• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
ya kızlar çok geride kaldım okuyamadım yazdıklarınızı berencim sanada yazdım ama çıkmadı yazdıklarım anlamadım
ben cuma günü doktora gitmiştim o yüzden gelemedim
cngmen yok canım bişe görünmedi henüz folik asit verdi haftaya gidecem görünürmüş o zaman tatlım sen nasılsın
ipek ayşe gnaydın sizede sizler nasılsınız

anladım canım iyisinya sorun yok bizim için :lepi:
daha erken zaten 5.haftadan sonra görünür kese.
6.haftadayla 8.hafta arasıda kalp atışlarını duyarsın allahın izniyle :sm_cool:

ayyy nanemm umutlandırmak istemedim ben ya adet olursan suçlu hissederim sonra
hani altta sen selam vermeden yazdım sana ondan tuhaf geldi acaba dedim :teselli:
inşallahhhhh vardır adetinde gecikmiş ya ondan şey ettim bilmiyorumkismile

yok canım ya adet olsamda sakın kendini suçlu hissetme ben sanırım kendimi umutlandırmak için bahane arıyorum:))

Ay inşallah inşallah :Saruboceq: benim kociş de 2-3 haftadır bebiş var deyip duruyodum, volki diye konuşuyodu oğluşuyla güya ama fos çıktı gibi görünüyo şimdilik bilmiyorumkismile inşallah senin kociş hissetmiştir :Saruboceq:

inşallah size büyük süpriz olur canım yaa :Saruboceq:

ona benzer bişi canım. rahim filmide çekilmiştim ben. ama bu anjiyo gibi bişi rahime kamera ile bakılacak en uygun yer saptanacak ve embriyo oraya yerleşecek. eğer rahimde iltihap varsa yada yapışıklık tüp bebeğe kadar tedavisi yapılacak. tüp bebek öncesi mutlaka yapılması lazımmış dr.a göre
neyle karşılacağımızı bilelim dedi dr...başarı şansını %5 arttırıyormuş. araştırdım bende hakketten de öle. anestezi ile yapılcakmış allahtan eyvahedigeldismile
hımm anladım canımm ama dediğin gibi anestezi olması çok iyi,Allah yardımcın olsun canım işallah şansını kat kat artırır :Saruboceq:

10 hafta çok erken canım.benim de eşim çok denerdi ama ordan milyon tane ses geliyor özellikle de senin gazından kaynanklanan seyler.senin kalp atışlarınla karıştırıyo olabilir.İçinde bulunduğun zaman zor geçiyor gibi ama aslında çok çabuk geçiyor.Biraz daha sabret 1,5 ay sonra hareketlerini hissedersin.:CüvCüv:

bu düşünceyi kafama sokan eşim ben dinlemiyodum hiç yok pıt pıt ediyo yok tık tık

ediyo eğlencesi oldu göbüş....ama gaz değil biliyorum hareketide anlaşılmaz

benim kalbim olamaz kalbimden daha hızlı atıyo başka bişidir yaaa :)

ayşecim sen kalbini 9ayda olsa duyamazsınki
senin hissettiğin ki erken aslında
ancak hareketleri olabilir canım

ya bende diyorum duyulmaz diye ama gaz da değil böle pıt pıt gibi gaz olsa onu

anlıyorum çok duyarlıyım gaza....gaz sorunlu biri olarak :kedi: ritmik sesler böle ya

Allah Allah kocişte hep karnımı dinliyp duruyo bakalı napiyo diyo :utangac:

Tamam canım, söylediklerini dikkate alıcam, sağol :1hug:

Şeniz

senayburge canım sen gittin mi doktora ne dedi gheçmişi okuyamadımmm gürdüzmü keseyiii

anladım canım iyisinya sorun yok bizim için :lepi:
daha erken zaten 5.haftadan sonra görünür kese.
6.haftadayla 8.hafta arasıda kalp atışlarını duyarsın allahın izniyle :sm_cool:

iyiyim çok şükür canım söylemesi ayıp çok gazım var:)

nanem şekerim gününmü geçti canım senin ya okuyamayınca hiç bişeden haberim olmuyo benim yaaa

hoşgeldin şenaycım..nasılsın?hamilelik nasıl gidiyor bakalım :1hug:
ewet günüm geçti canım 3 gündür bekliyorum hala adet olmadım bugün test alıp yarın sabah yapmayı düşünüyorum...

