Birileri yardım edebilir mi?

Canım sen tutunacak dal arıyosun ama bu evlilikten sana hayır gelmez. O daha çok genç sonrasında sana ikinci bir hayal kırıklığı yaşatabilir. Hem sende çok gençsin çalış kendi ayaklarının üzerinde dur. Birkaç yıl kendin için yaşa sonra evliliği düşün derim. Anladığım kadarıylada o seni seviyor sen onu değil. Yazık değil mi bu yaşta ömrünü heba ediyosun.

Konunu okur okumaz NEDEN dedim!

Acaba neden bu kız kötü bir evliliğin ardindan, kendi ayakları
üzerinde durma çabası göstermek yerine, yeniden evlenmek istiyor.

Neden bu kız hayatını düzene sokup, kızını geri alma çabasına girmek yerine,
tekrar kendini zorluklara atmak istiyor.

Neden kızı değilde kuzen?

ya kızlar konu sahibi ve hala oğlu belki çocuk yapmazlar. :52::9: neyi tartışıyonuz ??

Yanlış anlaşılma oldu. Ben konu sahibiyle ilgili olarak söylemedim. Yani onun olacak ya da olmayacak çocuklarıyla ilgili değil. :)

Akraba evliliğiyle çocuğun sakat olma ihtimali artmaz şeklinde verilen yanlış bir bilgiyi düzelttim ve kişisel yorum yapmakla suçlandım, öyle uzadı konu.
Yine diyorum, çocuk sakat olacak değil demek istediğim, ortada artan bir ihtimal var, örnek veriyorum, %0.01 olan bir ihtimal akraba evliliğiyle %0.02 oluyor mesela. Büyük rakamlardan bahsetmiyorum. Nedenini de açıkladım. Bu benim kişisel yorumum da değil, var olan bir şey.

Bilmediğiniz konular hakkında atıp tutmayın artık lütfen, burayı okuyup da yanlış bilgilenebilir bazı insanlar.

Allahım ya kimse akraba evliliği haram mıdır değil midir diye sormuyor ki neyin ne olduğunu biliyoruz zaten.
Bir arkadaş çok güzel demiş ama zaten akrabasınız ne gerek var daha da yakın akraba olmaya.Bu arada kuzenler kardeştir fikrini de doğru bulmuyorum değiller çünkü.
Birbirlerine sahip çıkma , akrabalık ilişkileri geliştirilebilir ama kardeşsiniz demek doğru değil.

çoğu kişi demiş her akraba evliliğinden doğacak çocuk sakat olmayacak ya diye... fazla iyimser yaklaşılıyor derim.

Evet 16 yaşında o şartlarda bir evlilik yapmam gayet normaldi.
Ayrıca KENDİME AİT bir işim var.Bağlamaktan kasıt maddiyse ben o aptal evliliğe 6 yıl boyunca okulumu bitirip bu anlamda özgürlüğümü elime almak için katlandım..Eski eşime milyarlarca kez teşekkür edebileceğim tek husus eğitimime açıktan da olsa devam etme konusunda beni desteklemesi.Hiç bir şekilde o gencecik oğlana maddi olarak bağımlı değilim.Eğer kendinizi bağlamaktan kasıt buysa..

Yok ilişki anlamında söylediyseniz şöyle söyleyeyim.

Ben anneyim boşandım.
Bu yüzden kendim gibi boşanmış çocuklu bir adamla olmalıyım.
Küçücük bir çocuğun beni bu hale düşürdüğüne..burada yazılan 2 3 destek mesajına sevindiğime inanamıyorum!!
Allah beni kahretsin peki 21 yaşında ki halamın oğluna aşığım..onu beni sevdiğinden cokta fazla seviyorum!!Beni iten ne varsa onda güzel duruyor onu seviyorum.
Hayatımda ilk defa müthiş birsey yakalamısken yaşamayı tercih etmediğim bir hayat yüzünden vazgecmek zorundayım.
Tamam ben kötü biriyim.Benim duygularım düşüncelerim iğrenç.
Bu tatmin etmiştir sanırım.

Bu mesaji yeni gördüm.
Sen zaten kızını alabilecek durumdasın ama hiç öyle
bir niyetin yok.

Yazık ne denirki.

Evet 16 yaşında o şartlarda bir evlilik yapmam gayet normaldi.
Ayrıca KENDİME AİT bir işim var.Bağlamaktan kasıt maddiyse ben o aptal evliliğe 6 yıl boyunca okulumu bitirip bu anlamda özgürlüğümü elime almak için katlandım..Eski eşime milyarlarca kez teşekkür edebileceğim tek husus eğitimime açıktan da olsa devam etme konusunda beni desteklemesi.Hiç bir şekilde o gencecik oğlana maddi olarak bağımlı değilim.Eğer kendinizi bağlamaktan kasıt buysa..

Yok ilişki anlamında söylediyseniz şöyle söyleyeyim.

