

Yüce Kitabımız Kur'ân-ı Kerim yakınlık cihetiyle evlenilmesi haram olan kadınları açıklamıştır Bunlar, kızkardeş, hala, teyze gibi yakın akrabalardır Bunların dışında kalan amca, dayı, hala ve teyze kızlarıyla evlenmeye ruhsat vermiştir Peygamber Efendimiz de bu ruhsatı kendisi ve yakınları üzerinde de kullanmıştır Bilindiği gibi, Peygamberimizin hanımlarından Zeyneb binti Cahş,halasının kızıydı Ayrıca kendi kızı Hz Fâtıma'yı amcası oğlu Hz Ali'ye nikahlamıştı

Imam-ı Gazali Hazretleri,sünnet ölçüleri içinde evlenecek eşlerde aranan vasıfları sayarken, cinsî duygunun zayıf olacağından dolayı kızın yakın akrabalardan olmamasını da zikreder "Pek yakınınız olan bir kadınla evlenmeyin; çünkü çocuk zayıf, çelimsiz olur"....Bu hadiside bi arkadaş yazmış başını kopyalamayı unutmuş..

Ben başını kopyalamayı unutmuş filan değilim hanımefendi lakin, bu konuyu daha önce araştırmıştım ALLAHA çok şükür. Yarım saattir, burada sakat olmaz gibi laflar ediyorsunuz. Günümüzde örneği çok ama bilindik bir örnek ! Sakıp Sabancıdır. Kendisi sizin şu kopyaladığınız yazıda belirtildiği üzere kendine yasak olmayan teyzesinin kızı ile evlenmiştir ve çocuklarının ikisi de rahatsızdır.
Kişisel kişisel diyorsunuz, yarım saattir kişisel yanlış bilgi veriyorsunuz !
Bence artık yanlış bilgilerinizi kendinize saklayın, netten birkaç yazı ile çözülebilecek bir olay değildir bu .

Back
X