HERŞEYİN HAYIRLISI OLSUN...

delikafadulden Günü Geçen Arkadaşlarımız :sm_cool:

naneseker.......................13 ŞUBAT Güzel haberlerini bekliyoruz :) )
rufeyde serra..................13 ŞUBAT Güzel haberlerini bekliyoruz :) )
ktg.................................15 ŞUBAT Güzel haberlerini bekliyoruz :) )
butterfly45......................15 ŞUBAT Güzel haberlerini bekliyoruz :) )

:hulya: Beklenen Regl Tarihleri: :hulya:

bayankarasu....................17 ŞUBAT
clemantine....................17 ŞUBAT
smart_girl......................17 ŞUBAT
hatice_48.................... 21 ŞUBAT
deryainci.......................22 ŞUBAT
idilcan..........................23 ŞUBAT
suozdek........................26 ŞUBAT
captaninkarisi...............28 ŞUBAT
gokcegokce...................1 MART
serap1991...........................3 MART
Ekarhan.........................5 MART
oba_cigdem...................5MART
aysulay26.......................7 MART
BeReN35......................10 MART
dilemma_.......................12 MART

:emir_bebek: Hamile Kalan Arkadaşlarımız: :emir_bebek:

ARALIK Anne Adaylarımızı Tebrik ediyoruz :) :nazar:
badegül--- Baht ----yearslater_38 ---su1983 ---asrewya ---Nazo ---osgeada ----nrgss

OCAK Anne Adaylarımızı Tebrik ediyoruz :) :nazar:
ALeNAM ---tinkerbell09--- Mestitosh--heroine--ay_she--hanrey--htcyz--madeofhonor

Şubat Anne Adaylarımızı Tebrik ediyoruz :) :nazar:
pembedana--berra1--e_pack--cngemn--senayburge --??

Destekçi Anne Adaylarımız:::nazar:
ipek26

ipekkkkkkkk sen asıl bu aydan sonra gör kilo nasıl alınıyomuş
yediğin içtiğin her damlası bebeğe yarıcak çünkü . aman dert etme be gülüm
hepsini vericeksin zaten doğumdan 3aya kadar. önemli olan verdikten sonra korumak

beren ya moralım cok bozuk bu konuda.gecen ay demır ılacım vs vardı 3 kılo almıstım.dr kestı hepsını dıkkat et dedı.işe gelirken 3 meyveden fazlasını getırmedım dıkkat ettım derken yıne nasıl 3 kılo aldım hayret edıyorum.ben bu yola 55 le başladım 67 olmusum.dikkat etmıs halım bu benimmafoldumben 2,5 ay var daha.ne halt yicem ben.sen kaç kilo almıştın?cok degıl mı sence 12 kılo bu kadar zamanda?

ben şimdilik kaçıyorum kızlar sizleri çok seviyorum.... opuyorumnanaktan kocişim geliyo iş yerine beni 1 saatliğine kaçıracakmış:))

ewet günüm geçti canım 3 gündür bekliyorum hala adet olmadım bugün test alıp yarın sabah yapmayı düşünüyorum...

hoşbulduk tatlım ii çok şükür henüz bel ağrımdan ve gazdan başka bi belirti yok

ay hadi bakalım inş.güzel haberlwer alır bizede veririsin canım benim eee üç gündür test yapmadınmı sen hala

canım peki şu an ne gibi belirtilerin var? yani her zamanki adet öncesi olanlar mı veya daha dikkat çekici birşey oldumu :)

beren ya moralım cok bozuk bu konuda.gecen ay demır ılacım vs vardı 3 kılo almıstım.dr kestı hepsını dıkkat et dedı.işe gelirken 3 meyveden fazlasını getırmedım dıkkat ettım derken yıne nasıl 3 kılo aldım hayret edıyorum.ben bu yola 55 le başladım 67 olmusum.dikkat etmıs halım bu benimmafoldumben 2,5 ay var daha.ne halt yicem ben.sen kaç kilo almıştın?cok degıl mı sence 12 kılo bu kadar zamanda?

asla çok deil normali 13kg zaten şekerim
bende 55 kg.dum 1,5 aylık hamileymişim 58kgdum.
72 kg ile doğum yaptım
ilk baştaki 55 mi yoksa 58 mi hesaplanır bilemicem
55le hesaplasam 17 kg, 58le hesaplasam 14kg
dr.um 58le hesaplıyodu. 14kg çok normal demişti canım
dikkat etceksin genede ama 18den sonrası anormalmiş
sende 72ile yapsan normal yani ama dediğim gibi dikkat et yürüyüş yapıyomusun
bak ben ozamanlar araba yoktu yürüyodum hep.