Ben anneyim boşandım.
Bu yüzden kendim gibi boşanmış çocuklu bir adamla olmalıyım.
Küçücük bir çocuğun beni bu hale düşürdüğüne..burada yazılan 2 3 destek mesajına sevindiğime inanamıyorum!!
Allah beni kahretsin peki 21 yaşında ki halamın oğluna aşığım..onu beni sevdiğinden cokta fazla seviyorum!!Beni iten ne varsa onda güzel duruyor onu seviyorum.
Hayatımda ilk defa müthiş birsey yakalamısken yaşamayı tercih etmediğim bir hayat yüzünden vazgecmek zorundayım.
Tamam ben kötü biriyim.Benim duygularım düşüncelerim iğrenç.
Bu tatmin etmiştir sanırım.
Aman allahım imkansız aşk...Çocukmusunuz siz ya bir silkelen bir kendine gel..Kimse sana kin falan gütmüyor burda evladına sahip çık diyor herkez.Neyin kafasını yaşıyorsun merak ettim!

Ben başını kopyalamayı unutmuş filan değilim hanımefendi lakin, bu konuyu daha önce araştırmıştım ALLAHA çok şükür. Yarım saattir, burada sakat olmaz gibi laflar ediyorsunuz. Günümüzde örneği çok ama bilindik bir örnek ! Sakıp Sabancıdır. Kendisi sizin şu kopyaladığınız yazıda belirtildiği üzere kendine yasak olmayan teyzesinin kızı ile evlenmiştir ve çocuklarının ikisi de rahatsızdır.
Kişisel kişisel diyorsunuz, yarım saattir kişisel yanlış bilgi veriyorsunuz !
Bence artık yanlış bilgilerinizi kendinize saklayın, netten birkaç yazı ile çözülebilecek bir olay değildir bu .

Saçmalamayın ALLah aşkına !

Sabahtan beri herkes aynı örneği verip duruyor..NE yani Sabancı teyzesinin kızıyla evlenmeseydi sakat çocukları olmicakmıydı ?

Ya da şöyle söyleyim teyzesinin kızıyla evlendiği için mi sakat çocuğa sahip ? Yoksa bu onun hayattaki imtihanı olduğu için mi ?

Ayrıca sakat falan olmaz demedim her sakat olma ihtimali kadardır..Akraba evliliği de caizdir..

Aslında benim kızdığım kuzenler kardeştir asla evlenmemeliler böyle bişiy asla doğru değil gibi konuşmalar..

İşte burası kişisel görüş değil bu bariz belli bişiy..Kuzen kuzenede evlenir çocukda yapar ALLahın izniylede hiçbişey olmaz : )

Sabahtan beri herkes aynı örneği verip duruyor..NE yani Sabancı teyzesinin kızıyla evlenmeseydi sakat çocukları olmicakmıydı ?

Ya da şöyle söyleyim teyzesinin kızıyla evlendiği için mi sakat çocuğa sahip ? Yoksa bu onun hayattaki imtihanı olduğu için mi ?

Ayrıca sakat falan olmaz demedim her sakat olma ihtimali kadardır..Akraba evliliği de caizdir..

Aslında benim kızdığım kuzenler kardeştir asla evlenmemeliler böyle bişiy asla doğru değil gibi konuşmalar..

İşte burası kişisel görüş değil bu bariz belli bişiy..Kuzen kuzenede evlenir çocukda yapar ALLahın izniylede hiçbişey olmaz : )
Arkadaşım kuzen kuzenle evlenebilir ama ne gerek var .Erkek mi bitti , kadın mı bitti,ne yani bu ısrar...
Ve evet sağlık sorunları yakın genler de çıkma ihtimali daha yüksek.Ya siz kendinizi iyi ifade edemiyorsunuz ya da gerçekten destekliyorsunuz bu durumu.

Hastalığın görülme olasılığı 1/4 ama o çekinik genin çocuklarda bulunma olasılığı 3/4; Aa Aa aa şeklinde. Bir tek AA durumda o gen bulunmaz, o olasılık 1/4. Hasta olması değil, geni taşıması önemli olan.
Ben zaten çocuk kesin hasta olacak demedim. Bir arkadaş ihtimal artmıyor dedi, ihtimalin arttığını belirtmek istedim. 20 çocuğu olur yirmisi de normal olur, bundan bahsetmiyorum.
İhtimal artıyor onu diyorum :)

ee, hesabi degistirsek bu defa 81/ 1 trilyon oluyor.

100 milyonda 1 falan artıyor olasılık evet.

Saçmalayan maalesef sensin :1:
İşi bu kadar kaderciliğe dayandırdığın için.
Merak ettiğim şu, her şey bu kadar kadere dayanıyorsa, ahirette neyden sorgulanacağız ?
Heee kızını da bırakmış yanına almamış. Çünkü onun kaderinde kızından ayrı kalma sınavı varmış :1:
Hey ALLAHım ....
Hı bu arada bizim burada Mandıracı Ali Abi var. O da teyze kızıyla evli ve iki çocuğunun ikisi de tekerlekli sandalyeye mahkum. Çocukları için gece gündüz çalışıyor. Sırf çocukları inip çıkabilsin diye, balkonundan asansör yaptırdı. Biliyor musun Mandıracı Ali Abi'yi ?
Hayır. O yüzden sana sabaaaaaaaaaaaaaaahtan beri aynı örnek veriliyor ki, bildiğin bir şey olsun diye.