ya kızlar çok geride kaldım okuyamadım yazdıklarınızı berencim sanada yazdım ama çıkmadı yazdıklarım anlamadım
ben cuma günü doktora gitmiştim o yüzden gelemedim
cngmen yok canım bişe görünmedi henüz folik asit verdi haftaya gidecem görünürmüş o zaman tatlım sen nasılsın
ipek ayşe gnaydın sizede sizler nasılsınız

günaydın şenaycım iyiyz :) sende iyisindir inşallah 6-7 haftalıkken git doktora

belki hem keseyi hem kalp atışını birlikte görürsünüz :)

ya ipek aplacım burda bi kadın var tam 50 kilo almış hamileyken 50 kilo sen 12 diyosun

şükret lütfen :)

ben şimdilik kaçıyorum kızlar sizleri çok seviyorum.... opuyorumnanaktan kocişim geliyo iş yerine beni 1 saatliğine kaçıracakmış:))

güle güle iyi eğlenceler :)

HERŞEYİN HAYIRLISI OLSUN...

delikafadulden Günü Geçen Arkadaşlarımız :sm_cool:

naneseker.......................13 ŞUBAT Güzel haberlerini bekliyoruz :) )
rufeyde serra..................13 ŞUBAT Güzel haberlerini bekliyoruz :) )
ktg.................................15 ŞUBAT Güzel haberlerini bekliyoruz :) )
butterfly45......................15 ŞUBAT Güzel haberlerini bekliyoruz :) )

:hulya: Beklenen Regl Tarihleri: :hulya:

bayankarasu....................17 ŞUBAT
clemantine....................17 ŞUBAT
smart_girl......................17 ŞUBAT
hatice_48.................... 21 ŞUBAT
deryainci.......................22 ŞUBAT
idilcan..........................23 ŞUBAT
suozdek........................26 ŞUBAT
captaninkarisi...............28 ŞUBAT
gokcegokce...................1 MART
serap1991...........................3 MART
Ekarhan.........................5 MART
oba_cigdem...................5MART
aysulay26.......................7 MART
BeReN35......................10 MART
dilemma_.......................12 MART

:emir_bebek: Hamile Kalan Arkadaşlarımız: :emir_bebek:

ARALIK Anne Adaylarımızı Tebrik ediyoruz :) :nazar:
badegül--- Baht ----yearslater_38 ---su1983 ---asrewya ---Nazo ---osgeada ----nrgss

OCAK Anne Adaylarımızı Tebrik ediyoruz :) :nazar:
ALeNAM ---tinkerbell09--- Mestitosh--heroine--ay_she--hanrey--htcyz--madeofhonor

Şubat Anne Adaylarımızı Tebrik ediyoruz :) :nazar:
pembedana--berra1--e_pack--cngemn--senayburge --??

Destekçi Anne Adaylarımız:::nazar:
ipek26

ayy çok geride kalıyom canlar yaaa :((((
yaa çok öksürüyorum bu bebişe bişey edermi yaaaa çok korkuyorum ne yapsam acabaaa

Tüp bebek; infertilitenin giderilmesinde önemli bir uygulama olarak öne çıkmıştır. Bu yöntem birçok çiftin çocuk sahibi olmasını sağlamıştır. Ülkemizde tüp bebekle çocuk sahibi olmak için başvuran kişi sayısı her geçen gün artmaktadır. Bunun yanı sıra tüp bebek uygulamalarında başarıyı arttırmak için birçok araştırmalar yapılmaktadır.

Tüp bebek uygulamasında başarıyı engelleyen önemli faktörlerden biri anne adayında oluşan aşırı strestir. Akupunktur; limbik sistemi düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığını arttırmaktadır.

Tüp bebek uygulamasında başarıyı engelleyen önemli faktörlerden bir diğeri ise anne adayında; döllenmiş yumurtanın transferden sonra tutunup yerleşeceği endometrium adlı tabakanın yeterli damarsal olgunluğa ve kalınlığa ulaşamamasıdır.

Akupunktur uygulaması sonrasında uterusa (rahime) olan kan akımı artmakta, endometrium olgunlaşmakta ve sonuç olarak rahimde gebeliğin oluşmasını kolaylaştıran koşullar sağlanmaktadır.

Bu değişiklikler transfer edilen embryoların implantasyon (tutunma) oranını arttırmaktadır. Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlanan çalışmalarda akupunkturun tüp bebek tedavisine sunduğu desteği gösteren bilimsel çalışmalar yayınlanmıştır. Çalışmalarda tüp bebek tedavisine alınan hastalara embriyo transferi aşamasından akupunktur yapılmasının klinik gebelik oranlarını arttırdığı gösterilmiştir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Prof.Dr. Erkut Attar; akupunkturun tüp bebek uygulamalarına oldukça etkin bir destek sunduğunu, özellikle stresi yoğun olan anne adaylarının ve birden fazla denemeye rağmen gebe kalamamış anne adaylarının akupunktur desteği almalarının yararlı olacağını söylüyor.

Back
X