Son düzenleme:
halanızın oğlu kaç yaşında bilmiyorum ama erkekler geç büyüyor şu an yaptıkları 5 yıl sonra cok sacma gelebilir ona.böyle zor ve çetrefilli işlerde erkeğin yaşı çok önemli

bilimsel bir makale paylaşır mısınız bu dediğiniz ile ilgili? şahsen bize yıllardır öğretmenlerimiz, doktorlarımız, genetik mühendislerimiz akraba evliliği sakıncalıdır diyordu da sizin sayenizde aydınlanalım.
sonuçta yanlış şeyler öğretilmiş bize, doğrusunu öğrenmek isterim.
bir de mesleğinizi öğrenebilir miyim tabi eğer sakıncası yoksa?

Saçmalayan maalesef sensin :1:
İşi bu kadar kaderciliğe dayandırdığın için.
Merak ettiğim şu, her şey bu kadar kadere dayanıyorsa, ahirette neyden sorgulanacağız ?
Heee kızını da bırakmış yanına almamış. Çünkü onun kaderinde kızından ayrı kalma sınavı varmış :1:
Hey ALLAHım ....
Hı bu arada bizim burada Mandıracı Ali Abi var. O da teyze kızıyla evli ve iki çocuğunun ikisi de tekerlekli sandalyeye mahkum. Çocukları için gece gündüz çalışıyor. Sırf çocukları inip çıkabilsin diye, balkonundan asansör yaptırdı. Biliyor musun Mandıracı Ali Abi'yi ?
Hayır. O yüzden sana sabaaaaaaaaaaaaaaahtan beri aynı örnek veriliyor ki, bildiğin bir şey olsun diye.

Saçmalamaya dewam ediyorsun : )

Kendi kendine damgayı yapıştırıp onun üzerinden bişeyler yazmışsın..Bence hiç komik değil..

Allah kimseyi böyle imtihan etmesin..

Allah herkesin kaderini yazmış ama insanların da kendi iradesi vardır tabi..

Ama her sakat çocuğu da akraba evliliğine bağlayan zihniyetlere de Allah akıl versin ne diyim..

bilimsel bir makale paylaşır mısınız bu dediğiniz ile ilgili? şahsen bize yıllardır öğretmenlerimiz, doktorlarımız, genetik mühendislerimiz akraba evliliği sakıncalıdır diyordu da sizin sayenizde aydınlanalım.

Geç kaldınız ksra bakmayın : )

Tekrar başa dönemicem : )

Arkadaşın bahsettiği bilimsel makale "Eğer akraba evliliğiyle olan çocuklar sakat olsaydı dinen caiz olmazdı akraba evliliği." den öteye geçmiyor.

Genlerle ilgili örnekler vermiştim, akrabalarda ortak gen fazla olması falan demiştim ama bir çağrışım yapmadı galiba.

O bana 2 secenek sunuyor.
1.Ailesine herseyi anlatmak ve kabul etmedikleri taktirde sehir değiştirmek..(bizi silmeleri kaydıyla)
2.Hiç birşey söylemeden gidip evlenmek ve cüzdanı ailesine direk göstermek.(Halam muhtemelen beni ilk gördüğü yerde öldürecek)
Sizce ne yapmalıyım??

Siz 2 seçenek sunmuşsunuz ama ben bir 3. seçenekle cevap vereceğim ki oda HALANIZIN OĞLU YANİ KARDEŞİNİZLE evlenmeyin. Bense siz kesinlikle boşuktasınız kuzeninizde daha çocuk.. Yapmayın bu hatayı ilerideki doğacak çocuklarınıza haksızlık etme ne hakkınız var.. O senin kardeşin yaa ben kendimi düşünemiyorum tüylerim diken diken oluyor. Halanız kızsa da sonuna kadar haklı ama bu evli olup boşandınız diye değil kuzeninizle evlenmek istediğiniz için....:50:

Geç kaldınız ksra bakmayın : )

Tekrar başa dönemicem : )

bilimsel makale istedim sizden
kurandan kendinizce yaptığınız yorumları istemedim. :)
leonelaya saçmalıyo saçmalıyo diyosunuz ama şu an kimin ne yaptığı gayet açık ve net ortada.

ben yine de size bir kaynak önereyim de biraz bilgi sahibi olun :)
google a akraba evliliğinin sakıncaları diye yazarsanız bir çok şey çıkar alt alta.

internete de güvenmiyorsanız
aile hekiminiz size bu konuda ayrıntılı bilgi verecektir.
bir de dna nedir diye çocuklar için basılmış bir kitap var. ben çok küçükken okumuştum. kendisi devletimizin de destek verdiği tubitakın yayınladığı bir dergidir. eğlencelidir. doğru şeyler öğrenmenizi sağlar

bir de size hayret ettim tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçeği reddedecek kadar bağnaz mısınız :50:

bari yüce dinimizi kaynak gösterip de akraba evliliklerinin sakıncalarını görmezden gelmeyin.

bilmesek inancaz ya hayret bir şey.

Son düzenleme:
Back
X